Autor Subiect: Etica sau echitate.  (Citit de 5984 ori)

Offline robu

• Full Member
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Etica sau echitate.
« : Septembrie 13, 2020, 02:59:56 p.m. »
,,A fost sau nu a fost?" este titlul unui film romanesc ce incearca sa lamureasca ce s-a petrecut in decembrie `89.
Daca ai simtul umorului dezvoltat poti sa gusti satira lui Porumboiu si sa intelegi de ce a castigat cateva premii cu acest film.
Daca esti angajat al He.nu prea iti vine sa razi cand la casa de marcat ti se refuza cardul pe motiv de fonduri insuficiente,cu toate ca ai primit mesaj pe telefon ca a fost recent realimentat.
Contrariat te cauti prin buzunare dupa ceva cash caci ti-ai lasat in masina portmoneul,increzator in cuvantul si prestigiul firmei angajatoare.
In caz ca mai ai ceva bani rataciti treci rapid peste ridicolul situatiei,iar daca nu abandonezi cumparaturile jenat sub privirile dezaprobatoare ale celor din jur.
Am inteles ca firma a schimbat furnizorul de tichete de masa ramanand sa aduca alte carduri la oameni,dar nu a anuntat si salariatii de acestea,considerand ca isi vor da ei seama si singuri la casa.
Am sunat la Up Romania pentru lamuriri si au spus ca au in continuare contract valabil cu He.
Ce sa mai cred?
Dupa ce sesiunea de avansari de anul trecut a avut subiecte complexe si trunchiate,iar anul acesta nu s-au mai putut tine concursurile si astfel s-au acordat avansari pe spranceana,atitudinea de dispret continua mai departe,la nesfarsit.
De parca culmea cinismului nu fusese inca atinsa trebuie sa trecem musai testul de cod etic din a carui zece puncte pe cateva nu le inteleg(1~9),doua ma lasa perplex(4~10),unul e fara nici o legatura cu realitatea(3),iar 2,7 si 8 ma revolta.
Oare din cauza ca sirul de nedreptati continua la nesfarsit am devenit cu totii amortiti si fara reactie?
Oare nu e nimeni sa ia atitudine?   

« Ultima Modificare: Septembrie 13, 2020, 08:03:34 p.m. de robu »

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
    • Vezi Profilul
Re: Etica sau echitate.
« Răspuns #1 : Septembrie 14, 2020, 07:16:17 p.m. »
Problema cu cardul de tikete este mizilic pe langa ce ne asteapta daca actul constitutiv propus de directorat si CS va fi aprobat de catre actionarul majoritar in AGEA din 18.09.S-ar putea sa te trezesti peste noapte cum ca din Sucursala ai devenit punct de lucru sau tu ca salariat ai fost transferat cu postul la 60 km, iar daca nu ti convine sa faci naveta sau sa vi dupa 5 zile acasa nu ai decat sa te ceri afara.
Si asta nu e tot, fiindca in actul constitutiv dl Dir va avea mana libera nu numai sa desfiinteze sucursale si sa vanda microcentrale sau sa modifice organigramele dupa bunul plac, dar nici macar nu mai este obligat sa avizeze CCM.Insa isi aroga dreptul de a face donatii :

"aproba înfiinţarea sau desfiinţarea de sedii secundare - sucursale, agenţii, reprezentanţe, puncte de
lucru sau alte asemenea unităţi fără personalitate juridică;
(19) aproba orice act cu titlu gratuit inclusiv orice contract de donatie sau sponsorizare cu o valoare de
pana la 50.000 Euro/act cu titlu gratuit, individual, dar nu mai mult de 1.000.000 Euro cumulat intr-un
exercitiu financiar.
(20) aproba constituirea sau participarea la constituirea unor societati sau incheierea de catre Societate
a oricarui tip de parteneriat, memorandum, asociere in participatiune sau a unui alt acord de distribuire a
profitului, in limita plafonului de 5.000.000 Euro.
Art.13.7. Cu toate că directoratul asigură conducerea exclusivă a Societății, operațiunile prevăzute în Anexa
nr. 1 la prezentul Act Constitutiv pot fi efectuate de către directorat numai conform acestei Anexe"

Deci ce ziceti?O punem de Greva?

