Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Zi decisivă pentru negocierile dintre Hidroelectrica şi „băieţii deştepţi”

iulie 18, 2012
By

articol preluat din ziarul BURSA, editia din 17.07.2012

www.bursa.ro

Astăzi este o zi decisivă în negocierile dintre administratorii Hidroelectrica şi „băieţii deştepţi” din energie. Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat că aşteaptă, astăzi, ofertele finale îmbunătăţile de la furnizorii privaţi cu care compania are contracte directe în derulare.

Remus Borza, directorul Euro Insol, ne-a declarat, ieri după-amiază: „Până acum suntem aproape să încheiem un singur acord nou cu unul dintre furnizori. Energy Holding ne-a solicitat amânarea cu o zi a finalizării negocierilor ca să ne poată da o ofertă îmbunătăţită, după ce discută cu băncile care-i finanţează”.
Ziarul BURSA a publicat, recent, că aşteptările administratorilor Hidroelectrica vizează un preţ de 180-200 de lei/MWh în cadrul renegocierilor contractelor bilaterale directe, care se derulează, în prezent, cu tarife de circa 130 de lei/MWh. Administratorii Hidroelectrica sunt hotărâţi să denunţe contractele dacă nu cad de acord cu furnizorii asupra noilor preţuri. Energia disponibilă va fi ofertată pe pieţele OPCOM (administratorii bursei noastre de energie).
Hidroelectrica se află, acum, în situaţia de a reclama, din nou, forţa majoră din cauza secetei hidrologice. Astfel, administratorii companiei se grăbesc să obţină cel mai bun preţ pentru producţia hidro comercializată pe piaţa reglementată şi pe cea liberă.
Dacă la intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica noii administratori nu ţineau morţiş să denunţae contractele, seceta hidrologică le-a schimbat planurile, grăbind finalizarea negocierilor.

Alina Toma Vereha