Sondaj

de ce d-l Aurariu nu sa iesit  cu un comunicat de presa pentru ce facem greva  ????

Ii este frica de conducerea Hidroelectrica .
4 (40%)
Este  mana in mana cu conducerea Hidroelectrica ,s-au  greva este sa vada prostimea ca face ceva
6 (60%)

Numărul total de membrii care au votat: 9

Autor Subiect: Informare : actiuni de protest, restructurare/reorganizare, salarizare, buget.  (Citit de 26604 ori)

Offline badea gheorghe

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Vezi Profilul
organizatoric.
« Răspuns #17 : Aprilie 20, 2017, 03:28:11 p.m. »
Nu credeti ca ar trebui schimbata locatia de pichetare?

jorj

• Vizitator
Tura viitoare la Parlament si Guvern
« Răspuns #18 : Aprilie 20, 2017, 04:46:09 p.m. »
Bade Gheorghe, locația de pichetare a fost stabilita anume sa nu fie valuri! Dacă pichetarea se făcea la Guvern, Parlament sau la Cotroceni sa vezi atunci mediatizare! Asa, nici o televiziune!

Irinel221

• Vizitator
Re: organizatoric.
« Răspuns #19 : Aprilie 20, 2017, 05:06:32 p.m. »
Așteptăm o scurta prezentare a ceea ce s-a întâmplat ieri.....

Offline electrician cc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • Vezi Profilul
« Răspuns #21 : Aprilie 21, 2017, 03:31:35 p.m. »
O informare oficiala a ce s-a intamplat la Bucuresti? Ca nu toti avem linie directa cu liderii din teritoriu.
Daca ai fost prost cand ai fost mic,acuma mare numai te joci

rami

• Vizitator
« Răspuns #22 : Aprilie 22, 2017, 06:01:03 p.m. »
Adica vrei sa spui ca liderii s-au bagat sub pat, si nu ne baga in seama, nu ca nu avem linie directa cu ei.
Eu nu am fost la pichetare pt ca am fost schimbul 1, dar nici nu m-a sunat marele lider andrei sa-mi spuna sa merg la pichetare sau sa imi spuna ce s-a intamplat la Bucuresti.
Sa-l vedeti pe andrei ce zmeu e cand ne intalnim cu el, ( intamplator, pt ca altfel nu avem nicio sansa) cum moare de gat cu stapanii lui din consiliul de administratie, dar cand ajunge la Bucuresti amuteste, inainte de pichetare n-a scos o vorba despre plecarea la Bucuresti, zmeu mare andrei asta!

Offline mihaela

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
    • Vezi Profilul
« Răspuns #23 : Aprilie 23, 2017, 04:39:54 p.m. »
Daca nu s-a aprobat Bugetul pe 2017 cum vor fi achitate salariile angajatilor conform CCM , lucrarile de mentenanta etc?Pentru CS si Directorat de unde se platesc ?Pentru unii muma si pentru altii ciuma.

Offline Unclean

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
Suntem aproape la jumatatea anului si administratia o tot intinde cu bugetul...eu nu mai sper ca se vor rezolva inechitatile salariale anul acesta, insa as dori sa trag un semnal liderilor de sindicat si in special Domnului Aurariu ca la sfaritul anului sa-si bage ceva in repercursiunile nesemnarii CCM si sa asculte de oameni cand acestia striga in gura mare ca nu vor un CCM doar de dragul de a-l avea (se poate face un sondaj real, organizat de sindicat la fiecare sediu/centrala, si apoi centralizat, pentru a sti parerea exacta a celor care cotizeaza la sindicat).

Va dau din nou exemplul controlorilor de trafic aerian (cei cu salarii de 5000 de euro) si il voi pune ca citat pentru a dainui in caz ca stirea este stearsa:

"În data de 12 mai, controlorii de trafic aerian au declanşat o grevă de avertisment de două ore şi au spus că vor continua negocierile pentru a găsi soluţii la cele aproximativ 50 de solicitări şi a încheia contractul colectiv de muncă, astfel încât să nu se ajungă la grevă generală, care ar perturba pe termen nelimitat traficul aerian.

