Revin! Eu si cea mai mare parte a colegilor mei, v-am votat ! Ganditi-vă foarte serios că lumea și-a pierdut increderea in sindicat! Aveți autoritatea, pregătirea precum și fondurile necesare să ieșiți în mas-media, săptămânal-periodic. Dvs personal sau prin comunicate. Informați țara despre faptul că Hidroelectrica, o societate a României, a încăput pe mâinile unor indivizi care fac ce fac. Ieșiți și explicați lumii, ce important este rolul hidrocentralelor în SEN precum și ce importanta este meseria de tehnician hidroenergetician. Spuneți lumii, cum se urmărește distrugerea hidrocentralelor prin sistarea tuturor investițiilor în echipamente noi iar acestea fără tehnologie nouă, vor deveni un morman de fiare vechi. Explicați pericolul pe care il reprezintă o centrala cu un baraj si o acumulare, fără personal de exploatare și fără revizii și reparații. Spuneți oamenilor că nu putem să modernizăm utilajele dacă dăm toți banii în sacul fără fund al bugetului și FP. Ieșiți și explicați lumii, care este starea de spirit în rândul salariaților și diferențele uriașe între veniturile muncitorilor și a șefilor. Ieșiți și explicați că supercentralizarea din ultimul timp, nu este benefică și crează blocaje în funcționarea angrenajului societății. Organizați un miting in București, la care să participe toți salariații societății.
In esenta, pe motive, aveti dreptate.
Stim cu totii aceste lucruri.
Le stiu si altii, dar nu le pasa fiindca au alte interese.
Despre numirile in diverse functii si diverse organisme, la mai multe societati, a scris destula presa si destul de bine.
Din pacate, rezultate zero, fiindca alesii isi vad de treaba, adica de treaba lor.
Tot din pacate, trebuie sa spun ca am fost dezamagit total de reactia unor (multor) colegi pe aceste subiecte, nu mai departe de acum 2 luni, cu ocazia ultimei pichetari.
Am vorbit atunci exact de investitii, mentenanta, listare, politica de personal.
A fost deranjata nu doar conducerea Hidroelectrica, cum era si normal, dar si o parte a salariatilor, care doreste sa rezolvam doar partea salariala, fara sa inteleaga ca toate sunt legate.
Reactii au fost sii la minister, dar toate minsusurile actualei conduceri sunt folosite pe invers, adica nu se cauta rezolvarea problemelor ci doar pretexte pentru a da unora in cap pentru a face loc altora.
Acum, nu avem cu cine sa discutam.
Vede toata lumea ce mizerie a ajuns lupta politica.
Nimanui nu-i pasa acum de Hidro, toti se bat doar pentru propriile scaune.
Se va termina, mai repede sau mai tarziu, mai bine sau mai prost.
Nu ma astept la ceva mai bun, totusi, pentru a ne face ascultati si intelesi avem nevoie de o minima stabilitate la nivel superior.