Autor Subiect: Opinie  (Citit de 4550 ori)

Offline Mecanoagent

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
    • Vezi Profilul
Opinie
« : Septembrie 01, 2019, 08:51:44 a.m. »
Se vede de la o poștă, intenția firmei de a nu acorda mai mulți bani prostimii.... De ce vă mai consumați neuronii in fel și fel de scenarii, calcule, aprecieri, dat cu presupusul,... ? Suntem toți incapabili, nepregătiți profesional,...etc......Si dacă am fi?? ??Nu suntem!!??S-au suntem??? Hidroelectrica spune că nu... De asta le mentinem HÂRBURILE!! in funcție de nepregătiți și incompetenți... Gata, atât am avut de spus poate e prea mult....

Offline robu

• Full Member
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Opinie
« Răspuns #1 : Septembrie 01, 2019, 02:37:54 p.m. »
De acord.Ca de la un CCM la altul,adm. nascoceste noi metode de restrangere a cheltuielilor cu personalul asta e un fapt dovedit,o realitate.Pe langa incalcarile flagrante si clare a unui CCM negociat si asumat,aceasta isi da in judecata proprii angajati si le ia inapoi banii cu dobanda(asta da performanta,unica in domeniul firmelor romanesti cu capital majoritar de stat).Domnul director isi poate trece realizarea in CV caci va cantari greu in cazul unei avansari.Despre cuvantul ,,avansare'' nu am crezut vreodata ca imi va provoca atata dezamagire,sila si repulsie.Cu un BVC venit tarziu,conditii daca nu hilare macar ciudate de inscriere la avansare(participarea la Trofeu,minim nota opt),bibliografie insuficienta si subiecte pentru faculta de energetica(unele cu raspunsuri in doi peri,ca in bancul cu iepurele) episodul avansarilor de anul acesta a lasat un gust amar majoritatii salariatilor din He.Daca cu cativa ani in urma ni spunea ca la poarta asteapta sute ca sa ia locul nemultumitilor,acum persiflarea aruncata in obraz e si mai usturatoare :sunteti prosti dovediti ba,cu acte in regula inca!Ia luati de aici!Inainte de implementare am sustinut cu argumente precaritatea filozofiei salariale propuse.Semnalele mele de alarma de atunci au fost intrecute cu mult de realitatea petrecuta deja.Naivii care acum doi ani au acceptat cu buna credinta implementarea Mercer daca ar fi stiut cum vor decurge lucrurile ar fi facut greva spontana.,,Greva " este un alt cuvant scos pe durata nedeterminata din vocabularul conducerii Hidrosind.Aceasta s-a dovedit incapabila a se opune in vreun fel sau sa isi sustina catusi de putin membri in fata ,,pohtei ce a pohtit"adm.,pozitionandu-se in mod ciudat in tabara sustinatorilor,taind scurt ,,microfonul"contestatarilor.Marile profituri record a He.din ultimii ani nu a dus si la imbunatatiri salariale substantiale pentru toti angajatii .La sfarsitul anului expira CCM-ul actual. Situatia economica a societatii s-a schimbat datorita legislatiei cica ,,contra lacomiei" si care nu va mai permite raportare de recorduri.Daca vor exista negocieri(sau impuneri) pt. urmatorul contract de munca nu as vrea sa fiu in banca reprezentantilor sindicali caci va fi macel.Pe vremea profiturilor istorice mai sopteau timid cate ceva,chiar daca adm. nu lua act de parerea lor,dar acum va fi o liniste ca de inmormantare.Eu as avea o umila sugestie:sa ceara prelungirea acestui contract,in forma actuala si nu vom pierde atat de multe ca in oricare alta viitoare varianta.
« Ultima Modificare: Septembrie 01, 2019, 02:41:33 p.m. de robu »

Offline jorj

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Septembrie 01, 2019, 05:04:31 p.m. »
Bună ziua.
Reprezentanții noștri sindicali, nu trebuie să lase garda jos. Chiar dacă anul acesta, s-a simțit o îmbunătățire a salarizării personalului, se fac în continuare economii nejustificate, la sânge, pe toate planurile. Salopete n-am primit de vreo 4 ani. Modelul de încălțăminte, de protecție, achiziționat, nu corespunde condițiilor de mediu și de lucru din hidrocentrale și dvs, dacă ați primit cutiile cu ciubote ciudate,  știți la ce mă refer. Echipamente tehnologice depășite, uzate moral și fizic, care funcționează numai datorită profesionalismului personalului operațional și de întreținere. Lucrări amânate de la un cincinal la altul. Concedii fracționate după interesul firmei, în 7 părți. Posturi vacante neocupate de ani buni. Investiții și reparații cu probleme, datorită lipsei specialiștilor de mentenanță. Firma nu pune pe primul plan resursa umană, după cum declară. Instruiri externe-nu, instruiri practice de intervenție la avarii și in situații de urgență-slab, cursuri de ucenicie pentru pregătirea viitoriilor hidroenergeticieni-nu, obligarea PO la sustinerea unor teste profesionale neconcludente, asigurări medicale și pensii private pentru salariați-nu și câte altele...

