Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

20 iunie 2010 : HIDROELECTRICA BAGATA IN INSOLVENTA DE NISTE AVENTURIERI

iunie 20, 2012
By

Doua persoane care sunt administratori provizorii ai Hidroelectrica ( numitii Vulpescu Remus si Butnaru Iulian ) impreuna cu reprezentantul Fondului Proprietatea in CA Hidroelectrica ( numita Truta Oana ) se comporta ca si patroni ai Hidroelectrica, fara sa tina seama de faptul ca Hidroelectrica este in proportie de 80% a statului, adica a fiecaruia dintre noi. Niste baietasi cu camasute albe si cravetute roz hotarasc destinele a mii de salariati din Hidoelectrica si a altor zeci de mii care depind direct de aceasta societate. In acelasi timp bulverseaza sectorul energetic si toata economia Romaniei printr-o decizie anapoda.

In sedinta de astazi de la Tribunalul Bucuresti, Hidrosind, in calitate de actionar indirect al Hidroelectrica prin actiunile detinute la Fondul Proprietatea, a depus cerere de interventie impotriva cererii de intrare in insolventa a societatii inaintata de Consiliul de Administratie al Hidroelectrica.

Judecatorul Moldovan Mircea a respins cererea de interventie pe motiv ca nu poate fi formulata pe procedura necontencioasa, fara a pune insa cererea in discutia partilor, conform procedurii. Practic, avocatilor Hidrosind le-a fost pus pumnul in gura.

Din aceasta cauza, a fost depusa o cerere de recuzare a judecatorului respectiv, pentru ante-pronuntare, si plangere la Presedintele Tribunalului, pentru incalcarea drepturilor procedurale.

Judecatorul a ridicat sedinta fara a da posibilitate partilor sa-si sustina cererile si fara sa permita Hidrosind sustinerea motivelor pentru care noi consideram ca societatea nu este in insolventa. Sustinem in continuare ca situatia Hidroelectrica nu reclama intrarea in insolventa, deoarece creantele invocate in cererea formulata de Consiliul de Administratie nu sunt de natura sa induca aceasta stare :

–          Datorii neplatite catre Administratia Nationala Apele Romane, in valoare de 200 milioane lei : precizam ca pe acest aspect Hidrosind si Hidroelectrica se afla in proces cu Guvernul Romaniei, fiind atacata legalitatea HG 1202 / 2010 prin care se mareste de 4 ori redeventa la apa uzinata;

–          Datorii neplatite catre Complexul Energetic Turceni in valoare de cca 30 milioane lei : pentru aceasta suma exista un acord de reesalonare a platilor;

–          Datorii neplatite catre Nuclearelectrica SA in valoare de 28 milioane lei : pentru aceasta suma in bugetul Hidroelectrica sunt constituite provizioane;

–          Dividende pentru profitul din 2010 neplatite la stat ( Ministerul Economiei ) in valoare de 206 milioane lei : cea mai mare datorie, dar care va fi recuperata ultima in cadrul procedurii de insolventa ! Este ridicol ca statul isi pune in insolventa o societate aflata in autoritatea sa pentru o datorie pe care tot el trebuie sa o incaseze … cand o fi !

Suplimentar va informam  ca daca s-ar fi acceptat preturilor negociate de fosta echipa de negociere din Hidroelectrica pentru contractele bilaterale, plati care se fac la 30 zile, care ar fi fost valabile de la 01 ianuarie 2012 si care sunt mai mari decat cele rezultate din formula-minune de care se tot face vorbire in prezent, dar pe care nu o cunoaste nimeni, si daca ANRE ar fi recunoscut costurilor de productie, actiuni la care CA si Hidroelectrica au renuntat cu rea intentie, Hidroelectrica ar fi inregistrat pe primele 5 luni ale anului un venit suplimentar de 85 milioane euro ! Iata asadar de unde provine lipsa de lichiditati a Hidroelectrica !

In momentul redactarii acestui comunicat, aflam de la televizor ca cererea de intrare in insolventa a fost admisa.

Hidrosind va inainta cerere de opozitie impotriva intrarii in insolventa, in numele salariatilor Hidroelectrica, in calitatea acestora de creditori principali ai societatii.

Vom inainta plangeri penale impotriva semnatarilor Hotararii Consiliului de Administratie din data de 15.06.2012 pentru abuz in serviciu si subminarea economiei nationale; plangeri penale vor fi inaintate si impotriva membrilor AGA care au respins initierea unor actiuni in justitie impotriva deciziilor ANRE prin care Hidroelectrica vinde energie sub pretul de cost (Hotararea AGA 21 / 2012 – http://www.hidroelectrica.ro/AGA.aspx).

Pentru data de vineri, Hidrosind a cerut aprobare pichetarii sediului Hidroelectrica (9:00 – 10:00) si a Ministerului Economiei (11:00-12:00) si in cel mai scurt timp va analiza declansarea grevei in instalatiile Hidroelectrica.

Cerem demisia Consiliului de Administratie al Hidroelectrica si a Ministrului Economiei pentru gravele prejudicii aduse societatii Hidroelectrica si economiei Romaniei.

Decebal Sulea,

Presedinte.

Nicolae Aurariu,

Secretar general.