Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

17 ianuarie 2013 : comunicat de presa

ianuarie 17, 2013
By

In urma declaratiilor de astazi ale administratorului judiciar al Hidroelectrica, facem urmatoarele precizari :

Referitor la disponibilzarile de personal din Hidroelectrica : nu suntem si nu vom fi niciodata de acord ca salariatii de rand ai Hidroelectrica sa plateasca pentru hotiile si prostiile savarsite de-a lungul anilor de administratorii societatii, sub obladuirea sau la comanda politicienilor vremii, mai ales ca nu am vazut pana acum vreo persoana gasita vinovata pentru vreuna din cauzele insolventei. Am fost de acord in decembrie sa reducem o serie de drepturi salariale tocmai pentru a proteja locurile de munca. Restructurarea acceptata si propusa de noi este reducerea numarului de salariati ai soietatii pe cale naturala, intr-o perioada de 3 ani. Dar domnul administrator vrea rezultate spectaculoase si imediate, pentru propria sa imagine publica. In concluzie, face disponibilizari dupa bunul sau plac. Faptul ca nu am acceptat modificarea articolului din CCM care stipuleaza platile compensatorii are o motivatie cat se poate de simpla : nu dorim sa deschidem poarta altor sute de concedieri. Suntem in mijlocul unui conflict colectiv de munca inregistrat la ITM Bucuresti si suntem ferm hotarati sa iesim in strada. Calendarul actiunilor va fi stabilit functie de derularea pasilor acestui demers legal. De asemenea, vom ataca in instanta masurile abuzive luate de administratorul judiciar, atat in privinta concedierilor efective cat si in privinta neplatii salariilor compensatorii.

Referitor la reorganizarea Filialelor Hidroserv : domnul administrator incearca sa ascunda incapacitatea sa si a echipei sale de a rezolva aceasta problema si face ceea ce este mai simplu, da vina pe sindicate. Ne opunem solutiei adoptate de AGA Hidroelectrica pentru ca nu putem accepta sa infiintam o entitate despre care nu stim nimic, care nu are nici macar un plan de afaceri, care nu are la baza nici macar o analiza tehnico-economica si o analiza a pietei. Ni se spune ca infiintarea acestei entitati va rezolva problema procesului de mentenanta in Hidroelectrica, dar nu ni se spune si cum se va intampla aceasta. Singurele masuri certe in momentul de fata sunt : disponibilizarile de personal, care nu vor rezolva problema, si preluarea controlului la centru. Poate ca de fapt aceasta e marea miza. Sa nu uitam, in acelasi timp, ca in vestitul Raport privind cauzele insolventei, aprobat de Adunarea Creditorilor, chiar domnul Borza propunea alta formula : internalizarea si integrarea celor 8 Hidroserv-uri pe langa sucursalele deservite.

Atragem atentia Guvernului si Presedintiei Romaniei ca Hidroelectrica a incaput pe maini nepotrivite rezolvarii situatiei de criza. Si vor fi responsabili de toate erorile comise de cei protejati, intentionat sau nu.

Presedinte,

Decebal Sulea.