Autor Subiect: Echipament protectie + ore suplimentare + altele  (Citit de 5390 ori)

Offline FANFANNN

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
    • Vezi Profilul
Echipament protectie + ore suplimentare + altele
« : August 06, 2017, 10:41:35 p.m. »
Buna Seara tuturor

Nici o negociere nu poate sa inceapa pana cand Administratia si Ministerul nu isi platesk datoriile din CCM 2015 - 2017,

MIE MI SE PARE DE BUN SIMT SI UN ACT DE DECENTA.

1, Achizitionarea si distribuirea intregului echipament de protectie pentru acesti ani. Eu domnule Aurariu muncesc in salopeta cumparata din banii mei. Stiti asta domnule Aurariu ?

2. Plata la zi a tuturor functiilor suplimentare indeplinite si neplatite.

Ca si cotizant la Hidrosind vreau ca acest lucru sa fie clar scris la inceputul oricarei negocieri.
Nu voi semna nici un Mercer si imi voi negocia personal CIM ul  , daca sindicatul nu ma va reprezenta cum trebuie.

Si mai vrem sa aflam , deoarece Hidroelectrica este o inteprindere a statului , deci publika ,, cine a luat prime in acesti ani , ca sa nu ne acorde noua echipament de protectie . Vreau lista "performantilor" si cu cati bani a luat fiecare.

Vrem dreptate .

Hai salut!!

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
    • Vezi Profilul
Re: Re: Informare 04.08.2017
« Răspuns #1 : August 06, 2017, 11:35:32 p.m. »
De ce nu ar sesizează ITM pentru lipsa echipamente de protecție?
Așteptăm să se producă evenimente așa cum așteptăm să vedem dacă de baga mâine prima de vacanta?

Offline mircea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : August 07, 2017, 02:18:46 p.m. »
D-le Aurariu,de ce nu s-au platit orele suplimentare Cum putem face plangere la ITM pt. EIP si orele suplimentare.

Offline lazar

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : August 08, 2017, 01:49:49 p.m. »
Orele suplimentare s-au platit!Nu mai umpleti spatiul cu aberatii din acestea!Problema principala ramane viitorul CCM pe care vor sa-l faca praf,nu trebuie sa acceptam nicio porcarie gen MERCER ca o sa ajungem mult mai rau decat acum!

Offline FANFANNN

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : August 08, 2017, 08:56:59 p.m. »
S=au platit orele la cativa.
Nu mai dezinformati. Cele nepontate nu s-au platit

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Echipament protectie + ore suplimentare + altele
« Răspuns #5 : August 08, 2017, 10:50:15 p.m. »
1. Echipamentul de protectie.
Situatia este urmatoarea : contractul incheiat in perioada insolventei pentru furnizarea EIP a fost reziliat in 2017 de catre Hidroelectrica din motiv de intarzieri la livrare si calitate scazuta a echipamentelor, astfel incat a fost incheiat un alt contract, doar pentru 2017, pentru acoperirea rapida a necesarului.
La data prezentei, conform informatiilor luate pe linie de SSM, situatia livrarilor salopetelor este urmatoarea :
  • SH Bistrita - livrate in 21 iulie
    SH Cluj - termen de livrare 18 august
    SH Curtea de Arges - termen de livrare 18 august (pentru Buzau, au fost livrate in iulie)
    SH Hateg - livrate in 13 iulie
    SH Portile de Fier - livrate in 22 iunie
    SH Valcea - livrate in 30 iunie
    SH Sebes - livrate in 18 iulie
Pentru manusi electroizolante, sunt trei sucursale care au facut solicitari (Arges, Porti, Valcea), termenul de livrare fiind 26-30 august.
Pentru urmatorii 4 ani, se afla in derulare procedura de achizitie pentru intreg echipamentul de protectie, conform Regulament de dotare si raportarilor din sucursale.
Nu pot controla toate procesele din Hidroelectrica.
Nu este vina mea ca Borza a facut un contract de 2 lei cu o firma de 2 lei, acum 3 ani de zile, cu penalitati derizorii, ca de-aia i-a durut la basca pe indivizii respectivi ...
Nu stiu din ce sucursale sunt cei care reclama ca nu au salopete, fiindca nu se deranjeaza sa spuna, asa ca-i invit sa mearga la magazie conform termenelor de mai sus.
Daca ce am scris referitor la termenele de livrare nu este corect, astept sesizare concreta, cu nume si prenume, pe adresa mea de email.
Alte divagatii pe aceasta tema nu le mai bag in seama.

