Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

Hidrosind vs. HYE Resita.

mai 14, 2012
By

In toamna anului trecut, conducerea HYDRO-ENGINEERING SRL Resita a decis introducerea unor clauze suplimentare in contractul individual de munca al salariatilor sai ( clauza de confidentialitate, clauza de neconcurenta si fidelitate si clauza privind drepturile de autor ). Introducerea acestor clauze este permisa de Codul Muncii in vigoare dar, dupa cum probabil stiti, modificarea CIM se face cu acordul partilor, ca rezultat al negocierii directe dintre angajat si angajator.

Asa cum se intampla in Romania, chiar si la case mai mari, majoritatea salariatilor au semnat actele aditionale la CIM fara sa-si puna prea multe intrebari. Unii insa au sesizat gravitatea consecintelor semnarii acelor acte aditionale, clauzele respective fiind excesive, peste dispozitiile legale in vigoare.

In momentul in care un grup de salariati a refuzat sa semneze actele aditionale, conducerea HYE a trecut la represalii. Prima masura a fost introducerea clauzelor respective in regulamentul intern si apoi notificarea celor in cauza, in vederea semnarii actelor aditionale la CIM, pentru corelarea acestuia cu regulamentul intern, refuzul semnarii insemnand abatere disciplinara. Abatere disciplinara grava, care se sanctioneaza, ati ghicit, cu concedierea.

Concediere care s-a si intamplat pentru cei 4 ( patru ) salariati care au ramas pe pozitii pana la sfarsit.

Cei 4 au apelat la sprijinul HIDROSIND, pentru ca sindicatul HIDEROM s-a dovedit prea mic pentru un razboi atat de mare.

Razboiul a inceput in instanta, cei in cauza fiind asistati juridic de casa de avocatura CINCAN & CONSTANTIN, cea care reprezinta de atata vreme interesele noastre; in prezent, doi din cei 4 salariati concediati au castigat procesele respective la instanta de fond (Tribunalul Caras-Severin), un al treilea proces este inca pe rol iar unul dintre salariati a renuntat la judecata. Asteptam finalizarea ( speram favorabila pana la capat ) a dosarelor respective si, intre timp, aviz amatorilor din Hidroelectrica …

Mai jos aveti extrasul de pe site Tribunal pentru unul din dosare.

Numãr unic dosar: 4434/115/2011
Înregistrat în data de: 08.12.2011
Obiect dosar: contestaţie decizie de sancţionare
Materia juridicã: Litigii de muncă
Stadiu procesual: Fond
Părţi: CONSTANTIN EUGEN : Reclamant
GIURA NICOLAE : Reclamant
FILIALA HIDROELECTRICA HIDROSIND : Reprezentant legal
SC HYDRO-ENGINEERING SRL : Pârât
CĂI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Recurs 24/05/2012 SC HYDRO-ENGINEERING SRL
Pagina 1
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
03/02/2012 Amână cauza
Solutie: Încuviinţează cererea de amânare a judecării cauzei formulată de contestatori şi de reprezentanta acestora, Filiala Hidroelectrica Hidrosind, pentru angajarea unui apărător. Pune în vedere părţilor să depună la dosar deciziile de concediere contestate. Pune în vedere contestatorilor să facă dovada că sunt membri de sindicat şi că Filiala Hidroelectrica Hidrosind are calitatea de a-i reprezenta. Dispune a nu mai fi citată reprezentanta reclamanţilor, Filiala Hidroelectrica Hidrosind. Va pune în discuţie, la următorul termen de judecată, cererea de disjungere formulată de intimată. Amână judecarea cauzei la data de 17 februarie 2012, faţă de cererea de amânare a judecării cauzei formulată de contestatori şi de reprezentanta acestora, Filiala Hidroelectrica Hidrosind, pentru angajarea unui apărător, pentru ca părţile să îndeplinească obligaţiile stabilite de instanţă şi pentru ca instanţa să pună în discuţie cererea de disjungere formulată de intimată. Părţile au termenul în cunoştinţă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 3 februarie 2012.
17/02/2012 Amână cauza
Solutie: Încuviinţează cererea de amânare a judecării cauzei formulată de apărătoarea contestatorilor. Va pune în discuţie, la următorul termen de judecată, cererea de disjungere formulată de intimată. Amână judecarea cauzei la data de 2 martie 2012, faţă de cererea de amânare a judecării cauzei formulată de apărătoarea contestatorilor, în vederea garantării dreptului la apărare şi pentru ca instanţa să pună în discuţie cererea de disjungere formulată de intimată. Părţile au termenul în cunoştinţă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 17 februarie 2012.
02/03/2012 Amână pronunţarea
Solutie: Admite cererea de disjungere formulată de intimată. Dispune disjungerea contestaţiei formulată de contestatorul Giura Nicolae în contradictoriu cu intimata SC HYDRO-ENGINEERING SRL, având ca obiect contestaţie decizie de sancţionare, urmând a se înregistra un dosar nou, care va fi repartizat prezentului complet de judecată, pentru respectarea principiului continuităţii, cu termen de judecată la data de 30 martie 2012. Dispune efectuarea unor copii de pe contestaţie, de pe întâmpinare şi de pe înscrisurile ce îl privesc pe contestatorul Giura Nicolae, ce se vor ataşa la dosarul nou-format. Amână pronunţarea hotărârii în ceea ce priveşte contestaţia formulată de contestatorul Constantin Eugen pentru data de 5 martie 2012, pentru studierea materialului probator administrat şi pentru deliberare. Părţile au termenul în cunoştinţă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 2 martie 2012.
05/03/2012 Admite cererea
Solutie: Admite contestaţia formulată de contestatorul CONSTANTIN EUGEN,, prin reprezentant Filiala Hidroelectrica Hidrosind, cu sediul în Bucureşti str.Constantin Nacu nr.3, sector 2, în contradictoriu cu intimata SC „Hydro-Engineering” SRL, cu sediul în Reşiţa, Calea Caransebeşului nr.16 A, jud.Caraş-Severin, cu sediul procesual ales în Timişoara str.Eugeniu de Savoya nr.7, ap.8A, jud.Timiş, la Cabinet Avocat Dr.Adrian Fanu-Moca, şi în consecinţă: Anulează Decizia de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă nr.1232/HR0003/23.11.2011, emisă de intimată. Obligă pe intimată să reintegreze în muncă pe contestator pe postul deţinut anterior emiterii deciziei. Obligă pe intimată să-i plătească contestatorului despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, începând cu data de 25.11.2011 şi până la data reintegrării efective în muncă a contestatorului. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă şi executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 5 martie 2012.