Offline carcotasul

• Full Member
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Septembrie 03, 2019, 01:48:28 p.m. »
   https://lege5.ro/Gratuit/ge3dkmzyga3a/legea-cadru-nr-153-2017-privind-salarizarea-personalului-platit-din-fonduri-publice

Un simplu angajat Hidroelectrica nici cu 200 ore lucrate nu poate ajunge la salariu o invatatoare care lucreaza doar 80 ore / luna si beneficiaza aproape de 5 luni de concediu anual.
« Ultima Modificare: Septembrie 04, 2019, 10:10:20 p.m. de carcotasul »

Irinel221

• Vizitator
Curiozitate
« Răspuns #4 : Septembrie 19, 2019, 08:36:08 p.m. »
       Se mai aude ceva de cei 5% "programati" pentru luna octombrie, ??

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Septembrie 24, 2019, 09:08:24 p.m. »
Tiptil si in mare taina liderii s-au dus la imparatie;sa negocieze ceva ori sa primeasca noi directive.Gurile rele mai spun si ceva incredibil: lui ,, lidero maximo" i-au scazut teribil de mult procentele de incredere dinspre ambele tabere.Sa fie adevarat?

Offline Electrician

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Octombrie 04, 2019, 01:00:41 a.m. »
Colegii de la nucleara

Salariul si alte beneficii:
Salariu atractiv si competetiv la nivelul pietei fortei de munca
Concediu anual de 26-35 zile lucratoare, functie de vechimea in munca
Indemnizatie de concediu de odihna echivalenta cu 1.6 ori salariul
Compensare consum energie electrica in limita a 3600 kWH/an
Compensare consum energie termica in limita a 21 Gcal/an
Cazare gratuita, in locuinte de serviciu sau interventie, in limita spatiilor locative disponibile
Transport la si de la locul de munca, cu mijloacele de transport in común puse la dispozitie de unitate
Alimentatie de protectie in valoare de 45lei/zi lucrata
Contributie angajator la un fond privat de pensii facultative, functie de vechime in sistemul energetic
Alte beneficii conform CCM
(NOI CE ASTEPTAM?)

Offline LEGEAluiOHM

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Octombrie 04, 2019, 11:17:51 a.m. »
Salutari!Luând în calcul ultimile interventii/postări, credem ca e nesar ca domnul administrator/președinte HIDROSIND, sa mai vina cu ceva informații,ca de exemplu:care e stadiul procesului ce are ca obiect,, sfertul de ora", dar a celui cu vaucherele de vacanta? Ce se mai știe de vehiculatul 5% din octombrie anul curent? Echipamentul de lucru și protecție lipsește. Ce părere are de acest lucru? Achiziții necesare locurilor de munca, astfel incit sa ne desfășura activitatea în condiții OMENEȘTI demne de anul 2019.Daca mai aveți alte lucruri de adăugat, sunt binevenite. Mulțumim anticipat.
« Ultima Modificare: Octombrie 04, 2019, 03:53:42 p.m. de LEGEAluiOHM »

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : Octombrie 09, 2019, 12:46:01 p.m. »
Apropo de procesul pentru plata sfertului de ora(drepturi banesti cerute pe ultimii trei ani).Stiti care este reactia adm.?Controale la sange privind modul si gradul de indeplinire a obligatiei rondului in instalatie.Nici pe departe recunoasterea acestui timp petrecut in instalatie(predarea/primirea turei este prevazut in regulamentul intern) si platit corespunzator ci demonstrarea fara echivoc ca salariatii nu-si indeplinesc obligatiile de servici nici macar la nivel minim,daramite pretentia de a fi platiti pentru cele 15 minute reclamate.E aceeasi abordare ca in cazul politicii salariale privind avansarea.Dupa ce v-am demonstrat ca sunteti slab pregatiti mai vreti si avansare?Sindicatul trebuia sa ceara plata retroactiva chiar din momentul autorizarii pentru serviciul de tura al fiecarui salariat petent in acel proces,o atitudine potrivita si in contrapondere cu intentiile adm..Miscarea adm. se inscrie in strategia activata dupa insolventa de a limita si reduce continuu cheltuielile salariale.La fel si mutenia sindicatului care nu are nici o reactie.

