Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND

Discutii Generale => Informari => Subiect creat de: Administrator din Martie 17, 2020, 08:42:14 a.m.

Titlu: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Administrator din Martie 17, 2020, 08:42:14 a.m.
Suntem in situatie de urgenta.

Ca cetateni ai Romaniei, suntem obligati, sa respectam regulile impuse de autoritati in situatia speciala in care ne aflam.
Regulile impuse se refera atat la circulatia persoanelor in tara si in afara ei cat si la programul de munca.
Din pacate, gena latina este predispusa la nerespectarea regulilor. Declararea pe proprie raspundere a unui chestionar de evaluare si localizare pe teritoriu Romaniei nu este o ingradire a drepturilor, ci o minima dovada de responsabilitate si de civism fata de cei din jurul nostru. La fel, anuntarea medicului si conducatorului locului de munca in cazul imbolnavirii si/sau prezentarii anumitor simptome specifice.

Ca unitate de producere a energiei electrice, suntem obligati sa asiguram continuitatea functionarii sistemului energetic.
In acelasi timp, suntem obligati sa expunem salariatii si familiile acestora la riscuri cat mai mici.

S-a constatat ca, pana la aparitia unui vaccin, cea mai eficienta metoda de a nu fi contaminati este izolarea.
Pentru TESA Hidroelectrica, se aplica deja munca de la domiciliu, alternativ cu prezenta la locul de munca.
Acolo unde simtiti ca se poate mai bine, intelegeti-va intre voi si mergeti la sefi cu propunerile voastre.

La exploatare, se impune masura izolarii la centrale, pe cat posibil.
Am cerut, atunci cand epidemia era doar in faza incipienta in Romania, luarea de masuri preventive pentru a asigura functionarea centralelor, cu prioritate a centralelor critice.
Lucrurile se misca greu, atat la centru cat si in teritoriu, astfel ca am ajuns in situatia sa nu avem, inca, un plan de continuitate aplicabil.
In ultimele zile s-au facut eforturi in sucursale pentru dotarea unor spatii administrative de pe langa centrale cu cele necesare cazarii personalului, integral sau partial, la locurile de munca, in conditii de izolare. In unele sucursale, pentru unele centrale, s-au gasit si sunt in discutie si alte solutii (diverse pensiuni care asigura conditiile necesare, atat din punct de vedere al cazarii cat si al izolarii).
In alte sucursale, la conducatorii locali nu le prea pasa de oameni.
Aceste cazuri trebuie semnalate mai cu curaj, nu doar sub protectia anonimatului.

Deocamdata, nu s-a stabilit perioada de consemn la centrala, pentru centralele la care nu se poate asigura "pensiune completa" pentru tot personalul.
Se discuta variante de grafice de tura cu 2 ture consemnate la centrala pentru o saptamana, care vor fi inlocuite de personalul aflat la domiciliu.
Alta varianta, mult mai solicitanta pentru oameni dar cu probabilitate de imbolnavire generala a personalului si a familiilor mai redusa, este cu consemn pe 2 saptamani.
Argumente pro si contra, riscuri, avantaje si dezavantaje sunt pentru ambele variante.

Din pacate, cel putin acum, Romania si Hidroelectrica nu poate asigura testarea personalului inainte de a intra in izolare.
Mai sunt vreo 2500 de teste disponibile in tara, din ce am vazut aseara prin presa online ...

Personalul de la Cernavoda a intrat deja in izolare, completa, pe o perioada de 8 saptamani cu posibilitate de prelungire.
Este o alta situatie la ei, sunt toti la un loc, vreo 350 salariati, izolati intr-un campus.
Nici ei nu au fost testati inainte de a se izola, si-au asumat riscul contaminarii toti cei prezenti acolo.

Va trebui sa decidem si noi, cat mai repede, ce facem.
In acelasi timp, este important si cum facem : conditii de cazare, transport, hrana.
Va rog sa-mi semnalati orice considerati ca este necesar, dar concret, nu povesti (nicolae_aurariu@yahoo.com).

Cu stima.



Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: mircea din Martie 17, 2020, 11:37:31 a.m.
La noi la centrala se discuta varianta cu izolare in centrala,cu cazare in camera unde avem vestiarele. Va dati seama ce inseamna cativa insi stand intr-un spatiu atat de mic,cu igiena precara,cu mirosurile de rigoare. Mi se pare o varianta mult mai rea decat cea de a sta acasa sau macar la o pensiune prin apropiere care sa respecte conditiile de igiena,de carantina. Dar daca nimeni nu s-a imbolnavit de ce sa izolam oamenii doar ca sa ne facem ca facem ceva,mai ales ca nu suntem testati inainte de a fi izolati si deci riscam sa ne virusam cu totii ? Pana una alta pastrati igiena. Din pacate mai sunt colegi care isi sufla nasul sau scuipa prin centrala, sau stau cu picioarele pe masa unde se mananca. Aici trebuie sa mai lucram,la bunul simt.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: mircea din Martie 17, 2020, 11:46:10 a.m.
Si apropo de izolare,ce facem cu seful de centrala care pleaca zilnic din centrala si revine,sau cu echipele de reparatii care vin si risca sa ne infecteze. In cazurile astea la ce mai este buna izolarea? Numai in ultima saptamana au venit echipe sau sefi care au adus materiale sanitare. De ei cum ne-am fi putut feri ?
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Matasa Adrian din Martie 17, 2020, 01:24:48 p.m.
NU AVEM MASTI, MANUSI DE UNICA FOLOSINTA, NU AVEM dezinfectant pentru maini si pentru mobilier si aparataj. Avem echipe care vin la reparatii. Daca consemnati doua sau trei ture la centrala, dupa perioada de consemn cine le schimba?!?!?! la doua ture se mai gaseste, dar la trei?!?!?! de unde mai scoate-ti inca trei ture?!?!?! pe ce perioada le consemnati la centrala?!?!?! Vrea hidroelectrica sa faca dotarile necesare???? noi cerem frigidere si aragaze si multe altele de ani buni si nimic. Si crede-ti ca acum vor dota?!?!?! slabe sanse... Cum lucreaza seful de centrala?!?!?! de acasa, de la centrala sau din mijlocul drumului ( din centrul orasului de unde are domiciliul). Sunt multe intrebari fara raspunsuri.... sau nebagate in seama de onor conducere...
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: George T. din Martie 17, 2020, 02:19:57 p.m.
Buna ziua , cred ca este momentul ca toti sa intelegem ca este o situatie destul de complcata pentru intreaga lume. O discutie asezata ar fi mai ok decat sa incepem sa ne vaitam ca nu avem aia nu avem cealalta . Parerea mea este ca incet cu calm , cu masuri concrete din partea administratie si ajutor din partea noastra,  o sa trecem si peste aceasta pandemie. Dumnezeu sa ne aiba in paza !!!
Titlu: Situatie de urgență permanentă
Scris de: jorj din Martie 17, 2020, 09:26:32 p.m.
Buna seara.
Sunteti foarte categorici pentru sechestrarea oamenilor in centrale. Situatie de urgență si stare de necesitate, ziceti? Noi traim permanent in ele. Poate nu ati văzut centralele noastre. În afară de niste amărâte de vestiare, amenajate in fostele camere de baterii cu acid sulfuric, nu avem nici un fel de spatii de habitat. Sunt locuri de munca care n-au nici telefon, wc si apa curentă, stiți acest lucru? Ziceti că-mi protejati familia daca ma consemnati in centrala, sa locuiesc in podul de cabluri? Mă îndoiesc.  Era bună acum tura a sasea, desființată, nu-i asa? Erau bune, acum, blocurile de interventie,  vândute sau lăsate să se dărâme, asa-i? Erau bune acum, stocurile de cazarmament pe care le gestiona fostul serviciu administrativ, pe care l-au desfiintat? NU ati prevăzut niciodată, că vor veni vremuri in care exploatarea trebuie sa vietuiască o perioada la locul de muncă? De ce nu s-au creat conditii pentru a inlesni acest lucru? Incompetenta managerială se acoperă acum cu dispozitii aberante date de administratie, avizate de sindicat,  in urma cărora suferă, salariatul de jos si familia lui. Asta e realitatea cu care ne confruntăm, mai dură decât virusul. S-aveți sănătate.

Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: tzucu din Martie 17, 2020, 09:38:55 p.m.

"Ca cetateni ai Romaniei, suntem obligati, sa respectam regulile impuse de autoritati in situatia speciala in care ne aflam."
Dar domnule administrator caci nu mai poti fi numit lider sindicat cand s-a incalcat contractul colectiv de munca de atatea ori nu eram cetatean al Romaniei ?
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: robu din Martie 18, 2020, 12:44:44 a.m.
In sfarsit,chiar daca cu jumatate de gura, dl. Aurariu recunoaste(dar diplomat cum e,nu generalizeaza),ca in unele sucursale,la conducatorii locali nu le pasa de oameni.I-au trebuit cativa ani si sosirea covid-19 ca sa inteleaga(sau sa recunoasca) si el ceeace unii au tot semnalat in zadar de mult.
Si la naiba:iar face apropo-uri despre lipsa de cohones si cere mai mult curaj in lupta cu nedreptatile,recomandand sa se renunte la nickname-uri,care il cam sacaie.Realitatea insa intrece imaginatia sa.
La oamenii dezamagiti continuu de CCM-uri tot mai dezgolite de drepturi nu vii sa tii discursuri mobilizatoare la sacrificii si solidaritate cu interesele firmei care nici cu trei luni in urma,plina de aroganta si dispret, dicta si nu negocia drepturile angajatilor sai pentru urmatorii 2 ani.
Conditiile si dotarile precare de la locurile de munca nu le poate schimba adm. peste noapte nici daca si-ar dori.De conditii adecvate care sa indeplineasca normele minime impuse de carantina sau izolare epidemica nici nu se poate discuta.
Si la final,ca sa nu fiu doar comentator,am o propunere pt. adm.,simpla si ieftina:sa suspende pe o perioada oarecare lucrarile de mentenanta.
Borza a dictat-o pt. un an si nu s-a intamplat nimic prin instalatii.In schimb a facut profit si si-a luat prima de performanta de 2,2 mil. euro).
Acum ar reduce riscul de imbolnaviri.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Matasa Adrian din Martie 18, 2020, 06:34:39 a.m.
Decretul Presedintelui cuprinde si Prevederile legii privind acordarea unor zile libere pentru părinți nu se aplică angajaților sistemului de Apărare, unități sanitare și alte categorii
Aceste categorii au dreptul la majorarea salariului.
Acum se pot cere mariri salariale, dotari si multe altele ( grupe, vouchere, dotari, etc.), dar domnul administrator are alte probleme. cum sa oblige oamenii sa stea in centrale. Si acum si atunci tot cetateni ai Romaniei eram.... In decembrie cand se negociau salariile si nu obtineam nimic. Tot in centrul localitatii stam toti. Omare parte din salariatii de la S.H. Bistrita nu vor sa stea consemnati in centrale fara marirea salariilor cu 50 % si fara dotarile necesare si cele cerute in decursul anilor.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: mircea din Martie 18, 2020, 01:17:43 p.m.
Asa este dl. Adrian,trebuie sa fim uniti si sa nu cedam in fata presiunilor Adm.+ Sindicat. Trebuie mers la administratie si obtinut sub forma scrisa promisiunea ca dupa trecerea acestei perioade mai grele se vor restabili toate drepturile FURATE de la angajati. Si apropo ce se mai aude cu platile catre salariati a drepturilor castigate in instanta cu sferturile de ora ? Ca la luat bani de la noi s-au miscat foarte repede,dar acum se fac ca ploua. Au facut apel ?
Titlu: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
Scris de: Costelo din Martie 25, 2020, 02:40:39 p.m.
Având in vedere ultimele decizii ale Directoratului legate de pandemia cu COVID -19, cred că
am merita câteva informații de la Administratorul forumului - ce credeți?
Titlu: Re: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
Scris de: mircea din Martie 25, 2020, 04:54:41 p.m.
Ce logica are suspendarea concediilor de odihna? Asa facem ture la 3 libere,iar dupa aceasta perioada vom baga la un liber ca sa-si poata lua oamenii concediile,daca vor mai putea avand in vedere regula cu cele maxim 15 zile pe luna de post pe centrala. Unele decizii parca sunt luate in dispretul angajatilor din exploatare,ca multe altele din ultimii ani. Si toate cu semnatura sindicatului.
Titlu: Re: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
Scris de: Matasa Adrian din Martie 26, 2020, 06:29:06 a.m.
O prostie suspendarea Co. Oricum nu pleca nicaieri si avea-i o tura pe care te baza-i. dupa o sa fie aglomeratie. daca Italia spune ca iese pe 31 iulie, noi, iesim prin septembrie.... oricum ar trebui si hidrosind sa intre in carantina, ca si asa nu mai spune nimic....
Titlu: Re: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
Scris de: Theophilus din Martie 26, 2020, 10:10:51 a.m.
Domnule Matasa Adrian esti certat rau cu gramatica? Cred ca ai putea sa incerci o mediere, cumva cu "dansa", inainte de a te erija in formator de opinie pe acest forum. Idei ai, dar la modul cum scrii, rad copiii de clasa a treia de tine si daca le spui ca esti paznic, daramite sef CHE, inginer parca! Nu e totul pierdut, inteleg ca locuiesti in centrul orasului, completeaza o declaratie cu destinatia "librarie". S-ar putea sa-ti foloseasca mai tarziu, in viata. Cele bune!
Titlu: Re: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
Scris de: Matasa Adrian din Martie 26, 2020, 12:23:51 p.m.
Domnul Theophilus, multumesc pentru atentionare. Cu asta s-au rezolvat toate problemele oamenilor. eu macar spun cine sunt si ce si cum gandesc, dar dumneavoastra?!?!?! Asteptati sa faca altii ceva... E o diferenta. De criticat si comentat de pe margine e bine. Nu sunt si nu vreau sa fiu un formator de opinie. Daca eu gresesc de ce nu corectati dumneavoastra si veniti cu idei mai bune?!?!?!
Titlu: Re: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
Scris de: mircea din Martie 26, 2020, 04:58:47 p.m.
Asa este,omul mai greseste,dar personal  ma deranjeaza mai mult unul care scrie perfect gramatical dar face numai rau oamenilor din jurul lui. Si ca sa revenim la problemele noastre,cum am mai spus,suspendarea CO este o mare ineptie. Nu stiu cum au putut cei din conducerea sindicatului sa fie de acord cu asta,oare nu mai exista o minte limpede in aceasta companie ? Acum facem ture la 3 zile libere,dar mai tarziu cum vom face ? Probabil ca administratia binenteles cu acordul sindicatului va folosi aceasta criza pentru a nu mai acorda anul acesta concedii oamenilor. Daca totusi mai intereseaza pe cineva din conducerea sindicatului despre soarta oamenilor,poate ne spun si noua o solutie de rezolvare. Cum vor reusi salariatii,in special cei din exploatare sa-si ia concediile de odihna ?
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Administrator din Martie 26, 2020, 11:37:47 p.m.
Raspunsuri si informatii :

