Autor Subiect: SALARIZARE  (Citit de 8144 ori)

Offline jorj

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Re: SALARIZARE
« Răspuns #15 : Iulie 15, 2020, 08:58:41 p.m. »
Buna ziua.
Daca sindicatul ar lasa sarcasmul deoparte, ar putea sa emita periodic o foaie de informare asupra activitatii desfasurate. Atunci ar avea pretentii de la oameni, sa cunoasca activitatea desfasurata de liderii Hidrosind. Informatia inseamna putere. Nu exista interes ca sindicalistul sa aiba putere. Asa-i?

marius

• Vizitator
« Răspuns #16 : Iulie 16, 2020, 12:15:09 p.m. »
exact asa e de ani multi,din pacate!

Offline robu

• Full Member
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
« Răspuns #17 : Iulie 18, 2020, 08:59:57 a.m. »
Așa a fost, este și va fi mulți ani de acum în colo.
Până în insolvență sindicatul mai ținea câte o ședință, mai rar e adevărat.
Anevoios și greu câteodată dar se mobiliza totuși lumea pentru motive ce reclama lupta sindicală.Se mergea la grevă.
An de an se obțineau drepturi pentru toți salariații nu doar pentru cei de la vârful ierarhiei.
A trebuit să vină Borza, cel pus pe capatuiala, să taie din drepturile câștigate cu greu în mulți ani, ca să declare profit cu forcepsul.
A plecat omul negru, profitul a continuat, dar celor ce îl produceau li s-a tăiat în continuare din drepturi, chiar și câștigate în instanță.
A vrut adm.implementat Mercer-ul, așa s-a întâmplat.
A pohtit CCM pe doi ani, la fel : a câștigat.
Din lista cu care conducerea sindicală declara că se prezintă la negocieri nu a obținut aproape nimic, ci doar niște mici măriri aruncate dea lungul contractului, așa ca niște firmituri.
La avansările anuale adm. foloseste fel și fel de tertipuri pentru a reduce șansele de promovare a celor oricum defavorizați.
Adm.a reușit să reducă spre zero activitatea sindicala, de parcă am fi într-o insolvență sau stare de urgență perpetuă.
Conducerea sindicală pare neputincioasă sau într-un fel de consemn la inacțiune ordonat de adm.
Singura reacție la tot mai multele nemulțumiri ale membrilor de sindicat este sarcasmul.

Offline mircea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
« Răspuns #18 : Iulie 19, 2020, 11:42:52 a.m. »
Ai descris foarte bine atitudinea liderilor de sindicat. E valabil si la cei din sucursale. Nu le ajungi nici pana la glezna la cat de importanti se cred. Si asta se intampla numai din cauza unora care prefera sa pupe talpa sefilor pentru a o duce mai bine,pentru asi angaja un fiu,fiica,nevasta sau pur si simplu pentru asi asigura un trai caldut la locul de munca.Pupincurismul este la romani sport national la toate nivelele societatii. Abia astept sa fiu pus la punct. M-am obisnuit cu tonul de superioritate si maxim de sarcasm cu care suntem pusi la punct in ultimii ani si de catre cine? Chiar de catre oamenii care sunt in niste functii vremelnice pusi de catre cei carora trebuie sa le apere cu adevarat drepturile,nu doar sa simuleze asta. Sa fim seriosi,tot ce am primit in ultimii ani au fost doar ca asa a vrut administratia,nu in urma unor lupte eroice ale celor in care oamenii chiar isi puneau sperante. Sa nu ne amagim singuri,drepturile care ne-au fost luate nu le vom mai recupera niciodata.

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
    • Vezi Profilul
Re: La multi ani Hidroenergeticieni!
« Răspuns #19 : Iulie 21, 2020, 01:35:17 p.m. »
Este posibil sa vedem si noi Actul (Nota comuna, Protocolul) si Metodologia de aplicare care reglementeaza procedura de Avansare?

