Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Felix

Pagini: [1]
1
Domnule Matasa ,atunci când cineva ne încalcă o valoare, prima reactie este să ripostăm.

Această întrebare tăioasă este un astfel de exemplu.

Însă din apelul la amenintări rezultă cel puțin 3 dezastre:

1. Amenințăm când suntem amenințați. Șeful a ripostat. Înseamna că s-a simțit amenințat. Înseamna ca îi este frică.

2. Relația cu acel om și relațiile din echipă suferă.

3. Productivitatea echipei scade considerabil.

Alternativa?

Indiferent de situatie: calm.

Biblia spune că “omul care nu este stăpân pe sine este ca o cetate surpată și fără ziduri.”

O zi bună domnule Matasa

2
Discutii si opinii / Suntem duși cu preșul și preșul e găurit.......
« : Aprilie 08, 2019, 10:39:28 a.m. »
„Salariul mediu net va creşte anul acesta cu 15%”, a de­cla­rat Bogdan Badea, directorul ge­neral al Hidroelectriaca, cel mai mare producător de energie din România.

https://www.zf.ro/companii/energie/salariile-din-hidroelectrica-cea-mai-profitabila-firma-din-energie-vor-creste-cu-15-dar-parcul-de-hidrocentrale-este-neschimbat-de-10-ani-17228514

Conducerea Hidroelectrica vrea salarii uriașe: Un director ar putea primi lunar, în medie, 68.166 lei brut

https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-22396072-conducerea-hidroelectrica-vrea-salarii-uriase-director-putea-primi-lunar-68-166-lei-brut.htm

Acestea erau dorințele directoratului în 2018 , iar noi suntem în situația găinii lui Stalin, jumuliți, ciufuliti și ciugulim câte un bob din mâna lui tătuca......minciuni,minciuni și iar minciuni , sindicatul tace nu mai spune nimic........  oare ce se întâmplă?

3
Discutii si opinii / De ce nu o să câștigăm procesele
« : Martie 21, 2019, 10:40:03 a.m. »
 https://newsweek.ro/justitie/document-toader-imixtiune-in-actul-de-justitie-a-recomandat-sefilor-de-instante-sa-intre-in-dosare

DOCUMENT Toader, imixtiune în actul de justiție: a recomandat șefilor de instanțe să intre în dosare



Ministrul Tudorel Toader este acuzat de sindicaliști de imixtiune în actul de justiție. Acuzațiile au la bază un document emis de ministrul Toader prin care le cere președinților de tribunale și curți de apel să facă toate „diligențele” pentru a interveni în proces
Este vorba despre procesele care au ca obiect "stabilirea drepturilor salariale". Motivul? Câștigarea drepturilor salariale în instanță afectează bugetul de stat.

Tudorel Toader a emis o solicitare către președinții tribunalelor și curților de apel pe 12 martie 2019. Conform documentului, Toader le explica judecătorilor că, "având în vedere atribuțiile dumneavoastră (…) cu privire la coordonarea și controlul privind admnistrarea curților de apel și tribunale și ținând seama de impactul bugetar create de hotărârile judecătorești referitoare la stabilirea drepturilor salariale, vă recomandăm să depuneți toate diligențele necesare în vederea formulării apărărilor și căilor de atac corespunzătoare în dosarele care au acest obiect".

Federația Publisind atrage atenția că imixtiunea ministrului îmbracă forma unei "recomandări" pe care acesta o trasează președinților Curților de Apel și Tribunalelor, adică exact acelora care zilele trecute se deziceau de protestele subalternilor.

Unul dintre experții consultați de Newsweek România a explicat că sunt litigii salariale pe care judecătorii, procurorii și grefierii le au cu Ministerul Justiției. "Prin acest document, ministrul îi ceartă pe președinți că se pierd procesele. Dar procesele nu se pierd din vina magistraților. Se pierd pentru legea nu e făcută cum trebuie. Ministrul le spune judecătorilor ce să facă. Nu e normal să îi cerți pentru culpa ministerului. Este un document care arată o imixtiune gravă în actul de justiție", a spus expertul, care nu a vrut să fie citat.