2. Plata orelor suplimentare.
In luna martie au fost platite orele suplimentare din finalul anului 2016, nerecuperate in ianuarie-februarie 2017.
Incepand cu aprilie, a inceput plata orelor suplimentare efectuate in 2017.
Plata se face lunar, ieri au fost platite orele suplimenatre efectuate in aprilie si care nu au fost recuperate in mai - iunie.
Nu au fost sincope la plata in aceste 5 luni.
Daca mai vine cineva si spune ca "nu au fost platite orele suplimentare" fara sa spuna concret la cine, unde si cate, si dupa aceea vine altul si spune ca "nu au fost platite fiindca nu au fost pontate", de aceeasi maniera, adica fara sa indice la care centrala si cine nu le-a pontat, va rog sa-mi spuneti ce sa fac eu, ca pe mine nu ma duce mintea !!!
Sa verific toate pontajele din Hidroelectrica ?
Sa-i strang eu de oua pe sefii de CHE care, chipurile, nu ar face pontajele corect, fiindca cei nepontati nu au curajul sa spuna in fata ce au de zis, dar sunt mari viteji pe forum, anonimi ??? ?
Daca doriti sa discutam serios si concret, va invit sa o facem.
Daca doriti doar cleveteala, clevetiti la voi acasa.

3. Conditii de munca
Fiindca incepem negocierea CCM, am nevoie de date.
Stiu ca marea majoritate dintre dvs. se gandesc, in primul rand, la salariu.
Totusi, nu uitati de celelalte aspecte ale muncii : toalete, apa curenta, incalzire/climatizare, etc.
Problema de atitudine este aceeasi : ma suna unii colegi si-mi spun ca nu au cu ce sa se spele, fiindca nu au vazut sapun la centrala de nu mai stiu cata vreme dar cand le cer date concrete, o dau cotita, uita cum ii cheama, uita si la care centrala lucreaza, uita si ce sef au ...
Daca doriti sa facem ceva, hai sa incercam, cu date concrete.
Nu va fi usor, fiindca unele anomalii acceptate ani de zile au intrat in cotidian.
Si totusi, putem incepe sa schimbam cate ceva.

« Ultima Modificare: August 08, 2017, 10:55:06 p.m. de Administrator »

Offline Matasa Adrian

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Echipament protectie + ore suplimentare + altele
« Răspuns #6 : August 09, 2017, 06:41:45 a.m. »
Conditii de munca....
Lipsa WC la Baraj C.H.E. Galbeni si la celelalte baraje de pe Siret si Bistrita. Lipsa apacurent pt spalat la Baraje. lipsa aer conditionat Baraje. lipsa sisteme incalzire Baraje... Si mai sunt multe altel domnule lider... Multe la care in timp s-a tot renuntat si pe care le-am pierdut. e vremea sa facem ceva pt oameni, pt noi insasi, sa ridicam capul din nisip si sa luam atitudine. Daca tot vor sa dea tichete hai sa incepem negocierea de la 6 tichete, daca vor sa ne mareasca salariul sa cerem 60 % marire, si tot asa ca sa avem de unde negocia sa nu mai mergem noi pe minim ca ne e mila.. nu .. hai sa jucam ca la poker potul cel mare...

