Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Reintrarea in insolventa : doar o opinie.

februarie 25, 2014
By

Asa cum deja stiti, suntem din nou in insolventa. Stirile sunt inca incomplete, pana la ora la care scriu (21:00) nu avem explicatii oficiale clare despre cine si ce contestatii a castigat.

Cu toate riscurile, eu voi spune ce este foarte clar pentru mine de ceva timp : reintrarea in insolventa nu se datoreaza dificultatilor economice ale Hidroelectrica, este un esec de procedura imputabil administratorilor insolventei si judecatorului sindic. Nici cei de desupra lor nu sunt straini de cauza, dar se vor spala pe maini.

Prin desfiintarea sentintelor pronuntate de Tribunalul Bucuresti si trimiterea lor spre rejudecare, Curtea de Apel nu a facut decat sa sanctioneze erorile comise in timpul si la inchiderea procedurii, aratand clar care sunt limitele profesionale ale persoanelor care au decis prezentul si viitorul Hidroelectricii. Aceste persoane trebuie sa raspunda in fata salariatilor Hidroelectrica si a opiniei publice, nu este admisibil sa dea vina pe „baietii destepti” sau pe justitie fiindca am pierdut aceste procese sau sa declare nonsalant „e mai bine asa, putem continua reformele”. Care reforme, cele care ne vor ingropa definitiv ?

Domnul Borza a luat cateva milioane de euro in schimbul „rezolvarii” cu efect de bumerang a unei probleme reale (contractele bilaterale). Nu a gasit solutii pentru nici una din celelalte mari si grele probleme (pretul apei, pretul energiei la cos), intre timp a mai aparut una fara rezolvare (taxa pe stalp). In schimb, i-a rezolvat pe salariatii din sucursale si Hidroserv-uri. A facut cam ceea ce i-a permis politicul (putine), in rest s-a dovedit la fel de neputincios ca si predecesorii sai. Din pacate, noi i-am permis prea multe.

Acum doreste sa se intoarca, probabil vrea si petale de trandafir presarate in calea sa, ca sa ne rezolve de tot.
Daca-l acceptam, suntem de-a dreptul tampiti.
Daca are un strop de demnitate, pleaca in Tahiti.

Nicolae Aurariu.