Autor Subiect: Sezonul examinarilor  (Citit de 2819 ori)

Offline robu

• Full Member
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Sezonul examinarilor
« : Ianuarie 09, 2018, 06:18:22 p.m. »
Nu mai are nimeni timp de o gluma,poanta sau propaganda pro ori contra?Probabil,toata lumea studiaza din greu pt. a obtine o nota cit mai mare.Sa terminat cu gluma.A coborit militaria din pod Mercerul asta.Gata cu ,,Sa traiesti sefu!Cum a-ti petrecut de sarbatori?Ce va face familia?"Mucles ba!Gata cu periatul si cu glumele.Sefii gindind a inventa nodul la papura,iar subalternii tematori si nevricosi cauta cit mai mult sa nu atraga ghinionul cu vreun subiect greu.Sa fim totusi optimisti si sa credem ca exista viata si dupa implementarea Mercer.Sefilor le sugerez sa aplice cu ratiune noile norme de evaluare a subalternilor.Corectitudinea de care vor da dovada ii va face pe oameni sa-i pretuiasca in continuare,simtind asfel ca prestatia lor la locul de munca e apreciata just.Examinatilor le doresc stapinire de sine si sa se gindeasca ca subiectele contin intrebari doar din ceeace fac la servici,iar examinarea e la fel ca altadata:oameni care chestioneaza pe colegii lor subordonati si doar atit.Eu asa cred ca trebuie sa se petreaca lucrurile.De vor exista devieri de la aceste norme elementare de comportament nu ezitati sa le faceti publice caci altfel obiceiurile proaste vor deveni obisnuinte si ar fi pacat sa le acceptam.

jorj

• Vizitator
Care examinări?
« Răspuns #1 : Ianuarie 09, 2018, 08:41:09 p.m. »
Buna seara!
Alo...care examinări tovarăși? O ținem numai in evaluări și testări? Nu mai lucrăm, înebunim oamenii? Nu suntem tot noi cei care exploatăm hidrocentralele de vreo 40 de ani?  Nu mai corespundem?
N-am dat  9 teste la final de an? Profesional, SSM, PSI, Protectie civilă, Mediu, Calitate, Acordare prim ajutor, Legatori de sarcină, macaragii, scris și oral! N-am facut mereu vizita medicală si testare psihologică anuală iar polițiștii cu armament în dotare o dau la 3 ani? Ce dracu' lucrez la NASA, ne-am tâmpit de tot...sau vor să ne tâmpească alții?
« Ultima Modificare: Ianuarie 09, 2018, 11:45:24 p.m. de jorj »

George T.

• Vizitator
Re: Sezonul examinarilor
« Răspuns #2 : Ianuarie 09, 2018, 09:14:09 p.m. »
Sub pamant S.R.L.

Offline Un TESA

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Ianuarie 10, 2018, 01:11:23 a.m. »
Mercerul nu presupune nici o examinare suplimentară faţă de cele existente până acuma.
Eu am înţeles că va exista însă un examen suplimentar, pe care îl vor susţine doar cei care solicită avansare (creşterea anuală a salariului cu 10%). Acest lucru a fost introdus în noul CCM la solicitarea sindicatului, pentru ca selecţia celor care primesc avansare să se facă în baza acestui examen, şi să nu depindă de decizia şefului direct.
Cei care nu solicită avansare nu dau acest examen şi primesc salariul conform adiţionalului la CIM semnat la sfârşitul lunii decembrie. Banii aceia sunt garantaţi.
Numărul celor care pot primi avansare va fi limitat de bugetul aprobat de administraţie. Nu e clar dacă în acest an vom avea un buget alocat avansărilor, şi cât de substanţial va fi (nu este aprobat nici măcar bugetul care conţine indexările deja semnate).

Poliţia face testare psihologică o dată la 3 ani, şi constată ulterior că violatorii, pedofilii şi alţi ţicniţi trec acest examen fără probleme. Acum vor să introducă testarea cu detectorul de minciuni la poliţie. Să vedem cu răspund la întrebarea "Aţi luat vreodată mită?"
Poate le vine vreo idee şi la Hidroelectrica. Un test lunar cu detectorul de minciuni, cu întrebarea "Aţi îndeplinit întocmai şi la timp toate atribuţiile din fişa postului?"
Sau o probă fizica 100m garduri de sârmă ghimpată.

Offline Legea lui Ohm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
Ore suplimentare 2017
« Răspuns #4 : Ianuarie 10, 2018, 01:33:07 p.m. »
Domnule administrator,cum vor fi platite orele suplimentare lucrate in 2017(lunile 10-12)?Vor fi platite la nivelul salariului si in conditiile cind au fost facute aceste ore si fiscalizate conform noilor reguli,impuse incepind cu 01.01.2018?In momentul cind aceste ore au fost facute nu exista indexarea de 20% care sa acopere contributiile transferate la angajat.Va rugam sa lamuriti acest lucru.Multumim anticipat!

Offline Administrator

• Administrator
  • Sr. Member
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Ianuarie 10, 2018, 08:43:19 p.m. »
Vor fi platite corect.

Offline Legea lui Ohm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Ianuarie 10, 2018, 10:04:38 p.m. »
Ce inseamna corect?Valoarea acestor ore va fi indexata cu 20%?