Offline Matasa Adrian

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : August 09, 2017, 08:13:23 a.m. »
pentru D-nul Aurariu. Stit ce nu am inteles eu niciodata!?!?!?! De ce nu iesiti si dumneavoastra pe posturi de televiziune (A1, PRO TV, Realitatea, etc...) si sa spune-ti public ce vrea sa faca administratia. Alti lideri ies si fac mare tam tam... noi... nimic.. de ce?!?!?! oferta sindicatului pt ccm 2018 unde este?!?!?! sau noi vream sa mergem cu actualul CCM inainte fara sa cerem nimic?!?!?! atunci suntem cei mai buni negociatori.. noi nu cerem ne multumim cu ce ne dati.... Frumos... daca ei ne dau minim la tot.. noi ar trebui sa cerem maxim la tot... ca sa putem negocia.... o greva de avertisment pe cand??!?!?! o greva generala?!?!?!? sau de asta sa nu va intreb ca iar o sa spune-ti ca nu se poate ... ca nu stim care 30% sa o asiguram.... degeaba avem avocate daca nu ne ajuta cu asta... eu sunt mic, dar trebuie sa-mi ajut si sa-mi apar oamenii peste care sunt sef si lider... dar daca nu facem ceva riscam sa ramanem fara ei.... angajarile se fac greu... sunt care au dat concurs in iunie, pe 20 si ceva si nici macar acum nu sunt angajati... se tot tergivezeaza... de ce?!?!?! unde sunt cei 100 care asteapta la poarta?!?!?! nu mai vine nimeni... ce aveti de gand sa faceti domnul Lider?!?!?!/ care sunt planurile si masurile pentru perioada imediata si indelungata?!?!? (  septembrie - decembrie).

Sindicalist

• Vizitator
Re: Informare 27.08.2017
« Răspuns #8 : August 28, 2017, 10:08:09 p.m. »
Munciți acum și "va plătim la anul",vizavi de orele suplimentare  ,nu există firma in sectorul energetic care sa își bată joc in asa hal de angajați ei,orele suplimentare se plătesc dublu și pe luna in curs . În timp ce angajați  ANAF .amenință cu greva de mare amploare și refuzul a mai lucra ore suplimentare .La noi toată lumea tace și este foarte mulțumită .Pai cine va obliga dragi colegi sa munciți ore suplimentare neplătite? ,că doar nu suntem în Coreea de Nord,....va spun eu  PROSTIA. Si va mai mirați că își bat joc de noi ca de ultimi găinari necalificați.Cind noi nu mișcăm un deget in a ne cîștiga un drept legal ,nimeni și nimic în lumea asta nu va poate obliga sa munciți  ore suplimentare  decit   în  cazuri de  urgenta și  a forța majoră (avari...etc.)Așa cum ei refuza sa plătească prima de vacanță așa puteți și voi a refuza a mai munci suplimentar fara a fi plătiți corespunzător și la timp.
« Ultima Modificare: August 29, 2017, 09:06:47 a.m. de Sindicalist »

Offline FANFANNN

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Septembrie 01, 2017, 11:45:42 p.m. »
Ore suplimentare???
dar le avem trecute in fisa postului.
Oriunde  si oricand.
Banii ii iau cei din Bucuresti , noi le prestam ei le incaseaza

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #10 : Septembrie 02, 2017, 10:38:42 p.m. »
Nu cei mulți ,nu cred că sau prins de șmecherie  orele suplimentare in decursul celor 3 luni cit stau la dospit pina se plătesc ,fiecare sef care face graficul are ordin stric și clar a le împuțina cit mai mult posibil. Iar cei ce vă doriți concediul într-o singură lună tot ,ei aflați că tocmai jongleria cu orele suplimentare este adevarata cauza de nu puteți să îl luati întreg astfel ei nu ar mai putea scăpa de ele.Ca doar nu va veni șeful de secție sa bage tura și nici nu cred că  va aduce el personal de acasă.Deci dragi colegi cu jongleria asta administrația va fenteaza de doua ori. Odată nu ti le plătește în timp util iar a doua oară nici nu puteți lua concediul întreg. Ca in Coreea de Nord ,numai că acolo partidul se îngrijește de toate cele necesare traiului de zi cu zi. Hidroelectrica v-ar munci ca pe plantație ,ca beneficiu sa fie numai al unora.
« Ultima Modificare: Septembrie 02, 2017, 10:43:19 p.m. de Sindicalist »

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Septembrie 04, 2017, 01:02:32 a.m. »
Nicun sef nu poate imputina orele suplimentare per ansamblu, decat daca aduce personal suplimentar sau daca, efectiv, nu ponteaza corect orele efectiv lucrate, ceea ce ar fi cam greu.
Este de asteptat ca orice angajator sa incerce sa minimizeze numarul orelor suplimentare.

