Autor Subiect: Final negocieri  (Citit de 14100 ori)

Offline oracol

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
Re: Final negocieri
« Răspuns #15 : Decembrie 24, 2017, 08:14:11 p.m. »
Pe 2017 veti fi chemati sa semnati CIM.Ca sa fiti in cunostinta de cauza cu cat v-a crescut netul in 2018 fata de 2017 faceti calculul urmator:

sal baza 2017x1,06x1,2x1,1=sal baza 2018

S1=sal baza 2018*sporul de vechime
     S2=sal baza 2018*sporul de fidelitate

S1+S2+130(cota de energie)=Sal.brut 2018

Daca mai aveti si alte sporuri inmultiti procentul cu sal baza 2018 si adunati la S1 si S2 plus cota de energie

Introduceti pe rand  salar  brut 2017 (din fluturas) si apoi salar brut 2018 (calculat ca mai sus) in calculatorul de salariu de mai jos

http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calcs&simulare-salariu-2018

Astfel veti vedea daca salariul net din 2018 dupa indexarea cu 0,06/0,2/0,1 este cel putin egal cu salariul net din 2017.
« Ultima Modificare: Decembrie 24, 2017, 08:57:36 p.m. de oracol »

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #16 : Decembrie 25, 2017, 01:26:01 a.m. »
Pe langa prima de vacanta, am pierdut si fidelizarea si cele 3 adaosuri, fiindca ele nu s-au negociat in CCM, fiind introdu-se in salar... iar administratia nu o sa le dea si iar o sa ne judecam... De ce nu trecem la greva?!?!??!!? de craciun, de anul nou cand este nevoie de energie?!?!?!? ce asteptam?!?!?!

Adaosurile si sporul de fidelitate au ramas in afara salariului de baza.
Adaosurile sunt indexate corespunzator.
Daca ar fi fost introduse in salariul de baza, erau introduse si gata, nu mai trebuia sa le negociem.
Nu are nicio logica ce spui.

Domnule Matasa, ai telefonul meu.
Foloseste-l si incearca sa nu mai raspandesti confuzie.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #17 : Decembrie 25, 2017, 01:43:42 a.m. »
Cu parere de rau constat ca aritmetica este gresit aplicata.
Poate este prea simpla iar noua ne place sa o complicam.
Oracolului i-a iesit mai intai un castig de fix 2 lei apoi o pierdere de 23 lei si, in final, a renuntat sa mai socoteasca.
Lui andrei i-a iesit o crestere neta de 11.8% la o crestere bruta de 16%.
De unde, nu stiu ?!

Indexarea de 6% urmata de 10% si apoi de 20% inseamna o crestere neta de fix 16.70% in ianuarie 2018 fata de noiembrie 2017.
Incercati sa calculati corect sau sa folositi corect calculatorul de pe net.

Prima de vacanta este o pierdere despre care v-am spus de la inceput.

Restul calculelor sunt estimari.
Nu stim cat va fi inflatia, poate fi chiar mai mare decat cea prognozata.
La fel de bine putem obtine o crestere salariala pentru 2019 care sa acopere inflatia din 2018, fiindca CCM-ul are o prevedere in acest sens.

Exemplu :

Noiembrie 2017
SB=3000 lei
Sporuri 35% = 1050 lei
Venit brut = 4050.
Contributiii 2017 : 16.5% * 4050 = 668.25 lei
Impozit 2017 : 16%*(4050-668.25)= 541.08 lei
Venit net (in mana) : 4050 - 668.25 - 541.08 = 2840.67 lei

Ianuarie 2018
SB=3000 * 1.06 * 1.10 * 1.20 = 4197.6  lei
Sporuri 35% = 1469.16 lei
Venit brut = 5666.76 lei.
Contributiii 2018 : 35% * 5666.76 = 1983.366 lei
Impozit 2018 : 10%*(5666.76 - 1983.366)= 368.339 lei
Venit net (in mana) : 5666.76 - 1983.366 - 368.339 = 3315.05 lei

Crestere ianuarie 2018 fata de noiembrie 2017 :
3315 / 2840 = 16.7%

Offline Legea lui Ohm

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #18 : Decembrie 25, 2017, 08:19:31 a.m. »
In loc sa ne bucuram de frumusetea si farmecul acestor zile deosebite,ne pierdem in calcule diverse,care nu fac altceva decit sa ne strice buna dispozitie.Pina ce vom semna noile CIM-uri nu mai e mult,citeva zile(din ce am inteles) si atunci o sa ne lamurim fiecare ce si cum!Asa ca putina rabdare si SARBATORI FERICITE!

