Autor Subiect: Negocieri CCM 2020  (Citit de 22510 ori)

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #60 : Decembrie 17, 2019, 11:42:03 p.m. »
Ceva nu e în regulă cu toate aceste procese pierdute pe bandă rulantă.
 Să le luăm pe rând. Am beneficiat de consultanță juridică înainte de a deschide acțiunea
în instanță? Probabil da.Că de aia ne-am dus buluc toți,la sfatul conducerii sindicale(erau unii care chiar calculasera la virgulă și știau cât vor încasa).
S-au depus acte și documente doveditoare care să convingă instanța  de soliditatea și temeiul cererii formulate?Probabil da,că de aia la orice întrebare despre stadiul procesului răspândacii de servici răspundeau siguri pe ei :,,Stați liniștiți!Totul e OK"
Există la cineva,pe undeva, o chitanță, pe numele reprezentantului legal și cel sindical cum că s-a încasat o sumă de bani, cu titlu de onorariu de reprezentare în instanță?Probabil că da,dar tare aș vrea să o văd cu ochii mei,și mulți alții că mine.
Mulțimea asta de probabilități mă pune pe gânduri și mă face să mă gândesc la ce e mai rău. Asta dacă nu cumva e doar un coșmar închipuit, fără nici o legătură cu realitatea.

Exista o sentinta a TB in dosarul 34499/3/2015 si o decizie definitva a CAB in acelasi dosar, reclamanti fiind salariatii Hidroserv Bistrita, speta fiind aceeasi.
Exista un contract si facturi pentru fiecare departament iar plata onorariului s-a facut prin transfer bancar, din contul Sindicatului in contul casei de avocatura.
Daca vreti sa vedeti documentele, va trebuie mai mult decat un nickname si o adresa de e-mail fictiva.

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #61 : Decembrie 18, 2019, 12:05:33 a.m. »
Ce sa mai raspunda?!?!?!/ am luat-o in barba si de data asta......cica s-a semnat..... in defavoarea noastra.... de ce nu respecta si ei mandatul, asa cum il respecta directoratul?!?!?! degeaba scrim si vb aici... am fost vanduti si de data asta

Hai sa vedem, domnule Adrian, cum te-a dezavantajat sindicatul si te-a vandut pe tine personal, ca sa vorbim la concret.
2017 - majorare salariu baza in urma corectiei inechitatilor, cu 38,39%, protocol semnat de subsemnatul.
2017 - majorare salariu baza cu 6% la final de decembrie, protocol semnat de subsemnatul.
2018 - majorare salariu baza cu 10% de la 01 ianuarie, protocol semnat de subsemnatul.
2018 - majorare salariu baza cu 6% in dec., avansare la propunerea sefului direct, protocol semnat de subsemnatul.
2019 - majorare salariu baza cu 10% de la 01 iunie, protocol semnat de subsemnatul.
(nu punem indexarea de 20% de la 01.01.2018, aceea a acoperit trecerea contributiilor de la angajator la salariat).
Total 1.38*1.06*1.1*1.06*1.1=1.88%
88% crestere salariala in 2 ani !!!

Cat din aceasta crestere ai fi obtinut fara sindicatul pe care il blamezi ?
Daca poti sa-mi dai un raspuns sincer, bine.
Daca nu, nu te obosi.
Sa-mi trimiiti un sms si sa-mi spui cand sa sterg mesajul.

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #62 : Decembrie 18, 2019, 06:20:23 a.m. »
Salariații de la Hidroserv Bistrița au pierdut și ei sau au câștigat? A-ți putea preciza acest lucru?Dacă au pierdut înseamnă că e un blestem pe branșa noastră. Dacă nu, ghinionul nostru.
Cât despre chitanțele care există dar ele nu pot fi puse pe forum sunt de acord. Însă niște ședințe de sindicat de informare organizate înainte și pe durata acestor acțiuni în instanță erau necesare.
Afirmați că în doi ani am beneficiat de 88% majorări salariale. Așa o zice pixul pe hârtie, dar buzunarul nu confirmă calculele.

