Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Plati compensatorii val 1 – Tribunal

septembrie 1, 2013
By

Contractul Colectiv de Munca prevede in cazul salariatilor disponibilizati pentru motive care nu tin de persoana salariatului, cum ar fi concedierea colectiva, plata unui ajutor de concediere la desfacerea Contractului Individual de Munca.

Ajutorul de concediere este in cuantum de „x” salarii de baza ale celui in cauza, functie de vechimea acestuia in sistemul energetic (Hidroelectrica sau alte unitati ale sistemului energetic national).

Administratorul judiciar nu a respectat prevederile CCM, oferind la disponibilizati un nr mult mai redus de salarii compensatorii, platibile lunar si in conditiile renuntarii la orice alte pretentii.

Din acest motiv 102 membri de sindicat, salariati din Executiv si Sucursale, au actionat Hidroelectrica in instanta, reprezentati de Hidrosind, actiunile respective facand obiectul a doua dosare la Tribunalul Bucuresti.

Instanta a dat castig de cauza salariatilor.

Sentintele au fost pronuntate in data de 05.06.2013 respectiv 12.06.2013.

Platile au fost efectuate in 14 august, doar dupa ce sindicatul si fostii salariatii au atentionat Hidroelectrica SA ca vor recurge la executare silita si plangeri penale daca nu vor fi puse in aplicare prevederile unor sentinte executorii.

05.06.2013

Ora estimata: 09:00
Complet: C5
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant al SINDICATUL HIDROELECTRICA HIDROSIND şi excepţia lipsei calităţii procesuale active a Sindicatului, respectiv excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Bucureşti invocate de administratorul judiciar EURO INSOL SPRL. Admite acţiunea formualtă de SINDICATUL HIDROELECTRICA HIDROSIND. Obligă debitoarea SC HIDROELECTRICA SA să plătească drepturile salariale cuvenite salariaţilor disponibilizaţi conform tabelului cu aceşti salariaţi anexat cererii, iar sumele se vor actualiza cu indicele inflaţiei pânâ la data plăţii efective. Obligă debitoarea la plata dobânzilor aferente drepturilor salariale cuvenite calculate de la data încetării contractelor individuale de muncă şi până la dată plăţii efective. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.06.2013.
Document: Hotarâre  5555/2013  05.06.2013

12.06.2013

Ora estimata: 09:00
Complet: C5
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă debitoarea să plătească drepturile salariale cuvenite salariaţilor disponibilizaţi conform anexei la dosar. Obligă debitoarea şi la plata despăgubirilor aferente acestor drepturi salariale compensatorii calculate de la data încetării contractelor individuale şi până la plata efectivă. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.06.2013.
Document: Hotarâre  5993/2013  12.06.2013

Da click aici pt. vizualizare dosar 11056 / 3 / 2013  respectiv 12112 / 3 / 2013 pe pe www.just.ro.

Dosarele se afla in faza recursului.

 

.