Autor Subiect: gramatica ...  (Citit de 5755 ori)

Offline carcotasul

• Full Member
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« : Februarie 11, 2018, 01:01:30 a.m. »
D-le sindicalist din mesajul pe care l-ai postat pe 25 martie 2017 se intelege ca esti de la Valcea si cunosti f.bine oamenii de la Porti sau invers. Sa stii ca nu intereseaza pe nimeni ofertele tale de munca. Mergi linistit acolo unde esti retribuit mai bine; Te rog sa intelegi ca ne-ai facut mult rau cu postarile tale agramate care ne-au tras in jos prin faptul ca daca le-a citit cineva de la administratie normal ca nu a acceptat mai mult pentru ca a considerat ca majoritatea suntem ca tine certati cu gramatica limbii romane. Ti-am mai spus ca bruiezi dar nu vrei sa te potolesti ai ajuns la 285 postari; Ia te rog o pauza si studiaza ce este cratima si cum se foloseste, acordul subiectului cu predicatul, conjugarile verbelor, declinarile substantivelor, cunoasterea sensurilor anumitor cuvinte si folosirea lor adecvata in anumite contexte,acordul gresit al articolului posesiv : a,al,ai,ale. In halul in care scrii nu meriti nici minimul pe economie asa ca stai cuminte in banca ta si da mereu plocoane la seful CHE sa treci de evaluarile anuale si fii o lipitoare muta ca oricum esti varza nu stii sa scrii si nu vei pleca niciodata de aici. Ne provoci stari de voma cu greselile tale : ceilanti,trimete,trimes,familiar=familial; vre-o lege; aibe=aiba; sa nascut; opini cat si sugesti; lideri nostri uni dintre ei......etc.
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:43:45 p.m. de Administrator »

Sindicalist

• Vizitator
gramatica ...
« Răspuns #1 : Februarie 11, 2018, 02:00:47 a.m. »
Vă interesează gramatica mea domnule "circotasul",in postări  sau mesajul exprimat în ele ?  1. - Ati fi foarte surprins a vedea că cunosc treburile destul de bine și la Sibiu ,Bistrița , Arges.....etc.  Iar discuția respectiva a fost mult mai ampla,inseamna că am nimerit-o  la fix ,îmi da-ți dreptate  prin afirmațiile dvs.  2 .-Greșelile ar putea fi și de la tastatură la asta nu v-ati gindit ? ,cît despre gramatica nu știam că în Hidro mai mult contează gramatica  decit fizica și R.G.M.-ul. 3.- Va ținut cineva sa nu aveți dvs. 300 de postări?  4.- In alta ordine de idei daca voi pleca plec cînd doresc eu ,nu alți. 5.- Vad că îmi faceți deja evaluarea dvs.  cu mult mai proasta decit ,șefi mei.  6. - Observ că aveti ceva și  cu Sefi de CHE. , mai personal. Si nu peste tot evaluările anuale se trec pe plocoane ,poate la dvs.,dar va rog nu generalizați sau acuzați in necunoștință  de cauza.   7 - caută dușmanul in altă parte nu te lupta cu proprii camarazi. 8 - tind sa cred că ești lider de Sindicat
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:45:36 p.m. de Administrator »

Offline carcotasul

• Full Member
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #2 : Februarie 11, 2018, 11:59:35 a.m. »
Omule nu iti dai seama cat de .............
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:45:52 p.m. de Administrator »

Offline jorj

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #3 : Februarie 12, 2018, 12:43:08 a.m. »
Bună seara!
Acest forum este un loc unde au dreptul sa se exprime toți membrii de sindicat din HE! În limita anumitor reguli de bun simt, specificate de către administrator! Atacul la persoana și jignirile adresate colegilor, chiar corecte gramatical, nu fac cinste nimănui!
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:45:59 p.m. de Administrator »

