Autor Subiect: Existăm sau nu existăm?  (Citit de 1957 ori)

Offline jorj

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Existăm sau nu existăm?
« : Mai 05, 2021, 07:39:57 a.m. »
Hristos a inviat, dlor Robu, George, Mircea si dle Administrator!
Constat că am rămas vizibili numai noi pe acest forum. Văd că unii  colegi urmaresc periodic postările dar nu reactioneaza in nici un fel la ele. Probabil că a apărut starea de lehamite sau... de fericite absolută. Unii se bucură când văd acest lucru pentru că se prezumă un colectiv dezbinat si dezinteresat. Sunteti oameni destepti si profesionişti. Vocea dvs, pozitiva sau negativa, trebuie sa se auda si aici. Pentru bunăstarea colegilor si sustinerea reprezentantilor nostri sindicali.

George T.

• Vizitator
Re: Existăm sau nu existăm?
« Răspuns #1 : Mai 05, 2021, 10:25:45 a.m. »
Adevarat a inviat . Cred ca este o stare de lehamite generala daca citesti o postare cu o urare si nu catadicsesti din bun simt macar sa raspunzi ...

Offline robu

• Full Member
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Mai 10, 2021, 09:20:43 a.m. »
Adevarat a inviat!
Adevarat este si faptul ca acest forum ,activ candva si infiintat de presedintele Hidrosind cu rol declarat de informare,a ajuns un loc pustiu si intunecat in care doar 2-3 persoane consecvente se straduiesc sa tina aprinsa lumanarea palpaitoare a interesului general.
Recunosc ca am rarit accesarile forumului din cauza numarului redus de subiecte abordate in ultimul timp si nu de lehamite.
Si subiecte arzatoare sunt nenumarate.
Se aude ca anul acesta baniii alocati de adm.la cheltuielile cu personalul sunt atat de putini incat avansarile sunt compromise.
Ca tot am pomenit de bani.Ar fi normal ca la sfarsitul fiecarui an departamentele zonale sindicale sa faca o informare despre balanta de venituri si cheltuieli,in spiritul transparentei macar.Ca entitate cu personalitate juridica au chiar obligatie legala.
E de inteles ca e normal ca,dupa cotizatii diferite si recompensele sa fie diferite.Dar nu se poate ca acestea sa lipseasca cu desavarsire la unii dintre colegi.
Ma refer la cadourile de Paste.
Mai ales ca si adm.e conditionata de lege sa contribuie la veniturile sindicale cu o suma oarecare.
In ,,an electoral" nu poate nimeni spune daca mandatele liderilor se prelungesc automat din cauza pandemiei,sau se vor tine alegeri pe bune.
Cred ca aceste intrebari sunt indreptatite din cauza tacerii prelungite.
Acestea au raspunsuri care sunt de asemenea indreptatite.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Mai 14, 2021, 08:50:26 p.m. »
Adevarat a inviat!
Adevarat este si faptul ca acest forum ,activ candva si infiintat de presedintele Hidrosind cu rol declarat de informare,a ajuns un loc pustiu si intunecat in care doar 2-3 persoane consecvente se straduiesc sa tina aprinsa lumanarea palpaitoare a interesului general.
Recunosc ca am rarit accesarile forumului din cauza numarului redus de subiecte abordate in ultimul timp si nu de lehamite.
Si subiecte arzatoare sunt nenumarate.
Se aude ca anul acesta baniii alocati de adm.la cheltuielile cu personalul sunt atat de putini incat avansarile sunt compromise.
Ca tot am pomenit de bani.Ar fi normal ca la sfarsitul fiecarui an departamentele zonale sindicale sa faca o informare despre balanta de venituri si cheltuieli,in spiritul transparentei macar.Ca entitate cu personalitate juridica au chiar obligatie legala.
E de inteles ca e normal ca,dupa cotizatii diferite si recompensele sa fie diferite.Dar nu se poate ca acestea sa lipseasca cu desavarsire la unii dintre colegi.
Ma refer la cadourile de Paste.
Mai ales ca si adm.e conditionata de lege sa contribuie la veniturile sindicale cu o suma oarecare.
In ,,an electoral" nu poate nimeni spune daca mandatele liderilor se prelungesc automat din cauza pandemiei,sau se vor tine alegeri pe bune.
Cred ca aceste intrebari sunt indreptatite din cauza tacerii prelungite.
Acestea au raspunsuri care sunt de asemenea indreptatite.

Informarea despre venituri/cheltuieli este normala si fireasca.
Cadourile de Pasti ... mi-e greu si sa comentez!!! Faceti o socoteala simpla, ce inseamna 20-30lei/luna (ft putine departamente mai au cotizatie de 1%) si ce cadouri "intra", de Pasti, Craciun, 1 Iunie, 20 Iulie s.a.m.d. Alt coleg intreaba mai sus de ajutoare medicale, de la sindicat, pe langa cele de la admin., dvs. doriti iepuras de Paste. In fine, fiecare departamanet isi gestioneaza fondurile conform regulilor proprii si ar trebui sa analizati ce e mai important si realizabil, in acelasi timp.
Administratia nu e conditionata de lege sa contribuie la veniturile sindicale, nu stiu de unde ati scos aceasta obligatie, poate imi indicati si mie legea respectiva.
CCM-ul prevede ca admin. va contribui la fondurile sindicatului pt realizarea de actiuni comune, in intereseul salariatilor si societatii; am folosit aceste fonduri pentru actiuni cu adevarat comune (pe care le cunoasteti si nu le detaliem in acest spatiu) si nu pentru cadouri, indiferent de ocazie.
La intrebarea legata de alegeri am mai raspuns - cele pentru functia de presedinte al Soindicatului vor fi organizate la termen; la nivel de departamente, fiecare are statut si trebuie sa-l respecte.