Offline Matasa Adrian

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #63 : Decembrie 18, 2019, 06:41:36 a.m. »
Domnule Lider, asa o fi cum spui.... pe hartie iese 88% majorare la salar, dar atunci cum se face ca tot salarii de mizerie avem?!?!?! cum se face ca un masinist, care e si vestit agent de securitate, are un salar aproape ca o femeie de servici sau ca un necalificat in constructii?!?!?! unde e raspunderea noastra si responsabilitatea in instalatii??!?!?? Eu nu va rog sa sterge-ti mesajul si nici nu blamez sindicatul, eu vreau ca la negocieri sa informati mai des oamenii cu ceea ce negociati. de cativa ani va rog sa faceti cumva sa rezolvati si mecanoagentii sau electricienii sefi tura sau sefii de centrala care la viitura se urca pe macara si curata gratarele. in afara de faptul ca de doua ori s-a pierdut hartia si de vreo doua ori a-ti spus ca Bistrita e singura care curata gratarele cu proprii oameni si restul sucursalelor cu hidroservul, nu am vazut nici o actiune. despre dosraul cu dotarile nimic.  despre masini la sefii de centrala nimic. eu fac aproape 1500 de km pe luna pt intreprindere si in afara de benzina si aia cu 7,5% nimic. plata la un schimb de ulei, la o revizie.... asta inseamna un pachet salariat atractiv pt oameni. ce mai primesc pe langa salar.... nimic. Cand oamenii te intreaba ce s-a obtinut la negocieri si eu le spun 5%marire, stiti ce imi spun ei?!?!? pai sotia este femeie de servici la scoala si are salar mai mare ca mine, are vaucher de vacanta, are ... si tot asa.... si de pomana incerci sa le spui ca vom face si vom vedea...
pregatire profesionala trecuta in CCM in fiecare an.... a-ti verificat cati oameni au fost si daca s-a facut ceva?!?!?! asigurari de sanatate din 2021... 2020 nu exista?!?!?! sunt multe, foarte multe dorinte ale oamenilor, pe care dumneavoastra le-a-ti sters din prima. Asa cum v-ati facut un mandat, de ce nu-l respecta-ti cum face administratia??!?!?!? de ce atunci cand ei au spus nu la o doleanta a sindicatului, sau mandatul sindicatului era sub 50%din ceea ce vroiam, de ce nu a-ti informat oamenii, ca sa facem miscari de trupe?!?!?! Noi semnam contractul ca sa avem CCM 2020?!?!?!

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #64 : Decembrie 18, 2019, 09:51:58 a.m. »
Robu :
- au castigat, evident, doar nu eram tampit sa pornesc un dosar stiind ca altii au pierdut pe aceeasi speta
- am afirmat ca domnul Matasa a castigat 88% la salariu; nu toti salariatii au castigat 38% cu ocazia corectiei inechitatilor si nu toti au beneficiat de avansare (la propunere sef direct sau prin examen)

Matasa :
- matale nu ai salariu de mizerie, ca sef CHE, hai sa fim seriosi; ca ar trebui sa fie mai mare, de acord
- salariile mici vin dn perioada in care s-au taiat drepturi; e o utopie sa crezi ca poti pune la loc repede-repede ce ai pierdut in 4 ani de insolventa, sa mai pui si in plus si sa cresti si nr. de personal, redus cu 40% in insolventa
- despre formare profesionala ti-am scris, n-ai citit; a inceput cu electricienii, 7 serii de aprox. 50 persoane, la Tierna, prima serie a fost in nov., urmatoarea in februarie
- masini de serviciu : pe noul contract de leasing s-a suplimentat nr. de masini pt exploatare, dar conteaza ce au cerut cei de la fiecare sucursala
- macaragii : cand m-am ocupat personal de problema, a ajuns intr-un stadiu in care mai avea nevoie de o semnatura; cineva nu a avut rabdare si a suplimentat lista cu inca 40 persoane, fara acoperire, fara sa spuna
Pachetul pe care am reusit sa-l obtinem pentru urmatorii 2 ani a fost acela pe care il stiti, cu cresteri in etape, cumulat va ajunge pe la 15% crestere salariala. Am optat sa folosim suma pt cresteri salariale in baza, nu alte beneficii, care pot disparea oricand. Asigurarile nu incap in 2020, ar fi trebuit sa taiem din indexare. Pot fi imbunatatiri pe parcurs, daca lucrurile merg bine, la momentul potrivit.

Nu-mi spune de miscari de trupe.
Vreau sa va vad cand nu mai curatati gratarele infundate fiindca nu vi se plateste sporul aferent.
Atunci imi demonstrati ca sunteti in stare sa va miscati.
Pana atunci, vorbim povesti.

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #65 : Decembrie 18, 2019, 11:38:55 a.m. »
Multumesc pentru lămuriri.
Se poate afla nr.de dosar și lectura sentința cu pricina?Poate ne dumirim ce au avut  ei și noi nu.
Iar despre explicațiile privind creșterile salariale dobândite să fie în natura firii(omenești) ,ca de la sine înțeles:La salariile cele mari creșterile cele  mai mari!(cu tot respectul cuvenit)?