Suntem in faza in care este consemnat la locul de munca personalul aferent centralelor critice, 16 la numar.
Perioada de consemn de 14 zile pentru cate 2 ture, cu rotatia turelor astfel incat distributia timpului de lucru sa fie echilibrata.
Exceptie - Portile de Fier I, unde este consemnat intreg personalul, timp de 3 luni.

In pofida comentariilor, pot sa sustin ca au fost puse la dispozitia oamenilor conditii de cazare cel putin decente. Toti liderii de sindicat locali s-au implicat in acest subiect, dupa priceperea fiecaruia. Fiecare sucursala a facut o lista de dotari, am cerut sa fie vizata si de sindicat si asa s-a intamplat. Acolo unde nu s-au gasit solutii corecte in spatiile proprii, s-au gasit pensiuni. Initial, Directoratul nu a agreat aceasta solutie, in final a acceptat-o, in toate sucursalele care au propus-o. Acolo unde am avut nereguli sesizate, lucrurile au fost indreptate. Cine nu are curajul sa trimita un mail cu probleme concrete, nici macar de pe o adresa incognito, sa taca si sa ma lase, nu mai este timp de vaicareala.

Urmeaza etapa a doua, poate si a treia. Vor intra in izolare cel putin inca 23 de centrale, considerate critice in caz de viitura, posibil si celelalte, functie de evolutia pandemiei. Nu o sa le numesc aici pe cele 23 din lista a doua, ar trebui sa le stiti deja; daca nu le stiti - intrebati-va liderii/sefii de centrala/sefii de sectie.

Si pentru aceste centrale se fac estimari de costuri de cazare si masa, in ambele variante - dotari pentru spatiile proprii respectiv inchiriere de pensiuni. Daca va implicati, impreuna cu liderii si sefii vostri, veti avea conditii bune. Daca nu, suportati. Nu am de unde sa stiu conditiile din fiecare loc de munca.

Scenariile de consemn sunt doua : varianta actuala (consemnare 2 ture si rotatie la 14 zile) respectiv izolarea intregului personal pentru 60-90 zile, aceasta fiind solutia de avarie.
In continuare se cauta solutii pentru testarea personalului inainte de izolare, toti suntem constienti ca este necesara, toti stim ca rezolvarea depinde de noi doar in mica masura.

Nu este luata, inca, o decizie de ansamblu privind personalul Hidroserv. Mentenanta a fost redusa la minim in centralele critice, asta a depins si de conducerile locale. Este luata in calcul si varianta izolarii unor echipe Hidroserv, impreuna cu PO, cel putin in unele centrale. Vom avea o decizie saptamana viitoare, probabil.

Suspendarea concediilor de odihna la exploatare, chiar daca pe o perioada limitata, este o decizie gresita, am spus-o, o sustin in continuare, dar Directoratul a hotarat altceva.

