Autor Subiect: Informare 10.12.2017  (Citit de 14766 ori)

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Informare 10.12.2017
« : Decembrie 10, 2017, 01:14:12 p.m. »
Negocieri 2018 :
Negocierile CCM 2018 au fost finalizate in data de 08.12.2017.
Partea financiara a ramas asa cum o stiati.
Am ajuns la un acord si pe celelalte prevederi din CCM.

Au fost semnate documentele necesare pentru avizarea de catre Consiliul de Supraveghere, inclusiv partea care se refera la decembrie 2016.
Sedinta CS a fost convocata pentru data de 14 decembrie, conform regulament (cu 5 zile inainte).
Va fi avizat sau nu rezultatul negocierilor.
Daca avizul va fi negativ, o vom lua de la capat.

Din punctul meu de vedere, rezultatul negocierii este unul rezonabil, luat per ansamblu.
Stiu ca asteptarile sunt cu mult mai mari, inclusiv eu am dorit si m-am zbatut pentru mult mai mult.
Deocamdata, atat am obtinut.
Vom discuta si voi explica principiile si detaliile pe care se bazeaza acest CCM dupa ce il voi vedea inregistrat.
Trebui sa intelegem, toti, ca nu putem sa obtinem ceva favorabil si durabil decat pe baza unor principii si argumente corecte si puternice.
Nimeni, in lumea de astazi si in Romania, mai ales, nu ne va oferi ceva doar pentru ca asa "meritam", in opinia noastra, pentru ca intotdeauna exista si alta opinie, contrara.

Nu voi pune CCM-ul in acest spatiu (public).
Liderii dvs. au documentele de la negocieri, puteti sa le consultati.
Deoarece unii dintre noi nu stiu ce inseamna confidentialitatea sau nu le pasa (vezi articolele in presa privind negocierile, care NU au fost in sprijinul nostru), nu voi difuza CCM-ul inainte de avizare si inregistrare.
Ca sa incheiem discutiile pe acest subiect inainte de a incepe, precizez ca nici o societate si nici un sindicat nu-si publica ccm-ul pe net.

Echipa de negociere :
Nimeni nu a tradat, nimeni nu s-a vandut.
Fiecare s-a batut atat cat a putut si cat s-a priceput.
Daca nu sunteti multumiti de liderii dvs., inlocuiti-i.
Iesiti in fata si intrati la bataie.

Premiere :
Este in curs procesul de premiere al salariatilor pentru rezultatele obtinute in anul 2016.
Am reusit sa semnez un Regulament cadru cu actualul Directorat, in luna octombrie, avizat in CS in noiembrie.
Toata suma prevazuta in CCM pe acest capitol va fi folosita pentru toti salariatii care au lucrat cel putin 9 luni in cursul anului si au cel putin calificativul "Bine" la evaluare; exceptiile sunt cele cunoscute (nemotivate, CIM suspendat intregul an pt crestere, CM mai mult de 6 luni).
Propunerile sunt facute de seful direct, avizate de sindicat si aprobate de conducerea societatii.
Sunt cateva reguli simple pe care le vreau respectate, de ambele parti.
Regulamentul va fi valabil si pe mai departe.

Drepturi luna decembrie :

Au fost platite orele suplimentare, conform regulii instaurate la sfarsitul anului trecut.
A fost platita si prima de Craciun, in prima decada a lunii decembrie, conform regulilor vechi.
Nu stiu cine si de ce incearca sa agite apele mai mult decat trebuie si lanseaza ipoteze false, de genul neplatii primei de Craciun datorita introducerii in salariu incepand cu 2018.

Deocamdata, atat.
Noutati - saptamana viitoare, dupa sedinta CS.

« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2017, 01:20:36 p.m. de Administrator »

AcelasiEu

• Vizitator
Re: Informare 10.12.2017
« Răspuns #1 : Decembrie 10, 2017, 05:27:35 p.m. »
In principiu asa cum spunea si d-l Mitran, nu avem nevoie deocamdata de exagerari pripite. Sa vedem noul CCM si sa-l dezbatem litera cu litera, sa intelegem unde a fost de fapt calcaiul lui Ahile. Ca asa cu lamentarile astea ne prinde Craciunul viitor. Stiu ca suna anapoda si a limba de lemn.
Eu, personal, cred in probitatea morala a acestui om. Si multi ca mine. Dar exista aceasta perdea de incertitudini. De dumneavoastra depinde d-le Aurariu sa o dati  la o parte.....si apropo, asa cum intreba mai devreme si cipcip, nu inteleg in ruptul capului ce valoare procentuala a sporului de fidelitate se va introduce in noua salarizare, ca am auzit n variante!!!

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Decembrie 10, 2017, 05:45:07 p.m. »
Fidelitatea se introduce la valoarea procentuala actuala sau la transa imediat urmatoare, daca in urmatorii 2 ani s-ar schimba transa respectiva. Concret :
- ai 10%, se introduce 10%, ca mai mult nu e de unde
- ai 8% si ai fi indeplinit conditiile de vechime in Hidroelectrica sa treci la 10% in perioada 01.01.2018 - 31.12.2019, se introduce 10%
- ai 8% si ai fi indeplinit conditiile de vechime in Hidroelectrica sa treci la 10% in 2020, se introduce 8%

Offline cipcip

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Decembrie 10, 2017, 06:11:20 p.m. »
Tesa???