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #19 : Decembrie 25, 2017, 09:43:33 a.m. »
In loc sa ne bucuram de frumusetea si farmecul acestor zile deosebite,ne pierdem in calcule diverse,care nu fac altceva decit sa ne strice buna dispozitie.Pina ce vom semna noile CIM-uri nu mai e mult,citeva zile(din ce am inteles) si atunci o sa ne lamurim fiecare ce si cum!Asa ca putina rabdare si SARBATORI FERICITE!

In mod evident, aveti dreptate.
Hai sa ne linistim un picut, cu totii.
Sa ne limpezim mintea si sufletul.
Sarbatori frumoase sa avem.

Offline electrician1

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Vezi Profilul
« Răspuns #20 : Decembrie 25, 2017, 11:57:03 a.m. »
Domnule Aurariu,puteti sa ne explicati un pic raportul dintre actualul sistem de salarizare si noul sistem (mercer).Adica; actualul sistem are clase minime ;medii si maxime, in noul sistem muncitorii cu o vechime de cel putin 30 ani ,aflati la mediu vor fi introdusi tot undeva la mediu in noul sistem.Pe cand cei din tesa  cei mai multi de la centru,care sunt aprosimativ toti la maxim ,dupa cum chiar dumneavoastra o spuneati in urma cu ceva timp,noul sistem le da sansa sa mai inainteze ,deoarece vor fi plasati undeva la cel mult mediu.Am inteles bine ,sau.....

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #21 : Decembrie 25, 2017, 01:49:53 p.m. »
Sporul de vechime rămîne ,daca și acela se baga in salariu ,sintem plătiți exact ca la piata de zarzavaturi. Referitor la negocierea CCM .a fi cazul sa mutam data undeva in februarie ,m-am saturat sa fac sărbătorile supărat,că mereu ne taie cite un drept.Ma rog in curind nu au sa aibe ce sa mai taie ,și problema se rezolva de la sine,cred.

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #22 : Decembrie 25, 2017, 01:55:45 p.m. »
Eu as ,spune ca împreună cu CCM.2018 sa fie trimes in punctele de lucru și noul sistem de salarizare Mercer aprobat.Restul vedem noi ,că nu suntem chiar așa bătuți în cap.
« Ultima Modificare: Decembrie 25, 2017, 01:57:21 p.m. de Sindicalist »

Offline oracol

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #23 : Decembrie 25, 2017, 05:54:50 p.m. »
Cu parere de rau constat ca aritmetica este gresit aplicata.
Poate este prea simpla iar noua ne place sa o complicam.
Oracolului i-a iesit mai intai un castig de fix 2 lei apoi o  pierdere de 23 lei si, in final, a renuntat sa mai socoteasca.
Lui andrei i-a iesit o crestere neta de 11.8% la oa de 1neta de fix 16.70% in ianuarie 2018 fata de noiembrie 2017.
lculati corect sau sa folositi corect calculatorul de pe net.

Nu am spus cât mi a ieșit fiindcă nu mi venea să cred că e adevărat.Acum cred?

Offline Matasa Adrian

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
« Răspuns #24 : Decembrie 25, 2017, 07:04:52 p.m. »
Citat din Administrator: "Adaosurile si sporul de fidelitate au ramas in afara salariului de baza.
Adaosurile sunt indexate corespunzator.
Daca ar fi fost introduse in salariul de baza, erau introduse si gata, nu mai trebuia sa le negociem.
Nu are nicio logica ce spui.
Domnule Matasa, ai telefonul meu.
Foloseste-l si incearca sa nu mai raspandesti confuzie."[/color]

Ce confuzie bag?!??!?!Dumneavoastra a-ti spus ca sporul de fidelizare si cele 3 adaosuri s-au bagat in salar, deci nu le-atu mai negociat valoarea si nici posibile indexari. asa ca nu sunt nici trecute si nici pomenite in CCM 2018 - 2019... eu asa inteleg.
Apoi nici prima de vacanta sau de  vaucherul de vacanta nu a-ti mai negociat nimic, fiindca a-ti spus ca daca castigam o sa ne de-a automat si in 2018 - 2019... ceea ce eu nu cred... Este parerea mea personala si mi-o asum. daca nu este adevarat, dovediti-mi, demonstrati-mi negru pe alb ca nu am dreptate.... Telefonul dumneavoastra il am si stiti bine ca l-am folosit mereu cand am avut nelamuriri sau probleme si din punctul asta v-am admirat si va admir in continuare... oricum acum la sfarsit de an e mai frumos sa ne uram sanatate, bucurii zile frumoase de sarbatori si tot ce e mai bun pe lume.. restul le facem la anul.... un craciun fericit tuturor care scriu, viziteaza si care citesc acest fouorum.... si un an nou plin de satisfactii, realizari, sanatate si tot ce-si mai doreste fiecare.... Craciun fericit si La multi ani
« Ultima Modificare: Decembrie 25, 2017, 08:47:03 p.m. de Matasa Adrian »