Documentele semnate de sindicat, pana in prezent, legate de situatia speciala in care ne aflam, sunt :
1) instructiunea privind prevenirea/limitarea efectelor epidemiei (...), care va fi actualizata in zilele urmatoare, fiindca s-a actualizat si legislatia
2) act aditional la CCM si PV de comisie mixta prin care s-au stabilit urmatoarele :
- posibilitatea de a lucra de la domiciliu si forma actului aditional la CIM, pentru personalul TESA
- aplicarea sporului de consemn in centrala pentru tot personalul de exploatare (pana acum, se aplica doar pt MHC/CHEMP)
- norma de hrana acordata salariatilor consemnati la centrala
- posibilitatea de alegere a duratei schimbului (8 sau 12 ore) in interiorul celor 14 zile de consemn, functie de specificul centralei, si secventa de rotatie a celor 5 ture intr-o perioada de 70 zile (5 serii de 14 zile).

Prin urmare, va rog sa cititi mai atent documentele care va sunt transmise/prelucrate si sa verificati de cine sunt semnate, inainte de a face afirmatii cel putin eronate. Dupa aceea, sa-mi spuneti si care sunt in defavoarea salariatilor.

Trecand peste toate astea, pregatiti-va de vremuri grele, atat la locul de munca cat si acasa.
Intelegeti ca a trecut vremea boemiei.
Prima regula pe care trebuie sa o invatam, cu totii, este aceea ca trebuie sa respectam regulile.
Nu suntem de capul nostru, depindem unii de altii, ne influentam unii pe altii.
Nu suntem in filmele americane de genul "first rule : no rules".

