Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

02.07.2015 – Publicare Lege 173/29.06.2015 privind acordarea voucherelor de vacanta

iulie 2, 2015
By

In Monitorul Oficial nr.481/01.07.2015 a fost publicata Legea 173 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea vouchenelor de vacanţă.

Aveti extras din MOf aici.

Partea care ne intereseaza este urmatoarea :

Art. II. – Prin excepţie de la prevederile art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 34/2014, cu modificările ulterioare, regiile autonome, societăţile şi companiile naţionale, precum şi societăţile reglementate de Legea societăţilor  nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici sau deţin o participaţie majoritară, pot acorda angajaţilor proprii prime sau vouchere de vacanţă, cu ocazia plecării în concediul de odihnă, în conformitate cu prevederile art.1 şi a contractului colectiv de muncă în vigoare, până la data expirării acestuia, în funcţie de sumele prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate.  

Asteptam ca administratia Hidroelectrica sa aplice prevederile CCM in vigoare si sa acorde prima de vacanta salariatilor care pleaca in concediu incepand cu luna iulie si retroactiv pentru perioadele de concediu deja consumate in primele luni ale anului 2015, inclusiv pentru salariatii disponibilizati in luna mai.

Nicolae Aurariu.

.