Domnule Biertan, vorbeam (scriam) despre altceva ieri-alataieri si azi dimiineata ...
Dar, hai sa vedem cat si ce este corect in ce spuneti dvs. :
1. Grila de salarizare :
Diferenta de la clasa 18 la 19 este de 4.66% iar de la 30 la 31 este de 5.62%.
Ca sa anticipez urmatoarea intrebare, de la 49 la 50 este de fix 7%.
Grila actuala este o grila usor exponentiala, spre deosebire de cea propusa de Mercer, puternic exponentiala.
Nu am vazut si nu cred ca vreo companie are o grila perfect liniara, asa cum doriti dvs., dintr-un motiv simplu : se considera ca, pe masura calificarii, atributiile dar si beneficiile trebuie sa creasca mai mult decat liniar.
2. Ajutoarele - la mijloc.
La casatorie, clasa 26 la toata lumea.
La fel la nastere.
La deces, salariul persoanei, dar nu mai putin de clasa 26 (echivalentul clasei medii pe toata Hidroelectrica, la un moment dat).
Niciun director de SH nu are clasa 50.
Multi muncitori, pana acum 2 zile, aveau mult sub clasa 26.
Inca mai sunt destui.
3. Cei care au clasa 24 si au primit zero sau sub 100 de lei inseamna ca au fost peste medie, ca salariu de baza.
Scopul actiunii a fost avansarea celor aflati sub medie, nu a celorlalti.
Am spus asta de la inceput.
Vorbim de corectia salariului la oameni care au ramas mult in urma celorlalti, avand aceleasi atributii.
La ultimele avansari in masa facute la nivel de sucursale (2007 si 2010), s-au dat clase si la cine trebuia si la cine nu trebuia, functie de director si vigilenta liderului de sindicat.
Doreati sa se intample si acum acelasi lucru ?
Cand voi reusi sa ajung la un salariu rezonabil pe post, adica suficient de bun, care sa fie si egal pentru toti salariatii care fac aceeasi munca, indiferent de vechime, iar diferentierea sa se faca doar prin bonusuri functie de performanta individuala, atunci voi fi cel mai fericit om.
Daca voi apuca ziua aia ...
4. Stiu ca nemultumirea fata de salarizare este mare si generala, inclusiv eu sunt nemultumit.
Dar, in ultimele 2 zile, vorbeam despre ceva concret, adica ierarhizare si inechitati.
Dvs. imi veniti acum cu alea antice ... sunt corecte partial, totusi, nu le pot rezolva pe toate deodata iar unele se rezolva doar la negocierea CCM.
Grila coeficientilor de salarizare este veche de cel putin 20 de ani si dvs vreti sa o schimb eu, acum, asa-i ?
Cand ati descoperit ca este atat de stramba
Vreti sa vin la dvs. in centrala ?
De acord.
Spuneti centrala, spuneti data cu un timp de antcipatie rezonabil, adunati-va ca sa nu vorbesc singur si vin.
Valabil si pt Sindicalist, postarea de mai sus.
E bine ca oamenii cred ca sunt un om corect, fiindca asa sunt sau macar incerc sa fiu.
Deocamdata, vantul nu m-a indoit.
Este firesc sa fie si indoieli, sunt in firea omului, dar nu este corect sa fie chiar fara niciun argument sau motiv palpabil.