Autor Subiect: Modificari legislative - prima de vacanta  (Citit de 18923 ori)

Sindicalist

• Vizitator
Re: Sesizare ITM pentru neplata primelor de vacanta
« Răspuns #30 : Iulie 31, 2017, 11:42:45 a.m. »
Trebuie schimbati. Doar atit.

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
    • Vezi Profilul
Re: Modificari legislative - prima de vacanta
« Răspuns #31 : August 01, 2017, 11:06:35 p.m. »
Au trecut 3 saptamani de la suspendarea primelor de vacanta.Cat ii trebuie Directoratului sa se lamureasca ca au facut o ilegalitate?Jurista cea destepta a companiei nu a reusit nici pana acum sa se documenteze si sa recunoasca ca a gresit?Un nebun arunca o piatra si 10 destepti se chinuie sa o scoata. Cam asa e si cu adresa asta!Trece vara si mama vacantelor Dle Primlider!

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #32 : August 03, 2017, 07:47:01 p.m. »
Dle Primlider nu sesizati ITM pentru neplata primelor de vacanta salariatilor?
Ati promis ca o veti face.

Offline Jack

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
    • Vezi Profilul
« Răspuns #33 : August 04, 2017, 03:14:53 p.m. »
Alooooo! neèeeeea Nicu cand o sa cistigam si noi o punga de seminte ca  de cand te afli la conducerea asa zisului sindicat noi cei care facem profit recor  in aceasta institutie suntem numai pe minus.Am primit mai mult pe vremea lui Borza pe care la injurat toata lumea dar a fost mai corect decat voi cei care sunteti acum la butoane. Nu aveti putina rusine sa batjocoriti resursa umana care este cea mai de valoare si care tine in carca o multime de capuse care sug din acest profit facut de noi muncitorii care stam la 30-40 de grede in instalatii? Cand o sa aflam si noi ce se intampla cu reglare clase ,salarii marite,respectarea ccm,achizitionare echipament de protectie si multe alte ilegalitati pe care le suportam? Chear nu mai aveti nici pic de bun simt? Sa stiti ca ulciorul nu merge de multeori la apa.Daca pica sar putea sa dea de loc stancos si sa se sparga. Nu profitati la infinit de calmul si bunatatea hidroenergeticienilor .Astept raspuns .

Offline Alessandro Volta

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
« Răspuns #34 : August 04, 2017, 04:42:05 p.m. »
Da, asteapta raspuns.

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #35 : August 04, 2017, 10:41:43 p.m. »
De primlider unde sunt primele noastre de vacanta?Vedeți b ne că suntem furați.Care sintasurile pe care le luați? Ce așteptăm?Nu cedează administrația și noi ne resemnam?Nici CCR nici ITM nici protest nici nimic.? Chiar așa blegi suntem?

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #36 : August 04, 2017, 11:35:18 p.m. »
De primlider unde sunt primele noastre de vacanta?Vedeți b ne că suntem furați.Care sintasurile pe care le luați? Ce așteptăm?Nu cedează administrația și noi ne resemnam?Nici CCR nici ITM nici protest nici nimic.? Chiar așa blegi suntem?

Stimata doamna (si alti stimati/stimate care reclamati neplata primei de vacanta), am o rugaminte la dvs. : daca ati solicitat avans de CO in care ati specifiat plata in avans si a primei de vacanta, ar fi trebuit sa-mi trimiteti cererea de CO respectiva, ca sa pot face sesizarea ITM in clar.
Cunoasteti adresa mea de email si nr. de telefon.
Daca nu ati facut-o, aveti in vedere faptul ca plata salariilor pentru luna iulie se efectueaza pe data de 07 august.
In caz de neplata a dreptului respectiv, vom avea o incalcare evidenta a CCM.
Pana acum, avem doar o instiintare de sistare.
Hai s-o lasam sa se concretizeze ...

