Se pare ca in He exista realitati paralele in ceeace priveste recunoasterea conditiilor nocive de munca.O parte din salariatii mai cu mot,in frunte cu liderii de sindicat(nu am cunostinta ca vreunul sa fi ramas pe dinafara),au dat in judecata He si au obtinut grupa I-a sau a II-doua.Obtinerea grupelor nu a depins de locurile unde si-au desfasurat activitatea in trecut ci de cum s-au descurcat si ce relatii aveau la cei de la RU,adicatalea la administratie.Asa s-a ajuns ca toti directorii de sucursale,de uzine,sefi de sectie,si chiar de la RU,sa i-a grupa I-a,pentru conditiile foarte grele din birouri.Nu au suflat nimic nimanui nici o vorbulita pana cand au ramas dintr-odata,subit,la pensie.Oricum nu le duce nimeni dorul la asemenea monumente de egoism.Cealalta parte a salarariatilor,naiva si usor de manipulat(sau constrans),a sperat pana la ultimul termen ca instanta ii va recunoaste dreptul. Intr-o tara normala,cu o justitie corecta,neinfluentabila,ce a fost valabil pentru unii e valabil pentru toti cei care intrunesc aceleasi conditii(principiul precedentului).Nu numai ca dintre cei care au obtinut drepturile sunt unii care nu intruneau conditiile legale(fals si uz de fals),dar cei care sunt indreptatiti sa ceara aceste drepturi,nu li se acorda din motive obscure,cel putin.Explicatii pentru situatia aceasta nedreapta ar fi mai multe.Ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca toti solicitantii ar fi primit grupele de munca,fiecare dupa drept,si ar fi putut iesi la pensie oricand de acum incolo.Eu cred ca alta ar fi fost atitudinea He fata de acesti oameni a caror plecare i-ar fi blocat activitatea in mod cert.Dar noroc ca in Romania justitia poate fi pentru unii muma,iar pentru altii ciuma si He poate rasufla usurata.I-a iesit si de data asta ca de atatea ori(vezi Mercer,proces prime vacanta,sfertul de ora,etc.).