Autor Subiect: Modificari legislative - prima de vacanta  (Citit de 18913 ori)

Offline Matasa Adrian

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Sesizare ITM pentru neplata primelor de vacanta
« Răspuns #15 : Iulie 14, 2017, 02:12:32 p.m. »
Plata orelor suplimentare se poate face dupa o perioada de 60 de zile, timp in care tu poti sa iti iei liber.... Daca nu ti se poate acorda liber in baza orelor efectuate abia apoi ti le plateste dublu... Deci la 90 de zile conform legii... si orele se platesc dublu.. faceti calcule si vedeti...
 Punctele unu si doi nu depind numai de domnul Aurariu.. cu si de noi.. si in afara de cativa care scriu si care ridica glasul restul adopta pozitia strutului.... Tu Sindicalist daca ai fi presedinte ce ai face?!?!?!? daca nu ai o oaste fidela si hotarata cu care si pentru care sa lupti ce faci?!?!?!?!

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #16 : Iulie 15, 2017, 08:37:23 a.m. »
Domnule Matasa ,tot conform legi si eu daca nu doresc nu mai pot face ore suplimentare decit cind situatia o impune(incidente ,avari) .Tocmai aici este problema in loc sa le plateasca la plata luni in care au fost efectuate ,ei le platesc peste 3 luni "dupa scripturi".Cine sa imi dea liber daca nu se angajeaza personal?,cind noi sintem la limita limitelor cu personalul . Practic se  amina plata lor peste 3 luni ,dar in acelasi timp uita ca noi daca dorim nu le mai facem. La orice firma sau SRL. sint platite imediat ,numai la Hidroelectrica sau gasit "fraieri",sa le fie platite peste 3 luni ,ce respecta ei legea cind este vorba de a da ,dar mi-as dori a fi respectata si invers. Iar despre Sindicat asa cum spune sloganul meu "Sindicatul sintem noi." Nu poti cere drepturi iar tu sa stai ca strutul cind este vorba de  greva sau miting. Exista soluti  .Dar domnul Aurariu trebuie a fi mai transant,nu poti cere atit timp cit tu nu oferi ,aici ma refer la membri de sindicat. Nu ne putem pacali singuri ,vrem salari decente dar dorim sa nu deranjam pe nimeni ,NU SE POATE.
« Ultima Modificare: Iulie 15, 2017, 08:42:33 a.m. de Sindicalist »

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Modificari legislative - prima de vacanta
« Răspuns #17 : Iulie 16, 2017, 09:11:20 a.m. »
S-a tot discutat zilele acestea despre sistarea/acordarea primei de vacanta, in urma modificarilor legislative.
Va spuneam inca din 7 iulie ca trebuie sa convingem angajatorul sa respecte CCM in vigoare
Pe data de 11 iulie a venit acea adresa a administratiei care spune ca sisteaza plata primei de vacanta si ca va invita sindicatul la negocieri.
Unii s-au grabit, ca de obicei, si au "decretat" imediat ca sindicatul va face jocul noilor directori si va semna orice.
In aceeasi zi, la cateva ore dupa ce am aflat de adresa respectiva, am raspuns administratiei, precizand punctul nostru de vedere : aplicarea CCM este prioritara, pentru 2017 nu este necesara modificarea sa, prima de vacanta trebuie acordata in continuare.
Totul, cu argumente juridice.

A doua zi dimineata, la prima ora, am distribuit raspunsul pe adresele de e-mail din sucursale.
Intre timp, au fost discutii cu Directoratul pe acest subiect, inclusiv la Herculane, la faza finala  a Trofeului Energeticianului.
Este o tema la care administratia va trebui sa raspunda in cel mai scurt timp, dupa ce-si va formula un punct de vedere mai bine documentat juridic.
Nu se va intampla instantaneu, v-am spus si asta.

Este bine si firesc sa va manifestati nemultumirea, dar reactiilor unora sunt chiar deplasate si, per ansamblu, au efect de bumerang.
Rugamintea mea este simpla : cand aveti o problema, mai intai intrebati.
Puteti sa dati cu parul dupa aceea, daca este cazul.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #18 : Iulie 16, 2017, 09:54:41 a.m. »
Ati inceput acest subiect cu o tema si v-ati mutat la alta ...
Chiar nu realizati ca, in acest fel, toata discutia ramane in eter ?
Vom ajunge si la sesizarea ITM, pentru neplata primei de vacanta, daca discutiile cu administratia nu se finalizeaza favorabil.

