Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Remus Vulpescu: Denunţarea contractelor cu Hidroelectrica nu are nici o cale de atac

iunie 27, 2012
By
de Ciprian Tănase

 Autoritatea care stabileşte dacă sunt motive pentru denunţarea unui contract, cum este şi situaţia contractelor Hidroelectrica, este dată prin lege administratorului judiciar, iar denunţarea nu are nicio cale de atac, a declarat, miercuri, seful OPSPI, Remus Vulpescu, numit administrator al societăţii Hidroelectrica.

 “Autoritatea care stabileşte dacă sunt motive pentru ca un contract să fie denunţat este dată de lege administratorului judiciar al societăţii care a încheiat contractele. Denunţarea nu are nicio cale de atac”, a afirmat Remus Vulpescu.

 Oficialul a anunţat ca marţi a fost numit administrator special al Hidroelectrica, ceea ce anulează atribuţiile Consiliului de Administraţie al societăţii.

 “De marţi am fost desemnat administrator special. CA şi-a încetat atribuţiile prin numirea mea. Însă Fondul Proprietatea, Ministerul Economiei, adică reprezentanţii în CA pot formula propuneri, sugestii, cereri”, a adăugat Vulpescu.

 Situaţia calculată la zi a prejudiciilor acumulate de Hidroelectrica prin contractele bilaterale depăşeşte, potrivit şefului OPSPI, 140 milioane lei.

 Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, partener în cadrul companiei Euro Insol, a anunţat, marţi, că renegocierea contractelor bilaterale ale Hidroelectrica va fi finalizată în luna iulie 2012 iar primul contract, cel cu compania Europec, a fost deja denunţat.

 “Am denunţat primul contract analizat – Europec. Vor urma celelalte. Toate vor fi renegociate, totul se va termina în trei zile, în luna iulie”, a afirmat Remus Borza.

 Tribunalul Bucureşti a admis, în 20 iunie, cererea Hidroelectrica de a intra în insolvenţă. Compania şi-a solicitat insolvenţa în data de15 iunie 2012 iar potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica nu urmăreşte falimentul sau naţionalizarea societăţii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichidităţi.

 Acţionarii Hidroelectrica sunt statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care deţine 80,0561% din capital, şi Fondul Proprietatea.

 Compania asigură o treime din totalul cantităţii de energie produsă în România.