Ce spun sindicaliștii?
Sindicațiștii susțin că nu de puține ori au fost puși în ipostaze dificile de a le explica membrilor de sindicat de ce acțiunile promovate în instanță, având ca obiect drepturi bănești, sunt pierdute și asta pentru că de multe ori, dosare care au același obiect, aceeași motivare și același temei sunt interpretare diferit.

"Iată însă, că acest lucru nu este cauzat doar de modul de interpretare al judecătorului și nici de alte chestiuni ce țin de esența justiției, ci mai degrabă de cât costă statul dacă acel proces va fi câștigat (…) Mulți lideri care au promovat acțiuni în instanță privind drepturile salariale ale membrilor au suspectat existența unei imixtiuni în actul de justiție care vine de la cel mai înalt nivel. Nimeni însă nu și-a permis, în lipsa unor minime dovezi să afirme răspicat acest lucru, din simplul motiv că este aproape imposibil să probezi existența unor directive de partid", susțin sindicaliștii de la Publisind.

4
Discutii si opinii / "perla coroanei"
« : Martie 20, 2019, 10:54:05 a.m. »
https://www.cotidianul.ro/ce-a-descoperit-curtea-de-conturi-la-perla-energiei-romanesti/


Curtea de Conturi a constatat faptul că modul de administrare a patrimoniului Hidroelectrica, companie deținută de statul român, nu este în concordanță, sub toate aspectele semnificative, cu scopul, obiectivele și atribuțiile prevăzute în actele normative prin care a fost înființată entitatea și că nu se respectă, sub toate aspectele semnificative, principiile legalității, regularității și economicității, gradul de răspândire în activitatea entității verificate a cazurilor de neconformitate a obiectivelor specifice fiind ridicat, se arată în Raportul public al Curții de Conturi pe anul 2017, elaborat de Curtea de Conturi. În perioada 2017-2018, societatea a procedat la achitarea și înregistrarea pe cheltuieli de exploatare a sumei de 105 mii lei, reprezentând onorarii pentru servicii de asistență juridică și reprezentare, fără a avea la bază documente care să certifice prestarea serviciului. În timpul misiunii de audit, entitatea verificată a procedat la corectarea înregistrărilor efectuate prin notă contabilă, sumele fiind transferate și evidențiate în contul contabil „Cheltuieli în avans”. Sistemul de control intern managerial nu a fost implementat în totalitate, fiind implementate numai șase standarde din totalul celor 16 standarde existente în Ordinul SGG pentru aprobarea Codului controlului intern managerial al entităților publice. Totodată, nu au fost elaborate proceduri formalizate pentru toate activitățile procedurabile.

Societatea nu a înregistrat în patrimoniu contravaloarea bunurilor puse la dispoziție de locator, achiziționate în baza contribuției stabilite prin contractul de închiriere având ca obiect efectuarea de lucrări de amenajare a spațiului închiriat, în sumă de 1.116 mii euro și, totodată, nu a procedat la recepția acestor bunuri în termen de un an de la data finalizării lucrărilor.

Au fost imobilizate fonduri bănești în sumă de 1.781.431 mii lei pentru realizarea unor obiective de investiții care nu au fost finalizate, generând cheltuieli cu utilitățile (pază, iluminat, încălzire, ventilație etc.), nefiind îndeplinit scopul pentru care au fost proiectate. Obiectivele de investiții începute în perioada 1972-1990, direcționate spre amenajarea hidroenergetică a unor râuri pentru valorificarea energetică a acestora, aveau ca scop producerea energiei electrice, dar nu au fost finalizate. Unele dintre acestea sunt supuse degradării în timp, iar altele sunt abandonate. SPEEH Hidroelectrica SA a constituit ajustări în sumă totală de 1.772.003 mii lei pentru deprecierea imobilizărilor în curs de execuție.

