Și dacă asta se doreste? O spargere a Hidrosind-ului și o dezbinare a membrilor acestuia? Bine-nteles cu complicitatea liderasilor noștri care sunt suficient de bine plasați sa nu le mai pese de noi!
Soluția nu este divizarea! Soluția este un sindicat mare și puternic, afiliat la marile confederații din energie dar controlat de sindicaliști nu de mafie! Hidrosind-ul nu-i a lor! E al nostru! Noi suntem!
Liderii care nu ne reprezintă și care nu comunică trebuie schimbati! Cu orice risc! Câțiva specialiști dintre noi sau externi trebuie să elaboreze un singur statut Hidrosind, simplu și practic, cu prevederi clare, statut care sa avantajeze pe sindicalist nu pe lider și care sa fie dezbătut și cunoscut de fiecare membru de sindicat! Liderul ales trebuie sa fie din mijlocul nostru și sa aibă aceleași probleme ca ale noastre! Mandatele în fruntea sindicatului sa fie condiționate de drepturile câștigate la negocierea CCM-urilor anuale! Câștigi drepturi pentru oameni, primești bonusuri de la sindicat, mai stai un mandat de maxim 2 ani! Nu câștigi, pleci imediat prin demisie sau demitere!
Sindicatul trebuie sa ma apere împotriva abuzurilor administrației și al șefilor direcți! Sindicatul trebuie sa ma ajute atunci când nimeni nu-mi întinde o mână de ajutor și sunt disperat! De aia sunt membru de sindicat, sa am de undeva un sprijin! Să nu stau la mila sefului! Sindicatul trebuie sa fie a doua mea familie, nu un cuib de hoți! Asa sa ne ajute Dumnezeu!