Intrebare pentru domnul Sindicalist : ati facut o simulare a unui grafic de tura, pentru o tura completa de 5 oameni conform normativ, pentru un an de zile ?
Daca da, stiti foarte bine ca, daca 7 luni s-ar merge la blana cu concediile (21*7=147 zile CO), se epuizeaza tot CO pentru 5 oameni a cate 29 zile.
Rezulta ore suplimentare, destul de multe, aproape de limita celor 32 permise de codul muncii si CCM.
Daca apar medicale, se depaseste limita.
Urmatoarele 5 luni, insa, rezulta ore minus, daca nu sunt medicale.
Cum doriti dvs. sa fiti platit cand nu faceti norma lunara ?
Acceptati sa vi se plateasca 152 ore in loc de 168, adica sa luati mai putini bani ?
Poate ca da, poate ca nu.

Din punct de vedere al salariatului, ar fi avantajos ca jumatate de an sa fie platit dublu pentru un anumit nr de ore iar alta jumatate sa fie platit mai putin, doar pentru cat munceste, per total ar fi pe plus.
Angajatorul, in schimb, are interes opus.
Astfel, ajungem la Codul Muncii si CCM.
Cititi art. referitoare la programarile colective de concediu de odihna si la plata orelor suplimentare.
In CCM sunt prevederi mai favorabile, am mai discutat pe acest aspect.

Este clar ca respectarea cerintei salariatilor de a se plati luna de luna orele suplimentare conform CCM si CM (adica se platesc orele efectuate intr-o luna si nerecuperate in urmatoarele 2 luni) a condus la programari de concediu mult mai restrictive.
In prezent, avem o singura anomalie la acest capitol, faptul ca se platesc cu 30 zile intarziere (pe 7 septembrie se platesc orele suplimentare efectuate in luna mai care nu au fost recuperate in iunie si iulie; corect ar fi fost sa se plateasca in 7 august).
Personal, cred ca plata la 6 luni ar fi fost mai avantajoasa pentru salariati, se puteau face programari mai echilibrate, dar incalca legea ...
Ca sef de centrala, ma asigur ca programarile pe care le fac nu depasesc limitele legale si toti subalternii mei beneficiaza de impartirea echitabila a timpului de lucru.

In rest, va reamintesc faptul ca orele suplimentare se efectueaza doar cu acordul salariatului.
« Ultima Modificare: Septembrie 04, 2017, 01:06:12 a.m. de Administrator »

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #12 : Septembrie 04, 2017, 05:36:03 p.m. »
Domnule Aurariu dvs.doriti o data la 6 luni ,dar noi ,noi cei ce muncim efectiv orele respective le dorim plătite pe luna in care au fost lucrate, chiar dacă voi lua mai tirziu un salariu mai mic .Dacă nu credeți faceți un sondaj corect în centrala dvs.sa vedeți ce vor cei ce muncesc efectiv respectivele ore nu cei care gindesc.  Iar de intrizierea peste limita legală trimete-ti  va rog o notificare  administrație că iar au sărit calul ,iar apoi alta notificare către organele abilitate în caz că nu se respecta legea in continuare ,așa mi se pare normal. Sindicatul veghează in primul rind ca legea a nu fi încălcată de către "patronat " respectiv la noi Administrație, astfel am fi în perioada  romana  cind sclavi erau puși la galere  .Si atunci oameni (sclavi)sau răsculat, vedeti......Spartacus. Dar noi ? , chiar de pare a lucra in Coreea totuși suntem în Europa. Iar de sesizat organele statului că legea nu este respectată ,nu cred că este treaba mea ca muncitor atît timp cît am Sindicat și plătesc cotizație . Vă mulțumesc ! pt. atenția acordată.
« Ultima Modificare: Septembrie 04, 2017, 06:17:05 p.m. de Sindicalist »

