Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Acord între Hidrosind, Ministerul Economiei, Hidroelectrica şi administratorul judiciar

iunie 23, 2012
By

BURSA 23.06.2012   

Hidrosind a încheiat un acord cu Ministerul Economiei, Hidroelectrica şi administratorul judiciar desemnat provizoriu în procedura insolvenţei, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Acordul, în 16 puncte, obligă la protejarea societăţii în sensul păstrării activelor sale şi a integrităţii actualei structuri, care conferă stabilitate şi siguranţă sistemului energetic naţional, a locurilor de muncă şi a drepturilor salariaţilor.
Hidrosind mai precizează că principalii creditori ai Hidroelectrica, băncile sau sindicatele bancare, trebuie să pună presiune pe Guvernul României pentru a se reveni la situaţia normală.
Sistemul energetic naţional este ultima resursă semnificativă şi emblematică a unei ţări din sud-estul Europei. Renunţarea la poziţia de monopol şi administrarea ineficientă a societăţilor din acest sector de către statul român semnifică dispariţia economică a unei ţări, a culturii şi tradiţei tehnice româneşti.
Sindicatul asigură Guvernul României şi administratorul judiciar că vor primi sprijinul necesar.

Nicolae Aurariu, secretarul general al Hidrosind, a trimis un mesaj Primului Ministru şi Preşedintelui: „Vă rugăm să lăsaţi disputele personale şi să treceţi la o analiză comună a acestei situaţii de criză majoră la nivelul economiei româneşti, la nivelul relaţiilor cu organismelor internaţionale şi cu băncile comerciale din Uniunea Europeană. E timpul să întelegeţi că salariaţii din Hidroelectrica reprezintă cu adevărat o forţă şi că trebuie să ţineţi seama de ei”.

F.A.