Autor Subiect: Inca o bataie de joc,,legala"  (Citit de 8885 ori)

Offline Felix

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Vezi Profilul
Inca o bataie de joc,,legala"
« : Februarie 07, 2019, 12:20:10 p.m. »
Poate ca unii ați aflat deja.
Am pierdut la apel în dosarul cu prima de vacanță (s-a judecat pe 23 ian, s-a pronuntat pe 06.02.2019)
 Soluția afișată pe just.ro este seacă.
Este total aiurea.
Nu mai avem cale de atac în România.
Mulțumim partid iubit  că ne-ai călit.

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000789833&id_inst=2

Offline Costelo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Vezi Profilul
Re: Mega
« Răspuns #1 : Februarie 07, 2019, 12:33:40 p.m. »
Pentru dosarul referitor la prima de vacanta , conform link : http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000789833&id_inst=2 , avem noutati (06.02.2019), privind o noua  " victorie" a casei de avocatura a Hidrosind - suntem buni de plata unii dintre noi , cei care au primit prima de vacanta pe 2017 dupa aproape un an, in mai 2018. O discriminare clasica pentru Romania, unde o parte din salariati beneficiaza de un drept, iar altii nu , fiind delimitati doar de o data de intrare in vigoare a unei ordonante sau legi. Asa ca fiti pregatiti cei in cauza pentru a returna, recte a vi se opri din salariu, sumele primite ca prima de vacanta in mai 2018, conform hotararii Curtii de Apel.

Bravo, Hidrosind, N.Aurariu & avocati(te).

Stima in continuare. :o :( >:( :-[

Offline mircea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
Re: Re: Mega
« Răspuns #2 : Februarie 07, 2019, 04:28:00 p.m. »
Oare cand o sa intelegeti ca astia isi bat joc de noi si sindicatul si administratia ?Cate trebuie sa mai luati in bot ca sa va treziti ?Ori pleaca ei din fruntea sindicatului ori plecam noi TOTI si raman ei singuri. Asa ne trebuie,ca stam nepasatori si acceptam bataia lor de joc.

Offline robu

• Full Member
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Inca o bataie de joc,,legala"
« Răspuns #3 : Februarie 08, 2019, 10:10:13 p.m. »
Cum de ne-am trezit cu datorii catre Hidroelectrica dupa ce rasuflaram usurati anul trecut ca,in sfarsit,justitia indreapta abuzurile?Constientizam proviziile de perfidie aflate in camara administratiei dar de data asta i-a iesit o ,,o opera de arta",cireasa de pe tortul de laturi ce il servim naivi de atatia ani.Accepta ,,smerita"sentinta din prima instanta,plateste,cum era si normal,datoriile catre angajati,dar in acelasi timp face apel(nu cred ca avut cineva din sindicat cunostinta de el,eu nu),il castiga si ne da cu pas:dati banii inapoi fraierilor!De unde ni se trage?Cine se face responsabil de viitoarea gaura din bugetul a atator mii de familii?In momentul in care s-au sistat platile drepturilor banesti prevazute intr-un CCM negociat(cu atatea renuntari),semnat si asumat de ambii parteneri(unii respectandu-l la virgula,altii mictionand pe el),neoferindu-se vreo compensatie(macar vouchere),a doua zi trebuiau demarate etapele prevazute de lege pentru declansarea conflictului de munca,motivul fiind incalcarea CCM.Stiu,ma vor faulta unii instantaneu,nu se poate declansa conflict de munca atata timp cat exista un CCM in vigoare,conflict spontan cu intrerupere a activitatii de productie e caz penal,doamne iarta-ne.La altii nu a fost.Dar mereu e legal sa fim tepuiti de drepturile noastre.In loc de expresia de inceput a mesajului postat pe intranet de domnul Aurariu,,Din pacate am o veste proasta...etc." as fi asteptat o alta expresie mai curajoasa,in ton cu evenimentul proaspat petrecut:,,Am o veste buna:Conducerea sindicatului nu mai poate inghiti de doua ori aceeasi nedreptate.Vom face tot ce este necesar si posibil sa impiedicam pe viitor asemenea abuzuri.Acum e oportuna organizarea unei Conferinte Nationale a Hidrosind in care sa se analizeze cauzele si sa concretizeze cai adecvate de actiune pe viitor." E prea de  domeniul fantasticului,asa-i?Cum sa fii atat de radical,de dur?Sa ai tupeul sa iei atitudine promt,ca reactie imediata?Doamne fereste.Esti prost sa strici bunatate de prietenie cu adm.?Nu se poate.Nu e stilul liderilor nostri sindicali.Ce daca mai macane cate unu pe la colturi de nebun?Cu timpul ii va trece ,iar daca nu,vedem noi de el.Si eu am o veste proasta:cele prezentate sunt reale,verificate si din pacate vor continua.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Inca o bataie de joc,,legala"
« Răspuns #4 : Februarie 09, 2019, 11:00:46 a.m. »
De data aceasta, abuzul este al justitiei.
Daca aveti vreo idee aplicabila practic prin care sa pot (putem) opri aceste abuzuri, va rog sa mi-o comunicati.
Sincer, din postura de lider de sindicat, eu nu am.
Nu stiu cum sa determin un complet de judecatori sa judece corect, altfel decat prin intermediul avocatilor.
Hotararea Tribunalului Bucuresti, pe care o aveti in atasament, a fost foarte bine si corect motivata, inclusiv pe baza unor decizii ale ICCJ.
Cititi si spuneti-mi ce am mai fi putut inventa sau invoca in favoarea noastra.