Offline danyell722

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #4 : Februarie 12, 2018, 04:53:21 p.m. »
Este foarte bine punctat d.le Jorj,acest forum este pus la dispozitia noastra pentru a ne exprima decent ; pentru a ne informa si  implicit a afla ce se mai discuta prin hidroelectrica[sindicatul nostru] Deci dragi colegi haideti sa fim mai buni .ADICA<<OAMENI>>
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:46:07 p.m. de Administrator »

Offline carcotasul

• Full Member
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #5 : Februarie 12, 2018, 07:39:56 p.m. »
Fara nicio aluzie sau atac la persoana citandu-l pe George Brassens care spunea asa:"ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea". Eu inclin sa-i dau dreptate.Voi ?
Hai sa asemanam prostia cu intunericul si inteligenta cu lumina.E o asemanare buna,pentru ca,de cate ori nu ne-am luminat noi mintea cand am facut ceva gresit si mai apoi am putut vedea acest lucru - cat de prosti am fost ?  Un prost,adica cineva aflat in intuneric,poate crede ca toate sunt bune si frumoase,dar e doar o impresie - el e in intuneric,nu are cum sa vada acest lucru. De aceea cei mai multi prosti se cred inteligenti.Rar gasesti pe cineva sa recunoascaca e prost. In momentul cand recunosti acest lucru incepi sa devii inteligent,incepi sa vii la lumina,sa te vezi asa cum esti si sa recunosti ca lucrurile in lumea asta sunt mult  mai complicate(in intuneric nu vezi decat un negru mat,pe cand la lumina apar formele, culorile,in combinatii multiple) decat le-ai crezut. Daca reusesti sa devii inteligent,sa ai mintea suficient de deschisa incat sa vezi pe deplin lumina, nu te vei mai considera destept,caci te vei inspaimanta mai degraba de complexitatea lucrurilor din jurul tau si vei recunoaste ca esti mic si neinsemnat,ca nu poti sa le intelegi nicidecum pe toate - deci consideri ca esti prost. Este un paradox oarecum,dar e adevarat.Fie ca toti sa ne consideram prosti,dar de fapt sa fim inteligenti,si nu invers,sa ne dam mari destepti,cand de fapt suntem prosti de dam in gropi.
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:46:15 p.m. de Administrator »

Offline carcotasul

• Full Member
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #6 : Februarie 13, 2018, 06:22:45 p.m. »
Tastatura face dezacorduri, hidroelectrica ne-a furat mintea( analfabetismul functional e la moda ). Poporul roman a fost condus de unul cu 4 clase timp de 24 ani iar acum suntem condusi de niste semidocti,analfabeti functional care ne fac de ras pe plan extern. Necombatand astfel de oameni vom ramane tot timpul condusi de ei. Nu este o jignire sa-i spui unui om ca nu stie sa scrie ; constientizandu-l va pune burta pe carte sau ii va fi rusine sa mai posteze. Se observa la prietenul meu o diminuare a numarului de greseli.
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:46:22 p.m. de Administrator »

Offline FloricelPana

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • NIHIL SINE DEO
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #7 : Februarie 14, 2018, 01:46:49 p.m. »
Bai, tu citesti ce scrii? Gramatica o stii sau nu, nu poate fi "performanta". Retorica ieftina, ipocrizie...
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:46:37 p.m. de Administrator »

Sindicalist

• Vizitator
gramatica ...
« Răspuns #8 : Februarie 14, 2018, 02:11:58 p.m. »
Să o lăsăm naibi  de gramatica ,aici nu suntem la un cenaclu literar vorba domnului "robu" . Ce facem cu cotizația sindicala acolo unde ea este în procente ? Brutul a crescut foarte mult ,in timp ce netul nu a crescut tot la fel avind in vedere contributile cît și impozitul pe salariu. Tara arde și noi o dam pe "gramatica".... Aici asteptam și parerea domnului Aurariu,referitor la plata cotizației procentuale.
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:46:51 p.m. de Administrator »

Offline FloricelPana

• Newbie
  • *
  • NIHIL SINE DEO
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #9 : Februarie 14, 2018, 02:13:44 p.m. »
Si tu esti certat cu gramatica...
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:47:04 p.m. de Administrator »

