Sondaj

de ce d-l Aurariu nu sa iesit  cu un comunicat de presa pentru ce facem greva  ????

Ii este frica de conducerea Hidroelectrica .
4 (40%)
Este  mana in mana cu conducerea Hidroelectrica ,s-au  greva este sa vada prostimea ca face ceva
6 (60%)

Numărul total de membrii care au votat: 9

Autor Subiect: Informare : actiuni de protest, restructurare/reorganizare, salarizare, buget.  (Citit de 26593 ori)

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Cateva raspunsuri :

Buget - nicio societate din subordinea Ministerului Energiei nu are buget aprobat la caeasta ora. Problema inechitatilor salariale este cunoscuta la minister, si de actualul si de fostul ministru. Este cunoscuta si actiunea in instanta privind grila de salarizare. Este cunoscuta si varianta administratiei de sistem de salarizare. Sunt cunoscute si primele/depasirile de clase ale managerilor ...

Inechitati salariale - au trecut 7 ani de la ultima reglare de clase, nu jumatate de an (Jack).
A venit forta majora si apoi insolventa si am ramas care cu ce am avut.
A venit administratia si a fortat alt sistem de salarizare, inca din 2013.
De vina sunt eu, fiindca m-am opus si fiindca am scos pe masa toate derapajele.
Daca nu o faceam, nu le stiati.
Daca nu aveati unde sa le comentati, stateati cu jugul pe gat ca si pana acum un an jumate.
Da, subordonatii mei si ceilalti muncitori din Caransebes au (majoritatea) salarii mai bune decat altii de teapa lor fiindca in 2007 si 2010 m-am zbatut pentru ei, atunci cand reglarile de clase s-au facut cu liderii la masa, fiecare la el acasa. Cei care au venit dupa 2012 au, ca si in restul tarii, salarii mai mici decat colegii lor, fiindca s-au semnat direct la Bucuresti. Totusi, sunt mai mari decat in alte sucursale, fiindca nu au semnat ca primarii. Oare de ce ?!

Etape eliminare inechitati, asa cum am scris in CCM :
etapa 1 - identificare inechitati, realizata
etapa 2 - prevederea sumelor necesare in BVC, realizata
etapa 3 - aprobare BVC, realizata la nivel Hidroelectrica, in curs de aprobare la ministere (Energie, Munca, Finante)
etapa 4 - intocmire liste si aprobare de catre Directorat, dupa aprobare BVC - in asteptare.
Vom avea ce discuta dupa ce vine bugetul, fiindca aplicarea corectiilor si indexarii va fi conditionata de acceptare sistem salarizare Mercer.
Atunci veti da cu semnatura daca doriti sau nu clase (doar unii) si 6%(toti) + Mercer sau nu. Repet, cu semnatura si nume, nu cu pseudonime.

Conflictul de munca si greva - degeaba vorbim daca nu gandim, fara suparare.
Vorbiti de greve si conflicte la alte societati dar fara sa luati in seama amanuntele si sa realizati care este diferenta dintre situatii.
V-am explicat pasii care trebuie parcursi pana la greva, nu o fac din nou.
V-am explicat si pasii de parcurs pana la declansarea conflictului colectiv de munca, dar nu vreti sa luati in seama ce va spun, unii dintre dvs.
Daca nu vreti sau nu puteti sa credeti ce spun eu, macar cititi care sunt conditiile respective, aveti legile la dispozitie.
Daca nu aveti rabdare sa le cititi pe de-a'ntregul, mergeti la avocatii pe care ii ridicati atat de mult in slavi si cereti-le punct de vedere, scris.
Eu am consultat avocati si indraznesc sa spun ca stiu despre ce vorbesc.