Pentru investițiile nefinalizate aferente a 10 obiective (nouă obiective aprobate înainte de 1990), în perioada 2016-2018, au fost alocate fonduri în sumă totală de 10.839 mii lei pentru cheltuieli cu paza, iluminat, încălzire, epuizmente și personal de inspecție periodică la fronturile de lucru deschise. În programele de
investiții aprobate pentru anii 2016, 2017 și 2018 nu au fost incluse, cu prioritate, obiectivele de investiții în curs, sumele aprobate pentru investiții în curs scăzând de la un an la altul (41,3% în anul 2016, 40,75% în 2017 și 31,36% în anul 2018), ponderea fiind alocată pe alte obiective de investiții ca urmare a includerii unor obiective noi de investiții. Totodată, s-a constatat neutilizarea integrală a sumelor alocate prin buget pentru investiții în curs, gradul de realizare fiind de 42,85% în anul 2016, de 68,21% în anul 2017 și de 11,18% în anul 2018 (până la 30.06.2018).

Au fost analizate 11 obiective de investiții aflate în curs de execuție, iar comisia numită a efectuat recomandări de abandonare a lucrărilor realizate doar în cazul a trei obiective, pentru restul obiectivelor analizate, recomandările se referă la efectuarea de studii de optimizare și actualizare a indicatorilor tehnico-economici, finalizarea lucrărilor într-o valoare optimizată etc.

În baza recomandărilor efectuate de comisie, în cazul a trei obiective de investiții în curs de execuție, conducerea SPEEH Hidroelectrica SA a aprobat efectuarea demersurilor pentru obținerea unei hotărâri de guvern de optimizare a schemei de amenajare a obiectivului de investiții. Societatea a efectuat plăți necuvenite, în sumă de 44 mii lei, reprezentând indemnizații fixe brute lunare achitate membrilor Consiliului de Supraveghere pentru alte perioade decât cele contractuale, respectiv în afara perioadei de mandat a acestora. Au mai fost constatate plăți reprezentând remunerații necuvenite acordate Directoratului Hidroelectrica SA, în sumă de 118 mii lei, aferente componentei variabile a indemnizației brute lunare stabilite prin contractele de mandat. Prin aceste plăți, la care se adaugă obligațiile entității la Bugetul general consolidat al statului, au fost majorate cheltuielile de exploatare, diminuând profitul impozabil și,
implicit, impozitul pe profit. Hidroelectrica nu a procedat la recuperarea sumei de 82 mii lei, reprezentând onorariul de succes stabilit în contractul de asistență juridică cuvenit societății pentru pronunțarea de către instanță a unei hotărâri judecătorești definitive favorabile. În timpul misiunii de audit, Hidroelectrica SA a formulat acțiune pentru recuperarea sumei în temeiul prevederilor Codului civil, însă, până la data finalizării misiunii de audit, nu a fost stabilit un termen de judecată.

Societatea nu a respectat clauzele contractuale într-un contract de prestări servicii, respectiv nu a efectuat recepția serviciilor acceptate la plată, în sumă de 1.843 mii lei, în condițiile în care contractul în baza căruia au fost achiziționate are durata expirată. Prin urmare, s-a procedat la restituirea garanției de bună execuție fără a avea la bază documentul constatator de îndeplinire/neîndeplinire a obligațiilor contractuale de către contractant. Au mai fost constatate aspecte referitoare la nerespectarea prevederilor legale privind remunerarea orelor suplimentare prestate peste programul normal de lucru, respectiv pentru activități (de birou) desfășurate peste programul normal de lucru, fără a fi de natura celor ce implică lucrul sistematic peste program. Salariații au beneficiat atât de sporul pentru lucru sistematic peste program (între 10 și 25% acordat la salariul de bază, conform CCM), cât și de plata orelor suplimentare prestate peste programul normal de lucru, fără ca prin notele de fundamentare să fie justificată natura muncii sau remunerarea orelor suplimentare prestate peste programul normal de lucru, în alte condiții decât cele legale.