Sa fim sanatosi.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Un mecanic din Martie 29, 2020, 09:38:26 p.m.
Da, situație de urgență,  izolare...dar unde e prima de producție pentru 2019 atât de lăudată la "negocieri"?
Poate că o donam  pentru materiale de protecție si dezinfectanți... Unde au intrat acei bani?
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: robu din Martie 29, 2020, 11:57:33 p.m.
Nu spuneți asta de doua ori,nu le dati idei.
Acum cu ceva ani în urmă ,s-au produs în țară inundații grave și unii stabi de la noi s-au gândit  că era momentul ca He să arate lumii cât o chinuie  filantropia și astfel să strângă și ea niște bani pentru sinistrați.
Lăudabilă inițiativa până la un punct.
Înțeleg ca atunci când faci acte de caritate decizia să
 îți aparțină nu sa-ti  fie impusă.
Tocmai urma să se acorde prima de producție pe acel an și toată lumea o aștepta cu înfrigurare. 
S-au întocmit tabele cu semnăturile celor care trebuiau să doneze ,,voluntar" nici mai mult nici mai puțin decât jumătate din primă.
Bineînțeles că  sindicatul si-a dat binecuvântarea că doar nu era să se facă de porc.
Nu ar trebui să ne mire nimic.
Pe timp de razboi(criză, pandemie) este permis orice.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: jorj din Martie 30, 2020, 08:01:52 a.m.
Ne manevrează ca pe niște pioni pe o tablă de şah. Proprietate Hidroelectrica. Ca si cum n-am avea viata noastră, problemele noastre, familiile noastre. Obligații, obligații si iar obligatii. Iar acum, Situatie de necesitate, datoria fată de patrie, partide si popor. E foarte usor sa ne aveti alaturi. Motivati-ne. Dati-ne inapoi drepturile furate de Borza cu complicitatea voastră.  Asigurati-ne viitorul si dacă crăpăm, dați ceva bani la familie. Măcar de copârșeu.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Matasa Adrian din Martie 30, 2020, 06:54:26 p.m.
Pt un mecanic. Dorinta ti-a fost indeplinita pe jumate....https://bit.ly/2UtPXqs
ani pentru mariri salariale, dotari, masti si altele necesare pentru salariati nu exista... dar pentru donatii generoase sunt..... Asteptam si noi mastile, manusile de unica folosinta, dezinfectant, si multe altele necesare.... Sindicatul unde este?!?!?!
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Un mecanic din Martie 30, 2020, 07:38:25 p.m.
Văd că s-au donat bani, felicitări. Dar se va recunoaște că ăștia au fost banii pentru primele noastre? Sau o să primim și noi ceva!
Doamne ajută!
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Matasa Adrian din Martie 31, 2020, 05:05:02 p.m.
https://stirinationale.eu/comandantul-vela-a-descoperit-sistemul-energetic-national-%E2%96%A0-pe-pariu-ca-astia-habar-n-au-ce-masuri-exceptionale-se-aplica-de-o-saptamana-la-che-stejaru/?fbclid=IwAR1md1VjbPYmRhG9JjmKA2kitRE4zCpzCFaW0AW77axeMyw9sxt6KPxCgBk
medicii se plang ca nu au nimic, nici manusi, nici masti, nici costume. noi nu ne plangem.... la ei se maresc salariile pe perioada pandemiei,.... la noi tot nimic.....
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: lazar din Aprilie 01, 2020, 09:26:19 a.m.
"Vremea boemiei" poate la d-voastra,la plebe in niciun caz.Cred ca majoritatea dintre noi e constienta de riscuri si se apara cum poate,dar sa izolezi 3 luni e prea de tot.Multi au in ingrijire batrani,copii cu probleme de sanatate,unii cresc singuri copii,cu acestia ce facem?Vine HE acasa si ne inlocuieste?Ii luam cu noi? Ce facem?Daca ati citit bine ce e cu starea de urgenta,acolo e un articol care spune ca ,individului nu i se poate lua libertatea,ori 3 luni ea cam lipseste!Starea de urgenta nu inseamna calcarea in picioare a demnitatii si libertatii idividuale .Pana la urma tot ne vom infecta ,cei de la HSV vin si pleaca de la lucrari zilnic,,asa ca e doar o chestiune de timp pana se intampla.Se zice ca sa lucreze in zone izolate de noi,dar nu sunt tot instalatii in care trebuie sa mergem si noi?Cu ce sa dezinfectam?Cu o sticluta de spirt si un bidon de 0,5l pe care le-am primit?Ce marete realizari ati avut de credeti ca noi am trait intr-o poezie?Le-ati mai enumerat ,dar tot cu minus ne da.Daca sunteti un conducator adevarat ,acum e momentul sa demonstrati,sa terminam cu "DA,SA TRAITI".Intotdeauna ,cu toate greutatile,este o cale de mijloc,sa fie bine ptr HE ,dar nici viata noastra personala sa nu fie data peste cap.Cu stima,un muncitor care nu a fost niciodata boem la serviciu.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Jhon Doe de pe bistrita din Aprilie 01, 2020, 08:38:17 p.m.
..DOMNILOR DIN ADMINISTRATIE, DOMNULE LIDER DE SINDICAT DE CE CREDETI DVS CA VOM FI MULT MAI PROTEJATI ATUNCI CAND VOM FI IZOLATI INTR-O PENSIUNE? CREDETI CA TOTI VOR RESPECTA CONDITIILE IZOLARII? PUTETI FI SIGURI CA NU.
 SI ATUNCI RISCAM SA LUAM TOTI VIRUSUL. ATI AUZIT CANDVA DE OAMENI CARE SUFERA DE INVERS? AIA ZIC CA TINE SI FAC CA EI.
 MAI ZILELE TRECUTE AUZEAM UN BERBECUT, ASA PUTIN TRECUT DE 30 DE ANI , CARE SPUNEA CAM ASA : S-O CREADA EI CA CA VOI STA EU ACOLO 30, 60, 90 DE ZILE, PAI EU AM SANSE DE CEL PUTIN 98 % SA MA VINDEC DE CORONAVIRUS SI SA RAMAN FARA SECHELE. SI ATUNCI SCAPAREA MEA ESTE SA CONTRACTEZ VIRUSUL COVID19 SI SA POT PLECA DE ACOLO.
 ATUNCI IAR VA INTREB PE DVS, AR FI POSIBIL ASA CEVA? EU ZIC CA SUNT SANSE.
 DAR DE DEMISIE CE SPUNETI? SUNT MEDICI CARE ISI DAU DEMISIA SI VORBA AIA RENUNTA LA 17,18000 LEI. NOI PIERDEM 4000 LEI. POATE O SA ANGAJATI DIN AIA 100 DE OAMENI CARE ASTEAPTA LA POARTA SAU DIN PENSIONARII TRECUTI IN NEFIINTA.
 SI AR MAI FI CEVA, NU SUNTEM SCLAVI PE PLANTATIE SI NICI PROPRIETATEA HIDROELECTRICA. CU TOATE ORDONANTELE MILITARE DATE.
   DEMISIA FRATILOR!!!!!!!
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Matasa Adrian din Aprilie 03, 2020, 08:38:12 a.m.
Domnul Theophilus, ce sa faca acum oamenii?!?!?!?! nu mai corectati pe nimeni?!?!?! nimic?!?!?!
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Theophilus din Aprilie 03, 2020, 10:03:02 a.m.
Salutare! Daca nu inveti sa scrii corect, pentru ca nu stii, o parte din cei care citesc mesajele tale te-ar putea desconsidera pe criteriul gramatical. Nu poti fi perfect pentru ca gresesti conjugarea la "imperfect" si scrii pe "aveai" despartit, "avea-i". Ma ofer sa te invat gratuit, iti pot corecta mesajele daca mi le trimiti din timp, iti pot construi fraze simple dar coerente. Cred ca te-as putea scoate din "limbajul de lemn" folosit. In fond, consider ca ajut HE. Zile frumoase!
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: jorj din Aprilie 03, 2020, 11:49:52 a.m.
Salut voios de pionier.
Ma bucur că văd din nou, pe forum, cunostinte vechi, carcotasi, cosmonauti, procurori si alte ajutoare de sindicalist-sef, care combat gramatica! Domnul Matasă, expuneti-vă ideile, oamenii au nevoie de ele. Deocamdată, încă nu s-a abrogat Constitutia. Dreptul la opinie cu gramatica sau fără, il mai avem. Zile caniculare vă doresc!
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Amadeus din Aprilie 03, 2020, 11:02:55 p.m.
Salut voios de pionier,
Analizand ultimele postari, dl Theophilus nu cred ca o combate (pe gramatică), mai degraba o sustine! Daca dl Matasa este inginer, sef CHE si scrie astfel in limba materna nu merita nici salariul minim pe economie. Pai, cum mai faci diferenta? O minima decenta te poate opri sa cazi in ridicol, daca esti constient! Expunerea haotica de idei, tonul panicard nu cred ca mai impresioneaza pe cineva, dintre cei care trebuie sa fie impresionati. Si daca vorbesti de Constitutia Romaniei, aceasta specifica cerința cunoasterii limbii romane scris si vorbit pentru toti cetatenii. Pana la abrogare!
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Jhon Doe de pe bistrita din Aprilie 05, 2020, 02:11:44 a.m.
 Stimabile muzicant de opera, de la stadiul de pionier ai ajuns cumva si la "Stefan Gheorghiu" sa intelegem?
Daca singura si cea  mai arzatoare problema a dumitale este gramatica fa-ti un control la "acoperis"!!
 Crezi ca este normal sa fim dusi ca "vitele" la abator  ( pensiune)? Nu ai parinti?! Poate esti conceput de o matusa si de ea trebuie sa ai grija.
Ai copii? Ii criogenezi si ii readuci la viata dupa 30, 60, 90 de zile?  Nu crezi ca nici o motivare financiara  ( cat de mare ar fi ea) nu ne mai poate motiva?
Cred sì eu ca orice om ca mai importanta este sanatatea si viata mea si a familiei proprii.  Daca am intrebat pe Unguriu Valerianu ( lider de sindicat SH Bistrita), care de putin timp a reusit cat de cat sa elimine din propriul vocabular o parte din cuvintele vulgare , a zis ceva gen:  ba descurcati-va, nu avem sindicat,cred ca ultimul sindicat a fost in urna cu 10, 15 ani.
  Fratilor stati acasa in siguranta, daca nu demisia,100%  ne vor chema inapoi !
Sanatate ca-i mai buna decat toate sì mult curaj! !!!
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: jorj din Aprilie 05, 2020, 07:35:46 a.m.
Colegului de pe Bistrița si celorlalți colegi din tară:

Sa fim buni si uniti căci sindicatul nu mai există demult. În noi stă puterea.  Sa fim uniti in primul rând in fiecare centrală, să lăsăm răutatile deoparte. Cine are un șef cu care sa se poată intelege, e un mare avantaj. Dacă nu, macar noi sa fim prieteni si să ne respectăm.
Tineti legătura cu colegii din alte centrale, căci omul informat este mai puternic. Nu acceptati zvonuri neverificate, care creaza panică si dezbinare.
Referitor la izolare: suntem mai izolati fiecare acasa la el decat la pensiunile lor. Toți avem obligatii, de noi depind membrii familiei. Dar firma la care lucrăm nu este interesată de acest lucru.  Să dea banii de pe pensiuni la salariati si să le creeze conditii decente de lucru si de protectie. Oamenii si familiile lor sunt izolati oricum la domiciliu si in centrale.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: CENTRALIST din Aprilie 05, 2020, 04:42:05 p.m.
 Dragi colegi sunt de acord cu voi ca sindicatul nu mai exista demult, s-a format in schimb alianta Administratie-Sindicat care guverneaza dupa celebrul dicton „Divide et impera! – Dezbină și stăpânește!” acest principiu se bazeaza pe o combinatie de tactici  de manipulare a comportamentului oamenilor,de dezinformare a maselor, o strategie în care grupuri de putere mica sunt dezbinate si împiedicate sa se uneasca si sa devina mai puternice, sau sa-si pastreze integritatea, cu scopul de a cistiga sau pentru a  mentine controlul si a domina intreaga entitate,... sindicat in cazul nostru, acuma ca să fim sinceri, nimeni nu doreşte în capitalism, sindicate puternice.
 Ceea ce mi se pare anapoda este ca noi finantam aceasta alianta , lunar ,platim cotizatie pentru a fi dezinformati ,pentru a afla doar minimal din ce trebuie sa stim sau in cel mai fericit caz se mai arunca cite un zvon ,,pe surse,,pentru a ne dezbina si mai mult , platim pentru a nu fi bagati in seama si pentru a ni se calca in picioare demnitatea umana ,pentru a afla la fiecare negociere de CCM ca avem tot mai putine drepturi , dumneavoastra stimati colegi va simtiti reprezentati in vreun fel de catre acest simulacru de sindicat ?...eu nu ,... Din aceste motive as ruga pe stimabilii nostri colegi cu o pregatire mai aleasa si cu experienta prin sindicate ,sa lase corecturile gramaticale si daca sigur nu sunt de partea cealalta a baricadei ,..recomandabil ar fi sa identificam o structura sindicala ,o anumita confederatie inrudita cu domeniul nostru de activitate care ne poate reprezenta drepturile in mod corect si la care sa ne putem afilia ca si grupuri , sau sa se formeze o noua structura la care sa putem adera rind pe rind , in conformitate cu statutul organizatiilor sindicale si acest sindicat  sa fie lasat sa reprezinte  Administratia in continuare, dar nu pe banii nostri .
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Administrator din Aprilie 05, 2020, 10:51:23 p.m.
Constatari :
- pareri pro si contra, este firesc
- exprimari de toate felurile
- unele mesaje nu-si au locul aici, am mutat in carantina (ca tot e la moda) un mesaj al lui  Theophilus
- noul venit printre membri, "Jhon" Doe (l-am scris pe John asa cum s-a botezat singur) incearca sa se inregistreze si cu un alt nickname, asa ca va ramane spectator
- un centralist care apeleaza la sindicat in particular, atunci cand are nevoi personale, combate frumos impotriva sindicatului sub anonimat
- un alt domn indeamna la unitate, dar nu spune clar in ce mod sa fim uniti, acasa sau izolati preventiv la locul de munca ?
- discutia despre izolare a ajuns, dirijata intr-un mod anume, la acelasi final : sindicatul e de vina
Oare de ce combateti (unii) doar de dragul verbului ?

Izolarea preventiva la locul de munca este necesara, in cazul unitatilor sistemului energetic.
Izolarea la domiciliu este nerealizabila, mai degraba o utopie, pentru cei mai multi dintre noi.
Majoritatea nu suntem singuri pe lume, avem membri de familie care inca lucreaza, unii pe la banci, altii in sistemul medical, politie, jandarmerie, sistemul public, adica locuri din care pot veni acasa infectati, purtatori cu sau fara simptome. O centrala cu un om contaminat, care vine la munca in program normal, este foarte posibil sa fie contaminata integral in 5 zile, in care omul respectiv nu are simptome si da virusul mai departe, din tura in tura, direct si prin intermediari.

La Nuclearelectrica, au intrat in izolare total, pe o perioada mai lunga, 3 ture de operare, pe diversele sectiuni pe care opereaza ei.
Lucreaza 12 cu 24 a-la-long. Celelalte 2 ture stau acasa, cu 85% din salariul de baza.
V-ar conveni mai mult un asemenea program ?

La Hidroelectrica, izolarea a doua ture pe o perioada de 14 zile este o masura de compromis (exceptie Porti de Fier I, unde intreg personalul este consemnat). Decizia este a administratiei, conform drepturilor pe care le are pe perioada starii de urgenta. A inceput cu o lista de 16 centrale, urmeaza inca aprox. 20, cu incepere de maine, dupa acelasi program (2 ture consemnate 14 zile, apoi rotatie).

Aceste lucruri vi le-am comunicat deja, in mesajul precedent.
Cel putin deocamdata, nu se aplica o alta varianta de program, adica nu aplicam izolare pentru 30-60-90 de zile.
Putem ajunge si acolo, daca un focar de genul Suceava apare intr-un judet sau localitate unde avem mai multe centrale si, implicit, multi salariati.
Sunt curios cum ati concepe si aplica voi, cei care sunteti impotriva izolarii la locul de munca, un plan de asigurare a continuitatii functionarii centralelor, ca sa nu se ajunga intr-o asemenea situatie.

