Autor Subiect: Prima pt sefi  (Citit de 4289 ori)

Offline mircea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
Prima pt sefi
« : Decembrie 02, 2018, 03:26:31 p.m. »
Discutiile din centrale si nu numai spun ca se vor da prime babane sefilor, in principal pe motivul ca s-ar fi facut economie la cheltuieli . Il intrebam pe dl. Aurariu daca este adevarat si daca da,cam care ar fi cuantumul lor (macar la sefii CHE,sefii de sectie ).  D-le Aurariu stiti ca sunt sucursale unde nu sunt contracte de salubritate si angajatii nu au unde arunca gunoiul (poate dar in apa sau ascuns prin boscheti ) ?? Astea sunt tot economii pentru primele sefilor ?? Pe principiul "poluatorul plateste",cum isi permite Hidroelectrica sa stea fara contracte de salubritate ??

Offline robu

• Full Member
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Prima pt sefi
« Răspuns #1 : Decembrie 02, 2018, 05:45:35 p.m. »
Si asta dupa mult trambitata zi a colectarii deseurilor de pe langa amenajarile hidro din 15 septembrie cand participantii se gandeau mai mult la gratarele de dupa.Chiar daca majoritatea centralelor colecteaza selectiv,conform regulamentului intern,firma de salubritate comaseaza deseurile in aceeasi masina.Si atunci care e rostul selectarii?In privinta primelor pentru sefi,acum cand e clar ca nu se vor mai sustine acele examene de avansare,ci doar la anul(daca!),cu banii prevazuti in buget pentru acele avansari,conform preacinstitului Merkel,vor trebui sa faca ceva.Sa-i dea la p...me?Nici vorba!Bravo!Ati ghicit inca odata!

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Decembrie 02, 2018, 07:55:41 p.m. »
Nu s-a discutat despre prime din economia la fondul de salarii.
Pentru prime este prevazut un fond aparte in BVC, ca si in 2017.
Regulamentul respectiv este valabil si pt 2018.

Pentru avansari pe 2018, nu a fost prevazut un fond special in BVC.
Ce am discutat in ultima perioada pe acest capitol se va aplica intr-un fel sau altul, cu sau fara examene, pe aceleasi principii pentru toata lumea, nu doar pentru sefi.

Nu se pot da prime din asa-zisa economie rezultata din lipsa conmtractelor de salubritate.
Acei bani nu sunt prevazuti in BVC pt salarii, pur si simplu nu se pot amesteca.
Treaba cu colectarea selectiva la centrale si apoi amestecarea de catre firma "x" ... este la fel ca in fata blocului.

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Decembrie 02, 2018, 10:13:43 p.m. »
Aflu cu stupoare ca nu a fost prevazut inca un fond special pentru avansari in BVC.Cam cu un an in urma administratia propovaduia asiduu mult laudatul sistem de salarizare Merkel inainte de negocierile CCM-ului pe 2018,nepropunand sindicatului nici o alta varianta.Cu ajutorul unora dintre liderii de sindicat ne inchidea unora dintre noi gurile pline de ocari sindicale indreptatite.Daca politica de stimulare a salariatilor cu majorari salariale de 10 % nu s-a aplicat chiar de anul acesta cine va garanta instituirea ei la anul,peste doi sau douazeci de ani?Mos Craciun?

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Decembrie 04, 2018, 02:08:12 p.m. »
Daca nu s-a prevazut un fond special pentru avansari in BVC,nu cumva s-au incalcat clauzele cuprinse in CCM-ul pe 2018-2019?Asta s-a intimplat si anul trecut,dar nu inseamna ca de acum incolo nu mai observa nimeni nimic.Ar fi utile niste explicatii de la imparatie.

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Decembrie 04, 2018, 10:55:57 p.m. »
As vrea sa aflu daca la momentul intocmirii regulamentului pentru avansarea salariatilor HE,redactat la inceputul lui iunie a acestui an,s-a stiut ca nu sunt(sau nu vor fi) bani alocati in BVC.,,Avansarea se face anual,la solicitarea salariatului,in functie de posibilitatile financiare ale angajatorului si de rezultatele evaluarii performantelor" este un citat din CCM 2018-2019,act semnat de comun acord de administratie si sindicat acum un an.Logica actiunii de concepere a cadrului legal de inscriere,pregatire si sustinere a examenelor de avansare presupune pe linga partea organizatorica(solicitanti,participanti,beneficiari de avansare,comisie examinare) si suport financiar.De vreme ce ai informat salariatii ca se pot inscrie pentru avansari,distribui regulamentul si colectezi cereri de inscriere,e de asteptat ca banii pentru care se zbat oamenii sa se afle acolo unde trebuie.Se pare ca nu-i asa.E de fapt o gluma proasta :se poate inscrie oricine dar nu participa si nu ia nimeni nimic.Consultand datele economice publicate de HE la 6 luni constat depasiri la toti indicatorii.Vrajeala cu (ne)putinta financiara cade din start.Care sa fie totusi explicatia?