Offline jorj

• Full Member
    • Vezi Profilul
Atenție!
« Răspuns #9 : Octombrie 09, 2019, 01:26:10 p.m. »
Bună ziua.
Lucrurile sunt foarte simple dar nu sunt recunoscute de către Hidroelectrica. Acest lucru este un abuz. Contravaloarea a minim 40 de ore de muncă pe an, imi sunt furate de către angajator. Inseamnă că eu, lucrez o săptămână pentru firmă, neplătit.
Există și altă latură periculoasă a problemei.
-Scrie în fișa postului că eu trebuie să mă prezint cu 15 minute mai devreme să preiau tura? Scrie.
-Mă deplasez în instalații pentru preluarea stării operative a acestora? Mă deplasez căci nu sunt nebun să preiau instalația cu ochii închiși, pentru că odată preluată, răspund.
-Sunt supus riscurilor locului de muncă? Sunt supus.
-Dacă sufăr un accident, intră în categoria accidentelor de muncă? Nu intră! Atâta timp cât angajatorul nu mă pontează, eu nu trebuie să exist in centrală!

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Octombrie 10, 2019, 08:15:21 a.m. »
Pomeniți de riscurile la care va expuneți în timpul predarii/primirii turei,domnule Jorj. În evaluarea făcută de adm.a locurilor de munca din He.nu s-au identificat elemente care sa reclame condiții grele și periculoase posibil generatoare de accidente. De aceea s-a tras concluzia ca peste tot în He.sunt condiții normale de munca, atât la birouri cât și în exploatare. Existenta tensiunilor și câmpurilor electromagnetice mari, zgomotului și a umezelii excesive poate fi trecuta ușor cu vederea,iar eventualele pretenții de grupa I sau II sunt doar mofturi ca multe altele. Ați putea să vă accidentați mai degrabă călcând pe o coaja de banana aruncată din greșeală pe jos decât din cauza unor riscuri aproape închipuite. Concluzia: nu mai consumați banane în tura!

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Octombrie 10, 2019, 08:57:38 p.m. »
"Controlul" schimbului de tura :
Recunoasterea timpului alocat pentru schimbul de tura ca timp efectiv lucrat este unul din subiectele de negociere la CCM.
Conducerea societatii a emis o decizie conform careia, la fiecare loc de munca si pentru fiecare post, se va determina timpul in care se efectueaza schimbul de tura.
A fost numita o comisie la nivelul fiecarei sucursale, actiunea a inceput ieri.
Din comisie face parte si un reprezentant al sindicatului.
Determinarea ar trebui sa se faca cum scrie la regulament (respectare atributii din PE023 respectiv RCD), inclusiv efectuarea rondului de predare-preluare conform fisa post.

Plata orelor respective din urma :
Actiunea a fost inregistrata, isi urmeaza cursul, la fel si cea cu voucherele de vacanta.
Perioada anterioara pentru care s-au cerut sumele aferente celor 15 min (care trebuie platite ca ore suplimentare) este de 3 ani si nu din momentul autorizarii.
Asta spune legea.

EIP :
Salopetele au sosit in toate sucursalele.
Oamenii cu care am vorbit spun, ca de data asta, sunt de calitate.
Pentru cizme electroizolante/sold/acizi, manusi electro si termoizolante, viziere, centuri - achizitia este in curs.
Sper sa nu se repete ultima istorie, cand niciun ofertant nu a reusit sa respecte conditiile minime.

Offline jorj

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Octombrie 10, 2019, 11:21:09 p.m. »
Pomeniți de riscurile la care va expuneți în timpul predarii/primirii turei,domnule Jorj. În evaluarea făcută de adm.a locurilor de munca din He.nu s-au identificat elemente care sa reclame condiții grele și periculoase posibil generatoare de accidente. De aceea s-a tras concluzia ca peste tot în He.sunt condiții normale de munca, atât la birouri cât și în exploatare. Existenta tensiunilor și câmpurilor electromagnetice mari, zgomotului și a umezelii excesive poate fi trecuta ușor cu vederea,iar eventualele pretenții de grupa I sau II sunt doar mofturi ca multe altele. Ați putea să vă accidentați mai degrabă călcând pe o coaja de banana aruncată din greșeală pe jos decât din cauza unor riscuri aproape închipuite. Concluzia: nu mai consumați banane în tura!

Buna ziua.
Dati-mi voie sa ma indoiesc. Exista documentatii corecte de evaluare a riscurilor din instalatiile HE, efectuate de comisii mixte, prin anii 2008. Fisa locului de munca si fisa de evaluare risc pentru fiecare meserie.  Nu pot dispare riscurile peste noapte.