Risc si strategie - o parte dintre dvs. afirma ca era mai bine fara CCM decat cu asemenea CCM.
Daca aveti un loc de munca sigur, pot sa va cred.
Cei care sunteti intr-o centrala care ramane fara 1-2 posturi in secunda unu dupa disparitia din CCM a Normativului de personal de exploatare, spuneti altfel.
Intre riscul de a fi injurat (pe nedrept) de o parte mai mica sau mai mare a salariatilor pentru un CCM prost si riscul de a fi injurat pe bune de cateva sute de salariati care ar fi ramas  fara loc de munca in ianuarie 2017 si alte cateva sute pana la sfarsitul anului, am ales prima varianta.
Pentru mine personal, declansarea unui conflict in ianuarie 2017, cu sanse de 95% sa fie respins de ITM si apoi anulat in instanta, ar fi fost cea mai buna lovitura de imagine : as fi fost un "erou" care a intors SEN-ul cu sinusoida-n sus si nu as fi avut nimic de suferit in plan profesional personal, fiindca postul meu de sef de centrala cu 3 locuri de munca si 25 de oameni in subordine nu ar fi disparut.
Dar altele, multe ?!
Stiu foarte bine ce mi-am asumat.
Ar fi trebuit sa intelegeti asta pana acum.
Cei care (se) intreaba daca mi-e frica de administratie sau daca fac doar miscari de fatada sunt din alt film.

Nemultumirile fata de lideri, vicelideri, lideri de grupa - au ajuns la nivelul si stilul de nemultumire tipic romaneasca, cand treaba nu merge bine, toti sunt corupti, toti sunt lasi, toti sunt incapabili, nu ai pe cine sa te bazezi fiindca sunt toti la fel. Aceeasi idee, la alta scara, pe care o avem fata de parlamentari, de ex.
Dar, ca si la Parlament, comportamentul si lipsa de implicare este acelasi si este relevat cel mai bine de prezenta la vot.

Ca sa rupem odata pisica pe acest subiect, va spun doar atat : aceia dintre dvs. care sunteti nemultumiti de activitatea liderilor vostri, implicati-va.
Majoritatea statutelor departamentelor sunt suficient de permisive in ceea ce priveste alegerea liderilor de grupa.
Daca aveti ceva de spus in sindicat, daca aveti o influenta asupra colegilor din colectiv, daca sunteti oameni seriosi, buni profesionisti si bine intentionati, asa cum rezulta sau doriti dvs. sa rezulte din afirmatiile dvs., intrati in structurile de conducere sindicala locale. Implicati-va, strangeti oamenii pe langa voi, mobilizati-i mai bine decat in prezent, suportati la randul vostru injuraturi (fiindca vor veni), sacrificati-va timpul liber si familia, luati-va in clont cu administratia, etc. Obtineti rezultate si dupa aceea veniti la mine sau la cine o mai fi lider sa cereti mai mult.

Nimic nu se rezolva de la sine.
Niciun sindicat nu sta intr-un lider, nici in 15 lideri locali.
De asemenea, munca sindicala nu se face pe forum, sub pseudonim.
Pe forum se informeaza, se discuta si se schimba opinii, de preferat fiind ca fiecare participant sa mai asculte si ce spun ceilalti.

« Ultima Modificare: Mai 27, 2017, 10:40:24 a.m. de Administrator »

rami

• Vizitator
Domnule Aurariu, vedem cane-ai umplut de legi, proceduri, etape, etc.... dar de 7 (sapte) ani cu aceste legi, proceduri, etape am tot pierdut drepturi, dar o greva scurta, generala si eficienta nu incercam?
Ati vazut ca ROMATSA (cei cusalarii de la 8000 de lei insus) pe 30 iunie fac greva generala, vor bloca tot traficul aerian, vor asigura 30% din trafic,  vi se pare ca blocarea traficului aerian nu este important?
Va spun eu, este mai  important decat enrgia produsa la Hidroelectrica, pentru ca daca HE nu produce energie decat 30%, poate produce termo, nuclear, fotovoltaic, eolian, dar traficul intern si international nu mai are cine sa-l dirijeze!
Noi de ce nu facem imediat o greva generala?
Ca avertizment de ce nu-i puneti pe vandutii lideri din sucursale sa mobilizeze 2000 de oameni si sa mergem in Piata Victoria sa ne cerem drepturile?
De ce, de ce, de ce?!?!?

