Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND

Discutii Generale => Informari => Subiect creat de: Administrator din Octombrie 10, 2019, 09:55:27 p.m.

Titlu: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Octombrie 10, 2019, 09:55:27 p.m.
Discutiile au inceput.
Sindicatul a prezentat propunerea in data de 07 oct., conform celor stabilite anterior.
Administratia a amanat prezentarea prpunerii proprii cu o saptamana.
Prima sedinta de negociere propriu-zisa va fi in perioada 16-17 oct.

Administratia doreste un CCM pe 2 ani, probabil cu foarte putine modificari la capitolul salarizare.
Propunerea sindicatului este de prelungire a actualului CCM cu un an, cat permite legea, cu modificari.

Principalele modificari solicitate de sindicat :
- majorarea salariilor de baza cu sume fixe pe fiecare banda de salarizare, care reprezinta aprox.15% din media salariilor din prezent pe banda respectiva (de ex., daca media salariilor de baza a tuturor salariatilor din banda B, indiferent de functie/meserie/grupa de centrala, este de 3310 lei, atunci 15% din 3310 inseamna 497 lei si cresterea solicitata este de 500 lei, pentru toti salariatii respectivi);
- majorarea cuantumului celor 3 adaosuri si a cotei pt energia electrica
- majorarea valorii tichetelor de masa la 20 lei/zi
- majorarea primelor la pensionare
- majorarea fondului de avansare respectiv a fondului de premiere
- suportarea de catre angajator a contributiei la fondul de pensii facultativ respectiv asigurari voluntare de sanatate
- vouchere de vacanta/decontare bilete de odihna/tratament
- zile libere de Craciun si Paste (a treia zi) respectiv 19 Noiembrie (Ziua Barbatului)
- plus la zile de concediu
- norma de personal de exploatare de 5.5om/post operativ
Nu am inaintat, deocamdata, modificari la regulamentul de sporuri si celelalte anexe la CCM, fiind prematur (decurg din CCM).

Negocierile vor fi dificile, avand in vedere contextul politic si economic actual.
Un impediment major il constituie OUG 114, cea cu reglementarea pretului la energia vanduta de Hidroelectrica marilor furnizori.
Nu stim, inca, ce cantitate si la ce pret reglementat vom fi obligati sa furnizam in 2020.

Hidrosind si subsemnatul, in nume propriu, am atacat in instanta ordinul ANRE care stabileste modul de reglementare pentru Hidroelectrica.
De asemenea, am facut cereri de interventie in dosarele deschise de Hidroelectrica si Fondul Proprietatea pe acelasi subiect.
Ce va iesi din aceste actiuni, vom vedea.


Presupusa indexare de 5% din octombrie : sunt persoane care nu stiu sa faca diferenta intre o solicitare, o negociere si finalizarea acesteia.
La finalul negocierilor din luna mai, in urma carora am obtinut o indexare de 10%, am solicitat ca, in prima jumatate a lunii octombrie, sa analizam executia BVC in scopul identificarii rezervelor la fondul de salarii care pot fi concretizate intr-o crestere salariala pana la finalul anului 2019.
A fost si ramane o solicitare, este evident ca voi face tot ce pot sa obtin ce mi-am propus, asta nu inseamna ca se va si concretiza.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Irinel221 din Octombrie 18, 2019, 11:20:27 a.m.
Primim si noi un rezumat al primei intalniri cu administrația....???
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Octombrie 19, 2019, 06:56:36 p.m.
Prima sedinta, perioada 16-17 octombrie.
Nimic important.
Administratia nu a prezentat o propunere de CCM.
De asemenea, nu am primit raspuns la propunerea noastra.
Am analizat salarizarea (executia BVC pe primele 9 luni respectiv incadrarea principalelor functii/meserii in grila de salarizare).
Nu stim sigur cand va fi urmatoarea sedinta, perioadele propuse fiind 28-30 oct. (sindicat) respectiv 11-15 nov. (administratia).
Pana atunci, gheata la mal ...
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Un TESA din Octombrie 21, 2019, 08:17:25 a.m.
     Poate ar fi oportun de solicitat şi indexarea limitelor benzilor de salarizare din grila Mercer cu rata inflaţiei, sau cu un anumit procent care să acopere măcar parţial inflaţia.
     Au trecut nişte ani de când s-au stabilit acele limite.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Octombrie 21, 2019, 08:54:34 p.m.
Asa cum am spus, este prematur sa discutam despre anexe.
Grila de salarizare este anexa la CCM.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Cristi din Octombrie 24, 2019, 10:47:43 p.m.
https://www.investenergy.ro/angajatii-hidroelectrica-cer-noi-cresteri-la-salarii-mai-vor-a-treia-zi-libera-de-craciun-si-paste-si-in-plus-sa-fie-liberi-de-ziua-barbatului-pe-19-noiembrie/
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: jorj din Octombrie 25, 2019, 11:44:03 a.m.
Buna ziua. Atunci cand reprezentantii nostri sindicali nu ies in față să declare importanța resursei umane a Hidroelectrica si rolul acesteia in economia natională, orice cetatean neavizat, ia de bună, orice dezinformare aparută in presa noastră dragă. In lupta sindicat-administratie, se folosesc si mijloace de genul acestui articol denigrator.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Octombrie 25, 2019, 08:47:33 p.m.
Că reprezentanții sindicali nu comunică cu presa este un fapt dovedit de mulți ani. Pare o incompatibilitate. În perioada insolvenței ați auzit pe cineva informând despre abuzurile lui Borza? Mai apoi, în anii de recorduri și profituri istorice a ieșit cineva în presa care să dezvăluie că un rol determinant în realizarile societății îl au totuși palmasii care își desfășoară activitatea cu seriozitate și profesionalism? Acum 2 ani majoritatea salariaților au semnat tabele împotriva implementării Mercer, și, contrar așteptărilor, părerea lor majoritară a fost ignorată, atât de conducerea sindicală cât și de cea administrativă. Cu ani în urmă mai țineți minte publicarea acelui fluturaș în timpul negocierilor la CCM care au trecut și în celălalt an? Cât de nesimțit părea în acel context al salariilor mici din sănătate. Nu a contat că omul fusese în concediu(atunci se primea prima de vacanță întreagă +prima de craciun) și suma totală încasată era una neobișnuită. Propaganda și manipularea a funcționat, iar drepturile au avut de suferit. Cât de rău da sau nu solicitarea de ziua bărbatului și a treia zi de Craciun nu știu. Acum când He are limitate mișcările pe piața de energie aceste cerințe par și mai greu realizabile. Conducerea sindicală nu comunica suficient (conform statutului) nici cu proprii membri.Comunicarea presupune dialog nu doar informare. De mediatizare și prezentare a realităților concrete care ne macină nici nu poate fi vorba.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Un TESA din Octombrie 25, 2019, 11:27:44 p.m.
Asa cum am spus, este prematur sa discutam despre anexe.
Grila de salarizare este anexa la CCM.
Şi norma de personal de exploatare este anexa (nr.7) la CCM, şi totuşi aţi înaintat solicitarea cu norma de personal de exploatare de 5.5om/post operativ.
Dar mă rog, ce consideraţi dvs că e important, se poate excepta de la termenul "prematur".