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #37 : August 05, 2017, 12:06:46 a.m. »
Dar faptul că celor care au luat prima de vacanta pentru concediul făcut în iunie li se ia prima înapoi nu înseamnă nimic?Așa de aude cel puțin.Asteptam sa se .adeverească.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #38 : August 05, 2017, 12:14:28 a.m. »
Daca tin eu bine minte, am difuzat adresa respectiva si a difuzat-o si administratia.
Este vorba de luna iuLie, nu de iuNie.
"Regularizarea" se va intampla tot in 7 august.

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #39 : August 05, 2017, 12:29:40 a.m. »
Dacă citiți pv comisie mixta o sa vedeți acolo niste date la care de depun cererile de co și datele la care se iau primele.Veti vedea că nu s- au respectat.Cine a mai vazut sa iei prima după ce vi din Co?

« Ultima Modificare: August 05, 2017, 08:59:08 p.m. de mihaela »

inginer

• Vizitator
« Răspuns #40 : August 05, 2017, 12:44:56 a.m. »
Mihaela, dragostea mea ... ti-a spus omul destul de clar ceva dar e ora prea inaintata ca sa intelegi.
Poate ca in PV de comisie mixta se vad datele cand trebuie platita prima, dar nu cred ca se vede si faptul ca tu nu ai primit-o.
Sau tu vezi ?????????????

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #41 : August 05, 2017, 12:56:52 a.m. »
Daca s-ar dori cu adevărat  sa se facă sesizarea la ITM se găseau solutii.Nu e nevoie sa trimit eu cererea.Cred ca era de ajuns daca se prezenta la ITM adresa prin care Hidroelectrica suspenda primele de vacanta.

Asta este praf in ochi
« Ultima Modificare: August 05, 2017, 09:07:35 p.m. de mihaela »

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #42 : August 09, 2017, 05:25:56 p.m. »
Bugetarii primesc prime de vacanță de SF Mărie.Noi de data asta ce suntem: bugetari sau cu CCM?Sa de hotărască min. de finanțe odată.Noua ne a luat prima .Cine plătește penalitățile?

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #43 : Septembrie 03, 2017, 11:34:29 p.m. »
O intelegere cu administratia (sau cu altcineva) in fata instantei nu poate fi facuta decat in cadrul/in urma unei actiiuni in instanta.
Nu stiu cine si ce v-a suflat, este o chestiune juridica elementara.
Partea cu "echipa ...) nu am inteles-o, ce legatura are cu acest subiect ?

Am sesizat ITM-ul, asa cum am spus de la inceput ca o voi face, pe data de 08 august.
Nu am primit raspuns, deocamdata.
Sunt si alte demersuri facute, la alte institutii.
Daca nu vom reusi pe caile normale, tot in instanta vom ajunge.
Nu vreau sa mergem pe aceasta cale decat daca nu gasim alte solutii.
Dureaza, inseamna cheltuieli, plus ca (pentru unii) e aiurea sa se judece pentru sume ridicole (2-3 zile de concediu).
Repet, daca nu reusim altfel, o facem si pe asta.

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #44 : Septembrie 10, 2017, 12:57:18 p.m. »
Realizati ca prin faptul ca anul acesta nu ni s-a dat prima de vacanta salariul nostru a inregistrat in acest an o scadere de 6%?Adica, ce ni s-a dat in 2016 ne-a fost luat in 2017,evident celor care si-au luat concediul dupa 1 iulie.Si cred ca sunt multi.Maine, poimane o sa dea Guvernul o ordonanta in care companiile de stat trebuie sa-si reduca salariile la jumatate.Ce o sa facem atunci, daca acum nu facem mai nimic?Avem CCM degeaba, daca nu actionam in instanta si nu strigam suficient de tare ca asa auda cine trebuie.Credeti ca vom reusi cu rugaminti si mese,  sa convingem pe cineva sa ne dea inapoi ce ne-au luat?Nu fiti copii!Cei care ne conduc pe linga ca sunt incompeteti si corupti  ii doare in cot de salariati, iar statul prin tot ce face nu vrea decat sa fure de la salariati ca sa-si plateasca cu salarii nesimtite politrucii care-l deservesc.Asa ca nu mai asteptati mila si intelegerea lor!Actionati in instanta Dle Administrator!