Offline Johnny

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
    • Vezi Profilul
,,,Lider de sindicat,,, persoana aleasa de muncitori sa le apere interesele dar de când ați intrat mare lider ce ați obținut ,,un contract de doi lei prelungit pe un an de zile,, un început de proces  pentru care nu se va sfârși  cu brio pentru muncitori.siiiii cam atât  a am uitat multe promisiunii.Domnule treceți la fapteeeee. Vați luat o răspundere  asumativo . E mă e o chestie  daca dumneavoastră aveați conturile goale și noi muncitori aveam buzunarele pline dar sa văzut interesul de care ați dat dovada până acum.

Offline Jack

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
    • Vezi Profilul
Domnule Aurariu sunt sigur ca o sa ramanem cu aceleasi salarii de mizerie pana la terminarea ccm.
Cum am  rabdat atata timp putem sa mai rabdam pana la sfarsitul acestui ccm de 2 lei.
Propun o strategie pe care as vrea sa o conduceti si sa o supravegheati.
Haideti sa pregatim o lovitura decisiva acestei conduceri care calca in picioare ce are mai de pret hidroelectrica adica resursa umana care este la un grad inalt de pregatire.
Avem destul timp pana la terminarea ccm si putem sa trecem prin toate etapele de protest pana la greva generala sau la demisia in masa daca nu se dubleaza salariile.
Am asteptat prea mult si ne-am saturat sa mai fim bataia lor de joc.
Unii dintre noi mai avem putin si ne pensionam si o sa avem o pensie  de mizerie din cauza unor impostori care jefuiesc fara rusine.
Am muncit si muncesc inca cu drag in aceasta societate dar vreau sa fiu rasplatit pentru munca mea nu sa fiu platit ca un necalificat.

Offline Unclean

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
Citat
Administrator
Cei care sunteti intr-o centrala care ramane fara 1-2 posturi in secunda unu dupa disparitia din CCM a Normativului de personal de exploatare, spuneti altfel.

1. Domnule Aurariu, afirmatia de mai sus nu mai este valabila...daca mai reduc din posturi or sa fie cu ambele picioare in groapa.
2. Dupa cum am zis si eu si Jack, speram ca pana la expirarea CCM actual sa fim pregatiti pt masurile necesare.
3. Problema oamenilor nu e lipsa implicarii, ci lipsa coordonarii, iar aceasta coordonare trebuie facuta de sindicat, de cateva voci puternice...2000 de oameni n-au cum se coordona fara lideri.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
Citat
Administrator

1. Domnule Aurariu, afirmatia de mai sus nu mai este valabila...daca mai reduc din posturi or sa fie cu ambele picioare in groapa.
2. Dupa cum am zis si eu si Jack, speram ca pana la expirarea CCM actual sa fim pregatiti pt masurile necesare.
3. Problema oamenilor nu e lipsa implicarii, ci lipsa coordonarii, iar aceasta coordonare trebuie facuta de sindicat, de cateva voci puternice...2000 de oameni n-au cum se coordona fara lideri.

1. noi stim ca e asa, ei sustin altceva si s-a demonstrate ca unii baga capul in jug si trag ... pana se va intampla ceva, dar atunci nu se va mai stii cine este de vina
2. sper si eu, sa fim TOTI pregatiti
3. partial gresit, coordonarea inseamna si raspuns la comenzi, nu doar comanda in sine.

