Ati inceput acest subiect cu o tema si v-ati mutat la alta ...
Chiar nu realizati ca, in acest fel, toata discutia ramane in eter ?
Vom ajunge si la sesizarea ITM, pentru neplata primei de vacanta, daca discutiile cu administratia nu se finalizeaza favorabil.
3. Referitor la orele suplimentare, in momentul de fata se platesc cu o luna intarziere, nu cu trei.
Adica, la lichidarea lunii iunie (7 iulie) au fost platite orele suplimentare efectuate in martie si care nu au fost recuperate in lunile aprilie-mai, adica in urmatoarele 60 de zile, intervalul de 60 zile fiind conform CCM si CM.
Ca si cuantum, plata este, de asemenea, conform CCM (si peste CM), aveti bunavointa sa verificati, pe fluturas gasiti nr. de ore platite si suma aferenta.
Daca nu stiti sa faceti calculul, mergeti la liderul de sindicat, la RU sau la financiar si cereti sa vi-l faca.
Acordarea de timp liber platit in urmatoarele 30 de zile de la efectuarea muncii suplimentare este o optiune prevazuta doar in CCM, nu si in CM.
Domnul Matasa a sesizat corect aspectul, stie ca sunt destul de multe locuri de munca ocupate de 5 salariati, unde mai ai si timp liber, mai ales in lunile de 176-184 ore.
Plata la 30 zile este practica doar pentru personalul TESA, care are program de lucru fix.
Daca nu doriti sa faceti ore suplimentare, domnule Sindicalist, nu le mai faceti, aveti acest drept, de ce nu uzati de el ?
In 2017 au fost scoase la concurs 144 posturi, majoritatea de exploatare, si continuam.
Nu toate locurile de munca sunt complet ocupate, dar eu insist in continuare pe acest aspect.
2. Bugetul a fost aprobat si publicat in MOf, am facut solicitare administratiei sa convoace comisia mixta, conform celor stipulate in CCM.
Exista acea hotarare de CS care spune "zero cresteri salariale daca nu se accepta sistemul MERCER".
Daca se mentine, avem o problema pe care o veti transa dvs.
Sa va vad atunci cat de vehementi sunteti ...
1. Procesele referitoare la clasa 1 grila salarizare - isi urmeaza cursul.
Nu exista o data certa de reluare, v-am spus ca trebuie sa se judece mai intai apelurile la cererile de interventie.
Termenele nu depind de sindicat, am raspuns la apeluri in trei zile de la comunicare, chiar daca doamnele avcocat sunt in concediu.
Traseul si timpul hartiilor la instanta nu-l putem controla, daca nu intelegeti aceste lucruri, discutia nu are niciun sens.