Ca simplu cetatean, am iesit in strada, de cateva ori, la protestele pe legile justitiei.
Nu este de ajuns; oricum, prea putini dintre noi au facut-o si uite asa, incet-ncet, abuzurile ne ajung din urma si pe noi, nu doar pe cei de la varf.
« Ultima Modificare: Februarie 09, 2019, 11:19:57 a.m. de Administrator »

Offline jorj

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Februarie 09, 2019, 12:06:52 p.m. »
Buna ziua domnule Președinte.
Incercați să ne convingeți că o sentință abuzivă, chiar foarte bine motivată, trebuie respectată, deci trebuie să ne resemnăm și să fim cuminți.  Reacționați strategic ca întotdeauna  pentru calmarea maselor!  Ideea este că Hidroelectrica nu-și respectă  clauzele din CCM iar atunci nimic nu ne mai poate opri să declanșăm un conflict de muncă! Liderii Hidrosind sunt cei care trebuie să ne organizeze, dar  lideri adevărați, noi nu mai avem de mult!  Cred că ar fi timpul să ne afiliem la un sindicat real unde conducătorii au sânge-n instalație!  Mergem la Sindicatul celor de la Penitenciare, care știu ce vor, că tot seamănă in ultimul timp atmosfera din HE cu cea de la ei!
« Ultima Modificare: Februarie 09, 2019, 06:00:39 p.m. de jorj »

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Februarie 09, 2019, 06:31:37 p.m. »
Hotararea primei instante e justa si in spiritul legii.Motivarea e la obiect si fara umbre de indoiala.Cum se poate sa se ajunga la o sentinta de respingere,cu 180 de grade fata de prima,bazandu-se pe ce?Ce a putut adm. depune suplimentar la dosar incat sa trecem de la extaz la agonie?Astept motivarea ultimei sentinte.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Februarie 09, 2019, 07:40:44 p.m. »
Buna ziua domnule Președinte.
Incercați să ne convingeți că o sentință abuzivă, chiar foarte bine motivată, trebuie respectată, deci trebuie să ne resemnăm și să fim cuminți.  Reacționați strategic ca întotdeauna  pentru calmarea maselor!  Ideea este că Hidroelectrica nu-și respectă  clauzele din CCM iar atunci nimic nu ne mai poate opri să declanșăm un conflict de muncă! Liderii Hidrosind sunt cei care trebuie să ne organizeze, dar  lideri adevărați, noi nu mai avem de mult!  Cred că ar fi timpul să ne afiliem la un sindicat real unde conducătorii au sânge-n instalație!  Mergem la Sindicatul celor de la Penitenciare, care știu ce vor, că tot seamănă in ultimul timp atmosfera din HE cu cea de la ei!