Se fac comparatii cu alte societati, dar se uita faptul ca noi avem 3000 de oameni in peste 300 locuri de munca plus 15 sedii de sucursale/uzine.
Trebuie sa reactioneze toti, sau macar majoritatea, la fel si in acelasi timp.
De aceea spun ca este nevoie de implicare in teritoriu, nu ca sa arunc pisica.
Exemplul din decembrie : in 2 centrale din cele 11 sau 12 in care am stabilit ca nu se schimba tura, oamenii nu au reactionat corespunzator.
Imediat s-a lansat dezinformarea, fiecare director a incercat sa le spuna celor din propria sucursala ca sunt singurii care au ramas.
Nu a tinut, fiindca liderii au fost pe faza.
Dar ce faci cand ai 123 de centrale care participa la miscare ???
Repet, va trebuie organizare.
Spun intentionat "va" si nu "ne".

Sindicalist

• Vizitator
http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/exclusiv-cum-arata-grila-salariilor-in-romania-pentru-urmatorii-5-ani.html   , accesati linkul. Actualul ministru al munci este mult mai "sindicalist-a " decit multi dintre lideri nostri actuali. Ex.: Asistentul medical debutant va avea de la 1 ianuarie 2018- 3950 de lei, iar un asistent principal-5.100 lei ; Un invatator cu gradatii va castiga peste 5400 de lei,un profesor cu vechime va avea un venit lunar de 6.900 de lei in urmatorii cinci ani.
Premierul Sorin Grindeanu face precizari despre Legea salarizarii: "E asteptata de toti romanii".
Se mai adauga vouchere de vacanta incepand cu anul scolar 2017-2018, echivalent unul salariu mediu. De asemenea, profesorii vor mai primi un spor de vestimentatie si hrana in echivalentul a doua salarii minime.
La toate astea se mai adauga sporuri aferente, care pot urca pana la 30%: spor rural, conditii deosebite, specific invatamantului, plus 5% fonduri de premiere. / Bravo lor.... dar noi ?
« Ultima Modificare: Mai 28, 2017, 10:43:44 p.m. de Sindicalist »

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
Domnule Aurariu, vedem cane-ai umplut de legi, proceduri, etape, etc.... dar de 7 (sapte) ani cu aceste legi, proceduri, etape am tot pierdut drepturi, dar o greva scurta, generala si eficienta nu incercam?
Ati vazut ca ROMATSA (cei cusalarii de la 8000 de lei insus) pe 30 iunie fac greva generala, vor bloca tot traficul aerian, vor asigura 30% din trafic,  vi se pare ca blocarea traficului aerian nu este important?
Va spun eu, este mai  important decat enrgia produsa la Hidroelectrica, pentru ca daca HE nu produce energie decat 30%, poate produce termo, nuclear, fotovoltaic, eolian, dar traficul intern si international nu mai are cine sa-l dirijeze!
Noi de ce nu facem imediat o greva generala?
Ca avertizment de ce nu-i puneti pe vandutii lideri din sucursale sa mobilizeze 2000 de oameni si sa mergem in Piata Victoria sa ne cerem drepturile?
De ce, de ce, de ce?!?!?

Pentru ca nu putem sa facem greva cand ne vine pe chelie.
Imi pare rau ca dvs. chiar nu intelegeti cum se poate face o greva, imi pare rau ca cititi doar titlurile din ziare referitor la ROMATSA, nu si continutul, sa vedeti in ce moment au declansat greva.

rami

• Vizitator
Domnule Aurariu, pe dumneavoastra va respect desi nu v-am vazut decat la mitingurile de la Bucuresti, mitinguri la care am participat, de doua ori am participat far invitatie, va respect efortul de a pastori acest sindicat, dar, lasati chestia cu cititul titlurilor, asta este pentru fraierii care platesc cotizatia la sindicat si inrest doar citesc comentarii si ii lasa pe altii sa-i  traga de testicole pe liderii vanduti (tradatori) cand ne ajunge cutitul la os, ceea cd se intampla acum!oate
Domnule Aurariu, sa-ti spun de ce ne aburesti de ceva timp, pai vreti sa ne spuneti ca politistii care au manifestat in Piata Victoriei, au parcurs toate aceste etape, au avut toate agrementarile legale?
Domnule Aurariu, am in familie doi politisti, politisti care au participat la acel miting, NU AU AVUT NICIO AUTORIZATIE SI NU A RESPECTAT NICIO REGLEMENTARE de miting sau declansare de greva, asa ca lasati abureala!
De ce nu facem un miting de 2000 de hidroenergeticieni, fara coordonarea d-voastra, dar nu cu indiferenta sau manevre  de intimidare de la lideri precum bucuroiu sau andrei?