Un lucru important, după părerea mea, este şi modificarea benzilor Mercer, în sensul introducerii termenului de "senior" la anumite meserii - personal de execuţie, în special a celor cuprinse în banda E (ingineri de toate tipurile, economişti, programatori, etc).
Acest lucru ar permite diferenţierea în benzi de salarizare diferite a personalului cu mulţi ani de experienţă în domeniul lui de activitate, aşa cum se procedează la toate marile corporaţii şi companii private.
Este complet anormal ca un subinginer sau un inginer debutant proaspăt ieşit de pe băncile şcolii să fie în aceeaşi bandă de salarizare cu un inginer cu peste 30 de ani de experienţă în Hidroelectrica, care cunoaşte fiecare şurub din instalaţii şi îndeplineşte informal şi rolul de transfer "know how" către noile generaţii.
Spre deosebire de personalul de tură exploatare, care execută "teoretic" activităţi similare pe acelaşi post, fie ei tineri sau cu mai multă experienţă (deşi după părerea mea nu e chiar aşa, mai ales când sunt ceva incidente de rezolvat), personalul TESA de execuţie "prestează" foarte diferit, cei cu experienţă fiind supraîncărcaţi cu sarcini complexe, pentru că doar ei pot să le rezolve.

Ca să nu mai vorbim de meseriile de "experţi" şi "proiectanţi", încadrate în aceeaşi bandă cu şefii de serviciu, posturi care există doar la Executiv, deşi pentru aceste meserii sunt mult mai calificaţi (şi le practică de facto) destule persoane "din teritoriu". Cu toţii ştim că aceste meserii sunt doar supapa pentru a aranja posturi călduţe şi bine plătite la Bucureşti.
Iar sporul pentru lucru sistematic peste program este permis prin CCM doar la Executiv, pentru personalul de execuţie din diverse compartimente, ceea ce este o discriminare evidentă, fără nici o justificare realistă.

Dar toate astea fiind chestiuni care nu interesează sfera personalului de exploatare, bănuiesc că nu se află printre priorităţile dvs.
 
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Octombrie 27, 2019, 01:38:07 p.m.
Că reprezentanții sindicali nu comunică cu presa este un fapt dovedit de mulți ani. Pare o incompatibilitate. În perioada insolvenței ați auzit pe cineva informând despre abuzurile lui Borza? Mai apoi, în anii de recorduri și profituri istorice a ieșit cineva în presa care să dezvăluie că un rol determinant în realizarile societății îl au totuși palmasii care își desfășoară activitatea cu seriozitate și profesionalism? Acum 2 ani majoritatea salariaților au semnat tabele împotriva implementării Mercer, și, contrar așteptărilor, părerea lor majoritară a fost ignorată, atât de conducerea sindicală cât și de cea administrativă. Cu ani în urmă mai țineți minte publicarea acelui fluturaș în timpul negocierilor la CCM care au trecut și în celălalt an? Cât de nesimțit părea în acel context al salariilor mici din sănătate. Nu a contat că omul fusese în concediu(atunci se primea prima de vacanță întreagă +prima de craciun) și suma totală încasată era una neobișnuită. Propaganda și manipularea a funcționat, iar drepturile au avut de suferit. Cât de rău da sau nu solicitarea de ziua bărbatului și a treia zi de Craciun nu știu. Acum când He are limitate mișcările pe piața de energie aceste cerințe par și mai greu realizabile. Conducerea sindicală nu comunica suficient (conform statutului) nici cu proprii membri.Comunicarea presupune dialog nu doar informare. De mediatizare și prezentare a realităților concrete care ne macină nici nu poate fi vorba.

Reactii ...
Cred ca nu ar strica o analiza mai atenta, eventual niste intrebari puse inainte de a trage concluzii sau de a face afirmatii cel putin eronate.

Articolul denigrator :
Unde este denigrarea ?
Nu am vazut decat o insiruire a solicitarilor noastre.
Lista revendicarilor este incompleta, dar nu are lucruri in plus.
Informatia nu este exacta la capitolul crestere salariala (ziaristul a scris ce a inteles, de la cine i-o fi spus), dar nu "umfla" ce am solicitat.
Nu sunt comentarii, nici negative si nici pozitive, ci doar o precizare legata de OUG 114 si o alta privind filosofia organzationala ...

Despre asa-zisa "lipsa a informarii" privind abuzurile lui Borza in perioada insolventei nu are rost sa comentez.
Au fost pline ziarele/site-urile de stiri.
Condamnarea lui Borza (cu suspendare) i se trage de la Hidrosind.
Amenda de la CNCD, idem.
O alta decizie de incepere a urmarii penale, care inca nu este solutionata, tot de la sindicat vine.
S.a.m.d.
Dar, tineti seama de faptul ca presa nu comunica doar ce-i livrezi.
Interesul isi spune cuvantul si nu spun mai mult in public.

Fac doar un comentariu : unii deja va ganditi ca da rau "la public" solicitarea de zile libere in plus, inclusiv a treia de Craciun si Paste.
Pai, cum vreti sa facem ?
Sa le obtinem fara sa le cerem ?
Imi spuneti si cum sa fac asta ?
Ca de vrut, le vrem, cu totii.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Octombrie 27, 2019, 02:01:39 p.m.
Domnule TESA, daca aveti doar banuieli, dati un telefon, stam de vorba si vi le confirm sau risipesc.

Pe scurt :
Norma de personal este parte din anexa numita "normativ de personal de exploatare".
In acelasi timp, este precizata si la unul din ultimele articole din CCM.
O norma eventual marita influenteaza bugetul in mod direct, fiindca implica angajari de personal.
Am pus-o in discutie de la inceput pentru a analiza ce insemana cheltuiala cu orele suplimentare in situatiia actuala (norma de 5 salariati/post operativ) fata de cheltuiala necesara pentru aprox. 200 salariati in plus, aferenti normei de 5.5 salariati/post operativ, situatie in care orele suplimentare tind spre zero.

Reevaluarea unor posturi urmata de trecerea in alta banda (din cele actuale sau eventual nou create) nu implica obligatoriu si modificarea salarizarii ocupantilor acestora, decat in cazul in care salariul actual ar fi mai mic decat limita inferioara a noii benzi.
Pentru cazurile supuse atentiei de dvs., este imposibil sa avem aceasta situatie.

