Negociere CCM 2018 :
Discutii in perioada 14-16.11.2017.
Ar fi trebuit ca administratia sa prezinte simularile sistemului de salarizare pe care si-l doreste atat de mult, cu noile date.
N-a fost sa fie, aritmetica e grea.
Totusi, Administratia a inteles ca nu putem amana la nesfarsit discutiile si am trecut la negocierea articol cu articol.
Deoarece Presedintele Directoratului a fost plecat din tara, toate prevederile legate de salarizare au fost amanate.
Tot amanate au fost si articolele legate de implicarea sindicatului.
Asa cum stiam deja, din propunerea administratiei, peste tot unde acum avem acordul sindicatului se doreste sa avem cel mult consultarea acestuia.
Cel mai important articol este cel referitor la norma de munca, din care rezulta Normativul de personal de exploatare.
Administratia nu mai doreste ca acest articol sa fie anexa la CCM.
De asemenea, doreste ca majoritatea articolelor care tin de Notele Comune incheiate la nivel de sucursale sa fie modificate : centralizarea este cuvantul de ordine inclusiv in relatia cu sindicatul.
In mod firesc, nu am acceptat aceste propuneri.
Va spuneam acum ceva vreme ca, pentru mine, nu doar salarizarea este importanta, ci si restul prevederilor din CCM.
Am ajuns in situatia sa fie evident acest lucru.
Urmatoarea runda de discutii va fi in perioada 22-24 nov.
Inevitabil, vom ajunge si la salarizare, inclusiv la modul in care angajatul preia plata contributiilor, incepand cu 01 ianuarie 2018.
Sa vedem cat se mai fofileaza ...
Organizarea in teritoriu :
Observ ca sunt unele persoane care sustin cu vehementa ipoteza blatului, fara niciun suport.
Aceleasi persoane cer greva si tot aceleasi sustin ca nu o vom face ...
Este foarte posibil sa ajungem si la conflict, si la greva.
Din experienta acumulata de-a lungul anilor, stiu ca oamenii de actiune sunt cei mai putin vocali.
Primii spargatori de greva sunt cei care striga cel mai tare.
Asa va fi si acum, va asigur.
Nu am am nici timp si nici chef de polemici pe aceasta tema.
Considerati ca este doar o parere, la fel ca a dvs.
In schimb, va cer sa va organizati in teritoriu si sa va pregatiti psihic si fizic pentru ce va urma.
Greva poate fi declansata legal doar de sindicat, cu acordul scris a peste 50% din membrii sai.
Poate fi declansata legal doar dupa ce sunt epuizate fara rezultat etapele medierii conflictului colectiv de munca.
Va trebui sa conlucrati cu cei care va reprezinta in teritoriu, chiar daca nu va iubiti prea mult.
Comunicarea este posibila oriunde exista o cale de comunicatie.
Lasati trecutul in trecut, nu va mai lamentati pentru ce a fost si ce n-a fost.
Nu mai priviti atat de mult la ce nu fac altii, priviti inainte si deschideti drumul pentru voi si pentru cei mai nehotarati de langa voi.
Daca vrem sa vem o sansa cat de mica, fiecare dintre noi trebuie sa sacrifice cate ceva.
Inclusiv orgoliile.