În data de 30 mai, începând cu ora 9:00, vom declanşa greva generală pe termen nelimitat”, a declarat Tudorache joi, pentru News.ro

În 12 mai, Tudorache a declarat, după greva de avertisment, că va urma o perioadă de negocieri, în speranţa că se va încheia contractual colectiv de muncă şi că se vor rezolva toate revendicările angajaţilor Romatsa.

Sindicaliştii au spus atunci că, încă din august 2016, au trimis nenumărate memorii, inclusiv către Preşedinţie, pentru a semnala problemele din sistem, cauzate de managementul defectuos, însă de atunci şi până când au anunţat că întrerup lucrul, „autorităţile au fost surde”.

Directorul general al ROMATSA, Valentin Cimpuieru, a declarat, după greva de avertisment, că angajaţii ROMATSA nu vor intra în grevă generală, pentru că negocierile continuă.

El a spus că angajaţii au sprijinul Ministerului Transporturilor pentru semnarea cât mai rapidă a contractului colectiv de muncă.

Potrivit sindicatului, în grevă de avertisment au fost toţi cei 1.500 de angajaţi ai ROMATSA, de la 16 turnuri de control, care dirijează zilnic aproximativ 3.000 de avioane.

În cele două ore de protest, angajaţii au asigurat, conform prevederilor legale, o treime din zborurile programate. - suna cunoscut, asa-i?

ROMATSA este regia cu cele mai mari salarii din România. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2016, salariul mediu lunar brut, fără a lua în calcul bonusurile, este de 21.430 lei (aproape 5.000 euro) în acest an."

Sursa: digi24.ro 25.05.2017

Va rog trageti voi concluziile.

rami

• Vizitator
Domnule Aurariu, asa cum spune si Unclean, ati trimis memorii cu cererile noastre la guvern, senat, camera deputatilor, presedentie, federatiile sindicale la care suntem afiliati, la federatiile internationale, la mass-media, tv, presa scrisa...etc. ?rm
Aveti o strategie clara, pe etape pentru a declansa conflictul de munca pana la greva generala confom legilor in vigoare?
V-ati gandit sa-i strangeti de testicole pe liderii care nu vor sa mobilizeze oamenii pentru participarea la proteste ( stiti ca sunt lideri de grupe sindicale care nici nu-si cunosc membrii de sindicat?)
Nu credeti ca la cea mai valoroasa si profitabila firma din Romania s-a ajuns sa se bata joc de resursa umana, oameni care au construit cea mai profitabila firma din Romania?
Ati consultat vreo casa de avocatura specializata pe conflicte de munca, in legatura cu metodele de a ne castiga drepturile?

marius

• Vizitator
Oameni buni,
Voi nu vedeti ca am ajuns aproape la mijlocul anului si nu s-a intimplat absolut nimic din noiembrie 2016 si pina azi?
Voi nu vedeti ca pe toti liderii ii doare in c..ur de noi?
Ce mai asteptati?Mai puteti crede in miracole si promisiuni?Nici macar promisiuni nu se mai fac!
Pina nu se va naste un om care sa ne apere drepturile real si transparent , nu mai visati!

jorj

• Vizitator
Hidrosind-ul lor
« Răspuns #27 : Mai 26, 2017, 11:11:47 a.m. »
Nu stiu cum se vede activitatea sindicala acolo sus la nivel central, dar noi, membrii sindicalisti din teritoriu, care l-am votat din nou luna trecuta pe d-nul lider Aurariu, ne luam cu mainile de cap. Buget n-avem, concedii de odihna n-avem, participatie la profit n-avem, marire de salariu n-avem, sistem de promovare n-avem, instruire externa n-avem, echipament de lucru n-avem,protectia salariatului nu există, lucram in 3 ture de ne ies ochii ca la broscoi, lideri de sindicat n-avem. Ne-am transformat în zombi. Asa ne trebuie. Ce ne mai trebuie? Salarii decente, respect fata de resursa umana a societatii, sefi verticali, siguranta locului de munca, protejarea vietii si sănătății salariatilor, conditii civilizate de lucru...si o casa de avocatura care sa ne reprezinte interesele lezate in fiecare zi, de catre sefii hidroelectrica! Pentru ca Hidrosind-ul nostru a raposat! Dumnezeu sa-l ierte! Acum e la putere Hidrosind-ul lor. A minciunii si a bataii de joc!
« Ultima Modificare: Mai 26, 2017, 10:03:39 p.m. de jorj »