In alta ordine de idei, nu avem, inca, o propunere a adminisitratiei si nici raspuns la propunerea noastra.
Si-atunci, de ce atata graba ???
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Un TESA din Octombrie 31, 2019, 11:11:33 p.m.
     Nu e nevoie să justificaţi solicitarea modificării normei de personal. Este evident că e importantă, şi foarte necesară. În condiţiile în care o bună parte din personalul de exploatare a refuzat în scris să mai presteze ore suplimentare (e dreptul lor), şi o altă mare parte din cei rămaşi sunt persoane de peste 50 de ani, care au început să aibă tot mai multe probleme de sănătate şi să intre în concedii medicale, probleme fireşti având în vedere condiţiile în care lucrează de peste 30 de ani, s-a ajuns în multe cazuri în situaţii absolut imposibile, în care nu mai poţi găsi variante viabile şi legale de acoperire a tuturor posturilor de tură în fiecare zi. Chiar şi o simplă ieşire la pensie poate produce probleme insurmontabile în completarea turei, pentru că angajarea unei persoane pe postul rămas liber poate dura mai multe săptămâni sau chiar luni, iar după angajare există o perioadă de formare de minimum 3 luni, perioadă în care persoana respectivă nu poate fi programată legal în postul de tură respectiv.
     Dar sunt destule probleme importante şi în zona personalului TESA, pe care le-am enumerat anterior. Rezolvarea lor nu implică cheltuieli suplimentare majore pentru administraţie, dar tocmai din acest motiv ar exista şanse să poată fi acceptate. Cunosc persoane foarte calificate, cu experienţă de peste 35 de ani în Hidroelectrica, care se află către limita inferioară a benzii lor de salarizare (una din ele, adjunct şef serviciu, are de exemplu penultimul salariu din întreaga sucursală unde lucrează, din banda E). În plus mai există şi acele inechităţi şi discriminări evidente între personalul de la Executiv şi cel din teritoriu.
     După părerea mea, toate solicitările care e posibil (şi probabil) să producă opoziţie din partea administraţiei trebuie puse pe masă de la început, altfel riscul ca ele să nu mai poată fi discutate şi acceptate ulterior este foarte mare. Nu prea poţi să negociezi preţul de vânzare al unei maşini, şi după ce ai ajuns la o înţelegere, la final să spui că mai vrei şi un rând de anvelope noi, comenzi audio pe volan şi tracţiune integrală, în acelaşi preţ. Pentru administraţie chiar şi creşterea salariului a 3 persoane poate fi un motiv de refuz.
     În altă ordine de idei, am auzit şi varianta în care administraţia doreşte să includă o pauză de masă în programul de lucru, pentru a rezolva în acest fel problema "sfertului de oră" pentru schimbul de tură. Adică pauza de masă acoperă integral şi chiar depăşeşte perioada schimbului de tură. Aşa cum s-a întâmplat  cu zilele de concediu suplimentar, care s-au redus pentru asigurarea normei 5.0 şi pentru "echitate" s-au redus şi zilele de concediu suplimentar la TESA care lucrează în centrale, deşi acestea din urmă nu afectau costurile în nici un fel, mă aştept ca dacă se va impune pauză de masă la tură (pentru rezolvarea sfertului de oră) să fie inclusă "pentru echitate" şi o pauză de masă la personalul TESA, şi să fie prelungit astfel programul de lucru la toată lumea. Sper că nu se va ajunge la asta.
     În rest, "bănuielile" se vor risipi (sper) atunci când vom primi de la liderii locali de sindicat o copie a proceselor verbale ale negocierilor, din care să rezulte ce a solicitat sindicatul în fiecare etapă a negocierilor şi care a fost rezultatul final. Sper că conţinutul acestor documente nu va fi considerat strict confidenţial şi accesibil numai "celor aleşi" să-l vadă.
     De avansarea cu teste grilă nu mai spun nimic, că n-are rost, că s-a vorbit destul fără nici un rezultat. Vreau doar să subliniez că procedura aplicată în acest an a fost un dezastru, care a avut ca efect umilirea şi demotivarea personalului, care nu doar că n-a primit avansare, ci în plus i s-a demonstrat cât este de incompetent pe postul unde lucrează. E o minune faptul că centralele mai funcţionează şi produc energie conform programului, de atâţia ani, cu un personal care s-a dovedit, cu câteva excepţii, "lemn" la toate capitolele, la examenul de avansare. Cazurile destul de rare unde s-a obţinut notă de trecere s-a datorat în cele mai multe cazuri tot "şefilor răi, incompetenţi şi subiectivi", care i-au ajutat cum s-a putut, mai ales când ei au făcut întrebările. Dar nu toţi au avut noroc să aibă astfel de şefi şi manageri "răi".
    Ca să nu mai vorbim de fondurile de avansare, "împărţite" în culise, pe sub masă, fără nici o transparenţă. Nici după ce s-a terminat examenul, cei (puţini) care au luat notă de trecere nu ştiau care e fondul şi pentru câte persoane ajunge. Nici măcar managerii nu ştiau nimic. La TESA trebuia să te înscrii la examen înainte să ştii care e tematica şi bibliografia (?!?) şi fără să ştii pentru ce concurezi (pentru câte persoane există bani la nivel de departament).
     Ne-am bătut joc de oameni, i-am umilit şi i-am lăsat tot cu buzunarele goale.

     
Titlu: E jale!
Scris de: jorj din Noiembrie 01, 2019, 12:36:04 p.m.
Bravo d-le Tesa.
Va felicit pentru analiza pertinenta a unei parti din realitatea actuala din HE. E jale.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Irinel221 din Noiembrie 14, 2019, 12:49:09 p.m.
Parca era vorba de o noua runda de negocieri saptamana asta...se mai aude ceva...?..sau ne trezim iar in decembrie sa semnam pe fuga ..,,pentru ca altfel nu se poate,,....
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Irinel221 din Noiembrie 16, 2019, 04:21:35 p.m.
Domnule Aurariu, s-a discutat ceva saptamana aceasta? Primim si noi ceva raspunsuri...?
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: jorj din Noiembrie 17, 2019, 07:30:48 a.m.
Buna ziua.
Se pare, că toti colegii sindicalisti sunt informati despre stadiul negocierilor noului CCM si nu au nici o intrebare către  liderii nostri. Eu si colegul Victor suntem doritori de vești proaspete.  Multumim anticipat pentru răspunsuri.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Irinel221 din Noiembrie 17, 2019, 07:23:35 p.m.
   Cred ca si-a uitat parola si user name-ul domnul Aurariu, pentru ca altfel nu prea inteleg situatia asta...Înțeleg, cu siguranta are si alte treburi, dar in calitate de lider de sindicat, intra mai omule macar odata la 4-5 zile si ia pulsul ,,strazii,,...ca ne apropiem de ceasul al 12-lea  si nu se intrevede nimic...
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Amadeus din Noiembrie 17, 2019, 10:34:17 p.m.
Colegule, cu siguranta ai reprezentant de la care poti afla despre stadiul negocierilor. Sau, sub protectia anonimatului bagi joarda prin gard si pe forum ca asa ai primit "ordin"..
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Noiembrie 18, 2019, 07:06:34 a.m.
"Negocieri" saptamana 11-15 nov. 2019 : mai mult decat sterile.
Nu avem, nici acum un raspuns ferm al administratiei la solicitarile noastre.
Am parcurs doar primele 2 capitole din CCM si am identificat articolele la care nu avem pareri 100% comune, celelalte au ramas amanate (aceleasi prostii pe care RU le scoate pe tabla de fiecare data).

Situatia este incurcata, avand in vedere comportamentul ANRE, care nu renunta la reglementare (a pus in dezabtere un nou proiect de ordin, cu dereglementare treptata, cantitatea maxima de energie pe care putem fi obligati sa o livram in 2020 fiind de 40% din productie).
Pe de alta parte, cei de Apele Romane vor 23% in plus la apa uzinata iar dorita achizitie a unor active CEZ ne-ar costa vreo 2 miliarde de lei.