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Septembrie 14, 2020, 09:11:40 p.m. »
Cu dragă inimă.
Dacă așa înțelege administrația să gestioneze banii acestei firme, alocând cu zgârcenie la cei ce contribuie efectiv la realizarea veniturilor dar făcând acte filantropice cu o nonșalanță de nabab, mai mult ca sigur la comandă politică, sunt motive intemeiate să punem piciorul în prag.
Bineînțeles că vom fi temperati, poate chiar certați de cineva care ar trebui să se autosesizeze și să interpeleze adm.cu privire la intențiile și planurile sale de viitor care vor afecta atâtea mii de oameni.
Acești mii de oameni nu sunt o cantitate neglijabila pe ale căror drepturi să le ții drept preș și să le ignori la nesfârșit.
Nu sunt o turmă de dobitoace pe care cei care se cred stăpâni printr-un concurs de împrejurări, sa o macelaresca când au chef.
Dacă cei care ar trebui să ne informeze din timp și apoi să ne mobilizeze pentru a contracara măgăriile conducerii par a fi de partea adversă, adică țin cu ursul, pot să rămână pe partea aceea definitiv căci oamenii nu mai pot fi prostiți și constrânși la nesfârșit.
Dar nu pot evita întrebarile un milion de euro : domnul Aurariu are cunoștință de existența acestui Act constitutiv și ce (poate) face în privința lui?
Considera proiectul adm.benefic pentru membrii de sindicat ce l-au creditat cu sustinerea lor ?
« Ultima Modificare: Septembrie 15, 2020, 08:07:08 a.m. de robu »

Offline jorj

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Septembrie 15, 2020, 01:06:42 p.m. »
Bună ziua.
Nici nu știu ce ar mai fi de zis. Aveți perfectă dreptate, ne conduc niște extratereștri care nu au contact cu realitatea din teren! Ei sunt plătiți bine pentru a ne tâmpi!
Hidroelectrica se pretinde o firmă serioasă, dar numai se pretinde. Ne uităm zadarnic după noutăți pe acest forum care ar trebui teoretic să fie al nostru, zilnic suferim nedreptăți la locurile de muncă dar nu comentăm nimic în fața celor care ne asupresc! Doar undeva în spate, înjurăm în surdină administrația si sindicatul cu tot neamul. Atât facem! Capul în pământ și la muncă. Oameni slabi suntem și ei au simțit asta. Ne merităm soarta.

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Septembrie 16, 2020, 07:03:13 a.m. »
Peste doua zile se vor stabili niste lucruri care ne vor afecta pe termen lung pe toti.
In lipsa unei contestatii sau completari din partea domnului Aurariu creditez total cele spuse de doamna,, Mihaela".
Recunosc,e dreptul administratiei,sa-si conceapa strategia de dezvoltare si sa aleaga modul de punere in aplicare a acesteia.
Dar si aceasta trebuie sa respecte legea dialogului social si sa informeze sindicatul ,sa-i respecte statutul de partener social consultandu-l,solicitandu-i opinia in problemele majore.
Asa ar fi corect si legal.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Septembrie 16, 2020, 10:18:29 p.m. »
In ordine cronologica, cateva raspunsuri :

Tichete de masa electronice : sincope de comunicare.
A fost o contestatie pe adjudecarea contractului, castigata, pusa in executare, din ce stiu inca nu e definitiva.
Pana la finalizare, avem alt furnizor decat cel initial.
Asta nu ar fi o problema.
Dar a fost aiurea intarzierea in emiterea si transmiterea noilor carduri catre destinatari si, mai ales, lipsa de comunicare.
Bine ca s-a rezolvat, sper sa nu se repete.

Actul constitutiv, propuneri de modificare :
In statutul actual al societatii este prevazuta infiintarea de sedii secundare prin hotarare directorat.
Nu este prevazut cine hotaraste desfiintarea acestora, prin urmare se aplica legea 31 si atributul respectiv revine AGEA.
Tot legea 31 spune ca unele atributii AGEA (printre care infiintarea/desfiintarea de sedii secundare) pot fi delegate Directoratului.
Prin urmare, propunerea respectiva nu este nelegala.
Totusi, este nejustificata, din punctul meu de vedere si total inoportuna in momentul de fata.
Sunt mai multe considerente, pe care le-am expus atat Directoratului cat si CS-ului si ministerului.
Vedem ce se hotaraste vineri.

