Ore suplimentare :
Nu s-a efectuat in data de 07.11.2017 plata regulata a orelor suplimentare efectuate in luna iulie si necompensate prin timp liber in august - septembrie.
In urma discutiilor cu DRU si Directorat a rezultat ca a fost doar o sincopa la semnarea deciziei de plata, conform procedurii, datorata comunicarii cu intarziere a unor hotarari a CS-ului dupa prelungirea mandatului Directoratului (in data de 03.11.2017 mandatul Directoratului a fost prelungit cu 2 luni).
Plata se va efectua ca avans in perioada imediat urmatoare si se va regulariza in 07.12.2017.
Reprosurile legate de lipsa de interes a sindicatului in rezolvarea acestei probleme sunt total aiurea.
Am aflat, am sesizat, am primit o explicatie si modul de rezolvare.
Daca nu comunic in secunda imediat urmatoare acest lucru, nu inseamna ca nu ma preocupa.
Prefer sa spun ca s-a rezolvat o problema, decat sa spun "ma informez si rezolv" si dupa aceea liniste ...
Inechitati TESA :
Asa cum stiti deja de la liderii dvs, nota Directoratului privind avansarea personalului TESA conform celor convenite cu sindcatul a fost respinsa de CS, in utima sedinta, in data de 03.11.2017. Acelasi motiv - nu se aproba daca nu se implementeaza un nou sistem de salarizare.
Este falsa afirmatia unor colegi, spusa direct sau mai pe ocolite, ca am batut palma cu administratia sa rezolvam doar problema exploatarii si sa lasam deoparte TESA.
Faptul ca cele doua note au intrat la avizare in CS in momente diferite se datoreaza intarzierii cu care s-a realizat analiza personalului TESA. Nu dau vina pe altii, dar nu este culpa sindicatului ca unii manageri au propus bazaconii care nu au putut fi acceptate de comisie si a fost nevoie de vreo 4 sedinte ca sa finalizam o treaba relativ simpla. In acelasi timp, nu puteam sa asteptam 2 luni in plus, sa tinem exploatarea pe loc, doar ca sa intre toate listele deodata la CS.
Asta nu inseamna ca am renuntat.
Orice alte "ziceri" ale unor "prieteni" de-ai mei si/sau de-ai sindicatului sunt dezinformari puerile.
Negociere CCM 2018 :
In urma discutiilor din august, la debutul negocierilor, administratia a scos pe SEAP un caiet de sarcini pentru realizarea unui studiu salarial care sa analizeze doar societatile din sistemul energetic. Contractul a fost semnat cu o firma de consultanta din Cluj.
Studiul a fost finalizat, prima prezentare a fost pe data de 01 noiembrie.
Cuprinde date din Transelectrica, Nuclearelectrica, CEO, CEH, Romgaz, OMV, ELCEN (CEZ nu a raspuns solicitarilor).
Totodata, firma Consulteam, cea care a realizat sistemul de salarizare pe model Mercer, a reevaluat o serie de posturi din exploatare luand in calcul si componenta risc.
Cu aceste noi date, administratia doreste sa refaca propunerea de grila de salarizare, pe acelasi sistem Mercer.
Deoarece in ultimul PV de negociere din august s-a scris ca negocierile vor fi reluate dupa rezolvarea celor 2 probleme de mai sus, administratia a convocat comisia de negociere pentru ieri (8 nov.),
Au fost prezentate intregii comisii studiul salarial si noile punctaje rezulate dupa reevaluarea unor posturi din exploatare .
Administratia propune ca negocierile sa fie reluate imediat dupa finalizarea simularii sistemului de salarizare cu noile date.
Hidrosind a solicitat reevaluarea si a altor posturi care au legatura cu activitatea de exploatare.
De asemnea, am solicitat reluarea negocierilor in data de 14 nov., avand in vedere timpul scurt ramas la dispozitie si faptul ca negocierea CCM presupune convenirea asupra tuturor articolelor acestuia, nu doar a salarizarii.
Revolutia fiscala :
Declarativ, administratia sustine ca veniturile salariatilor Hidroelectrica nu vor scadea in urma trecerii contributiilor in sarcina angajatului. Ramane de vazut, si acest aspect tine de negocierea CCM.
Rugaminte :
Strangeti randurile, intram intr-o perioada foarte grea, atat pentru Hidro cat si pentru restul sistemului.
Nu mai vorbesc si de tara, ca suna a discurs de politician, ceea ce nu este cazul.
Solicitarile sindicatului pentru noul CCM vor fi pe masura asteptarilor dvs.
Din partea administratiei nu se intrevede mare lucru, ca sa nu spun ca nu ofera nimic in plus.
Avem nevoie unii de altii.
Sunt unii dintre dvs. care sunt foarte vehementi la adresa sindicatului, a administratiei, a ideii de lupta sindicala, etc.
Altii sunt mai ponderati in exprimare.
Experienta imi spune ca cei mai dispusi la o lupta adevarata si la sacrificii, daca este cazul, sunt cei din urma.
Va fi cazul, atentie !!!
Asa cum v-am tot spus, veti fi informati atunci cand este necesar si atunci cand am ce sa va spun cu adevarat important.
In plus, trebuie sa mai am si timp sa o fac.
Nu are sens sa-i injurati nici pe liderii dvs. pentru acest motiv, sunt in aceeasi situatie ca si mine.
Pe de alta parte, acest forum nu este marca RTV sau Cancan si nici post de stiri online.
Sper ca am fost inteles.
Cu stima.