Negocieri 2018 :
Negocierile CCM 2018 au fost finalizate in data de 08.12.2017.
Partea financiara a ramas asa cum o stiati.
Am ajuns la un acord si pe celelalte prevederi din CCM.
Au fost semnate documentele necesare pentru avizarea de catre Consiliul de Supraveghere, inclusiv partea care se refera la decembrie 2016.
Sedinta CS a fost convocata pentru data de 14 decembrie, conform regulament (cu 5 zile inainte).
Va fi avizat sau nu rezultatul negocierilor.
Daca avizul va fi negativ, o vom lua de la capat.
Din punctul meu de vedere, rezultatul negocierii este unul rezonabil, luat per ansamblu.
Stiu ca asteptarile sunt cu mult mai mari, inclusiv eu am dorit si m-am zbatut pentru mult mai mult.
Deocamdata, atat am obtinut.
Vom discuta si voi explica principiile si detaliile pe care se bazeaza acest CCM dupa ce il voi vedea inregistrat.
Trebui sa intelegem, toti, ca nu putem sa obtinem ceva favorabil si durabil decat pe baza unor principii si argumente corecte si puternice.
Nimeni, in lumea de astazi si in Romania, mai ales, nu ne va oferi ceva doar pentru ca asa "meritam", in opinia noastra, pentru ca intotdeauna exista si alta opinie, contrara.
Nu voi pune CCM-ul in acest spatiu (public).
Liderii dvs. au documentele de la negocieri, puteti sa le consultati.
Deoarece unii dintre noi nu stiu ce inseamna confidentialitatea sau nu le pasa (vezi articolele in presa privind negocierile, care NU au fost in sprijinul nostru), nu voi difuza CCM-ul inainte de avizare si inregistrare.
Ca sa incheiem discutiile pe acest subiect inainte de a incepe, precizez ca nici o societate si nici un sindicat nu-si publica ccm-ul pe net.
Echipa de negociere :
Nimeni nu a tradat, nimeni nu s-a vandut.
Fiecare s-a batut atat cat a putut si cat s-a priceput.
Daca nu sunteti multumiti de liderii dvs., inlocuiti-i.
Iesiti in fata si intrati la bataie.
Premiere :
Este in curs procesul de premiere al salariatilor pentru rezultatele obtinute in anul 2016.
Am reusit sa semnez un Regulament cadru cu actualul Directorat, in luna octombrie, avizat in CS in noiembrie.
Toata suma prevazuta in CCM pe acest capitol va fi folosita pentru toti salariatii care au lucrat cel putin 9 luni in cursul anului si au cel putin calificativul "Bine" la evaluare; exceptiile sunt cele cunoscute (nemotivate, CIM suspendat intregul an pt crestere, CM mai mult de 6 luni).
Propunerile sunt facute de seful direct, avizate de sindicat si aprobate de conducerea societatii.
Sunt cateva reguli simple pe care le vreau respectate, de ambele parti.
Regulamentul va fi valabil si pe mai departe.
Drepturi luna decembrie :
Au fost platite orele suplimentare, conform regulii instaurate la sfarsitul anului trecut.
A fost platita si prima de Craciun, in prima decada a lunii decembrie, conform regulilor vechi.
Nu stiu cine si de ce incearca sa agite apele mai mult decat trebuie si lanseaza ipoteze false, de genul neplatii primei de Craciun datorita introducerii in salariu incepand cu 2018.
Deocamdata, atat.
Noutati - saptamana viitoare, dupa sedinta CS.