Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Plângeri penale pentru înfiintarea companiei energetice nationale BURSA 10.11.2008

noiembrie 10, 2008
By

Plângeri penale pentru înfiintarea companiei energetice nationale

BURSA 10.11.2008 

Tariceanu, Vosganian si Atanasiu – acuzati de abuz în serviciu

     Sindicalistii din Hidroelectrica au anuntat, vineri, ca vor depune plângeri penale la adresa prim-minis­trului Calin Popescu Tariceanu, a presedintelui AVAS – Theodor Atanasiu, dar si a ministrului Economiei – Varujan Vosganian, pentru înfiintarea companiei energetice nationale (CEN). Cei trei demnitari sunt acuzati de abuz în serviciu contra intereselor publice. Ilie Rosu, presedintele federatiei Hidrosind, a precizat ca plângerile vor fi trimise procurorului general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, caruia îi va solicita sesizarea presedintelui României în vederea luarii masurilor de tragere la raspundere a oficialilor.

     Hidrosind arata, în cererea catre procurorul general, ca transferul actiunilor Hidroelectrica SA catre Electrica SA, decis de Guvern prin Ordonanta de Urgenta (OUG) de înfiintare a CEN, dauneaza bunului mers al economiei nationale si al sectorului energetic. În exercitatea prerogativelor sale de presedinte al AVAS, Teodor Atanasiu este acuzat ca a savârsit infractiunile de fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor si abuz în serviciu contra intereselor publice.

     Ilie Rosu sustine ca AVAS a înaintat Guvernului proiectul de OUG fara sa aiba avizul obligatoriu al Consiliului Economic si Social (CES), asa cum cere legea. Domnia sa sustine ca, din aprilie si pâna în octombrie, AVAS a supus dezbaterii un proiect de Hotarâre de Guvern pentru înfiintarea CEN, la care s-au adus modificari, iar Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta. Actul normativ nu a mai fost supus dezbaterii CES, desi AVAS asa arata în nota de fundamentare a actului normativ. „Cum actul normativ nu a fost supus dezbaterii publice în forma actuala, de OUG, era imposibil pentru AVAS sa obtina, în mod legal, toate avizarile si consultarile obligatorii”, a mai declarat presedintele Hidrosind.

     Sindicalistii din Hidroelectrica au atacat în contencios administrativ ordonanta de înfiintare a CEN, iar cazul va fi judecat de Curtea Constitutionala. Actul normativ prevede transferul actiunilor statului de la Hidroelectrica si complexurile energetice Turceni si Rovinari la Electrica SA.

One Response to Plângeri penale pentru înfiintarea companiei energetice nationale BURSA 10.11.2008

  1. […] Sindicalistii din Hidroelectrica au atacat în contencios administrativ ordonanta de înfiintare a CEN, iar cazul va fi judecat de Curtea Constitutionala. Actul normativ prevede transferul actiunilor statului de la Hidroelectrica si complexurile energetice Turceni si Rovinari la Electrica SA. (sursa: hidrosind) […]