Hidroelectrica nu a procedat la preluarea și predarea bunurilor în cazul cărora s-a emis decizie de expropriere pentru lucrări de utilitate publică și de interes național, pentru care a primit sume ca despăgubiri de la bugetul de stat. Valoarea bunurilor ce nu au fost preluate și predate este în sumă de 187 mii lei, această situație având consecințe asupra neactualizării Inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. Prin HG nr. 900/2017 s-a aprobat amplasamentul și declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată în suprafață de 120.548 mp, care fac parte din coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes național „Amenajare Hidroenergetică Răstolnița” și despăgubirile aferente în sumă totală de 187 mii lei, asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Energiei. SPEEH Hidroelectrica SA a emis decizia de expropriere și decizii de constituire a comisiilor de verificare a dreptului de proprietate sau a altor drepturi reale și acordarea despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată supuse exproprierii.

La nivelul sucursalelor societății s-au constatat următoarele abateri și nereguli: nu au fost constituite garanții de bună execuție în sumă de 116 mii lei pentru contracte ce au ca obiect lucrări de mentenanță și reparații (Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea, Bistrița); au fost decontate cote sociale, cheltuieli indirecte și profit în sumă de 2.486 mii lei, aplicate orelor de consemn la domiciliu, în baza unui acord-cadru și a contractelor subsecvente, în condițiile în care clauzele cuprinse în acestea nu stipulează modul de decontare a acestor cheltuieli; au fost efectuate cheltuieli pentru proiecte și studii de fezabilitate aferente unor investiții viitoare, menținute în soldul contului „Imobilizări corporale în curs de execuție”, în sumă de 2.276 mii lei, fără a exista posibilitatea unei utilizări viitoare a acestora (Sucursala Hidrocentrale Bistrița și Sucursala Hidrocentrale Cluj); au fost menținute stocuri fără mișcare sau cu mișcare lentă (3.226 mii lei), provenite din perioadele anterioare, ceea ce a determinat imobilizări de fonduri bănești pentru achiziția acestor bunuri, care nu au fost date în consum
și pentru care nu există certitudinea că se vor folosi în viitor (Sucursala Hidrocentrale Cluj). De asemenea, au mai fost menținute nejustificat în contul „Imobilizări corporale în curs de execuție” sume reprezentând lucrări de mentenanță cu capitalizare finalizate/puse în funcțiune/recepționate, în sumă de 314 mii lei (Sucursala Hidrocentrale Porțile de Fier). În timpul misiunii au fost întocmite documentațiile economico-juridice pentru toate obiectivele finalizate și recepționate și note contabile de evidențiere corectă a acestora în contabilitate. Pentru 11 obiective de investiții, în condițiile în care pentru unele dintre acestea au fost întocmite procese-verbale de recepție la terminarea lucrărilor, iar, în cazul altor obiective, lucrările au fost finalizate, dar nu au fost întocmite
procesele-verbale de recepție, la terminarea lucrărilor fiind menținute sume (3.265 mii lei) în contul „Imobilizări în curs” (Sucursala Hidrocentralei Râmnicu Vâlcea). În timpul misiunii au fost luate măsuri pentru remedierea abaterii.

De asemenea, s-au menținut stocuri de materiale consumabile, materiale de natura obiectelor de inventar, materiale aflate la terți, în valoare de 6.389 mii lei, fără mișcare, în cazul cărora nu au fost formulate propuneri de casare pentru toate stocurile fără mișcare, iar pentru propunerile formulate nu a fost emisă decizie. Totodată, s-a constatat faptul că nu au fost calculate și înregistrate ajustări pentru deprecierea acestor stocuri la nivelul necesar (Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea). Pentru activitățile derulate în domeniul hotelier (cazare, restaurant) la Baza de Tratament și Recuperare Tierna a fost efectuată plata nejustificată a sporului de 100% pentru zilele de sâmbătă și duminică, respectiv de 200% pentru zilele de sărbători legale, în sumă de 90 mii lei, în condițiile în care în perioada respectivă nu au existat grupuri programate, precum și cheltuieli cu combustibilul și energia electrică în sumă de 56 mii lei, fără respectarea principiilor economicității, eficacității și eficienței în utilizarea fondurilor (Sucursala Hidrocentrale Hațeg.