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #25 : Decembrie 25, 2017, 09:26:57 p.m. »
Ati citit informarea ?
In aceasta informare, care se numeste "Final negocieri",  va spun ca sporurile si adaosurile raman in afara salariului de baza.
Va mai spun si ca sunt indexate corespunzator.

Presupunand ca nu ati citit informarea si ati ramas cu idea ca le introducem in baza, spuneti-mi si mie ce mai aveam de negociat pe acest subiect ?!
Cum le-am fi pierdut, daca erau bagate in baza ?
Imi dau seama ca nu intelegeti ce ar fi insemnat introducerea in baza a unor sporuri/adaosuri, de aceea am spus ca ar fi trebuit sa ma sunati.

Referitor la prima de vacanta, faceti o afirmatie cel putin ciudata : "Apoi nici prima de vacanta sau de  vaucherul de vacanta nu a-ti mai negociat nimic, fiindca a-ti spus ca daca castigam o sa ne de-a automat si in 2018 - 2019..."

Cand am spus eu asa ceva ??!
Am spus tot timpul ca prima de vacanta e dusa !!!
O vom castiga in instanta pentru 2017 si gata, daca nu se schimba legea.
« Ultima Modificare: Decembrie 25, 2017, 11:09:06 p.m. de Administrator »

Offline Matasa Adrian

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #26 : Decembrie 25, 2017, 09:57:05 p.m. »
Fie asa cum spuneti dumneavoastra.... sper sa fie bine.. abia astept sa citesc CCM 2018 - 2019.. .o sa fie o lectura placuta... sa vad ce drepturi am mai pierdut.. ca de castigat nici zilele alea amarate pe care le-am pierdut ca tesa la birou nu le-ati mai castigat....

rami

• Vizitator
« Răspuns #27 : Decembrie 26, 2017, 03:09:43 p.m. »
Incet, incet, noi hidroenergeticienii o sa ajungem printre cei mai prost platiti din Romania.
S.C. Subansamble Auto S.A, societate producătoare de repere auto din plastic și de spume poliuretanice, cu sediul în Pitești, pe strada George Coșbuc, la nr. 59 (lângă fosta Textila), anunță că face angajări.
Societatea angajează 100 de operatori de mase plastice.
Angajatorul informează că oferă următoarele:
SE FAC ANGAJĂRI! NU RATA OCAZIA!
-salariul de bază + spor de vechime (între 2.700 și 3100 de lei brut);

-tichete de masă în valoare de 284 de lei pe lună;

-prime de vacanță, de Crăciun și de Paște în sumă cumulată de 3.300 de lei brut pe an;

-plata orelor de noapte cu un spor de 25% la salariu;

-plata dublă a orelor suplimentare;

-instruire la locul de muncă.

Offline Matasa Adrian

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #28 : Decembrie 27, 2017, 08:02:48 a.m. »
Domnule Aurariu, cand ne-am intalnit si chiar si la telefon v-am rugat ca orice marire de salar care se da sa nu se mai dea la % sa se dea suma egala fixa la toata lumea. Marirea la % sa se dea la fondul de salarii iar apoi suma rezultata sa se imparta la nr. de salariati... Atunci a-ti spus ca nu se poate din cauza ca nu se mai respecta diferenta de indice dintre clase.... acum cu noul program de salarizare a-ti reusit asa ceva sau salariile mari o sa se tot maresca si diferentele or sa creasca?!/!/!? si la ora actuala o marire de 6% la un muncitor inseamna intre100 si 300 de lei.. dar mai sus se ajunge la sume mai mari..... nu mi se pare corect...

Offline danyell722

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
    • Vezi Profilul
« Răspuns #29 : Decembrie 27, 2017, 09:27:12 a.m. »
Ai foarte mare dreptate Adriane,dar asa ceva nu se va intimpla in veci.,,corb la corb nu-si scoate ochi"