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
Chiar, de ce nu faceti ?!

Politistii - au facut un mitiing, nu greva.
Daca nu au avut autorizatie, ceea ce ma indoiesc, inseamna ca s-au inteles in culise cu cei care trebuie, adica cu sefii lor din politie, cu jandarmii, primaria capitalei, s.a.m.d., adica toti cei care ar trebui sa semneze pe autorizatie si care ar putea contesta respectivul protest.

rami

• Vizitator
Deci militienii au  facut miting spontan!
Bravo, incepem sa revenim cu picioarele pe pamant!~
Noi cand facem?
Cine trbuie sa ia initiativa?

Sindicalist

• Vizitator
« Ultima Modificare: Mai 28, 2017, 10:43:19 p.m. de Sindicalist »

jorj

• Vizitator
Domnule Aurariu:
« Răspuns #42 : Mai 28, 2017, 08:32:33 p.m. »
Domnule Aurariu:
Nu se poate ca un om cu funcția, pregătirea și înțelepciunea dumitale, să dea celor pe care-i reprezintă, asemenea raspunsuri , cum se văd mai sus. Dacă pe saitul celălalt  intrau fel de fel de indivizi, aici au ramas oameni care știu să se exprime și care cunosc foarte bine rolul pe care ar trebui să-l aibă un lider de sindicat în cadrul organizației. În istoria postdecembristă, au fost lideri de sindicat care și-au dat viața în slujba adevărului și a oamenilor pe care-i reprezentau. Noi nu v-am cerut asta, noi vă cerem, să vă faceți datoria de lider și să ne apărați puținele drepturi, pe care ne amenințați, ca administrația dorește să ni le ia. Aveți autoritatea, pregătirea precum și fondurile necesare să ieșiți în mas-media, săptămânal-periodic. Dvs personal sau prin comunicate. Informați țara despre faptul că Hidroelectrica, o societate a României, a încăput pe mâinile unor indivizi care fac ce fac. Ieșiți și explicați lumii, ce important este rolul hidrocentralelor în SEN precum și ce importanta este meseria de tehnician hidroenergetician. Spuneți lumii, cum se urmărește distrugerea hidrocentralelor prin sistarea tuturor investițiilor în echipamente noi iar acestea fără tehnologie nouă, vor deveni un morman de fiare vechi. Explicați pericolul pe care il reprezintă un baraj si o acumulare, fără personal de exploatare și fără revizii și reparații. Spuneți oamenilor că nu putem să modernizăm utilajele dacă dăm toți banii în sacul fără fund al bugetului și FP. Ieșiți și explicați lumii, care este starea de spirit în rândul salariaților și diferențele uriașe între veniturile muncitorilor și a șefilor. Ieșiți și explicați că supercentralizarea din ultimul timp, nu este benefică și crează blocaje  în funcționarea angrenajului societății. Organizați un miting in București, la care să participe toți salariații societății. Așa veți deveni un lider de sindicat puternic, respectat de noi toți și de către administrație!
« Ultima Modificare: Mai 28, 2017, 08:55:22 p.m. de jorj »

Offline Matasa Adrian

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
are dreptate Jorj... Si asta ar trebui cat mai curand.... iar intre timp pregatite actiunile pentru negocierea CCM din decembrie ca nu mai e mult.....

Offline catalinhidro

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Vezi Profilul
Din 01.06.2017 Hidroelectrica renunta la masinile de interventie inchiriate de la hidroserv?