Discutii pe tema desfiintarii unor sucursale si transformarea lor in uzine sau chiar puncte de lucru au fost la inceputul lunii august.
S-a dorit reorganizarea per ansamblu, au fost mai multe variante, unele proaste, altele si mai proaste ...
Sindicatul nu a fost informat, dar nimic nu poate fi tinut secret in tara asta.
Am aflat si am actionat elegant, zic eu.
Altii nu au zis chiar asa, dar e problema lor.
Cel putin o vreme, avem pace pe acest subiect.
Mai incolo, posibil sa o luam de la capat, sa nu ne plictisim ...

Pana atunci, vom avea o noua organigrama, cu reorganizare de activitati.
Si aici sunt n-spe variante, nu am niciuna oficiala.
Aici va fi consultare, asa ca ne vom preciza pozitia.

Seara buna.

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Septembrie 17, 2020, 09:59:15 p.m. »
In primul rand,multumiri pentru precizari la cele spuse de dna.,,Mihaela".
 In al doilea rand as vrea sa va atrag atentia asupra totalei lipse de eleganta cu care ne(va)trateaza adm.de ceva cam mult timp.In dictionarul sau curent termenul ,,eleganta" a disparut demult,fiind inlocuit de snobism,aroganta,dispret,etc.
Mi-e teama ca modul dvs.elegant de abordare a provocarilor,pe care le adm.le coace si le livreaza gata ambalate,e inadecvat,neproportional pana la ineficienta. Continuand astfel o calitatea se poate transforma in slabiciune.
Am o propunere pe care sa i-o faceti directoratului.
Daca tot vor sa faca pe filantropii,si sa dea de pomana din banii altora nu din ai lor,sa inceapa prin a plati contributia la pensia privata a tuturor angajatilor si vor avea asigurat un loc in rai.
Garantat.

Offline jorj

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Septembrie 18, 2020, 09:13:52 a.m. »
Amin! Doamne miluieste!
Parcă in actul aditional la CCM, Hidroelectrica se angajase sa reia coplata la pensia privata a salariatilor! Dar salariatii nu contează in politica firmei! Puterea noastra este apa, nu omul!  Nu-i asa?

marius

• Vizitator
« Răspuns #8 : Septembrie 18, 2020, 03:26:41 p.m. »
https://www.capital.ro/de-doua-ori-mai-multa-electricitate-importata-de-romania-in-prima-jumatate-a-anului.html

hidroelectrica perla romaniei pentru cine?daca importam de 2 ori mai mult decit anul trecut???unde sunt megavatii????

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Septembrie 19, 2020, 06:39:17 p.m. »
Trebuie sa dam Cezarului ce e al Cezarului,fiindca demersurile facute de catre sindicat au avut succes de aceasta data.Hotararea AGEA de vineri nu cuprinde decat aprobarea majorarii capitalului societatii.Dar nu trebuie lasata garda jos.Din nou santem in situatia in care trebuie sa ne ferim spatele, fiindca actuala conducere a societatii nu stie ce sa mai faca ca sa ne ia si drepturile care au mai ramas si in special dreptul la munca.Bafta!

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Septembrie 20, 2020, 08:57:09 a.m. »
În lipsa minutei întâlnirii nu putem ști cât din concluziile finale se datorează,, opoziției ferme " a sindicatului, fără ai minimiza rolul jucat. Cât de hotărâtoare au fost părerile sale nu se poate cuantifica.
Sigur că au existat persoane cu scaun la cap de la AGEA, CS sau minister care au judecat corect situația economică a He.ce are nevoie de măsuri care s-o întărească financiar și nu s-o jupoaie.
În acea încăpere or fi fost cu preponderență oameni raționali neinfectati cu sindromul,, mâinii sparte ".
Dacă acum am avut noroc și cum se spune,, ne-a trecut glonțul pe la ureche" data viitoare se cuvine și mai multă precauție.
« Ultima Modificare: Septembrie 20, 2020, 04:43:05 p.m. de robu »

Offline Mecanoagent

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Octombrie 23, 2020, 08:45:46 a.m. »
Mai  avem sindicat? ?Întreb și eu ca prostul... ?

Offline Matasa Adrian

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Octombrie 24, 2020, 05:29:12 p.m. »
Mai avem si lucreaza pentru oameni si in pandemie.....

Offline jorj

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #13 : Octombrie 24, 2020, 09:49:55 p.m. »
Mai avem si lucreaza pentru oameni si in pandemie.....
Bună seara! Ce lucrati, dacă nu vă supărați? Că noi nu stim.