Autor Subiect: De ce nu o să câștigăm procesele  (Citit de 1915 ori)

Offline Felix

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Vezi Profilul
De ce nu o să câștigăm procesele
« : Martie 21, 2019, 10:40:03 a.m. »
 https://newsweek.ro/justitie/document-toader-imixtiune-in-actul-de-justitie-a-recomandat-sefilor-de-instante-sa-intre-in-dosare

DOCUMENT Toader, imixtiune în actul de justiție: a recomandat șefilor de instanțe să intre în dosare



Ministrul Tudorel Toader este acuzat de sindicaliști de imixtiune în actul de justiție. Acuzațiile au la bază un document emis de ministrul Toader prin care le cere președinților de tribunale și curți de apel să facă toate „diligențele” pentru a interveni în proces
Este vorba despre procesele care au ca obiect "stabilirea drepturilor salariale". Motivul? Câștigarea drepturilor salariale în instanță afectează bugetul de stat.

Tudorel Toader a emis o solicitare către președinții tribunalelor și curților de apel pe 12 martie 2019. Conform documentului, Toader le explica judecătorilor că, "având în vedere atribuțiile dumneavoastră (…) cu privire la coordonarea și controlul privind admnistrarea curților de apel și tribunale și ținând seama de impactul bugetar create de hotărârile judecătorești referitoare la stabilirea drepturilor salariale, vă recomandăm să depuneți toate diligențele necesare în vederea formulării apărărilor și căilor de atac corespunzătoare în dosarele care au acest obiect".

Federația Publisind atrage atenția că imixtiunea ministrului îmbracă forma unei "recomandări" pe care acesta o trasează președinților Curților de Apel și Tribunalelor, adică exact acelora care zilele trecute se deziceau de protestele subalternilor.

Unul dintre experții consultați de Newsweek România a explicat că sunt litigii salariale pe care judecătorii, procurorii și grefierii le au cu Ministerul Justiției. "Prin acest document, ministrul îi ceartă pe președinți că se pierd procesele. Dar procesele nu se pierd din vina magistraților. Se pierd pentru legea nu e făcută cum trebuie. Ministrul le spune judecătorilor ce să facă. Nu e normal să îi cerți pentru culpa ministerului. Este un document care arată o imixtiune gravă în actul de justiție", a spus expertul, care nu a vrut să fie citat.

Ce spun sindicaliștii?
Sindicațiștii susțin că nu de puține ori au fost puși în ipostaze dificile de a le explica membrilor de sindicat de ce acțiunile promovate în instanță, având ca obiect drepturi bănești, sunt pierdute și asta pentru că de multe ori, dosare care au același obiect, aceeași motivare și același temei sunt interpretare diferit.

"Iată însă, că acest lucru nu este cauzat doar de modul de interpretare al judecătorului și nici de alte chestiuni ce țin de esența justiției, ci mai degrabă de cât costă statul dacă acel proces va fi câștigat (…) Mulți lideri care au promovat acțiuni în instanță privind drepturile salariale ale membrilor au suspectat existența unei imixtiuni în actul de justiție care vine de la cel mai înalt nivel. Nimeni însă nu și-a permis, în lipsa unor minime dovezi să afirme răspicat acest lucru, din simplul motiv că este aproape imposibil să probezi existența unor directive de partid", susțin sindicaliștii de la Publisind.

Offline jorj

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Ba o sa castigăm!
« Răspuns #1 : Martie 22, 2019, 08:36:42 a.m. »
Buna dimineata.
In primul rând că nu trebuia ca judecătorii să decidă incadrarea in grupe de muncă.  S-a ajuns ca aceiași oameni, lucrând o viața în aceleași condiții de lucru, să fie încadrați diferit.  Firma noastră trebuia să-și declare corect condițiile de muncă și noxele suportate de salariați. Dar nu a făcut acest lucru. Expertizele tehnice de evaluare a locurilor de muncă au fost măsluite pentru a da bine. Zgomotul din centrale a intrat in parametri, vibrațiile au devenit simple gâdileli, câmpul electromagnetic s-a îmblânzit, frigul, umezeala și căldura, nopțile petrecute in instalații, riscurile electrice, mecanice, chimice, bacteriologice, ...etc, din instalațiile noastre, sunt menționate la modul general pe ici pe colo. Ce mai, la noi la hidro sunt condiții de lucru excepționale, de nivel european.  In unele zone... cu privata-n fundu' curtii!
« Ultima Modificare: Martie 22, 2019, 04:37:42 p.m. de jorj »

Offline corina13

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
    • Vezi Profilul
Re: De ce nu o să câștigăm procesele
« Răspuns #2 : Martie 25, 2019, 11:51:59 p.m. »
   Cum s-a aflat ca se va indexa cu 10% si se vor pune 200 euroi la pensia privata s-a lasat noaptea si s-a asternut linistea peste acest site, toata lumea este multumita, nu se aud nici cainii si nici macar o adiere de vant. Nimeni nu intreaba daca este ceva sigur sau daca nu va ramane decat o propunere. Administratia cat a oferit ? Cat si cum s-au luptat liderii sa obtina 10% ? S-a renuntat la voucherele de vacanta ?