Probabil ca si saptamana aceasta va fi fara mari progrese la negocieri.
Incet-incet, va trebui sa ne pregatim de niste proteste, la ANRE si la Hidroelectrica.
Nu inainte de alegeri, ca sa nu fim acuzati de jocuri politice, dar in perioada investirii Presedintelui, oricare ar fi, parca ar merge o "miscare" ...
Vom sti mai multe dupa zilele de miercuri/joi.

PS.
Nu mi-am uitat parola.
Pur si simplu, a fost un weekend in care am hotarat sa am in minte doar familia.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: tura.galbeni din Noiembrie 20, 2019, 03:43:45 p.m.
cu cine negociati!>?/!?!?! va baga cineva in seama?!/!?!
nu ne comunicati si noua ce discutati acolo!?!?! aveti grija la mandatul dat de oameni, nu-l trunchiati sau sa semnati ca e mai bine sa avem decat sa intram in noul an fara
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: LEGEAluiOHM din Noiembrie 24, 2019, 09:31:27 p.m.
Buna seara!Se pot afla rezultatele celei de-a doua săptămâni de negocieri?Mulțumim anticipat!
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Victor din Noiembrie 26, 2019, 10:47:54 p.m.
Domnule Aurariu, apreciem daca intrati pe forum si ne mai aduceti ceva stiri...chiar daca ne spuneti ca nu s-a discutat nimic...dar macar avem o stire...saptamana trecută precizati ca vom ști mai multe dupa zilele de miercuri/joi.   Nimic.....Noi asteptam...  multumim !!!!
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Victor din Noiembrie 29, 2019, 07:57:57 p.m.
https://www.facebook.com/1839081633032541/posts/2453758548231510/       
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: mircea din Noiembrie 30, 2019, 10:09:09 a.m.
Nu va mai faceti mari sperante.In cel mai bun caz vom primi indexare cu inflatia anuala,dar nici asta nu e sigur.Nu vedeti ca scenariul ultimilor ani se repeta si anul asta, adica multa abureala din partea sindicatului si atat. Vom primi ceva doar daca va vrea administratia, nu din meritul sindicatului. Veti vedea ca am avut dreptate dupa 1 ianuarie 2020, indiferent de cate abureli si justificari vor fi din partea sefilor de sindicat.
Titlu: NIMIC
Scris de: jorj din Noiembrie 30, 2019, 10:28:41 a.m.
Parafrazând pe un clasic in viață, închis la Jilava:
Ce-am facut noi, liderii HIDROSIND, pentru salariatii pe care-i reprezentăm? NIMIC.
Un sfert din zilele de CO - pierdute, ajutorul de concediu - pierdut, 1/2 din premiile adaosuri - pierdute, oameni din tură - pierduti, sistemul de salarizare - pierdut, pensie privată - pierdută, salarii compensatorii -  pierdute, procese de obtinere a grupelor de muncă - pierdute, sfert de oră -  pierdut,....încredere in sindicat - pierdută, încredere si loialitate față de firmă - pierdute....etc! Le declarăm nule! 
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: mircea din Noiembrie 30, 2019, 05:42:35 p.m.
Mare dreptate ai Jorj. Dar daca le spui adevarul in fata imediat iti dau replica si,chiar sustin ca sunt adevarati eroi ai luptei sindicale. De fiecare data cand au avut un mandat clar de la sindicalisti ei au facut exact pe dos,vezi oprirea unor proteste in ultima clipa,implementarea Mercer,clar impotriva angajatilor(mai putin al sefilor).Au ajuns liderii de sindicat sa vina sa cronometreze angajatii din tura la dezbracat si imbracat salopeta pentru un amarat de sfert de ora desi e clar ca ni se cuvine. Istoria ultimilor ani arata clar pentru cine se zbat ei cu adevarat,asa cum ai spus,prin pierderea a numeroase drepturi,pe care nu le vom mai recupera niciodata.
Titlu: Incă o luptă pierdută.
Scris de: jorj din Noiembrie 30, 2019, 06:02:57 p.m.
http://portal.just.ro/90/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9000000000080424&id_inst=90