Offline danyell722

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Decembrie 04, 2018, 11:40:07 p.m. »
Dragi colegi. dupa cum bine ati observat treaba cu avansarile este o mare ,mare chiar foarte MARE teapa pe care se pare ca ni-au tras-o atat Administratia cat si LIDERI nostri de sindicat.Ne duc cu zaharelul ca pe niste catelusi ascultatori [daca li se da zaharelul]Eu unul mi sa scarbit de atata magarie,atat in intreprindera in care lucrez cat si in conducera Tarii.Pe scurt suntem un popor pierdut daca nu suntem UNITI.SA FIE CLAR>

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Decembrie 04, 2018, 11:53:35 p.m. »
Nu e totul sa fim uniti stimate coleg.Conteaza sa indentificam la timp capcanele pentru a nu mai cadea in ele.Pentru asta e nevoie de mobilizare,implicare generala si persoane capabile sa apere cu adevarat interesele membrilor de sindicat.Atata timp cat la incalcarea drepturilor noastre nu avem o reactie imediata si hotarata,nu putem spera la o schimbare in bine.
« Ultima Modificare: Decembrie 05, 2018, 07:54:39 a.m. de robu »

Offline jorj

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Bășcălie supervizată
« Răspuns #8 : Decembrie 05, 2018, 01:50:07 p.m. »
Bună ziua.
Si eu mă bucur că am parte de colegi deosebiți ca dvs, d-nule Robu! Să fiți sănătos!  M-aș bucura să avem câți mai mulți interlocutori de bună credință, așa cum sunteți dvs!
Am cunoscut personal de curând pe d-nul Aurariu și pot spune că este un lider de sindicat OK. Nu pot însă înțelege, cum de permite în teritoriu, bășcălia cu procedura avansărilor de anul acesta. Dacă nu sunt fonduri specifice prevăzute, de ce mama ciorilor mai păcălim poporul? Domnule Lider Șef, poate că ați uitat: SUNTEM COLEGI DE-AI DUMNEVOASTRĂ! Noi credem mereu asta. Sau...n-am fost niciodată???
« Ultima Modificare: Decembrie 06, 2018, 07:50:19 a.m. de jorj »

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Decembrie 05, 2018, 06:18:37 p.m. »
De vreme ce ,inca,din partea domnului Aurariu nu ne parvine nici o explicatie,putem face insa presupuneri.Cand tacerea se instaleaza mintea omeneasca construieste scenarii,mai mult sau mai putin veridice.In cazul meu,lipsa de pana acum de pe forum s-a datorat unui job suplimentar,consumator de timp,dar aducator de satisfactii.Poate nu sunt singurul in acesta situatie.

Offline carcotasul

• Full Member
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Decembrie 06, 2018, 07:42:00 a.m. »
   Asa este d-le Robu, am acceptat prea multe nedreptati fara a avea o reactie si poate ca numai cu furcile si topoarele mai putem schimba oranduirea sclavagista care s-a instaurat in Hidroelectrica. Trebuie sa ne trezim la realitate !  Sclavia nu va disparea niciodata, numai ca ea va imbraca alte forme cum sunt azi pupincurismul, slugarnicia, obedienta.
   Sclavia moderna ofera dreptul sclavului de a-si alege singur drumul, ne complacem pentru a-i face pe plac celui cu burta mare sau ne unim incat acesta sa vina la serviciu fara gandul de a ne exploata si mai mult cu teama sa nu-i punem patura in cap.
   Problema este ce facem cu cei carora le place viata de sclav, cum reusim sa-i mobilizam ?!

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Decembrie 06, 2018, 08:14:25 a.m. »
Aceia sunt o cauza pierduta.Modul lor de gandire obedient e un blocaj mental care ii va opri sa se razvrateasca pentru a-si cere drepturile cuvenite.Vor fi mereu multumiti cu cat primesc.Daca se intampla sa piarda si din putinul care-l au vor aplica zicala:,,Rau cu rau ,dar mai rau e fara rau".In fond,fiecare e liber sa i-a pentru sine deciziile care il caracterizeaza. Cand o asemenea abordare tinde sa devina majoritara intr-o colectivitate,afectand pe toti membrii sai,trebuiesc luate rapid masuri.