5
Discutii si opinii / Inca o bataie de joc,,legala"
« : Februarie 07, 2019, 12:20:10 p.m. »
Poate ca unii ați aflat deja.
Am pierdut la apel în dosarul cu prima de vacanță (s-a judecat pe 23 ian, s-a pronuntat pe 06.02.2019)
 Soluția afișată pe just.ro este seacă.
Este total aiurea.
Nu mai avem cale de atac în România.
Mulțumim partid iubit  că ne-ai călit.

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000789833&id_inst=2



6
Discutii si opinii / Cod Rosu si portocaliu
« : August 03, 2017, 12:54:15 p.m. »
ANM a anuntat cod rosu si portocaliu de canicula. Cand vom primi apa minerala asa cum spune legea? Probabil dupa ce vom muri
Domnule Aurariu luati legatura cu administratia >:( >:( >:(
 http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari/

7
 http://www.investenergy.ro/cum-vor-sefii-sa-mentina-hidroelectrica-cei-mai-buni-salariati-corectii-de-clase-si-indexare-salarii-cu-conditia-implementarii-unui-nou-sistem-de-salarizare-ce-spune-sindicatul-negocierile-conti/
 Publicat pe 22 martie 2017 Cum vor șefii să mențină în Hidroelectrica cei mai buni angajați: corecții de clase și indexare salarii cu condiția implementării unui nou sistem de salarizare. Ce spune sindicatul, negocierile continuă La Hidroelectrica se dorește, de mai bine de un an, implementarea unui nou sistem de salarizare care, potrivit conducerii, să recompenseze competenţa, performanţa și care să motiveze şi să menţină în societate cei mai buni salariaţi. Consultantul – firma Mercer a proiectat un model de salarizare, urmare a evaluării posturilor din cadrul societății. Chiar dacă, conform Contractului Colectiv de Muncă, există o convenție între conducere și sindicate, se negociază în continuare o serie de aspecte legate de salarizarea angajaților. Șefii Hidroelectrica intenționează efectuarea unor corecții de clase și indexarea cu 6% a tuturor salariilor cu condiția implementării noului sistem de salarizare, care este prezentat ca o soluţie de eliminare a inechităților pentru tot personalul societății, din exploatare și TESA. După o serie de întâlniri între administrație și sindicate, au fost identificate inechităţile din companie, însă nu există un consens asupra soluţiilor de rezolvare, potrivit unui document consultat de InvesTenergy. Se pare că sindicatul nu agreează, în totalitate, noul sistem de salarizare propus de conducere. Surse sindicale susțin că au fost identificate de către administraţie doar inechitățile din exploatare, iar eliminarea acestora se poate face pe actualul sistem de salarizare. Potrivit reprezentanților salariaților, grila de salarizare propusă nu rezolvă problemele actuale, menținându-se aceleași decalaje mari între limitele minime și maxime prevăzute pentru o funcție/meserie. Se pleacă de la un salariu minim cu puțin peste minimul pe economie, în schimb ce maximul crește cu circa 70%. Tot managerii câștigă!, spun sindicaliștii. Oferta administrației pentru salariații Hidroelectrica: stabilirea unei trepte pentru fiecare grupă de centrale/stații/baraje, conform ierarhizarii centralelor convenite cu sindicatul. Centralele subterane beneficiază de o treapta superioară față de centralele din aceeași categorie; aducerea la clasa medie a personalului aflat sub media venitului calculat pe funcție/meserie pentru fiecare grupă de centrale/stații/baraje, prin creșterea clasei și/sau treptei de salarizare; aducerea la treapta stabilită și a celor aflați peste medie, astfel încât salariul de bază să fie cel puțin egal cu cel actual; alocarea unei sume de bani pentru corectare inechități la personalul TESA, ce trebuie avizată de Consiliul de Supraveghere; creștere salarială de 6% pentru tot personalul, sub condiția avizării de către CS; Urmare a implementării sistemului de salarizare tip Mercer în Hidroelectrica, salariul de bază va crește, în medie, cu circa 200 lei pentru  2300 salariati, pentru care se realizează corecții la clasă sau/și treapta de salarizare. Surse sindicale suțin că majorările salariale sunt mici pentru majoritatea angajaților deoarece se modifică treapta, nu și clasa!

8
Un mare NU impotriva salarizarii Mercer

Pagini: [1]