3. Referitor la orele suplimentare, in momentul de fata se platesc cu o luna intarziere, nu cu trei.
Adica, la lichidarea lunii iunie (7 iulie) au fost platite orele suplimentare efectuate in martie si care nu au fost recuperate in lunile aprilie-mai, adica in urmatoarele 60 de zile, intervalul de 60 zile fiind conform CCM si CM.
Ca si cuantum, plata este, de asemenea, conform CCM (si peste CM), aveti bunavointa sa verificati, pe fluturas gasiti nr. de ore platite si suma aferenta.
Daca nu stiti sa faceti calculul, mergeti la liderul de sindicat, la RU sau la financiar si cereti sa vi-l faca.
Acordarea de timp liber platit in urmatoarele 30 de zile de la efectuarea muncii suplimentare este o optiune prevazuta doar in CCM, nu si in CM.
Domnul Matasa a sesizat corect aspectul, stie ca sunt destul de multe locuri de munca ocupate de 5 salariati, unde mai ai si timp liber, mai ales in lunile de 176-184 ore.
Plata la 30 zile este practica doar pentru personalul TESA, care are program de lucru fix.
Daca nu doriti sa faceti ore suplimentare, domnule Sindicalist, nu le mai faceti, aveti acest drept, de ce nu uzati de el ? ???
In 2017 au fost scoase la concurs 144 posturi, majoritatea de exploatare, si continuam.
Nu toate locurile de munca sunt complet ocupate, dar eu insist in continuare pe acest aspect.

2. Bugetul a fost aprobat si publicat in MOf, am facut solicitare administratiei sa convoace comisia mixta, conform celor stipulate in CCM.
Exista acea hotarare de CS care spune "zero cresteri salariale daca nu se accepta sistemul MERCER".
Daca se mentine, avem o problema pe care o veti transa dvs.
Sa va vad atunci cat de vehementi sunteti ...

1. Procesele referitoare la clasa 1 grila salarizare - isi urmeaza cursul.
Nu exista o data certa de reluare, v-am spus ca trebuie sa se judece mai intai apelurile la cererile de interventie.
Termenele nu depind de sindicat, am raspuns la apeluri in trei zile de la comunicare, chiar daca doamnele avcocat sunt in concediu.
Traseul si timpul hartiilor la instanta nu-l putem controla, daca nu intelegeti aceste lucruri, discutia nu are niciun sens.

« Ultima Modificare: Iulie 16, 2017, 09:59:09 a.m. de Administrator »

Offline danyell722

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
    • Vezi Profilul
« Răspuns #19 : Iulie 20, 2017, 06:18:20 p.m. »
oare din data de  16 chiar nu a mai comentat nimeni pe acest forum????? :o

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #20 : Iulie 20, 2017, 08:44:11 p.m. »
In aceeasi zi, la cateva ore dupa ce am aflat de adresa respectiva, am raspuns administratiei, precizand punctul nostru de vedere : aplicarea CCM este prioritara, pentru 2017 nu este necesara modificarea sa, prima de vacanta trebuie acordata in continuare.
Totul, cu argumente juridice.
   Pai domnule Aurariu oare  de ce se bilbaie din nou administratia cu plata primelor de vacanta,cine plateste despagubiri pentru plata daunelor la bani neincasati de oameni plecati in concediu? Din nou ,si iarasi din nou aceeasi poveste . Pina cind ? dragi colegi ,cit  vom suporta cu stoicism si lasitate toate aberatile administratiei ? In acest ritm cu lasitati si neimplicarea noastra a oamenilor cit si a unora ce nu vor a deranja "sefi" . Acesti colegi ("multumiti") impreuna cu lideri  vinduti administratiei ne vor trage pe toti in jos spre minimul pe economie, si de aceea trebuie a lua cit mai urgent atitudine prin schimbarea acestor lideri,care ne duc spre tot ce este mai rau.Sau nu va este de ajus unde am ajuns toti ?,vreti si mai rau ?.Atunci tineti acesti lideri si poate veti reusi in curind sa aveti minimul pe economie sau chiar sub minim cu Mercer.
« Ultima Modificare: Iulie 20, 2017, 09:15:03 p.m. de Sindicalist »

Offline Jack

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
    • Vezi Profilul
« Răspuns #21 : Iulie 20, 2017, 11:14:27 p.m. »
 pana nu punem parul pe ei nu o sa facem nimi.incepand cu sefii de centrale care uni dintre ei cum le spui ceva deranjant dar real incep sa faca pe nebunii ba ca nu este curat prin centrala ba ca este iarba mare dar nu-ti asigura cu ce s-o cosesti.ei stau pe salarii babane si nu vor sa deranjeze nici seful de sectie nici inginerul sef niciatat pe bosiiii de la capitala.noi stam si suportam toate mizeriile lor pe salarii de mizerie fara echipament de protectie fara conditii minime in centrale.ma intreb cat ii mai suportam? pana nu-i luam la suturi prin centrala astia nu se linistesc.am pierdut atatea drepturi si am ajuns de rasul curcilor cu salariile mai mici decat o infurmiera.sa le fie rusine si frica de cel din cer amin.

