Fara suparare, dar vorbiti "din carti".
Nu mai sunt scoli profesionale, ca acum 30 de ani, care sa scoata electricieni.
Nu stiu la care scoli de ucenici ale Hidroserv-ului va referiti, eu nu am auzit de ele si nici de ucenici scosi de ele.
Avem noi ucenici scosi din 2002 incoace
Sa fim seriosi.
Doua din cele 7 scoli cu care a intrat Hidro in hora sunt licee energetice.
Celelalte sunt licee tehnice sau tehnologice.
Nu mai gasesti altceva mai bun prin tara si care sa fie si dornice de colaborare, in judetele unde avem sucursale.
Mi-as fi dorit, de ex., colegiul energetic din Timisoara, dar chiar era departe de orice hidrocentrala.
De infiintat o scoala (sau 7) de la zero ... daca ne apucam acum vreo 10 ani de proiectul asta, aveam o sansa.
Fiindca s-a batut pasul pe loc sau chiar inapoi, acum facem ceea ce sepoate face si ce fac si altii, dinaintea noastra.
Invatamantul dual este practicat nu doar in Romania si, in tara, nu doar de Hidroelectrica sau de firme de stat.
O scoala proprie a unei firme e foarte greu de infiintat fiindca nicio scoala nu functioneaza doar cu profesorii de specialitate.
Iar daca vorbiti de formatori autorizati din sucursale, va rog sa-mi spuneti 3 nume din sucursala dvs.
Cei din sucursale putem si trebuie sa acoperim partea de practica, dar nu putem fi numiti profesori, nu e suficienta diploma de inginer pentru asta.