Rolul sindicatului a fost si este de a asigura conditiile necesare salariatilor : cazare, hrana, program decent de lucru in intervalul de 14 zile si orice alte lucruri pe care le semnalati. Liderii departamentelor au semnat pe listele de dotari intocmite pentru amenajarea spatiilor proprii folosite pentru cazare si s-au implicat direct in gasirea unor locatii, in sucursalele unde spatiile administartive sunt improprii pentru locuit sau nu sunt deloc. Acolo unde mi s-au semnalat probleme nerezolvate, am intervenit direct. In felul acesta, nu am ajuns in situatia ca oamenii sa doarma pe saltele, in salile de instruire. Sumele cheltuite pentru dotari nu au fost deloc mici. Totusi, unora nu le place nici la pensiune...

Am facut, in ultimul mesaj, un apel la respectarea regulilor. Am facut si o remarca referitoare la boemia unora dintre noi, neacceptata de unii colegi, drept pentru care am primit reprosuri. Unii nici macar nu au inteles ce inseamna cuvantul "boem" in contextul respectiv ... s-au gandit la boier si s-au revoltat instantaneu.

Ma asteptam ca, macar dupa intrarea in carantina a unor localitati (Suceava, Tandarei) si posibila carantinare la Deva si Hunedoara, sa constientizam, cu totii, ce inseamna nerespectarea regulilor, sa inteleaga ca fiecare dintre noi ar trebui sa se gandeasca si la cel/cei de langa el, nu doar la propria familie si propria persoana, pentru ca nu putem trece singuri prin aceasta provocare. Totusi, vad ca sunt colegi care se gandesc doar la cum ne-ar fi mai bine noua insine, dar fara sa schimbam nimic din modul de viata actual. Adica, sa facem bine ca sa nu facem rau, dar tot ca pana acum, fiecare pe barba lui. In acelasi timp, fac apel la unitatea salariatilor ...

Ma asteptam ca, dupa "povestea" despre "berbecutul" (expresia ii apartine lui Jhon) de pe Bistrita care gaseste ca e mai convenabil sa se imunizeze luand virusul, fiindca e tanar si se vindeca fara sechele, sa fie macar 2-3 reactii de impotrivire fata de un individ care sfideaza colectivul, din partea celor care combat atat de frumos pe-aici. N-a fost sa fie, pentru ca, pentru acestia, orice opinie e buna daca e impotriva sindicatului.

Nu am facut, niciodata, vreun pact cu administratia impotriva salariatilor.
In mod evident, ca in cazul oricarui sindicat, nu am reusit sa obtin tot ce vor salariatii.
Voi merge inainte, atat cat pot si cat ma pricep, in stilul meu, mai putin comercial.
Cei care vor sa puna umarul, o vor face ca si pana acum.
Cu interventii concrete si la momentul potrivit, fara tam-tam.
Ceilalti, vor comenta in continuare.

Fiindca a fost o zi lunga si am obosit, inchei aici.
Maine, va voi cere un feedback referitor la niste chestiuni legate de cei deja izolati.
Sa fim sanatosi.





Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: robu din Aprilie 05, 2020, 11:38:29 p.m.
Înțeleg frasuiala conducerii He de a da bine la momentul donării acelor sume către spitale și apoi spălarea pe mâini cu răspunderea individuală, punând tot personalul să semneze  fel și fel de angajamente și declaratii pe proprie răspundere.
Asta nu înseamnă că le pasă de buna desfășurare a activității ci doar să-și păstreze posturile călduțe și imaginea nealterata.
De asta s-au convins cei care fac deja consemnul la locul de muncă.
Ce scria pe hârtia informarilor preliminare privind condițiile de trai pe timpul consensului nu s-a pus 100% în practică ci mult mai puțin.
Ma întreb ce s-ar întâmpla dacă în acele locații ar pătrunde cumva virusul căci persoanele participante la consemn nu sunt testate anterior în nici un fel?
Nu era mai logic testarea prealabilă a angajaților preconizati a intra în consemn pentru a da valoare și garanție acestei măsuri de carantină ?
În loc de a investi în aceste teste și în condiții mai bune de igienă la locurile de muncă au mizat siguri de docilitatea oamenilor.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Administrator din Aprilie 05, 2020, 11:45:59 p.m.
Testarea salariatilor inainte de intrarea de intrarea in izolarea ar fi o masura foarte buna.
Am cerut-o de la inceput, o cer in continuare, nu doar la Hidro.
Din pacate, dupa cum vedem, suntem varza la acest capitol, la nivel de tara.
Nu suntem in stare sa testam nici personalul sanitar.
Hidroelectrica se straduie sa cumpere 2 aparate si testele aferente, deocamdata nu a reusit.
Nu banii sunt problema pe acest aspect, ci lipsa echipamentelor/testelor.
Angajamentele, desi nepotrivit formulate, sunt necesare pentru a constientiza oamenii, la modul general, privitor la percolul la care se expun pe ei, dar si pe altii.
Sunt oameni carora le-au venit in casa rudele din tari "rosii" sau s-au intalnit cu persoane suspecte/confirmate si n-au suflat o vorba timp de zile bune.
Asa au aparut acele hartii, de nevoie, nu de voie.

Titlu: Trece coronavirusul
Scris de: jorj din Aprilie 07, 2020, 11:50:21 a.m.
Stimată Hidroelectrică,
O să treacă si pandemia asta dar o sa vină altele, poate mai grele. Astfel încât este necesar să te pregătesti din timp, să nu mai ajungi in situatia actuală, sa cheltui o gramadă de bani si să depinzi de altii. Uite, in principal, ce ar trebui sa faci:

Măsuri de pregătire a Hidroelectrica pentru situatii de urgență, război, cataclisme, pandemii si alte drăcii.