Offline Jack

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
    • Vezi Profilul
Trebuie sa intelegeti ca cu acest (sindicat) vandut si cumparat nu o sa mai vedeti nici un drept castigat. Aurariu nu mai vede nu mai aude nimic ca si pana acum ce sa mai zic de cei din sucursale. Ce drepturi a castigat Aurariu de cand este (mare lider)? Ce drepturi ne-a pierdut Aurariu de cand conduce dezastruos acest (sindicat)?  Ne abureste (pentru ca are pe cine) asa cum fac si politicienii .A trecut jumatat de an si uni dintre  noi am ramas tot cu aceste salarii de mizerie. Am mers la Bucuresti si nu s-a vazut rezultatul acestei actiuni. Le organizeaza pentru a ne da praf in ochi. Cati bani am pierdut de la inceputul anului si pana acum pentru ca nu s-a facut reglarea de clase (sa nu mai zic cati bani sunt in decursul anilor)? Ne da Aurariu diferenta de bani pe care trebuia sa-i castigam ca si ceilalti care fac acelasi lucru ca si noi? Inrebati-l ce clase au subordonatii lui si daca nu va spune o sa va spun eu.
Astept cateva raspunsuri si pareri ca de la domnul lider nu mai am de mult asteptari.

Sindicalist

• Vizitator
Dragi mei colegi ,o mare vina o purtam si noi , nu apar lideri din contra, dar realitatea arata cit de incapabili sintem, in a schimba " lideri"asa ca ce sa mai vorbim de greva cind noi nu sintem capabili a schimba  acei lideri de sindicat care stim clar ca nu isi merita locul. Noi ne vindem voturile( in sindicat) pe o masa si o bere sau citeva sticle de vin  si ne plingem ca sintem vinduti ?. Deci atit timp cit nu sintem in stare a schimba acei lideri care nu isi merita locul eu spun ca despre greva nu avem ce vorbi. Frica, neimplicarea,lasitatea sint cuvintele de ordine  la noi .Citi vin la greva  la chemarea domnului Aurariu ?,veniti toti ?.Venim toti si apoi sa cerem domnului Aurariu. Multi nu se implica dar asteapta .  Avem asteptari dar noi nu ne implicam deloc sa ne sustinem liderul de sindicat ( aici ma refer la domnul Aurariu) , de fapt prin implicarea noastra ne ajutam pe noi .Sintem citiva aici pe forum ,unde sint restul ? ,citi ati vazut la pichetare din cei liberi ,sau au fost opriti de  lideri cumva ? Multi dintre noi cind este vorba de miting ,ba le fata pisica ,ori a murit bunica. Haideti sa fim mai uniti si mai curajosi cind este vorba de drepturile noastre pentru munca noastra.Sa schimbam acei lideri care nu isi merita locul si la urma putem vorbi de greva,sau  sa reorganizam sindicatul. Administratia stie aceste lucruri si pofita din plin, in curind :  1- noi disponibilizari ;2-noi taieri de salari; 3- noi drepturi taiate (vauchere in loc de prima de vacanta). Oare cind vom fi hotariti toti  odata si a zice gata pina aici ,0 pe centrala. Pina unde poate ajunge umilinta noastra ?
« Ultima Modificare: Mai 26, 2017, 11:47:10 p.m. de Sindicalist »