Autor Subiect: Azi  (Citit de 2113 ori)

Offline Ardelean

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
    • Vezi Profilul
Azi
« : Februarie 19, 2019, 12:47:12 p.m. »
    Vorba ardeleanului... La vremuri noi, aceeași prostălăi .... ?

Ministerul Energiei reia o idee dezastruoasă pentru sectorul energetic: fuziunea centralelor pe cărbune cu cele pe hidro / Ar însemna ca o companie profitabilă cum este Hidroelectrica să preia pierderile de sute de milioane de lei ale centralelor pe cărbune.

http://mobile.hotnews.ro/stire/22983644

Offline robu

• Full Member
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Azi
« Răspuns #1 : Februarie 19, 2019, 02:26:06 p.m. »
Doar ideile lor sunt proaste,nu si ei.Toti acei ministri ai economiei au vizitat puscariile pe dinauntru nu din prostie ci din lacomia partidelor ce i-au pus in functii.Prin fuziunea dintre termo si hidro vor sa bage mana adanc in punga celor profitabili ca sa acopere,cica,gaurile permanente ale celor vesnic datori la stat.Daca in timpul mutarii lovelelor dintr-o parte in alta se mai strecoara bani si prin buzunare particulare,principalul scop este atins cu succes.Tactica aceasta de sifonare a functionat in trecut si atunci de ce n-ar functiona inca odata?

Offline robu

• Full Member
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Februarie 20, 2019, 02:32:12 p.m. »
Noi,ca si contributori directi si nemijlociti la nivelul de profitabilitate atins de Hidroelectrica in ultima vreme,am putea avea un cuvant de spus in viitoarea schema de fuziune dintre hidro si termo?Cand spun noi ma refer mai exact la reprezentantii nostri sindicali care au grija de drepturile noastre actuale si de cele viitoare,atatea cate vor mai fi.Hidroelectrica va fi obligata sa plateasca 2% pe profit conform OUG 114,sa contribuie la Fondul Suveran de Investitii si sa-si vanda 65% din cantitatea de energie produsa la un pret fix,reglementat,si cu un profit prestabilit de 5%. Daca nu pareau destule toate aceste biruri,unuia din guvern(numele lui nu are importanta,doar ce a scos pe gura are) i s-ar părea ca un mix intre hidro si termo ar intari,,ceva" si multa lume ar fi fericita.Dar cum sa fuzioneze He cu termo,vesnicul datornic la stat si de ce?De curand lucratorii de la CEO,apartinatori ai producatorului termo de energie,isi incordara muschii si astfel primira ceva procente la salarii.Nu s-a intamplat la incheerea CCM-ului,nu li s-a incalcat nici vreun drept stabilit si parafat anterior,ci doar asa,ca era cam frig afara si miscarea era de impact.Din experienta de pana acum mi-e tare teama ca ,,resursa umana" din He are pregatit un loc de ,,cinste"la coada listei de prioritati a decidentilor.Nu am demonstrat nici un moment ca avem taria si forta necesara de a ne promova si impune punctul de vedere asa cum ar trebui.In ansamblul mecanismului de producere de energie ce cuprinde baza materiala, capacitatile de productie,managementul si personalul  inalt calificat,ultima componenta,din punctul meu de vedere,este cea mai valoroasa.De aceea protejarea si stimularea ei ar trebui sa fie o prioritate pentru orice conducere.Din pacate nu este asa,lucrurile stand exact invers.
« Ultima Modificare: Februarie 20, 2019, 03:28:50 p.m. de robu »

Offline danyell722

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Februarie 22, 2019, 09:40:39 p.m. »
chiar daca ar fi asa,eu cred ca nu avem nimic de pierdut.oricum noi nu vedem nimic din profitul pe care il realizam.si de ce nu ,poate ne ridica si pe noi pe grila de salarizare a celor de la productia de energie pe carbune.