Autor Subiect: sistem mercer sau sistem actual  (Citit de 6511 ori)

Offline electrician1

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Vezi Profilul
sistem mercer sau sistem actual
« : Decembrie 02, 2017, 12:35:39 a.m. »
Domnule Aurariu se pare ca ati cam acceptat sistemul mercer, si acum va luptati sa nu pierdem din drepturile actuale,sau cel putin sa castigam un 5 sau 10%Noi  dorim cu totul altceva ;Revenirea la drepturile ce leam avut inainte de insolventa,si o marire de salariu cu cel putin 30% fata de cel actual .DECI CU MERCER SAU NU VREM SA FIM RESPECTATI.

Offline Marius_Mitran

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
Re: sistem mercer sau sistem actual
« Răspuns #1 : Decembrie 02, 2017, 10:30:08 a.m. »
Citat
Domnule Aurariu se pare ca ati cam acceptat sistemul mercer, si acum va luptati sa nu pierdem din drepturile actuale,sau cel putin sa castigam un 5 sau 10%Noi  dorim cu totul altceva ;Revenirea la drepturile ce leam avut inainte de insolventa,si o marire de salariu cu cel putin 30% fata de cel actual .DECI CU MERCER SAU NU VREM SA FIM RESPECTATI.

Cam asa pare. Marirea de 36 %(6% din decembrie +10% din ianuarie 2018 pl+20% taxe) e tare mica la profitul Urias la HE.

Pai, toata lumea se gandea la o marire de cel putin 30%, plus 20% care sa acopere birurile suportate de angajat.

Total 50 %...

Ce parere aveti stimati colegi?

E relativ mica insa e un inceput. Vreti alte procese in timp ce energia, mancarea, facturile, cresc pe zi ce trece?

Offline FANFANNN

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Decembrie 02, 2017, 11:56:27 a.m. »
Cam vrem procese , chiar dacă pierdem.

Stimați lideri ,

1. Mandatul cu care ați plecat la București e fără Mercer. A fost clar semnat acest mandat de majoritatea salariaților. Respectați mandatul .
2. Unde sunt zilele de CO care le-am pierdut prin pixul lui Borza. De ce nu suflați un cuvințel despre ele? Când le vom primi înapoi ?
3. Unde sunt funcțiile suplimentare ? Când va creste indemnizația mecano-agenților ?

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #3 : Decembrie 02, 2017, 12:30:15 p.m. »
 Toată lumea a semnat tabele contra Mercer acuma pentru citiva bănuți pt.6%din decembrie si 12%din ianuarie +venim si noi in rindul lumi cu bonurile de 15lei ,majoritatea firmelor le au de 15 lei .Suportarea treceri contribuțiilor de la Angajator la Angajat recomandarea Guvernului este destul de clara sa nu  scadă salariul sau acuma nu mai suntem firma de stat?? ? ?.Ce ne determină a apcepta Mercer ?oferta jalnică oferita de Administrație? ,sau frica si supușenia liderilor de Sindicat?  Domnilor lideri nu va mandatat nimeni a apcepta Mercer ,sistem de salarizare contra căruia sa votat în număr mare ,nu ne înțelegem pregătiti treaba pentru Greva . Sau va este frica ?? ? ? Daca va este întradevăr frica ,dati-va demisia nu va plinge nimeni . Domnul Bucuroiu ce interese apară ? de a spus că sa semnat? Vrem demisia urgenta a acestui om ce reprezintă în mod vizibil Administrația. Domnule Aurariu revocati din funcție urgent acest om al Administrației.
« Ultima Modificare: Decembrie 02, 2017, 12:50:04 p.m. de Sindicalist »

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #4 : Decembrie 02, 2017, 01:06:31 p.m. »
Atenție: .. maririle salariale nu mai au obiect si daca retin bine si  dl. Aurariu a spus acelasi lucru. Posibil sa se judece si maririle de salariu si sa fie cerute pana la 31.12.2017 dar in cazul in care castigam nu vom avea salariile marite (deoarece acceptam acest sistem de salarizare) care vor fii substantiale nu praful in ochi care ni se arunca acum, de aceeia spun ca trebuie introdus in CCM un articol in care salarile noastre sa creasca conform hotararii instantei chiar daca vom avea acest sistem de salarizare. Deci introducem Mercer cu condiția că articolul ca salarile sa crească conform hotariri instanței ,daca nu discutile  cu Administrația pot fi încheiate si pregătit temeinic conflictul de muncă.Din nou Administrația pentru ceva "praf in ochi ",vrea sa ne ia "cașcavalul "din mina. PS.Rog toti colegi in a semna listele de Greva acolo unde au aparut deja iar unde nu ,cereti domnului Aurariu ,sau descarcatile ,luni este nevoie de ele.,cit mai multe.
« Ultima Modificare: Decembrie 02, 2017, 01:20:21 p.m. de Sindicalist »

jorj

• Vizitator
Neimplicarea costă
« Răspuns #5 : Decembrie 02, 2017, 01:48:07 p.m. »
Biertane, nu-ti mai bate gura degeaba! Si-au făcut conturi din curiozitate! Oricum neimplicarea multora o sa ne coste și vom suferi toți! Sunt mulțumit totuși ca unii colegi mai familiarizați cu contabilitatea, dezbat împreună cu d-l Aurariu propunerile salariale! Asa și trebuie!

Offline electrician suparat

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Decembrie 02, 2017, 02:06:16 p.m. »
Eu as propune un articol mic si scurt in ccm-la 1 ian 20xx se indexeaza automat salarul cu inflatia.
NU TAIA CRACA DE SUB TINE DECAT DACA VOR SA TE SPANZURE DE EA.