Offline jorj

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Negocieri
« Răspuns #66 : Decembrie 18, 2019, 04:20:46 p.m. »
Buna ziua.
Cel mai grav lucru este ca reprezentantii Hidrosind nu comunica cu noi. Dar de combătut ne combat tare. Asistăm neputinciosi cum drepturile noastre se pierd, gradual, la fiecare 2 ani. Am mai spus ca salariul nu este totul. Degeaba castig la salariu 5%,  care nici macar nu acopera cresterea preturilor si taxelor pe un an, daca pierd alte lucruri mult mai importante. Vedeti ca ni se imbolnavesc oamenii pe capete, vedeti ca turele se inmultesc pe zi ce trece, vedeti ca există deficit de personal pe locurile de munca, vedeti că suntem musafiri pe acasa. Ziceti ca orele suplimentare se platesc lunar? Poate la sefi că la noi nu. Aproximativ jumătate din bani se duc pe taxe si impozite la stat. Hidroelectrica trage de salariat pana la epuizare după care il arunca la gunoi. Daca i-ar durea undeva de oameni ar angaja personal sa acopere deficitul. Dar nu. E mai ieftin sa platesti orele suplimentare din care lucratorul nu ramane cu aproape nimic. De cele mai multe ori, îi dă pe medicamente sau la doctor. Aceste discutii ar trebui sa le poarte liderii nostri cu administratia la negocieri.


Offline LEGEAluiOHM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #67 : Decembrie 19, 2019, 07:25:18 p.m. »
Buna seara!Din ce vedem,aici se reglează lucruri între persoane,care din ce pare se cam cunosc.Ceilalti care așteaptă un răspuns,o confirmare ,așa cum am scris și în postările anterioare,din partea unui oficial Hidrosind,asista la aceste certuri.Domnilor,ce e obținut?Ce primim,de fapt..Mulțumim anticipat pentru răspuns! Domnule Aurariu,va rugam sa lămuriți lumea.Multumim.De pălăvrăgeala nu ducem lipsa Scurt și la obiect,să înțelegem ce a fost și ce va fi!Seara bună!

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #68 : Decembrie 20, 2019, 04:16:06 p.m. »
Domnule,,Legea lui Ohm"care au fost așteptările dvs.?Ce i-ati  transmis  liderului dvs.de grupă ?Dacă a fost ceva asteptati-vă la mult mai puțin. Dacă nu a-ți cerut nimic concret nu mai contează, ve-ți  primi ce rămâne de la alții.
« Ultima Modificare: Decembrie 20, 2019, 06:45:41 p.m. de robu »

Offline LEGEAluiOHM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #69 : Decembrie 29, 2019, 04:19:47 p.m. »
Buna seara!Se vorbea de un 5% începând cu 20 decembrie,înțelegem că se lucrează la adiționale... :)Domnule ,,Robu",nu cred că e problema ta ce așteptam noi.Din cite se vede,încerci să fii un formator de opinie pe acest forum,cu șanse de reușită extrem de mici.Poti fi o figură importantă în acest sindicat,dar postind sub protecția anonimatului,nu ai dreptul de a impune puncte de vedere.Sa înțelegem că tu ai cerut,ai primit și totuși,a mai rămas ceva și vor primi și ,,alții"....Important e că vor primi...In rest...lasă-i pe cei responsabili sa lămurească lucrurile.Zile bune!

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Negocieri CCM 2020
« Răspuns #70 : Decembrie 30, 2019, 03:15:42 p.m. »
   Din ce spuneti dvs. reiese ca aveti mare incredere in cei responsabili(conducerea sindicala?),despre a caror prestatie,eu si inca cativa,ne tot exprimam nemultumirea de ceva vreme.Sa inteleg ca increderea nestramutata cu care ii creditati nu v-o poate slabi un instigator(formator de opinie) ca mine?
    Bun. Respect asta.
Conform teoremei(nu teoriei) dvs. cum ca doar cei care nu folosesc nickname ci doar numele real au dreptul de a impune puncte de vedere pe acest forum rezulta ca doar domnii Aurariu si Matasa au dreptul să exprime vreo opinie.
    Pe langa faptul ca ar fi mare plictiseala ar fi si putin nedemocratic.Sa va demonstrez de ce.
    Practica ,,nickname-ului" este echivalentul votului secret,fundament al democratiei, garantia liberei exprimari și care restrange posibilitatea constrangerilor si presiunilor din partea celor aflati in pozitii de forță și conducere.
    In totalitarism s-a folosit votul cu carnetul de partid la vedere nu pentru a întări impresia unității de monolit in jurul partidului unic cat pentru indentificarea eventualilor dizidenți.
   În concluzie, folosirea nickname-ului nu e dezonoranta(lipsă de cohones sau curaj în asumarea parerilor in public) ci reprezintă utilizarea corecta a dreptului democratic la opinie.
    Bazandu-ma pe faptul ca acest forum a fost deschis cu rolul declarat de informare si exprimarea libera  de pareri,consider ca purtarea de discutii intre conducerea sindicatului si membri cat si intre membrii Hidrosind,mi s-a parut utila si inca mi se pare absolut normala.
   Cand raspunsurile la intrebarile ce macina pe toata lumea au intarziat din cale afara de mult am pus presiune prin postari mai ,,acide" care au dat rezultate în cele din urmă.
   Cat despre ceeace am cerut si primit eu,postarile mele spun totul.
« Ultima Modificare: Decembrie 31, 2019, 01:43:54 p.m. de robu »