Offline robu

• Full Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Decembrie 07, 2018, 08:50:35 p.m. »
Vreau sa adaug ceva la postarea de ieri dimineata,fara a-mi aroga vreun drept de a judeca pe cineva.Se pare ca este un procent destul de mare si in crestere a celor care se plang cu jumatate de gura.Nu vor sa supere pe fata pe cineva din oranduire cu prea mult acid in tonul afirmatiilor,in schimb sustin neconditionat, prudent,de la distanta insa,pe orice doritor sa-si rupa gatul in batalia cu nedreptatile.Se baga in discutii,se infiltreaza in grupul doritorilor de schimbari cu o inflacarare falsa,posibil executand un scenariu primit de la conducerea stramba.Obedientii simpli,multumiti de soarta,sunt o alta categorie de persoane,care nu conteaza pentru conducatori decat doar cand se incalzesc in usoare jocuri de propaganda.Imi pare rau sa recunosc,nici pentru mine acestia conteaza,ci doar ca si colegi,saracia lor de principii imi trezeste compasiune.Pentru slugile fara simbrie,dar cu un tel ascuns,nu pot sa fiu decat in garda,atat cat stau fata in fata sau discut cu ei.Trebuie sa tin o distanta sigura caci sunt alunecosi si veninosi.Aceste cozi de topor,fitile cu fumigene fac cel mai mult rau.Sunt infinit mult mai distructivi pentru coeziunea dintre persoane cu preocupari comune,si implicit interese comune,decat orice autoritate cu comportament dictatorial.Autoritatea actioneaza la vedere,aproximativ legal,intr-un singur mod previzibil,consacrat.Fitilele nu pot fi vizualizate in actiune decat la finalul procesului de construire a unui mar viermanos.Mi-am exprimat in scris o multime de nelamuriri si nu am primit nici o explicatie.Am indentificat si semnalat o lista lunga de nereguli in activitatea sindicatului si am propus unele imbunatatiri.Si nimic,nici o reactie pozitiva,doar sfaturi s-o las mai moale ca dauneaza ,,sanatatii".Asta e.Asta-i realitatea in care traim.Am revenit pe forum cu ocazia zilei nationale,sa urez romanilor de buna credinta ,,La multi ani "si mai putine piedici in viata.Am sa iau o pauza.Cu bine.

Offline carcotasul

• Full Member
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
« Răspuns #13 : Decembrie 08, 2018, 04:11:20 p.m. »
   Decat sa adaugi autocaracterizarea mai bine ai fi intrebat pe cineva cum se scrie sa ia (sa i-a ) in postarea de ieri dimineata. Invata gramatica ca altfel ramai la nivelul unui papagal vorbitor !  Vorbind despre coeziunea dintre persoane cu preocupari comune imi amintesti de un agramat iremediabil, Sindicalistul, cu care te asemeni pana la identitate, si care a renuntat la studiul gramaticii lb.romane,fiind o misiune imposibila pentru el, pentru ca nu o intelege, ulterior s-a apucat sa invete gramatica lb.engleze, dorind sa ajunga sofer de tir, cu sanse foarte apropiate de zero.
   Conform perceptului ca cine se aseamana se aduna, consider ca sunteti foarte apropiati si amandoi impreuna faceti aproape cat unul bun. Te erijezi intr-un elevat folosind, de regula, copy-paste. E limpede ca pentru tine gramatica lb.romane ramane o limba straina. Te rog sa nu pleci pentru ca mai sunt vreo doi trei care inca nu s-au lamurit in legatura cu tine.
« Ultima Modificare: Decembrie 09, 2018, 08:05:43 a.m. de carcotasul »

Offline jorj

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Nu cumva...?
« Răspuns #14 : Decembrie 09, 2018, 10:06:37 a.m. »
Bună ziua.
Ați uitat să mă adăugați și pe mine, alături de colegii Robu și Sindicalist. Oameni, care nu v-au făcut nici un rău ci au încercat să ne unească, pe acest forum. Și să ne deschidă ochii, asupra problemelor reale sindicale! Dar unii s-au multiplicat și au făcut opoziție mereu! În contra intereselor noastre! Nu cumva....?