Offline G Marin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Decembrie 02, 2017, 03:04:11 p.m. »
Domnule Aurariu, va rog sa explicați cum se aplica rezolvarea inechităților la TESA. După adăugarea celor 6 procente si a sporurilor, sau inainte? Cred ca înțelegeți foarte bine de ce întreb.

Offline Un mecanic

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : Decembrie 03, 2017, 12:01:36 a.m. »
Domnilor lideri parca am semnat  toți  NU MERCER.
Domnii din directorat tot asa împart  concediul? Doamna Stancu  își ia doar maxim 10 zile de concediu pe luna cum ne recomandă  nouă? Halal director de resurse umane! E mai rea decât  gardienii  de la închisorile comuniste. Oare nu lucram in aceea întreprindere?  Nu luam toți banii  din aceeași  pungă? Sau  poate NU

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #9 : Decembrie 03, 2017, 12:18:26 a.m. »
Domnule Aurariu, va rog sa explicați cum se aplica rezolvarea inechităților la TESA. După adăugarea celor 6 procente si a sporurilor, sau inainte? Cred ca înțelegeți foarte bine de ce întreb.

1. indexare
2. inechitati
3. recalculare salariu cu sporuri incluse.

pentru 1 si 2 nu are importanta ordinea, daca se fac in acelasi timp, cum ar fi normal, ca doar n-o sa va faca 2 acte aditionale la cim.
3 este doar o etapa de calcul, ca sa afle salariul cu care te muti dintr-un sistem in altul.

Offline Matasa Adrian

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
« Răspuns #10 : Decembrie 03, 2017, 12:59:27 a.m. »
si daca se introduc sporurile in salar ...administratia ce marire ne da?!?!?! ca ori cu sporuri introduse ori cu ele in afara salariului el e tot acelasi... deci administratia nu da nimic.... asa inteleg eu.. sa-mi fie cu iertare, dar eu intelegeam daca introduceam sporurile in salar si dadea administratia o marire de 12% apoi.. asa mai mergea.. dar asa... iar suntem luati de fraieri...spun ca ne da si apoi nu ne da nimic....

Sindicalist

• Vizitator
« Răspuns #11 : Decembrie 03, 2017, 01:10:11 a.m. »
Eu as propune un articol mic si scurt in ccm-la 1 ian 20xx se indexeaza automat salarul cu inflatia. Ați văzut cît a crescut euro? Si poate cît va creste?

George T.

• Vizitator
« Răspuns #12 : Decembrie 03, 2017, 05:56:18 a.m. »
18% si bonul de masa 15 Ron este un inceput bun. Nu am inteles cu voucherul de vacanta ce si cum va fi dar, este o crestere reala a netului cu peste 400 Ron , o fi chiar putin ? pentru mine nu este.  In legatura cu sistemul Mercer eu sper si cred ca o sa avem surprize placute in fiecare luna Aprilie . Vad ca foarte multi nu sunt de acord cu acest sistem de salarizare nou , eu l-am perceput asa , salariul normal (care se va lua luna de luna fara sa il poata schimba cineva) + partea variabila (premiere in functie de depasirea unui target) , la care se adauga o indexare in fiecare luna Aprilie , repet il percep asa datorita sotiei , la ei asa se intampla (plus o prima consistenta in aceeasi luna Aprilie). Sper totusi ca , contractul sa fie semnat doar pentru 1 cu posibilitate de modificare in caz ca ceva nu va merge bine. 

Este parerea mea personala.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #13 : Decembrie 03, 2017, 07:12:50 a.m. »
Citat

- introducem  fidelitatea in salariu
- eu am fidelitate 8%(exemplu) si primesc 10 %=rad dar nu e rasul meu
- odata bagata fidelitatea in salariu pierd orice marire viitoare a fidelitatii
Concluzie:eu raman cu 10% in salariu si asa moare fidelitatea mea.Nu mai ajung la maxim Niciodata.

Daca ai 8 si-ti intra 10, nu pierzi nimic, nici acum si nici pe viitor.
In primul rand, 10 e maxim, asa ca ai ajuns la maxim acum, nu niciodata.
In al doilea rand, in prezent castigi 2% pentru o anumita perioada, fiindca 10% faceai peste o luna sau peste 20 de luni, dar tie iti intra o suma mai mare mai devreme.

Pentru viitor, trebuie sa calculezi.
Hai sa calculam.
Ai baza acum 2500.
Fidelitate 10% - 250
Vechime 25% - 625.
Total - 3375.
Introduci fidelitate si-ti rezulta noul salariu de baza 2700 (inmultit cu 1.25 obtii tot 3375).
Defilezi mai departe cu 2700 baza si 25% vechime.

La o noua indexare, peste un an, de 10% :
a) aplicata la 2700, rezulta venitul urmator :
    - baza 2700*1.10 = 2970
    - vechime 0.25*2970=742.5
total 3712.5

b) aplicata la prima varianta, cu fidelitate afara, ar fi rezultat :
    - baza : 2500*1.1=2750
    - fidelitate 0.1*2750=275
    - vechime  0.25*2750=687.5
total 3712.5

concluzie ? ???

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
    • Vezi Profilul
« Răspuns #14 : Decembrie 03, 2017, 08:07:33 a.m. »
Ciupesti transa urmatoare, daca beneficiai de ea in urmatorii 2 ani.
Sunt aprox 600 care nu sunt la maxim si care trec la transa urmatoare in 2 ani.
Majoritatea total, fiindca trec de la 8 la 10.
Pentru ceilalti, este valabila chestiia cu vrabia din mana.