De acord.Ca de la un CCM la altul,adm. nascoceste noi metode de restrangere a cheltuielilor cu personalul asta e un fapt dovedit,o realitate.Pe langa incalcarile flagrante si clare a unui CCM negociat si asumat,aceasta isi da in judecata proprii angajati si le ia inapoi banii cu dobanda(asta da performanta,unica in domeniul firmelor romanesti cu capital majoritar de stat).Domnul director isi poate trece realizarea in CV caci va cantari greu in cazul unei avansari.Despre cuvantul ,,avansare'' nu am crezut vreodata ca imi va provoca atata dezamagire,sila si repulsie.Cu un BVC venit tarziu,conditii daca nu hilare macar ciudate de inscriere la avansare(participarea la Trofeu,minim nota opt),bibliografie insuficienta si subiecte pentru faculta de energetica(unele cu raspunsuri in doi peri,ca in bancul cu iepurele) episodul avansarilor de anul acesta a lasat un gust amar majoritatii salariatilor din He.Daca cu cativa ani in urma ni spunea ca la poarta asteapta sute ca sa ia locul nemultumitilor,acum persiflarea aruncata in obraz e si mai usturatoare :sunteti prosti dovediti ba,cu acte in regula inca!Ia luati de aici!Inainte de implementare am sustinut cu argumente precaritatea filozofiei salariale propuse.Semnalele mele de alarma de atunci au fost intrecute cu mult de realitatea petrecuta deja.Naivii care acum doi ani au acceptat cu buna credinta implementarea Mercer daca ar fi stiut cum vor decurge lucrurile ar fi facut greva spontana.,,Greva " este un alt cuvant scos pe durata nedeterminata din vocabularul conducerii Hidrosind.Aceasta s-a dovedit incapabila a se opune in vreun fel sau sa isi sustina catusi de putin membri in fata ,,pohtei ce a pohtit"adm.,pozitionandu-se in mod ciudat in tabara sustinatorilor,taind scurt ,,microfonul"contestatarilor.Marile profituri record a He.din ultimii ani nu a dus si la imbunatatiri salariale substantiale pentru toti angajatii .La sfarsitul anului expira CCM-ul actual. Situatia economica a societatii s-a schimbat datorita legislatiei cica ,,contra lacomiei" si care nu va mai permite raportare de recorduri.Daca vor exista negocieri(sau impuneri) pt. urmatorul contract de munca nu as vrea sa fiu in banca reprezentantilor sindicali caci va fi macel.Pe vremea profiturilor istorice mai sopteau timid cate ceva,chiar daca adm. nu lua act de parerea lor,dar acum va fi o liniste ca de inmormantare.Eu as avea o umila sugestie:sa ceara prelungirea acestui contract,in forma actuala si nu vom pierde atat de multe ca in oricare alta viitoare varianta.