Bună seara.
Procesul de la Tribunalul Vâlcea, pentru ,,Acordare beneficiu gr.I de muncă în procent de 100% şi emiterea unei adeverinţe", a fost pierdut de către avocatul Cioană, în data de 28. 11. 2019. Aveți link-ul care vă dirijează către pagină, afișat sus. O grămadă de colegi din toate sucursalele, care au lucrat o viață în instalațiile Hidrocentralelor și Barajelor Hidroelectrica, nu au obținut nici măcar grupa a II a de muncă. Cine avea interesul să nu primim grupa de muncă și să nu ieșim la pensia bine-meritată? Ghiciți dvs.
Cine ne-a lucrat? Nu-i greu de bănuit.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Noiembrie 30, 2019, 11:52:29 p.m.
Se pare ca  in He exista realitati paralele in ceeace priveste recunoasterea conditiilor nocive de munca.O parte din salariatii mai cu mot,in frunte cu liderii de sindicat(nu am cunostinta ca vreunul sa fi ramas pe dinafara),au dat in judecata He si au obtinut grupa I-a sau a II-doua.Obtinerea grupelor nu a depins de locurile unde si-au desfasurat activitatea in trecut ci de cum s-au descurcat si ce relatii aveau la cei de la RU,adicatalea la administratie.Asa s-a ajuns ca toti directorii de sucursale,de uzine,sefi de sectie,si chiar de la RU,sa i-a grupa  I-a,pentru conditiile foarte grele din birouri.Nu au suflat nimic nimanui nici o vorbulita pana cand au ramas dintr-odata,subit,la pensie.Oricum nu le duce nimeni dorul la asemenea monumente de egoism.Cealalta parte a salarariatilor,naiva si usor de manipulat(sau constrans),a sperat pana la ultimul termen ca instanta ii va recunoaste dreptul. Intr-o tara normala,cu o justitie corecta,neinfluentabila,ce a fost valabil pentru unii e valabil pentru toti cei care intrunesc aceleasi conditii(principiul precedentului).Nu numai ca dintre cei care au obtinut drepturile sunt unii care nu intruneau conditiile legale(fals si uz de fals),dar cei care sunt indreptatiti sa ceara aceste drepturi,nu li se acorda din motive obscure,cel putin.Explicatii pentru situatia aceasta nedreapta ar fi mai multe.Ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca toti solicitantii ar fi primit grupele de munca,fiecare dupa drept,si ar fi putut iesi la pensie oricand de acum incolo.Eu cred ca alta ar fi fost atitudinea He fata de acesti oameni a caror plecare i-ar fi blocat activitatea in mod cert.Dar noroc ca in Romania justitia poate fi pentru unii muma,iar pentru altii ciuma si He poate rasufla usurata.I-a iesit si de data asta ca de atatea ori(vezi Mercer,proces prime vacanta,sfertul de ora,etc.).
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Decembrie 02, 2019, 06:41:33 a.m.
Apreciez tacerea si lipsa comentariilor pe parcursul zilei de ieri,ziua nationala a României,(sper să fie în semn de respect),dar mă aștept la replici care să combată sau să confirme ceea ce am spus eu acum doua zile(sau să primesc mesaje pe privat de la colegi,lideri sau DNA).
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: CENTRALIST din Decembrie 02, 2019, 07:48:59 a.m.
Aveti  dreptate d-le ,, robu ,, Hidrosindul are interese perfect paralele cu cele ale sindicalistilor , mai degraba au interese de grup sau care se intersecteaza cu cele ale Administratiei ,pe care o protejeaza prin toate mijloacele de ,,abuzurile ,, sindicalistilor . Se vede cu ochiul liber ca  rolul acestui  forum este ca sa se poata lua  pulsul , starea de spirit din teritoriu ca apoi sa se raporteze la nivel central si sa se poata negocia linistit si amiabil noul CCM in defavoarea noastra .
 Domnule Aurariu mai comunicati oamenilor cum decurg negocierile ,...ati spus ceva de o miscare sindicala ,multi colegi ar fi de acord ,.. sau v-au convins ca ,,lasa ca merge si asa ,,...?
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: mircea din Decembrie 02, 2019, 09:19:02 a.m.
Nu stiu ce asteptari aveti voi,dar se pare ca nu am invatat din anii anteriori, cand am fost aburiti pana in ultima zi a anului si de fiecare data au facut cum au vrut ei. Istoria se va repeta si anul acesta,dar sa dea Dumnezeu sa ma insel.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: jorj din Decembrie 02, 2019, 09:36:33 a.m.
Bună dimineața!
Observ că suntem numai câțiva nemulțumiți pe forum, oameni cu coloană vertebrală, care spun lucrurilor pe nume. E adevărat, sub pseudonim, că altfel nu se poate la noi. Spuneam în anii anteriori că Hidroelectrica are salariați deștepți și bine pregătiți profesional.  Văd că acești salariați, după o viață de muncă în firmă, acceptă fără să crâcnească fel de fel de umilințe din partea șefilor, mai ales la final de an! Oameni buni, ne sacrificăm viețile personale pentru locurile noastre de muncă, ne sacrificăm sănătatea, viața de familie și toate cele. Ajungem să fim doar musafiri pe acasă. Nu ar trebui ca firma să aibă același respect pentru noi și munca noastră? Și nu mă refer numai la banii pe care-i adunăm cu trudă la final de lună. Nu vi se pare că meritați mai multe din partea angajatorului?
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Victor din Decembrie 02, 2019, 08:08:02 p.m.
Domnilor lideri , daca tinem cont de faptul ca din data de 24 decembrie  administratia este on concediu...mai raman cam 13 zile lucratoare in care mai puteti negocia ceva....pai iar lasati domnilor totul pe ultima zi...știți bine cum se termina astfel de negocieri....
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Decembrie 02, 2019, 10:00:22 p.m.
Cand adevărul este evident,cei vizați au câteva căi de acțiune:1.neagă vehement, 2.aruncă fumigene și se eschivează de la a recunoaște ceva,sau 3.își coordonează eforturile de identificare și anihilare a celor cu gura bogată(cel mai la îndemână și foarte probabil).Tăcerea prelungită confirmă cele mai sumbre temeri.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Un mecanic din Decembrie 02, 2019, 10:07:59 p.m.
E timpul...
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Victor din Decembrie 03, 2019, 07:44:07 p.m.
Si....a mai trecut o zi...!!!
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: ?erban din Decembrie 03, 2019, 10:22:16 p.m.
BNS (Blocul Național Sindical) negociază cu Guvernul mărirea salariului minim la nivel național cu 200 lei. Guvernul oferă undeva la 160 lei. În aceste condiții, mulți dintre colegii noștri vor fi plătiți cu aproape salariul minim pe economie, la fel ca un proaspăt absolvent de liceu de la filologie care se angajează la o brutărie particulară. Mă refer la colegii care au calificare de electricieni servicii interne și grupa a IV-a de autorizare. Ce faceți voi, liderii de sindicat ai Hidrosind ca să reprezentați interesele acestor oameni, care v-au pus să îi reprezentați în relația cu Administrația? Aurariule, cănd deschizi gura în fața Administrației nu vorbești în numele tău, vorbești în numele nostru, al tuturor membrilor cotizanți. Spune tare și răspicat că vrem salarii decente, corespunzătoare pregătirii profesionale deosebite pe care o avem. Că bani sunt destui, știm și noi cât producem. Și mai știm și câți paraziți ținem în spate pe la birouri.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Decembrie 03, 2019, 11:38:56 p.m.
BNS e o forță de care orice guvern ține seama; pe unii dintre liderii săi ia făcut chiar parlamentari.Nu stiu dacă e corect sau sănătos mix-ul ăsta dintre politic și mișcarea sindicală dar acei sindicaliști cooptati de clasa politică au avut chiar contribuții concrete la întărirea drepturilor salariale.Ai noștri reprezentanți nu sunt buni nici de unele nici de altele.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Victor din Decembrie 03, 2019, 11:57:51 p.m.
Nu stiu de alți colegi cu funcții înalte, dar cu toata inflatia asta..cu felul in care s-au modificat salariile in mai toate domeniile si lipsa de personal din toate domeniile, am ajuns sa castigam mai putin ca un zugrav...mai putin ca un taximetrist...aproape cat un spalator auto cu tot cu bacșiș....
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: CENTRALIST din Decembrie 04, 2019, 09:59:11 a.m.
Domnule Aurariu , nu ne sfidati , luati in seama sindicalistii comunicati cu noi , o sa ne scoateti ochii ca ati trimis in centrale paralela la negocieri sindicat-administratie, nu este suficient acolo scrie ca administratia vrea sa elimine ART.4.29 daca imi aduc aminte bine, cum sa permiteti  ne ia si dreptul la negocierea salariului individual ,..sunt acolo conditii clare pentru declansarea unui conflict de munca si vad ca nu mai spuneti nimic , nu mai increcati sa prelungiti agonia prin aminarea negocierii peste 6 luni , asta este doar in intersul administratiei ,...comunicati cu sindicalistii si nu semnati doar de dragul unui CCM nou !...
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: carcotasul din Decembrie 04, 2019, 07:03:16 p.m.
    Sistemul tribal de conducere a societatii Hidroelectrica trebuie sa-si faca schimbarea la fata si sa renunte la mentalitatea fracturilor sociale intre diverse categorii de salariati, ascultand toate partile prin trecerea la un dialog real, pentru a se lua deciziile cele mai bune.
    Trebuie sa se renunte la strategiile de manipulare si la taierile treptate deoarece se cam apropie cutitul de os si nu-i vad bine cand multimea ajunge in situatii limita si usturimea se amplifica rau de tot.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: mircea din Decembrie 05, 2019, 03:24:18 p.m.
Cred ca din punct de vedere al lipsei de bun simt si al respectului fata de angajati,din partea liderilor de sindicat si binenteles al administratiei,nu am mai vazut ca in acest sfarsit de an. Toti cei implicati in asa zisele negocieri de CCM tac, urmand a ne baga pe gat noul CCM asa cum vor ei fara a tine seama de noi,venind cu tot felul de motive ca si in ceilalti ani. Mai sunt cateva zile si am un sentiment de deja-vu ca situatia seamana perfect cu cea din ultimii ani. Aceleasi explicatii si abureli ca pentru niste copii de gradinita.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: ... din Decembrie 06, 2019, 09:06:58 p.m.
"Buna seara! Negocierea CCM s-a finalizat cu pastrarea articolelor din CCM existent, cu mici modificari generate de modificarile legislative sau reasezari fara implicatii negative, cu convenirea unei indexari de 5% cu data de 20.12.2019, cu inca 5% cu iunie 2020 si in ianuarie-februarie 2021 inca o indexare cu rata inflatiei pe 2020. In plus, va mai fi o suma acordata sub forma de prima de sfarsit de an 2019, care cel mai probabil se va da la lichidarea lunii decembrie. CCM va fi pe 2 ani."
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: jorj din Decembrie 06, 2019, 09:28:44 p.m.
Buna seara.
Citat din postarea d-lui Aurariu înainte de plecarea la rezbel:

Propunerea sindicatului este de prelungire a actualului CCM cu un an, cat permite legea, cu modificari.

Principalele modificari solicitate de sindicat :
- majorarea salariilor de baza cu sume fixe pe fiecare banda de salarizare, care reprezinta aprox.15% din media salariilor din prezent pe banda respectiva (de ex., daca media salariilor de baza a tuturor salariatilor din banda B, indiferent de functie/meserie/grupa de centrala, este de 3310 lei, atunci 15% din 3310 inseamna 497 lei si cresterea solicitata este de 500 lei, pentru toti salariatii respectivi);
- majorarea cuantumului celor 3 adaosuri si a cotei pt energia electrica
- majorarea valorii tichetelor de masa la 20 lei/zi
- majorarea primelor la pensionare
- majorarea fondului de avansare respectiv a fondului de premiere
- suportarea de catre angajator a contributiei la fondul de pensii facultativ respectiv asigurari voluntare de sanatate
- vouchere de vacanta/decontare bilete de odihna/tratament
- zile libere de Craciun si Paste (a treia zi) respectiv 19 Noiembrie (Ziua Barbatului)
- plus la zile de concediu
- norma de personal de exploatare de 5.5om/post operativ
Nu am inaintat, deocamdata, modificari la regulamentul de sporuri si celelalte anexe la CCM, fiind prematur (decurg din CCM).

Rezultatele expuse in postarea anterioara nu cuprind nici o realizare din cele propuse! Ce a negociat sindicatul cu administratia? Ne cam luati de prosti! Asa-i?
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: mircea din Decembrie 06, 2019, 10:15:53 p.m.
Voi nu vedeti ca astia sunt vanduti total administratiei. Urmeaza acusi sa vina marele lider si sa prezinte gloatei maretele realizari in lupta cu administratia.Unde sunt vaucherele,banii pe CO,sau acum nu suntem bugetari,suntem privati ? Rasuflati usurati ca ati primit totusi ceva, cu asa lideri putea fi mult mai rau.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Victor din Decembrie 06, 2019, 10:24:25 p.m.
Ce comparatii am avut anterior...referitor la nivelul salarizarii pentru ,,cei de jos,,...zugravi,taximetriști.....nu tatăăă.....paznici...asta suntem....am luat-o si la ccm-ul asta...
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Un mecanic din Decembrie 07, 2019, 08:18:57 p.m.
5%... rata inflației...
Dar  recalcularea salariului in functie de creșterea salariului minim pe economie unde este? Peste un an o să fie salariul nostru egal cu minimul pe economie.  La fel cu o femeie de serviciu la curățenie.  Pentru ce am făcut școală? Pentru ce suntem examinați anual? După 30 de ani de meserie o să câștigăm cât un nou angajat necalificat!
Halal negocieri!
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: carcotasul din Decembrie 07, 2019, 11:11:16 p.m.
   Am nevoie de o informatie si va rog daca poate cineva sa ma ajute.
   Am aflat ca in situatia de inaptitudine medicala s-a diminuat semnificativ ajutorul de concediere in raport cu vechimea, mai ales in cazul in care salariatul refuza trecerea pe un alt post oferit.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: jorj din Decembrie 09, 2019, 04:43:04 p.m.
Bună ziua.
Degeaba intrebăm căci n-are cine să ne răspundă. Cred că ar trebui să ne facem un forum al nostru, unde să putem să relationăm. Suntem o forță natională. Dacă ne-am coordona unii cu altii, am fi foarte puternici. Să nu mai stăm la mila Hidrosind-ului!
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Matasa Adrian din Decembrie 09, 2019, 04:49:55 p.m.
Ce sa mai raspunda?!?!?!/ am luat-o in barba si de data asta......cica s-a semnat..... in defavoarea noastra.... de ce nu respecta si ei mandatul, asa cum il respecta directoratul?!?!?! degeaba scrim si vb aici... am fost vanduti si de data asta
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: LEGEAluiOHM din Decembrie 09, 2019, 06:14:26 p.m.
Salutări! Conform obiceiului, CCM se semna în ultima săptămână din an,cu motivații fel de fel,dar,din ce se vehiculează pe aici, înțelegem că totul e parafat...semnat.Personal nu cred,atît timp cît cineva din conducere,nu vine cu relatări amănunțite,relatări însoțite de elemente de indetificare ce pot da  credibilitate celor transmise.Sub umbrela anonimatului,aici poate posta oricine,orice.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: ... din Decembrie 09, 2019, 09:39:34 p.m.
Ai așteptări, ai dezamăgiri!
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: jorj din Decembrie 16, 2019, 10:00:23 a.m.
Buna dimineata dle. Lider sef.
Ne-ati lămurit pe toti. Pe domnul/doamna Tesa si pe noi ceilalti. Asa cum spunea colegul nostru Robu, nu putem sa mergem la nesfarsit cu capul plecat in fața administratiei. Si mai există o mare problemă. Colegii mei de serviciu, sunt foarte nemultumiti si nu mai au încredere in Hidrosind. Banuiesc ca si in țară e la fel. Sindicatul funcționează atâta timp cât oamenii au încredere în el. Cum veti proceda să le recăpătati încrederea?
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Matasa Adrian din Decembrie 16, 2019, 03:36:44 p.m.
o oferta de pachet salarial, ca alte societati, dotari mai bune .... nimic.... din ce in ce mai putin....
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Un TESA din Decembrie 17, 2019, 07:34:01 a.m.
Da, banuiam ca in final veti sterge mesajele.
Pentru ca sunt o pata urata pe imaginea sindicatului.
Oricum, continuarea acestei polemici nu mai are obiect.

Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: CENTRALIST din Decembrie 17, 2019, 08:46:57 a.m.
Postarile de pe acest forum al Hidrosind, ar trebui publicate in presa nationala , sa stie o tara intreaga cit de multumiti ,fericiti si motivati sunt hidroenergeticienii care muncesc in cea mai profitabila societate ,..perla coroanei intre societatile cu capital majoritar de stat romanesti ,..ce sindicat interesat de conditile de munca ,de  bunastarea si de siguranta sindicalistilor ,...lumea ne considera altfel.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: salvamontul din Decembrie 17, 2019, 12:22:06 p.m.
Http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000742728&id_inst=3

3036/3/2017
Sedinţe
16.12.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: C30
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Obligă reclamantul către pârâtă la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.000 lei, reprezentând onorariu avocaţial redus. Cu drept de apel în 10 de zile, cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurări Sociale, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată, azi 16.12.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre    16.12.2019

???
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: mircea din Decembrie 17, 2019, 03:51:26 p.m.
Scuze,cu atatea procese, ca le-am si pierdut numarul,despre ce speta este vorba,despre ce despagubire ?
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Decembrie 17, 2019, 07:14:01 p.m.
Ceva nu e în regulă cu toate aceste procese pierdute pe bandă rulantă.
 Să le luăm pe rând. Am beneficiat de consultanță juridică înainte de a deschide acțiunea
în instanță? Probabil da.Că de aia ne-am dus buluc toți,la sfatul conducerii sindicale(erau unii care chiar calculasera la virgulă și știau cât vor încasa).
S-au depus acte și documente doveditoare care să convingă instanța  de soliditatea și temeiul cererii formulate?Probabil da,că de aia la orice întrebare despre stadiul procesului răspândacii de servici răspundeau siguri pe ei :,,Stați liniștiți!Totul e OK"
Există la cineva,pe undeva, o chitanță, pe numele reprezentantului legal și cel sindical cum că s-a încasat o sumă de bani, cu titlu de onorariu de reprezentare în instanță?Probabil că da,dar tare aș vrea să o văd cu ochii mei,și mulți alții că mine.
Mulțimea asta de probabilități mă pune pe gânduri și mă face să mă gândesc la ce e mai rău. Asta dacă nu cumva e doar un coșmar închipuit, fără nici o legătură cu realitatea.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Decembrie 17, 2019, 11:31:25 p.m.
Da, banuiam ca in final veti sterge mesajele.
Pentru ca sunt o pata urata pe imaginea sindicatului.
Oricum, continuarea acestei polemici nu mai are obiect.

Am spus ca le mut in alta sectiune, nu ca le sterg.
Motivul e simplu, e o polemica fara final, fiindca fiecare o tine pe a lui.
Dvs. nu puteti demonstra acuzatiile, eu nu pot sa va conving, fiindca nu vreti sa credeti.
N-are sens, pur si simplu.
Pata nu e doar pe sindicat, ci si pe cei care se lanseaza in diverse afirmatii fara acoperire.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Decembrie 17, 2019, 11:42:03 p.m.
Ceva nu e în regulă cu toate aceste procese pierdute pe bandă rulantă.
 Să le luăm pe rând. Am beneficiat de consultanță juridică înainte de a deschide acțiunea
în instanță? Probabil da.Că de aia ne-am dus buluc toți,la sfatul conducerii sindicale(erau unii care chiar calculasera la virgulă și știau cât vor încasa).
S-au depus acte și documente doveditoare care să convingă instanța  de soliditatea și temeiul cererii formulate?Probabil da,că de aia la orice întrebare despre stadiul procesului răspândacii de servici răspundeau siguri pe ei :,,Stați liniștiți!Totul e OK"
Există la cineva,pe undeva, o chitanță, pe numele reprezentantului legal și cel sindical cum că s-a încasat o sumă de bani, cu titlu de onorariu de reprezentare în instanță?Probabil că da,dar tare aș vrea să o văd cu ochii mei,și mulți alții că mine.
Mulțimea asta de probabilități mă pune pe gânduri și mă face să mă gândesc la ce e mai rău. Asta dacă nu cumva e doar un coșmar închipuit, fără nici o legătură cu realitatea.

Exista o sentinta a TB in dosarul 34499/3/2015 si o decizie definitva a CAB in acelasi dosar, reclamanti fiind salariatii Hidroserv Bistrita, speta fiind aceeasi.
Exista un contract si facturi pentru fiecare departament iar plata onorariului s-a facut prin transfer bancar, din contul Sindicatului in contul casei de avocatura.
Daca vreti sa vedeti documentele, va trebuie mai mult decat un nickname si o adresa de e-mail fictiva.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Decembrie 18, 2019, 12:05:33 a.m.
Ce sa mai raspunda?!?!?!/ am luat-o in barba si de data asta......cica s-a semnat..... in defavoarea noastra.... de ce nu respecta si ei mandatul, asa cum il respecta directoratul?!?!?! degeaba scrim si vb aici... am fost vanduti si de data asta

Hai sa vedem, domnule Adrian, cum te-a dezavantajat sindicatul si te-a vandut pe tine personal, ca sa vorbim la concret.
2017 - majorare salariu baza in urma corectiei inechitatilor, cu 38,39%, protocol semnat de subsemnatul.
2017 - majorare salariu baza cu 6% la final de decembrie, protocol semnat de subsemnatul.
2018 - majorare salariu baza cu 10% de la 01 ianuarie, protocol semnat de subsemnatul.
2018 - majorare salariu baza cu 6% in dec., avansare la propunerea sefului direct, protocol semnat de subsemnatul.
2019 - majorare salariu baza cu 10% de la 01 iunie, protocol semnat de subsemnatul.
(nu punem indexarea de 20% de la 01.01.2018, aceea a acoperit trecerea contributiilor de la angajator la salariat).
Total 1.38*1.06*1.1*1.06*1.1=1.88%
88% crestere salariala in 2 ani !!!