Offline Legea lui Ohm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Decembrie 10, 2017, 06:16:13 p.m. »
Domnule presedinte Hidrosind,daca aveti amabilitatea si buna dispozitie va rugam sa rezumati in citeva vorbe ce beneficii s-au obtinut in urma negocierilor...cu alte cuvinte pentru ce ati luptat .Schitat in citeva puncte ...scurt si la obiect..plusuri si minusuri...dar in pricipiu care e cistigul,fara fraze academice.Suntem energeticieni nu juristi.Multumim anticipat!

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Decembrie 10, 2017, 06:54:24 p.m. »
Domnule presedinte Hidrosind,daca aveti amabilitatea si buna dispozitie va rugam sa rezumati in citeva vorbe ce beneficii s-au obtinut in urma negocierilor...cu alte cuvinte pentru ce ati luptat .Schitat in citeva puncte ...scurt si la obiect..plusuri si minusuri...dar in pricipiu care e cistigul,fara fraze academice.Suntem energeticieni nu juristi.Multumim anticipat!

Plusurile vi le-am spus deja.
Nu exista minusuri fata de CCM actual, financiare sau de alta natura, in afara primei de vacanta, pe care a scos-o din schema guvernul.
Exista minusuri fata de ceea ce as fi vrut sa obtin, mai ales pe parte asa-zis sociala - pilonul III, asigurari de sanatate, bilete de odihna/tratament.
Mai avet rabdare 5 zile, veti avea tabloul complet.
Sau vom iesi in strada inainte de Craciun, ca tot ne laudam ca vrem sa "colindam" ...
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2017, 07:09:52 p.m. de Administrator »

Offline mircea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Decembrie 10, 2017, 07:51:59 p.m. »
Totusi nu ne-ati raspuns la o intrebare esentiala:DE CE MERCER ??? Chiar nu ati vrut sa tineti cont de fraierii care platesc cotizatie la sindicatul pe care il conduceti,impreuna cu ceilalti lideri din teritoriu ? Totusi banii din prima de concediu nu au putut fi introdusi in salariu ? Ati pus si aceasta problema la negocieri ? Astept sa se termine cu procesele pe rol si am iesit definitiv din acest simulacru de sindicat.

Offline mircea

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Decembrie 10, 2017, 07:56:03 p.m. »
Nu inteleg de ce va feriti sa ne raspundeti daca in acest sistem Mercer exista posibilitatea de a ne scadea salariile doar la componenta de baza (ex:65%)? V-am adresat aceasta intrebare de mai multe ori si nu ati spus nimic pana acum.

Offline Legea lui Ohm

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : Decembrie 10, 2017, 08:10:10 p.m. »
Multumesc domnului presedinte pt raspuns.5zile nu e un veac!Cu alte cuvinte asteptam ,,rezultatele oficiale"....sa speram ca va fi bine!o seara bună!

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Decembrie 10, 2017, 08:26:17 p.m. »
Nu inteleg de ce va feriti sa ne raspundeti daca in acest sistem Mercer exista posibilitatea de a ne scadea salariile doar la componenta de baza (ex:65%)? V-am adresat aceasta intrebare de mai multe ori si nu ati spus nimic pana acum.

Este prima data cand puneti intrebarea in acest mod.
Sau poate nu am fost eu atent.
Raspunsul este NU.
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2017, 08:28:13 p.m. de Administrator »

Offline oracol

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Decembrie 12, 2017, 07:48:13 p.m. »
Practic cei 6% acordati din decembrie dar pe care ii vom lua din ianuarie reprezinta cu aproximatie contravaloarea primei de vacanta repartizata lunar.E ca si cum s-a introdus prima de vacanta in salariu la fel cum s-au introdus si altele.

Offline mircea

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #11 : Decembrie 12, 2017, 08:46:57 p.m. »
Exact asa e cum spune "oracol",ne-au furat prima de vacanta si apoi ne-au scos ochii cu cei 6%,cand de fapt banii astia sunt tot de la noi. De rasul curcilor !! As vrea sa vad cel putin pe exploatare cu cat creste fondul de salarii,asa ne dam seama care sunt cresterile  reale,restul e lauda si praf in ochi. Nu-i asa d-le Aurariu ? Facem urmatoarele calcule: 200 lei lunar reprezinta prima de vacanta(doua mii si ceva era toata prima pana la 30 iunie 2017,o impartim la 12 luni);130 lei este energia;244 este fidelitatea(clasa 25,T9).Asadar adunam 200+130+244=574 lei. Deci cresterea reala de pana la sase sute si ceva este de aproximativ 100 de lei !! Asta este marea indexare pentru cei de la exploatare !!!

Offline mircea

• Jr. Member
  • **
    • Vezi Profilul
« Răspuns #12 : Decembrie 12, 2017, 08:50:18 p.m. »
Vorba unei protestatare din piata: "Va dam suta inapoi numai sa scapam de voi !"

Offline oracol

• Newbie
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #13 : Decembrie 12, 2017, 10:12:23 p.m. »
Desi acest 6% nu este o crestere mare totusi se poate spune ca prin el s-a recuperat de fapt in ron prima de vacanta, care daca este sa ne uitam ce se intampla cu vaucherele de vacanta hopa mitica, exista marea posibilitate ca sa ramanem si fara ele si fara prima de vacanta.Se poate considera ca daca nu s-ar mai fi dat nimic in plus la CCM 2018 cel putin cu acest 6% nu s-a pierdut nimic fata de CCM 2017.

Offline Marius_Mitran

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : Decembrie 12, 2017, 10:29:59 p.m. »
1. Prima de vacanta nu a reprezentat 6% din salariul net actual ! 4% este raspunsul corect ! Daca adaugam si majorarea la bonurile de masa , de la 9.57 la 15 lei constatam ca din 4% mai scadem 1.64% .... matematica este putin grea dar hai sa nu facem bascalie degeaba !