Offline Nostradamus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
    • Vezi Profilul
« Răspuns #22 : Iulie 21, 2017, 09:40:20 a.m. »
Ai mare dreptate "Sindicalist " , suntem bataia lor de joc. De 6 ani isi bat joc de noi, nu le pasa de absolut nimic. Intotdeauna au facut numai ce au vrut ei. Sindicat din pacate se pare ca nu mai avem decat pe hartie si pentru incasat cotizatiile in rest "o sa vedem", "o sa facem", "o sa cerem" " acum sa va vad cat de vehementi sunteti", "sunteti pregatiti sa veniti" bla bla bla . Sidicat = 0 absolut. Administratia pe buna dreptate daca a vazut ca merge de ce sa nu biciuiasca in continuare. D-le Aurariu am intales ca greva "nu avem voie" sa facem dar un miting nu credeti ca ar trebui organizat ? Nu frectii de pichetari fara nici o iesire pe sticla si in mass media, mereu fara nici un efect in fata sediului ingraditi ca niste arici.

Offline Electrician

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
    • Vezi Profilul
« Răspuns #23 : Iulie 21, 2017, 10:36:01 a.m. »
Oare nu este mai bine o organizare de proteste si tot tacamul la sediile sucursalelor unde pot veni mai toti colegii?
De ce nu se uita de Bucuresti si cu o buna organizare la sediile din teritoriu unde pot participa si cei de la tesa se poate vedea in presa cati de multi suntem si cat de usor ne mobilizam.
Discutam de prima de vacanta cand ne ajung din urma cu salariile paznicii de la primarii.
Ce se mai asteapta pana la greva generala? Nu necesita deplasare la Bucuresti domnii dispeceri stiu sa asigure minimul tehnic de energie.

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
    • Vezi Profilul
« Răspuns #24 : Iulie 21, 2017, 12:16:41 p.m. »
 Oare cat ii trebuie Directoratului sa răspundă adresei Hidrosind?Cealalta adresa i-au băgat o sub nas si a semnat o ca primarul.Probabil ca i a convenit sa nu mai dea banii de prima de vacanta.Cand ii va da sa facă bine a plătească si penalitatile din buzunar.daca sunt imcompetenti.Trebuiau sa stie ca ccm e legea partilor de care nu poti sa te atingi si sa nu semneze porcăria aia de adresa.Incompetenta se plateste Domnilor directori.Vreti sa fiti Directori si sa luati banii aferenti dar cunoștințele pe care trebuie sa le aveti nu va interesează.De aceeia fac unii misto de voi si va baga sub nas adrese ilegale si voi semnati ca primarii.

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #25 : Iulie 21, 2017, 12:28:04 p.m. »
Se pare  ca doar eu mai comentez de parca ar fi numai interesul meu.Intrbare: Sti spus ca  a aprobat bugetul.In buget este prevăzută si participarea salariatului la profit sau ia statul totul sa dea la parlamentari salaii dublate si prime de vacanta ca noua ar vrea sa ne dea vaucere desi nu suntem bugetari.Parlamentarii i au prime de vacanta in bani desi sunt bugetari.E ca naiba.

Offline Fiorello

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
    • Vezi Profilul
« Răspuns #26 : Iulie 21, 2017, 04:48:37 p.m. »
Da, e prevazuta participatia la profit dar pentru anul acesta. Adica in primavara dupa ce se incheie anul contabil. Pe anul trecut se imparte frumos intre guvern si fondul proprietatea, sa aiba ce sa manance si gura lor. In rest, sa auzim numai de bine!

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #27 : Iulie 27, 2017, 09:35:13 p.m. »
Ne mai spune cineva si noua in ce stadiu sunt discutiile cu Directoratul privitor la primele de vacanta suspendate?

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #28 : Iulie 28, 2017, 02:02:29 a.m. »
Ii doare in cot de primele noastre ,si de CCM-ul nostru atit timp cit sintem incapabili a schimba niste lideri de sucursale ,nu prea le este lor frica de miscari sindicale. Au situatia sub control. Sintem niste bieti amariti de muncitori manipulati si dezbinati la maxim,si sa fim multumiti ca inca ne mai platesc si nu muncim gratis ,daca nu ar exista legi stricte  multi dinte noi ar munci acuma si ar fi platiti peste trei luni ,vezi orele suplimentare .... am munci munca voluntara.  La stat lefurile sau dublat in administratia locala iar multi dintre noi cistiga sub un paznic de primarie ,si voi vreti prime  la stinga la dreapta va va da unde vreti voi, ca de la anul se vor da vauchere. Multumim maretilor lideri pentru "succesele" incontestabile an de an, spre minimul pe economie.....
« Ultima Modificare: Iulie 28, 2017, 11:10:15 a.m. de Sindicalist »

Offline FANFANNN

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
    • Vezi Profilul
« Răspuns #29 : Iulie 30, 2017, 06:04:09 p.m. »
Cineva de la Sindicat trebuie sa mearga la puscarie pentru proasta reprezentare
Sa scape Aurariu de spionii dubli