Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

17 ianuarie 2013 : mesaj pentru salariatii Hidroelectrica

ianuarie 17, 2013
By
In numele salariatilor Hidroelectrica in curs de concediere, Hidrosind va transmite urmatorul mesaj :

Burtile pline dar nesatule au trecut la treaba. Suparate ca oamenii normali nu le dau dreptate si nu inteleg si nu accepta, vezi Doamne ! ca ei, normalii, trebuie sa manance mai putin, au decis : acestia trebuie sa plece !
 
Asistam zilele acestea la o mascarada, mai accentuata sau mai palida, functie de fiecare Sucursala in parte. Total exagerata in Executiv. Functie de calitatea conducatorilor. Mascarada care se intampla si din cauza noastra, a liderilor de sindicat si chiar a simplilor salariati, fiindca in majoritatea momentelor am ales sa fim eleganti, civilizati, sa nu ne dam in spectacol. Adica sa ne purtam normal. Se pare ca am gresit, mai mult sau mai putin. Si am ajuns acolo de unde am plecat : liste cu disponibilizati care se schimba de la o ora la alta, maxilare inclestate, injuraturi printre dinti, multi oameni care nu stiu ce se intampla cu ei si cu colegii lor.
 
Nu conteza cine este pe lista si cine a scapat, cel putin nu pentru noi. Conteaza ca nu ar fi trebuit sa existe aceste liste. Intocmite de oameni mai noi sau mai vechi in Hidroelectrica, mai mult sau mai putin cunoscatori ai acestei stari de spirit. Pentru ca asta a tinut in viata Hidroelectrica pana in momentul de fata : starea de spirit, mandria de a fi Hidroelectrician, faptul ca avem Hidroelectrica in ADN (aceasta ultima expresie nu-mi apartine, a enuntat-o un sindicalist puscariabil). Si asta se doreste a fi distrus in momentul de fata. Mai intai am fost umiliti si batjocoriti. Iar acum a venit momentul executiei. Aparent blanda la inceput, fiindca nu pleaca foarte multi oameni. Decimare in masa in etapa urmatoare, fiindca un alt Remus vrea 1000 de capete si chiar mai mult.
 
Credem ca a sosit vremea sa luam o altfel de atitudine. Atitudine publica, mai precis. Adica sa iesim in strada si sa ne strigam nemultumirea, nu sa fierbem in suc propriu. Am ajuns la concluzia ca daca nu o facem, inseamna ca acceptam ceea ce se spune despre noi de atatea luni de zile : ca suntem niste imbuibati, niste hoti, niste incompetenti. Eu nu ma simt deloc asa. Eu fiind Nicolae Aurariu, ca sa nu ma exprim tot timpul impersonal, dar sunt convins ca toti colegii mei din conducerea sindicatului subscriu. Dumneavoastra, domnilor colegi, cum va simtiti ?
 
Acceptam sa vedem cum nu a fost gasit nici un vinovat concret pentru situatia in care ne aflam, desi este una din atributiile conferite de lege administratorului judiciar ? Acceptam ca proprietarii Hidroelectrica, statul roman si Fondul Proprietatea, cei care au decis sa solicite insolventa Hidroelectrica pentru a-si masca vinovatia, sa pedepseasca salariatii pentru ca de ani de zile acestia se opun incercarilor de distrugerea a acesteia ?
 
Suntem in mijlocul unui conflict colectiv de munca declarat de catre Hidrosind. Asteptam raspunsul ITM Bucuresti. Indiferent de modul in care se va termina acest demers legal, fiecare salariat disponibilizat care ne va solicita ajutorul va beneficia de asistenta juridica din partea Hidrosind.
 
In alta ordine de idei, avem deja redactata o cerere catre Primaria Municipiului Bucuresti pentru organizarea unor proteste, pe care trebuie sa mai punem doar data si numarul de participanti si sa o inregistram. Daca vom fi chemati (Hidrosind si Administratia) la conciliere in prezenta unui reprezentatt al ITM conform legii, vom fi in fata Hidroelectrica in ziua respectiva. Daca nu, la cel mai scurt termen aprobat de cei in drept. Sunt sigur ca mobilizarea dvs. si a liderilor dvs. va fi mai mult decat exemplara, ca de fiecare data. Si as vrea sa-l vad pe domnul Borza, cel care declara ca-si asuma propriile erori, cum vine in fata dumneavoastra. Sa va povesteasca frumos despre realizarili sale, cum povesteste la TV …
 
Hidrosind.
 
P.S.
O completare pentru sefii care au pus pe liste oameni a caror valoare este incontestabila, chiar daca au fost obligati sau nu sa faca asta, chiar daca persoanele respective au ramas sau nu pana la final pe liste : de azi inainte sa pasiti pe culoarele Hidroelectrica doar cu privirea in pamant si cu obrazul Rosu de rusine. Daca aveti obraz.
.