Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

19 iulie : Comunicat CSAT

iulie 19, 2012
By
COMUNICAT DE PRESĂ
(19 iulie 2012)
Ref.: Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

Joi, 19 iulie a.c., a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu.

În cadrul şedinţei, la care au participat toți membrii CSAT, s-a discutat tematica referitoare la implicaţiile asupra situaţiei pe profil antiterorist din România a atentatului terorist de la BURGAS, Bulgaria.
Directorul Serviciului Român de Informaţii a informat membrii Consiliului că, până în prezent, nu există niciun fel de indicii referitoare la pregătirea unor atentate similare în România şi că Serviciul nu deţine informaţii care să releve existenţa unor conexiuni sau legături între atentatul din Bulgaria şi persoane sau entităţi, situaţii sau intenţii cu privire la România. Serviciul Român de Informaţii şi celelalte instituţii din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului au adoptat măsuri specifice de prevenire, adaptate situaţiei operative, şi au dinamizat cooperarea internă şi, respectiv, cea internaţională.
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis menţinerea actualului nivel de alertă teroristă (albastru precaut) şi continuarea măsurilor operative, care vor fi adaptate permanent la evoluţia situaţiei operative şi, numai în cazul unor evoluţii care vor viza ţara noastră explicit, se poate propune modificarea nivelului e alertă.
O altă temă importantă pe agenda şedinţei CSAT s-a referit la situaţia juridică şi economică a Societăţii Comerciale Hidroelectrica S.A.
Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri a prezentat o notă privind situaţia economică şi juridică a S.C. Hidroelectrica S.A.. S-a constatat că Societatea era în stare de insolvenţă încă de la sfârşitul anului 2010, situaţie provocată, în principal, de contractele bilaterale de furnizare a energiei electrice care au avut drept consecinţă păgubirea Societăţii în perioada 2006- 31 mai 2012 cu suma de 4,5 miliarde de lei, aproximativ 1,2-1,3 miliarde de euro. Au fost prezentate măsuri întreprinse de noua conducere a Ministerului Economiei şi de Guvernul României pentru redresarea Societăţii, în sensul creşterii eficienţei energetice şi economice în producerea de energie electrică.
A fost prezentată o evoluţie a procedurilor parcurse de administratorul special şi administratorul judiciar pentru renegocierea contractelor bilaterale de furnizare de energie electrică cu anumite societăți de intermediere (traderi) și societăți din domeniul industriei, din care a rezultat că a fost denunţat contractul de vânzare-cumpărare energie electrică încheiat cu EURO PEC S.A. Începând cu data de 2 iulie 2012, au fost transmise notificări şi au fost purtate mai multe rânduri de negociere cu celelalte companii beneficiare de contracte bilaterale de furnizare a energiei electrice.
Se anticipează că, în cursul săptămânii 16-22 iulie 2012, vor fi denunţate contracte şi cu alte societăţi comerciale. În acest mod, se va putea intra în legalitate în privinţa procedeelor utilizate de Hidroelectrica pentru comercializarea energiei electrice pe piaţa concurenţială, prin OPCOM, conform obiectivelor asumate faţă de Comisia Europeană şi de Instituţiile Financiare Internaţionale.
Totodată, ministrul Economiei a subliniat că nu se are în vedere şi nu va fi promovată nicio acţiune de înstrăinare a unor active dedicate Sistemului Energetic Naţional, niciun mecanism de scădere a capacităţilor de producţie a energiei electrice şi niciun mecanism de vânzare a acţiunilor deţinute de statul român la Hidroelectrica S.A., decât în condiţiile asumate cu instituţiile financiare internaţionale.

Departamentul de Comunicare Publică
19 Iulie 2012