Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

22 mai 2013 – Comunicat de presa

mai 22, 2013
By

Desi a trambitat in toata presa ca va indrepta erorile facute in februarie de directorii de sucursale cu ocazia primului val de concedieri, domnul administrator repeta greselile acestora.

In data de 21.05.2013, 304 salariati au primit preavize de concediere. Vazand listele cu cei care urmeaza sa fie disponibilizati dupa 15 zile, constatam ca nu exista criterii clare si corecte pentru intocmirea acestora. Nici profesionale, nici sociale. Singurul criteriu a fost secretul desavarsit in care au fost intocmite aceste liste, in Bucuresti, de catre domnul Borza in persoana.

Au primit preavize, la fel ca in februarie, persoane care sunt unici intretinatori de familie, cu copii minori; femei aflate in concediu de ingrijire copil; salariati aflati in concediu medical; persoane  cu pregatire si conduita profesionala ireprosabila. Au fost revocati si trecuti pe alte functii mai multi salariati care nu au savarsit nici o abatere disciplinara, cu rezultate profesionale deosebite, fara nici o explicatie, printr-o simpla decizie semnata de Borza.

Contrar legii, au primit preavize de concediere sau au fost revocati din functiile detinute persoane din conducerea sindicatului, ca o continuare a presiunilor din ultima perioada la adresa liderilor de sindicat. Din nou, fara explicatii.

Singurele explicatii plauzibile la acest nou val de concedieri sunt cele deja expuse de Hidrosind in conferinta de presa din data de 10 mai, exprimate si cu ocazia mitingului din data de 18 mai : domnul administrator nu reuseste sa atinga tinta profitului bugetat, de 100 milioane euro, din motive care tin atat de conjunctura economica cat, mai ales, de propriile neputinte sau erori manageriale. Acesta e motivul real al concedierilor la Hidroelectrica, nu incompetenta salariatilor sau salariile nesimtite, asa cum repetat sustine domnul administrator.

Datorita altor decizii gresite luate de domnul administrator (reducerea exagerata a programului anual de mentenanta pentru anul 2013, stoparea programului de investitii fara o prioritizare prealabila a acestora) se pune in pericol siguranta exploatarii instalatiilor si echipamentelor hidroenergetice, sunt aruncati in somaj mii de salariati de la societatile dependente de Hidroelectrica (Hidroserv, TCH, institutele de proiectare, etc.).

Toate aceste masuri au fost luate absolut arbitrar, fara a tine seama de nici o alta parere. Vom contesta in instanta toate deciziile de concediere, imediat dupa ce acestea vor fi inmanate salariatilor in cauza. Domnul administrator nu doreste un dialog real cu partenerul social, mai mult, suntem amenintati cu denuntarea CCM, un CCM pe care l-am renegociat si semnat in decembrie 2012 chiar cu domnul Borza si pe care domnia sa oricum nu-l respecta. Daca domnul administrator doreste sa declanseze o greva in sistemul energetic, atunci sa denunte CCM !

Dorim sa atragem inca o data atentia Presedintelui Romaniei, in calitate de Presedinte CSAT, Primului Ministru, Ministrului Economiei, Ministrului Delegat pentru Energie ca sunt responsabili pentru ceea ce se intampla in prezent la Hidroelectrica. Consecintele administratiei Borza sunt punerea in pericol a sigurantei sistemului energetic national si mii de someri in economia romaneasca, in contradictie cu programul de guvernare.

Anexat aveti o adresa trimisa recent celor sus-mentionati, intr-o ultima incercare de a ne face ascultati si de a gasi impreuna o modalitate de atenuare a consecintelor dezastrului Borza la Hidroelectrica.

Hidrosind.

Comunicatul transmis presei ieri de catre domnul Borza este o diversiune josnica si penibila. Punand accentul pe concedierea fostului Director General al Hidroelectrica, din functia de simplu inginer, deturneaza atentia opiniei publice de la adevarata problema : concedierea nejustificata si abuziva a celorlalti salariati, dupa criterii la fel de indoielnice ca in februarie. Iar prin comentariile facute la adresa persoanei respective jigneste pe toti lucratorii in numele carora a primit recent, conform propriei declaratii, titlul de “personalitatea anului in  energie”. Se pot spune multe despre modul in care a Traian Oprea a condus Hidroelectrica, dar nimeni nu are voie sa spuna ca “inginerul Oprea” este incompetent. Doar o persoana cu adevarat incompetenta si necunoscatoare a sistemului energetic  poate sa faca acest lucru.

.