Offline FloricelPana

• Newbie
  • *
  • NIHIL SINE DEO
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #10 : Februarie 14, 2018, 02:20:17 p.m. »
Sindicalistule, cat platesti cotizatie lunar ?
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:47:11 p.m. de Administrator »

Offline Un TESA

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #11 : Februarie 14, 2018, 02:28:43 p.m. »
Domnule "cârcotaş", cred că exageraţi cu analizele gramaticale şi mai ales cu jignirile la adresa colegilor pe acest subiect.
Nimeni nu e prefect şi nu le ştie pe toate, nici chiar dvs:
Aţi scris "Nu este o jignire sa-i spui la un om ca nu stie sa scrie". Corect ar fi "Nu este o jignire sa-i spui unui om ca nu stie sa scrie".
Criticaţi ideile, dacă e cazul, nu forma lor de exprimare.
Şi chiar dacă criticaţi ceva, orice, nu este neapărat nevoie să calificaţi pe cineva "prost". Necunoaşterea nu este echivalentă cu lipsa de inteligenţă.

Dacă vreţi cu adevărat să-i ajutaţi să înveţe gramatică, vă sugerez să postaţi în cadrul unui subiect separat "Gramatică" greşelile depistate de dvs precum şi forma de scriere corectă, aşa măcar postările dvs pot avea o utilitate, fără să jigniţi pe toată lumea.
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:47:22 p.m. de Administrator »

Sindicalist

• Vizitator
gramatica ...
« Răspuns #12 : Februarie 14, 2018, 02:39:19 p.m. »
De regulă sint doua feluri de plata a cotizație suma fixa și 1% din salariu .Chiar nu contează cît plătesc eu  cotizatie .Va pot spune în privat .Eu am spus că la cea procentuala ,nu este justificată cresterea , este părerea mea personală și o susțin. Aștept și alte păreri.....subiectul rămîne deschis.
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:47:29 p.m. de Administrator »

Offline FloricelPana

• Newbie
  • *
  • NIHIL SINE DEO
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #13 : Februarie 14, 2018, 03:12:38 p.m. »
i
« Ultimul mesaj de Un TESA  Azi la 02:28:43 p.m. »

Domnule "cârcotaş", cred că exageraţi cu analizele gramaticale şi mai ales cu jignirile la adresa colegilor pe acest subiect.
Nimeni nu e prefect şi nu le ştie pe toate, nici chiar dvs:
Aţi scris "Nu este o jignire sa-i spui la un om ca nu stie sa scrie". Corect ar fi "Nu este o jignire sa-i spui unui om ca nu stie sa scrie".
Şi chiar dacă criticaţi ceva, orice, nu este neapărat nevoie să calificaţi pe cineva "prost". Necunoaşterea nu este echivalentă cu lipsa de inteligenţă.

Dacă vreţi cu adevărat să-i ajutaţi să înveţe gramatică, vă sugerez să postaţi în cadrul unui subiect separat "Gramatică" greşelile depistate de dvs precum şi forma de scriere corectă, aşa măcar postările dvs pot avea o utilitate, fără să jigniţi pe toată lumea.

Nici dvs nu sunteti" prefect" ca sa va preiau termenul, si "criticati ideile nu forma LUI de exprimare", cred ca ati vrut sa spuneti. O zi buna

« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:54:31 p.m. de Administrator »

Offline Un TESA

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
    • Vezi Profilul
gramatica ...
« Răspuns #14 : Februarie 14, 2018, 03:59:04 p.m. »
Într-adevăr nu sunt perfect, dar nici pe departe pentru motivul indicat de dvs.
Iar aţi dat-o în bară. Este corect cum am scris:
"lor" se referă la idei, care sunt la plural, nu la altceva.
Este vorba de forma de exprimare a ideilor.

O zi la fel de bună,
« Ultima Modificare: Februarie 18, 2018, 12:54:40 p.m. de Administrator »