Autor Subiect: Card de masă  (Citit de 1418 ori)

Offline jorj

• Full Member
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Card de masă
« : Mai 11, 2020, 06:10:24 p.m. »
Buna ziua.
Am si eu 2 intrebari, dacă nu vă supărati. Asa sunt eu, cam curios! Poate sa-mi raspundă oricine este in temă!
1. Ce economie extraordinară a facut HE, înlocuind tichetele de masă, tipărite, cu cele electronice?
2. Pe cine avantajează folosirea tichetelor electronice, că pe mine in nici un caz?!
Astept cu viu interes, raspunsul dvs!
Multumesc.

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Card de masă
« Răspuns #1 : Mai 11, 2020, 09:44:08 p.m. »
Buna seara.
1. Nu stiu care este costul tichetelor de masa in format hartie si nici nu ma intereseaza, fiindca nu acesta a fost criteriul luat in calcul.
2. Avantajati sunt cei care au dorit acest tip de suport, cel electronic.
Pot folosi orice suma de pe card, incarcarea card-ului se face imediat dupa ziua de salariu (se elimina timpul de transport prin curier al tichetelor precum si cel de distribuire la centrale), suma neconsumata ramane pe card si poate fi vizualizata, comisioane zero, etc.
Intr-un cuvant : flexibilitate.
Dezavantaj : in localitatile mici exista posibilitatea sa nu fie magazine in reteaua respectiva.

Anul trecut (septembrie) s-a facut un sondaj in care fiecare salariat a avut posibilitatea sa-si exprime optiunea.
Au fost 2430 optiuni pentru suport electronic si 818 pentru suport hartie, 104 salariati nu au raspuns.
Rezulta ca 72.49% din salariati au optat pentru tichete de masa pe suport electronic (card).

In CCM a ramas prevederea conform tichetele de masa se pot acorda in ambele variante.
Caietul de sarcini care a stat la baza noului contract a fost intocmit exact in acest fel (cu ambele variante), idem contractul care tocmai a intrat in vigoare (prevede ambele variante).
Posibilitatea de optiune pentru o varianta sau alta a ramas la indemana oricarui salariat.
Chiar daca au fost emise carduri pentru toti salariatii (costul de emitere fiind zero), acestea au intrat in "vigoare" doar in momentul activarii.

Daca stiati ca nu va avantajeaza, ar fi trebuit sa puneti o intrebare inainte de a-l ridica si a-l activa.
In acest moment, nu stiu daca in contract este prevazuta si posibilitatea de a reveni, la cerere, la varianta cu tichete pe suport hartie.
Cand aflu, va comunic.