Cititi mai atent ce am scris.
V-am intrebat cum putem determina niste judecatori sa judece corect, nimic altceva.

Pe de alta parte, daca mesajul dvs. ascunde o intrebare retorica, va raspund si la asta.
Da, o hotarare definitiva a instantei trebuie respectata, oricat de injusta o consideram.

Si noi am avut dosare pierdute la fond pe care le-am intors la apel.
Dupa logica dvs., ar fi trebuit ca Hidroelectrica sa nu le respecte si, de ex., sa nu reangajeze pe cei concediati.
Altfel, daca fiecare ar face doar ce i se pare corect, de ce am mai apela la justitie, de ce ar mai exista aceasta institutie ?
De ce sa nu iesim direct cu parul si sa ne facem dreptatea singuri ?
« Ultima Modificare: Februarie 10, 2019, 07:43:47 a.m. de Administrator »

Offline lazar

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : Februarie 09, 2019, 08:43:15 p.m. »
De vreo doi ,trei ani ni se tot fura din venituri.Tam-tamul a inceput cu clasificarea centralelor .Cum sa fii pe cel mai mare nivel ,cum sa te bati cu pumnii in piept ca faci reglaj de sistem cand tu ai zile intregi in care nu functionezi?Mi se pare nedrept fata de cei care "macina". zi si noapte.Unii s-au vazut cu sacii in caruta (pe o banda Mercer buna) si nu prea mai conteaza ce se mai intampla cu ceilalti.Cum e posibil ca un bugetar sa aiba 15 % spor de vatamare ptr calculator si noi sa sa fim pacaliti cu introducerea celor10% (spor de condtii grele)in salariu?Poate unii care au negociat in numele nostru sunt mai milosi din fire,sau e altceva care noua ne scapa deocamdata!

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Februarie 10, 2019, 08:30:38 a.m. »
Am studiat pe indelete si atent prima sentinta si motivarea ei,cat si pe cea dea doua sentinta,cea extrem de lapidara si naucitoare.Apar cateva intrebari firesti,care tin de practica judiciara.Prima sentinta,avantajoasa noua,chiar daca bine sustinuta prin pledoariile avocatilor(telor) nu era definitiva,nu impunea un termen precis de indeplinire si nu obliga in mod expres,ultimativ Hidroelectrica,la plata drepturilor sistate.Totusi aceasta a facut platile si nu inteleg de ce daca avea in plan sa depuna apelul?La demararea actiunii de recuperare  prin instanta a drepturilor sistate,cat si la aflarea finalului favorabil, toata lumea s-a felicitat si frecat mainile de bucurie cu toate ca administratia nu anuntase pe nimeni ca accepta situatia si nu recurge la apel.De apel nu a suflat nimeni nici un cuvant pana cand am aflat vestea de ne-am ghemuit ca dupa un sut in vintre.Ciudatenie dupa ciudatenie.Mie parca imi vine gust de Omerta aici,o zeama acra dreasa cu legea tacerii.Tacerea asta suspecta nu este ceeace asteptau cei peste 2800 de oameni de la Hidrosind.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Februarie 10, 2019, 09:28:40 a.m. »
Rapunsurile sunt simple.
Banii au fost platiti repede ca sa nu se acumuleze sume sumplimentare din dobanda si inflatie.
Apelul a fost formulat in termen, dupa comunicare.
Nu s-a discutat despre acest lucru pe forum, este adevarat.
Nu a fost ceva neobisnut, stiut fiind faptul ca societatea foloseste toate caile de atac, in toate dosarele, indiferent de obiect si de miza.

