Cam ciudat ca nu sunteti prea atent ... am spus ca despre BVC discutam in ianuarie, asta inseamna ca inca nu s-a decis nimic.
Despre cele enumerate de dvs. :
1. Procesul de achizitie EIP este pe final, in ianuarie are loc analiza ofertelor, sper sa avem un castigator si sa se semneze contractul cat mai repede
2. Solicitat, cu plus peste inflatie
3. Nu voi solicita asa ceva, ar fi o cheltuiala ineficienta pe actualul cod fiscal (este considerata cheltuiala de natura salariala, adica supusa platii contributiilor de 35% si a impozitului de 10%)
4. Solicitat
5. Solicitat
6. Solicitat, pentru salariati, conform prevederi legale
8. Este in curs achizitie pentru efectuarea de masuratori de camp elmg. si zgomot, o prima faza a licitatiei pe SEAP a fost anulata fiindca ofertantii nu au respectat cerintele minimale din caietul de sarcini. Am facut demersuri pentru completarea anexei 2 la legea pensiilor (locuri de munca in conditii speciale) cu activitatea de exploatare, intretinere si reparatii desfasurata in CHE subterane. Reevaluarea locurilor de munca pentru incadrarea in conditii de munca se va putea face doar dupa ce intra in vigoare (daca intra) proiectul de modificare a legii pensiilor, actuala lege nepermitand acest lucru
Vom vedea daca si ce rezultate vor fi, pentru toate cele de mai sus.
9. Am discutat despre asta acum vreo 5-6 saptamani, cand am negociat planul de formare profesionala pe 2019 si m-am ales cu zambete ironice, inclusiv de pe partea mea, asta nu inseamna ca am renuntat. Cred ca ar fi prea mult cate o scoala in fiecare sucursala, dar 2 pe Hidroelectrica, pentru inceput, ar fi absolut necesare. Pentru 2019, am stabilit reluarea formarii profesionale externe, pentru aprox. 500 muncitori. Sper sa nu ni se mai puna bete in roate la achizitia formatorilor.
7. Pentru acest punct, ar trebui sa am o situatie concreta. Nu este apanajul sindicatului, fiecare sef CHE/sectie ar trebui sa prevada in PASS aceste lucruri. Sindicatul o poate face daca i se aduce la cunostinta situatia in sensul ca s-a solicitat pe caile normale si nu s-a rezolvat. Repet, situatia concreta, nu generalitati : care sunt centralele, in ce sens nu se respecta regulamentele de exploatare, cum este afectata functionarea in siguranta, demersurile efectuate si nesolutionate. Astept ...