Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc, dar trebuie sa recunosc ca nu am negocat cu administratia cati bani trebuie sa dam inapoi ...
Sumele pentru care ne-a notificat Hidroelectrica sunt cele incasate de fiecare dintre noi anul trecut, nu aveam cum sa le negociez.
Dobanzile si inflatia sunt calculate conform prevederilor legale in vigoare.
Nu stiu ce desfasurator ati primit dvs., fiindca nu mi l-ati trimis, dar dobanda si inflatia cumulate, pentru perioada mai 2018-prezent inseamna aprox. 9.5%, nu 20% cat spuneti dvs.
Am avut trei solicitari adresate administratiei pe acest subiect, de ambele s-a tinut seama.
- posibilitatea returnarii sumei incasate in transe, acceptata
- separarea sumelor care provin din penalitati aplicate pe perioada mai 2018-prezent de suma efectiv incasata, acceptata si aceasta, de aceea avem 2 notificari
- retinerea sumelor pe statul de plata, pentru cei care solicita aceasta, aici inca mai discutam ...
Daca nu doriti sa achitati suma de pe notificarea 2, nu o achitati si gata, Hdroelectrica nu va poate obliga la asta decat daca si dupa ce obtine o hotarare a une instante, in acest sens.
Dvs. singur hotarati daca vreti un proces cu Hidroelectrica pe acest subiect, fiindca actiunea va fi individuala, pe persoana dvs.
Inflatia - nu am schimbat eu prevederile legislative care, in alte vremuri, permiteau inregistrarea ulterioara in Revisal a unor modificari ale CIM.
Daca am obtine chiar si de la 01 iulie o indexare de 10%, tot ar fi mai mult decat inflatia, care a fost sub 5%.
Pentru analiza completa, ne intoarcem tot la aritmetica de clasa a IV-a :
- plecam de la salariu de baza de 100 lei
- indexare 5% de la 01 ianuarie
- 5/100 * 12 = 60 lei
- noul salariu de baza in perioada 01 ianuarie - 31 decembrie este de 105 lei
- indexare 10% de la 01 iulie.
- 10/100 * 6 = 60 lei
- salariul de baza in perioada 01.01.2019-30.06.2019 ramane 100 lei
- noul salariu de baza in perioada 01 iulie - 31 decembrie este de 110 lei.
Analizati si spuneti care varianta este mai avantajoasa.