Offline Un TESA

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Februarie 10, 2019, 10:19:32 a.m. »
     Culegem ce am semănat... Abia acum simţim şi noi, direct în buzunar, efectele luptei împotriva justiţiei şi a "statului paralel", şi suntem indignaţi. Câţi dintre noi ne-am indignat în toţi aceşti ani când am văzut cum politicul încearcă pe toate căile, prin paşi mai mari sau mai mici, să subordoneze justiţia? Şi mai ales câţi dintre noi au încercat să facă ceva concret? Câţi dintre noi s-au lăsat păcăliţi de propaganda posturilor de televiziune subordonate puterii?
     În acest caz, este atât de evidentă nedreptatea hotărârii guvernului de a anula primele de vacanţă la mijlocul anului, când o parte din personal a beneficiat deja de aceste prime, încât este clar că sentinţa din apel se datorează fie timorării completului de judecată, căruia i-a fost teamă să confirme o soluţie împotriva unui act normativ emis de guvern, fie unor simpatii politice, fie unor presiuni din exterior. Oricare ar fi explicaţia, cel mai probabil ea se datorează influenţei politicului în justiţie, care începe să-şi facă efectele treptat, pe nesimţite.
     Problema este de fapt mult mai largă, şi constă în nerespectarea dreptului constituţional de a declanşa greva. Mai precis a numeroaselor limitări ale dreptului la grevă, impuse de legislaţia în vigoare. Nu putem declanşa grevă legal dacă avem un contract colectiv în vigoare, chiar dacă acest contract nu este respectat. Nu putem face grevă revendicând anularea unui act normativ emis în mod "legal" de guvern, chiar dacă acesta anulează drepturi stabilite prin CCM în vigoare sau introduce discriminări. Şi chiar dacă ajungem la grevă, în cazul producătorilor de energie se introduc o mulţime de limitări prin lege, care anulează de facto efectele grevei (o presiune reală asupra administraţiei).
     Suntem prea mici ca să putem încerca în mod eficient să rezolvăm cumva toate aceste probleme. Teoretic ele ar putea fi soluţionate la CEDO, printr-o procedură complicată şi îndelungată, dar şansele de succes depind de colaborarea între diferitele federaţii sindicale, care ar putea solicita împreună modificarea legislaţiei în sensul respectării reale a dreptului la grevă şi penalizarea statului român pentru limitarea acestor drepturi. La CEDO se poate reclama doar nerespectarea unor drepturi fundamentale, nu chestiuni punctuale cum este prima noastră de vacanţă.
     Oricum, în cazul în care printr-o minune vom câştiga în primă instanţă procesul cel mare (cel cu corelarea grilei de salarizare cu salariul minim pe economie), vă recomand să nu cheltuiţi banii, să-i puneţi la bancă până se termină apelul. Returnarea unor sume foarte mari de bani va fi o mare problemă dacă câştigăm procesul şi pierdem la apel. Dar după cum merge treaba, şansele să câştigăm acolo sunt din ce în ce mai mici, pe măsură ce avansează lupta cu "statul paralel".