Offline Amadeus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Crede in DUMNEZEU si EL iti va indruma pasii!
    • Vezi Profilul
Re: Re: La multi ani Hidroenergeticieni!
« Răspuns #20 : Iulie 21, 2020, 10:29:22 p.m. »
Oricum e tardiv! E un regulament cu termene clare, pe etape. Iar referatul de avansare ar fi trebuit sa fie deja înaintat de șef, care nu a știut ce buget are la dispoziție. Documentul nu cred ca poate fi afișat pe forum. Ar fi trebuit sa te consulți cu reprezentantul sindical din zona in care îți desfășori activitatea.
« Ultima Modificare: Iulie 23, 2020, 09:43:11 a.m. de Amadeus »

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
Re: Re: La multi ani Hidroenergeticieni!
« Răspuns #21 : Iulie 22, 2020, 09:26:40 a.m. »
Nu poate fi pus pe Forum, asa e.Dar de ce salariatii nu au fost informati in timp util de stabilirea acestor masuri?Vad ca Sindicatul adopta din ce in ce mai mult stilul "pe sub masa" sau "pe deasupra capului", cum vreti sa o luati.Acest Act este secret si pentru salariati?Adica de ce nu s-a distribuit pe e mailul societatii?Sunt lucruri secrete in acest Act pe care salariatii nu trebuie sa le afle?De ce atata secretomanie?Salariatii nu trebuie sa stie clar cum pot sa avanseze?Cine a pus batista pe tambal si de ce?Se urmareste cumva ca numai anumiti salariati sa fie avansati in secret?Si cum adica bugetul alocat avansarilor este insuficient dar se distribuie proportional cu nr. de salariati din Departamente?In afara celor cu sanctiuni si care au avut promovari anul trecut si pe anul in curs (sper ca s-a prevazut asta in acest Act), toti cei care au evaluari de la FOARTE BINE in sus ar trebui avansati.Deoarece Administratorul cunoaste e mail al meu il rog sa-mi transmita acest Act, daca nu hotaraste sa-l faca public pe e mail al societatii.Multumesc

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #22 : Iulie 23, 2020, 12:10:35 a.m. »
Principiile avansarii pe baza de calificativ la evaluarea anuala sunt stabilite clar prin CCM.
Regulamentul respectiv prevede in plus doar modalitatea concreta de aplicare.
Nu a pus nimeni batista pe tambal, situatia denota doar dezinteresul real al unora dintre dvs. despre continutul in detaliu al CCM.

Mail-ul pe care il aveti inregistrat in cont este unul oarecare.
Chiar credeti ca trimit documente unui nickname ?
Cereti CCM-ul si regulamentul liderului dvs.
Nu cred ca exista vreun lider din teritoriu care sa fi refuzat sa prezinte vreunui salariat aceste documente.
Daca da, prezentati date concrete : cine si cand a cerut si de catre cine a fost refuzat.

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #23 : Iulie 23, 2020, 09:36:50 a.m. »
Principiile avansarii pe baza de calificativ la evaluarea anuala sunt stabilite clar prin CCM.
Regulamentul respectiv prevede in plus doar modalitatea concreta de aplicare.
Nu a pus nimeni batista pe tambal, situatia denota doar dezinteresul real al unora dintre dvs. despre continutul in detaliu al CCM.

Mail-ul pe care il aveti inregistrat in cont este unul oarecare.
Chiar credeti ca trimit documente unui nickname ?
Cereti CCM-ul si regulamentul liderului dvs.
Nu cred ca exista vreun lider din teritoriu care sa fi refuzat sa prezinte vreunui salariat aceste documente.
Daca da, prezentati date concrete : cine si cand a cerut si de catre cine a fost refuzat.
Vorbiti de dezinteres, dar oare liderii de sindicat nu trebuie sa si informeze salariatii, membrii ai gruparii sindicale, cu privire la noile modificari aparute in Regulament, printr un simplu e mail?De unde sa stie salariatii cand liderii de sindicat s au intalnit la Bucuresti si ce au hotarat, daca nu sunt informati?Credeti cumva ca salariatii din Hidroelectrica sunt telepati?

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #24 : Iulie 24, 2020, 10:32:05 p.m. »
Ma refeream la CCM, doamna/domnule coleg/colega.
Modificarile respective sunt scrise in clar in CCM si detaliate in regulament.
Toti salariatii stiu cand s-a negociat CCM-ul.