Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

30 august 2013 : Comunicat de presa

august 30, 2013
By

Filiala Hidroelectrica Hidrosind ia act de rezolutia Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti de incepere a urmarii penale pentru domnul Borza Remus, fost administrator judiciar al insolventei Hidroelectrica, actual Presedinte al Consiliului de Supraveghere al acestei societati. Consideram aceasta rezolutie ca fiind un prim pas spre normalitate in sanctionarea abuzurilor savarsite de administratia Borza – Vulpescu la Hidroelectrica.

In perioada insolventei, Hidrosind a semnalat in mod repetat opiniei publice si factorilor de raspundere aceste abuzuri.

Pentru unele dintre acestea am inaintat plangeri penale impotriva administratorilor Hidroelectrica: presiunile si santajul exercitate asupra liderilor de sindicat de catre domnul administrator judiciar, contractele incheiate de administratorul judiciar cu propria casa de avocatura, hotararea Consiliului de Administratie al Hidroelectrica prin care a fost ceruta declansarea procedurii insolventei.

Alte masuri nelegale au fost atacate in instanta : concedierea ilegala, abuziva si fara discernamant a sute de salariati, nerespectarea prevederilor CCM privind plata salariilor compensatorii la concediere, desfiintarea unor sucursale infiintate pri Hotarari de Guvern. In unele dosare instanta deja s-a pronuntat in favoarea salariatilor, recent Hidroelectrica fiind nevoita sa plateasca celor concediati in luna februarie toate drepturile prevazute in CCM, cu penalitati de intarziere a platii si actualizare cu inflatia pana la data platii efective.

Pe rolul Consiliului National de Combatere a Discriminarii se afla dosarul inaintat de Hidrosind in numele salariatelor aflate in concediu prenatal sau de ingrijire copil, concediate total ilegal de domnul administrator judiciar, jignite si umilite public. In plus, acest dosar va constitui un studiu de caz in cadrul Sesiunii de toamna organizate de Comisia Europeana pentru acest tip de probleme (European Strategy for Gender Equality).

Pozitia Hidrosind nu este una vindicativa. Am ramas consecventi principiilor noastre si speram ca toti cei cercetati pentru abuzuri sau incalcari ale legii in legatura cu Hidroelectrica sa aiba parte de o justitie corecta.

30 august 2013

Decebal Sulea,

Presedinte Filiala Hidroelectrica Hidrosind.

.