Legat de obţinerea în acest an a voucherelor de vacanţă, văd că forate mulţi dintre noi dorec acest lucru. Părerea mea este că nu ne avantajează în nici un fel. Voucherele presupun nişte costuri suplimentare, pentru administraţie nu contează dacă cheltuieşte bani pentru vouchere sau pentru indexări sau alte creşteri salariale. Cred că ar fi mult mai avantajos pentru noi să obţinem o indexare suplimentară (procentuală sau în sumă fixă egală pentru fiecare salariat), decât să obţinem vouchere, costurile pentru administraţie fiind aceleaşi. Din cauza inundării pieţei de turism cu vouchere, preţurile au crescut semnificativ, iar voucherele nu vor acoperi în nici un caz cheltuielile unei vacanţe cu familia, cu alte cuvinte voucherele ne vor "obliga" la cheltuieli suplimentare (cel puţin încă o dată valoarea voucherelor) ca să putem pleca în vacanţă, altfel pierdem voucherele, care nu pot fi vândute, conform legii. În plus, te obligă să petreci concediul în România, şi poate unii doreau să meargă în Bulgaria, Turcia sau Grecia, la preţ mai mic şi condiţii mai bune, iar alţii poate doreau să meargă la ţară şi să-şi repare gardul sau acoperişul casei. De fapt acesta era şi scopul voucherelor, să avantajeze firmele de turism din România, şi nu salariaţii, şi să te oblige la cheltuieli suplimentare, în afară de valoarea voucherelor.

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Februarie 10, 2019, 01:40:15 p.m. »
Culegem ce au semănat alții. Chiar dacă unii dintre noi au avut altă părere, au sesizat demult direcția greșită și relațiile contra naturii dintre sindicat și administrație, nu a fost subiect de mare interes la acea vreme. În momentul în care toată lumea pierde bani toți se panichează și întreabă imediat,, de ce? ".Nimeni nu pune întrebarea,, cum și cine ne-a adus aici". E evident că haosul și practicile maladive ale clasei politice ne influențează și pe noi. Dar nu putem sta inactivi, fără reacție la nesfârșit. Dacă ,, iarna nu-i ca vara" asta nu înseamnă că trebuie să așteptăm venirea primăverii ca să ne,, curățăm" propria curte,stând blocați în casă. Nu putem mesteca la nesfârșit paradigma omului împăcat cu soarta sa.Cine își duce viața după expresia:, ,Asta e, suntem prea mici pentru războiul ăsta mare" nu are voie să se plângă și își merită soarta. E simplu să arăți cu degetul spre statul paralel, cumetrii politice sau conspirații mondiale când de fapt vinovații sunt printre noi, îi salutăm și le zâmbim zilnic.
« Ultima Modificare: Februarie 10, 2019, 03:04:53 p.m. de robu »

Offline Johnny

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
    • Vezi Profilul
Re: ,,Nesimtirea la ia acasă,,
« Răspuns #13 : Februarie 10, 2019, 05:34:22 p.m. »
 Cata bătaie de joc ,cata aroganta cat credeți ca ne mai umiliți.Am ajuns sa dam in judecata pt drepturile ce le aveam an contractul de munca ,pe care ei si voi cei de la sindicat tot le mușamalizați ori de cate ori va atalniti. La momentul de fata cu așa  zis ,,Sindicat,,   care doarme  efectiv si aștepta  administratia la colt sa le arunce cate o firmitura   in ritmul acesta tot  o sa avem de primit.(Nelamurirea e  ca de ce cu toate  ca decizia instanței cu privire la procesul cu prema de vacanta sa știut ca nu e definitiva si ca Hidroelectrică va depune recurs de ce sau dat bani  la cei care au dat an judecata.Mai frumos  e ca o parte care au avut concediile pana la jumatea anului sau luat bănuți bine mersi ca ,ei nu sant colegi cu celanti iar restul după  ce au dat an judecata pt dreptul ce li se cuvinea au luat bănuți si sau trezit cu surprize după 2 ani a castigat intreprinderea recursul si trebuie dati bănuți  anapoi.Oare pana unde poate ajunge nesimtirea si nepăsarea  si umilință la care ne supuneți voi mai  mari,, Lideri ,, ca neam saturat de jargoanele voastre.  >:( >:(

George T.

• Vizitator
« Răspuns #14 : Februarie 10, 2019, 08:49:06 p.m. »
„Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!“