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #13 : Septembrie 04, 2017, 06:37:58 p.m. »
Referitor la condițiile de muncă.Normal ar fi a fi raportate către dvs.  de către  lideri zonali și centralizata toată situația dezastruoasă din Hidroelectrica. Dar cine domnule Aurariu ? , cine sa vina in teritoriu ex.domnul Bucuroiu ? cînd el na mai calcat printr-o centrala de ani putrezi (cred că peste 10 ani) sa va spună el personal de cînd nu a mai fost prin Lotru -Ciunget sau daca fost vreodată.Si ca domnul Bucuroiu ,multi alti preamareti lideri. Normal ar fi ca dvs .sa aveți toată situația detaliata și reală la zi,de la lideri zonali.Aceia care stau in functi de peste zeci de ani.
« Ultima Modificare: Septembrie 04, 2017, 06:40:40 p.m. de Sindicalist »

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : Septembrie 04, 2017, 07:20:11 p.m. »
Domnule Aurariu dvs.doriti o data la 6 luni ,dar noi ,noi cei ce muncim efectiv orele respective le dorim plătite pe luna in care au fost lucrate, chiar dacă voi lua mai tirziu un salariu mai mic .Dacă nu credeți faceți un sondaj corect în centrala dvs.sa vedeți ce vor cei ce muncesc efectiv respectivele ore nu cei care gindesc.  Iar de intrizierea peste limita legală trimete-ti  va rog o notificare  administrație că iar au sărit calul ,iar apoi alta notificare către organele abilitate în caz că nu se respecta legea in continuare ,așa mi se pare normal. Sindicatul veghează in primul rind ca legea a nu fi încălcată de către "patronat " respectiv la noi Administrație, astfel am fi în perioada  romana  cind sclavi erau puși la galere  .Si atunci oameni (sclavi)sau răsculat, vedeti......Spartacus. Dar noi ? , chiar de pare a lucra in Coreea totuși suntem în Europa. Iar de sesizat organele statului că legea nu este respectată ,nu cred că este treaba mea ca muncitor atît timp cît am Sindicat și plătesc cotizație . Vă mulțumesc ! pt. atenția acordată.

Citat din mesajul meu precedent "... Personal, cred ca plata la 6 luni ar fi fost mai avantajoasa pentru salariati, se puteau face programari mai echilibrate, dar incalca legea ..."

Domnule Sindicalist, nu amestecati lucrurile.
Ce cred eu personal ca ar fi mai bine este una, ce doresc este alta.
In aceasta problema, doresc ce doriti dvs., ca si in altele.
Dupa cum observati pe fluturas, luna de luna incepand cu 2017, vi se platesc orele lunar, asa cum ati dorit dvs.
Ce nu ati inteles din postarea mea ?

Pe de alta parte, conform CCM, de cand il stiu eu, plata orelor in Hidroelectrica se face IN REGIE.
Adica, la timpul efectiv lucrat.
Tradus, ai lucrat 200 ore si luna are 168, ti se platesc 168 ore normale si 32 suplimentare, conform CCM si CM.
Ai lucrat 144 ore si nu ai munca suplimentara din precedentele 60 zile, adica nu ai de unde recupera, ti se vor plati 144 ore.
Adica, intr-o luna toata tura face ore plus si se platesc dublu iar luna viitoare toata lumea face ore minus si se plateste cat s-a lucrat.
Si tot asa, pana la final de an.
Socotiti dvs ce ar insemna asta si veti intelege de ce s-a scris prin codul muncii treaba cu plata dupa 60 de zile (daca nu se recupereaza).
Cred ca realizati ca plata orelor suplimentare la finalul fiecarei luni, cum doriti dvs., ar crea posibilitatea unei evaziuni nesfarsite in cadrul societatilor cu regim de munca in flux continuu, nu-i asa ?

In Coreea de Nord nimeni nu scrie pe mail personal si pe forum in timpul programului.
Nici in Germania din Europa.
Chesiune de disciplina, impusa sau nativa, dupa caz.

Spartacus a fost un erou.
Sclavii care l-au urmat au fost eroi, ceilalti au fost doar sclavi.
Dar, au fost.
Desi in esenta sunt un idealist, imi impun sa fiu pragmatic cand este vorba de voi, de colegii mei.
Fiindca ma simt responsabil.
Amuzant este ca lozincile vin de la altii ...
Filozofez si eu, fiindca ma provocati.
Daca v-ati suparat, o sa va treaca.
 :)

Daca ma vreti la dvs. in sucursala, organizati-va, adunati-va si anuntati-ma cu o saptamana avans.
Asta o spun foarte serios.