1. Construirea, repararea, reabilitarea blocurilor de interventie de pe langă hidrocentralele societatii. Verificarea si intretinerea permanentă a acestora. In acest scop se va angaja personal calificat sau se vor desemna persoane responsabile din cadrul fiecarei sucursale.
2. Dotarea autonoma cu utilitati a spatiilor de cazare (alimentare acestora cu energie electrica direct din hidrocentrale, construirea de puturi pentru apa potabila, fose septice, instalatii de gaze naturale, băi cu toată dotarea, bucatarii, instalatii de incalzite a spatiilor, etc)
3. Dotarea cu cazarmanent ptr tot persoanalul obiectivului plus o rezervă pentru personal suplimentar.
4. Dotarea cu masini de gătit electrice sau pe gaze, frigidere, congelatoare, vesela, tacamuri, televizor, radio, alta aparatură electrocasnica necesară traiului in aceste spatii.
5. Toate acestea se pastreaza sigilate si se folosesc de personalul propriu in situatiile mentionate mai sus.
6. Managementul HE desemneaza personal responsabil pentru fiecare spatiu in cauză si controleaza periodic starea cladirilor, utilitatilor si dotarilor, stabilind masuri si sarcini.
7. Contracte cu mari depozite pentru furnizarea in situatie de urgenta a unei cantitati de alimente necesara personalului propriu si rezervă.
8. Asigurarea unei rezerve de autovehicule si carburant, pentru a fi folosite in situatii de urgenta. (sa le ai practic nu teoretic ca acum)

Sa fii sănătoasă si să ai grijă de oameni, că si ei te preamăresc sporindu-ti mereu profitul!
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Virgil din Aprilie 08, 2020, 08:44:50 p.m.
Vise Jorj,Vise . 1.O parte din blocurile de intervenție s-au vândut pentru bunăstarea "gandacului "cu acceptul paradisului sindicacat. 2.La o parte de hidrocentrale nu sunt in stare sa plătească  un contract de salubritate(economie la sânge pentru fonduri de premiere  la șefi începând cu sef centrala).3.Poate într-o  altă viață.4.La fel ca la punctul 3..5
.Esti de bună credință?Dar mai crezi în Mos Crăciun.6.De parcă nu am fi satuli de sarcini.7.Bă esti nebun???? 8.Autovehicule care să fie folosite de șefi mai mici sau mai mari.Domnule lider la cel mai înalt nivel,varza ești tu și cu toți liderii de sucursale.Noi plebea știm demult acest lucru și ma îndoiesc de faptul că voi nu sunteti conștienți    de acest lucru.Va durut,va doare si va va durea la bască  de noi.Cum crezi dumitale ca lider maxim ca se pot descurca niște  amărîți izolati(arestati)La serviciu cu hrana zilnică aruncată peste gard de un nimic de la biroul administrativ-patrimoniu cu poruncă:vă  faceți  mâncare singuri....sunt vremuri grele.Referitor la necunoscutul de pe Bistrița, mai degrabă un necunoscut care spune lucrurilor pe nume decât lideri de sindicat cu nume,prenume și poză care sunt surzi,muti și total absenți atunci când se negociază CCM.Veti  rămâne și voi spectatori într-un viitor cât de apropiat (tu și  claca voastră de lideri de sucursala).Si apropo,d-le Aurariu, dacă îți surâde ideea i-ati propria familie și izoleaza-te la un jeg de pensiune(Ca HE nu prea are bani)Totuși să ai mare grijă să mai ai încă cel puțin 30,35 de centralisti plus 7,8,10 trepadusi ai patronului pensiunii respective care se fataie de cel puțin 5 ori pe zi.Unitatea salariaților o sa existe atunci când vom avea curajul să  infiintam un sindicat cu adevărat. Curajoși suntem fiecare, ne trebuie mai multă voință. Sănătate și să auzim numai de bine.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Administrator din Aprilie 09, 2020, 12:50:52 a.m.
Domnule Virgil,
Sindicatul nu a girat vanzarea vreunui bloc de interventie, vreodata.
De fapt, nu a fost vandut vreun bloc de interventie, nici macar de Borza.
Au ajuns in paragina, multe dintre ele, asta este adevarat, fiindca Hidroelectrica a considerat ca nu merita sa investeasca in ele.
Decizie evident gresita.
Dvs. aruncati cu mare usurinta niste vorbe foarte grele si total neadevarate.
Pana si salariatii de la administrativ, care au alergat prin magazine si depozite sa asigure hrana salariatilor din exploatare, expunandu-se la contaminare, sunt niste nimicuri pentru dvs.
Dar, cine sunteti dvs. ?
Nicio pensiune care a cazat salariatii Hidro nu este "un jeg" iar cele care si-au izolat personalul propriu pentru a asigura masa si curatenia pentru salariati asigura trei mese pe zi si pachet pentru cei care merg la tura.
Daca ati crescut cu guvernanta, va rog sa nu stati in arest la locul de munca.
Mergeti pe la Suceava, sau Tandarei sau Deva, la cei care respecta regulile la fel ca dvs.
Sau mergeti acasa sanatos si curajos, sa va gateasca bona, sa va serveasca si sa va stearga la botic ...
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: mircea din Aprilie 15, 2020, 09:16:36 p.m.
Incercati sa nu mai dezinformati in legatura cu blocurile de interventie. Interesati-va si vedeti ca la unele sucursale s-au vandut si semnat contractele chiar cu Borza,daca aveti curiozitatea va putem spune si preturile de vanzare. Deci,ori nu stiati,ori dezinformati membrii de sindicat. Totusi putin probabil sa nu fi stiut acest lucru.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: Administrator din Aprilie 16, 2020, 07:42:22 a.m.
Pai, daca stiti, spuneti.
Atentie, sa nu faceti confuzie intre locuinte de interventie si locuinte de serviciu.
Cele de serviciu s-au vandut catre salariati, de-a lungul timpului, nu doar pe timpul lui Borza.
E o diferenta.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: mircea din Aprilie 16, 2020, 10:19:59 p.m.
Binenteles ca s-au vandut acele blocuri de langa centrale,de exemplu la SH Bistrita si nu la salariati,dar nu este niciun secret,s-au semnat contractele impreuna cu Borza.
Titlu: Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
Scris de: jorj din Aprilie 17, 2020, 04:16:26 p.m.
Buna ziua.
D-l Mircea are perfecta dreptate. Stiu si eu un bloc de interventie vandut.