Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

25.02.2014 – comunicat presa

februarie 25, 2014
By

Referitor la ultimele declaratii ale fostului administrator judiciar al insolventei Hidroelectrica, Filiala Hidroelectrica Hidrosind face urmatoarele precizari :

Afirmatiile domnului Borza cu privire la faptul ca doua sindicate si cele doua ALPIQ-uri au depus recursuri la deciziile prin care s-au respins opoziţiile la deschiderea procedurii de insolventa sunt false : Hidrosind nu a inaintat recurs impotriva acestor decizii. In dosarul 26502/3/2012 de pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, singurii recurenti sunt SC ALPIQ ROMINDUSTRIES SRL si SC ALPIQ ROMENERGIE SRL.

Am sustinut si sustinem in continuare ca nu insolventa era calea de rezolvare a problemelor Hidroelectrica, mare parte dintre acestea fiind inca prezente. De aceea ne-am opus deschiderii procedurii insolventei. In data de 20.06.2012 Judecatorul sindic s-a antepronuntat si a respins ca inadmisibila cererea de interventie formulata de Hidrosind impotriva deschiderii procedurii insolventei, urmatoarea cale de atac fiind opozitia, respinsa ulterior ca lipsita de interes. Impotriva acestei decizii Hidrosind nu a formulat recurs si nu a fost alaturi de “baietii destepti” asa cum tendentios afirma fostul administratorul judiciar.

Referitor la procedura inchiderii insolventei, precizam ca Hidrosind a contestat doar descarcarea de gestiune a administratorului judiciar, atata timp cat o serie de contestatii la tabelul creantelor nu erau solutionate, printre ele fiind la acea data si creante salariale. Datorita pozitiei noastre, creantele salariale au fost rezolvate in regim de urgenta. De asemenea, la inchiderea procedurii erau pe rol contestatiile traderilor de energie, cele care se judeca in aceste zile.  Nu ne-am opus inchiderii procedurii insolventei, dimpotriva, am avut tot interesul sa scapam cat mai repede de acest cosmar, dar “nota de plata” in cazul pierderii acestor procese o vom suporta doar noi, salariatii, alte persoane fiind descarcate de orice responsabilitate.

Observam ca subiectul insolventei Hidroelectrica este din nou de maxima importanta pentru opinia publica in urma declaratiilor domnului Borza, desi pe parcursul insolventei acesta a minimizat permanent riscurile pe care Hidrosind le-a semnalat cu privire la modalitatea denuntarii contractelor bilaterale de furnizare a energiei si a solutionarii contestatiilor respective. Nu stim cui servesc aceste iesiri publice, in acest moment. Poate imaginii domnului Borza, sau poate celor care cauta pretexte pentru spargerea Hidroelectrica si vanzarea activelor acesteia. Indiferent de motivatii, avertizam asupra impactului negativ asupra procedurii listarii societatii la bursa, fiindca orice investitor serios va fi mai mult decat circumspect fata de implicarea intr-o societate asupra careia planeaza spectrul unei noi insolvente, declaratia venind din partea “personalitatii anului 2013 in energie”.

Ne exprimam pe aceasta cale speranta ca instanta de judecata va da castig de cauza Hidroelectrica impotriva contestatarilor acesteia. Reintoarcerea in insolventa ar fi lovitura de gratie data societati. Acest lucru nu trebuie sa se intample, cu toate erorile comise de fostii administrator ai insolventei.

Filiala Hidroelectrica Hidrosind,
Decebal Sulea,
Presedinte.