Cat din aceasta crestere ai fi obtinut fara sindicatul pe care il blamezi ?
Daca poti sa-mi dai un raspuns sincer, bine.
Daca nu, nu te obosi.
Sa-mi trimiiti un sms si sa-mi spui cand sa sterg mesajul.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Decembrie 18, 2019, 06:20:23 a.m.
Salariații de la Hidroserv Bistrița au pierdut și ei sau au câștigat? A-ți putea preciza acest lucru?Dacă au pierdut înseamnă că e un blestem pe branșa noastră. Dacă nu, ghinionul nostru.
Cât despre chitanțele care există dar ele nu pot fi puse pe forum sunt de acord. Însă niște ședințe de sindicat de informare organizate înainte și pe durata acestor acțiuni în instanță erau necesare.
Afirmați că în doi ani am beneficiat de 88% majorări salariale. Așa o zice pixul pe hârtie, dar buzunarul nu confirmă calculele.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Matasa Adrian din Decembrie 18, 2019, 06:41:36 a.m.
Domnule Lider, asa o fi cum spui.... pe hartie iese 88% majorare la salar, dar atunci cum se face ca tot salarii de mizerie avem?!?!?! cum se face ca un masinist, care e si vestit agent de securitate, are un salar aproape ca o femeie de servici sau ca un necalificat in constructii?!?!?! unde e raspunderea noastra si responsabilitatea in instalatii??!?!?? Eu nu va rog sa sterge-ti mesajul si nici nu blamez sindicatul, eu vreau ca la negocieri sa informati mai des oamenii cu ceea ce negociati. de cativa ani va rog sa faceti cumva sa rezolvati si mecanoagentii sau electricienii sefi tura sau sefii de centrala care la viitura se urca pe macara si curata gratarele. in afara de faptul ca de doua ori s-a pierdut hartia si de vreo doua ori a-ti spus ca Bistrita e singura care curata gratarele cu proprii oameni si restul sucursalelor cu hidroservul, nu am vazut nici o actiune. despre dosraul cu dotarile nimic.  despre masini la sefii de centrala nimic. eu fac aproape 1500 de km pe luna pt intreprindere si in afara de benzina si aia cu 7,5% nimic. plata la un schimb de ulei, la o revizie.... asta inseamna un pachet salariat atractiv pt oameni. ce mai primesc pe langa salar.... nimic. Cand oamenii te intreaba ce s-a obtinut la negocieri si eu le spun 5%marire, stiti ce imi spun ei?!?!? pai sotia este femeie de servici la scoala si are salar mai mare ca mine, are vaucher de vacanta, are ... si tot asa.... si de pomana incerci sa le spui ca vom face si vom vedea...
pregatire profesionala trecuta in CCM in fiecare an.... a-ti verificat cati oameni au fost si daca s-a facut ceva?!?!?! asigurari de sanatate din 2021... 2020 nu exista?!?!?! sunt multe, foarte multe dorinte ale oamenilor, pe care dumneavoastra le-a-ti sters din prima. Asa cum v-ati facut un mandat, de ce nu-l respecta-ti cum face administratia??!?!?!? de ce atunci cand ei au spus nu la o doleanta a sindicatului, sau mandatul sindicatului era sub 50%din ceea ce vroiam, de ce nu a-ti informat oamenii, ca sa facem miscari de trupe?!?!?! Noi semnam contractul ca sa avem CCM 2020?!?!?!
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: Administrator din Decembrie 18, 2019, 09:51:58 a.m.
Robu :
- au castigat, evident, doar nu eram tampit sa pornesc un dosar stiind ca altii au pierdut pe aceeasi speta
- am afirmat ca domnul Matasa a castigat 88% la salariu; nu toti salariatii au castigat 38% cu ocazia corectiei inechitatilor si nu toti au beneficiat de avansare (la propunere sef direct sau prin examen)

Matasa :
- matale nu ai salariu de mizerie, ca sef CHE, hai sa fim seriosi; ca ar trebui sa fie mai mare, de acord
- salariile mici vin dn perioada in care s-au taiat drepturi; e o utopie sa crezi ca poti pune la loc repede-repede ce ai pierdut in 4 ani de insolventa, sa mai pui si in plus si sa cresti si nr. de personal, redus cu 40% in insolventa
- despre formare profesionala ti-am scris, n-ai citit; a inceput cu electricienii, 7 serii de aprox. 50 persoane, la Tierna, prima serie a fost in nov., urmatoarea in februarie
- masini de serviciu : pe noul contract de leasing s-a suplimentat nr. de masini pt exploatare, dar conteaza ce au cerut cei de la fiecare sucursala
- macaragii : cand m-am ocupat personal de problema, a ajuns intr-un stadiu in care mai avea nevoie de o semnatura; cineva nu a avut rabdare si a suplimentat lista cu inca 40 persoane, fara acoperire, fara sa spuna
Pachetul pe care am reusit sa-l obtinem pentru urmatorii 2 ani a fost acela pe care il stiti, cu cresteri in etape, cumulat va ajunge pe la 15% crestere salariala. Am optat sa folosim suma pt cresteri salariale in baza, nu alte beneficii, care pot disparea oricand. Asigurarile nu incap in 2020, ar fi trebuit sa taiem din indexare. Pot fi imbunatatiri pe parcurs, daca lucrurile merg bine, la momentul potrivit.

Nu-mi spune de miscari de trupe.
Vreau sa va vad cand nu mai curatati gratarele infundate fiindca nu vi se plateste sporul aferent.
Atunci imi demonstrati ca sunteti in stare sa va miscati.
Pana atunci, vorbim povesti.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Decembrie 18, 2019, 11:38:55 a.m.
Multumesc pentru lămuriri.
Se poate afla nr.de dosar și lectura sentința cu pricina?Poate ne dumirim ce au avut  ei și noi nu.
Iar despre explicațiile privind creșterile salariale dobândite să fie în natura firii(omenești) ,ca de la sine înțeles:La salariile cele mari creșterile cele  mai mari!(cu tot respectul cuvenit)?
Titlu: Negocieri
Scris de: jorj din Decembrie 18, 2019, 04:20:46 p.m.
Buna ziua.
Cel mai grav lucru este ca reprezentantii Hidrosind nu comunica cu noi. Dar de combătut ne combat tare. Asistăm neputinciosi cum drepturile noastre se pierd, gradual, la fiecare 2 ani. Am mai spus ca salariul nu este totul. Degeaba castig la salariu 5%,  care nici macar nu acopera cresterea preturilor si taxelor pe un an, daca pierd alte lucruri mult mai importante. Vedeti ca ni se imbolnavesc oamenii pe capete, vedeti ca turele se inmultesc pe zi ce trece, vedeti ca există deficit de personal pe locurile de munca, vedeti că suntem musafiri pe acasa. Ziceti ca orele suplimentare se platesc lunar? Poate la sefi că la noi nu. Aproximativ jumătate din bani se duc pe taxe si impozite la stat. Hidroelectrica trage de salariat pana la epuizare după care il arunca la gunoi. Daca i-ar durea undeva de oameni ar angaja personal sa acopere deficitul. Dar nu. E mai ieftin sa platesti orele suplimentare din care lucratorul nu ramane cu aproape nimic. De cele mai multe ori, îi dă pe medicamente sau la doctor. Aceste discutii ar trebui sa le poarte liderii nostri cu administratia la negocieri.

Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: LEGEAluiOHM din Decembrie 19, 2019, 07:25:18 p.m.
Buna seara!Din ce vedem,aici se reglează lucruri între persoane,care din ce pare se cam cunosc.Ceilalti care așteaptă un răspuns,o confirmare ,așa cum am scris și în postările anterioare,din partea unui oficial Hidrosind,asista la aceste certuri.Domnilor,ce e obținut?Ce primim,de fapt..Mulțumim anticipat pentru răspuns! Domnule Aurariu,va rugam sa lămuriți lumea.Multumim.De pălăvrăgeala nu ducem lipsa Scurt și la obiect,să înțelegem ce a fost și ce va fi!Seara bună!
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Decembrie 20, 2019, 04:16:06 p.m.
Domnule,,Legea lui Ohm"care au fost așteptările dvs.?Ce i-ati  transmis  liderului dvs.de grupă ?Dacă a fost ceva asteptati-vă la mult mai puțin. Dacă nu a-ți cerut nimic concret nu mai contează, ve-ți  primi ce rămâne de la alții.
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: LEGEAluiOHM din Decembrie 29, 2019, 04:19:47 p.m.
Buna seara!Se vorbea de un 5% începând cu 20 decembrie,înțelegem că se lucrează la adiționale... :)Domnule ,,Robu",nu cred că e problema ta ce așteptam noi.Din cite se vede,încerci să fii un formator de opinie pe acest forum,cu șanse de reușită extrem de mici.Poti fi o figură importantă în acest sindicat,dar postind sub protecția anonimatului,nu ai dreptul de a impune puncte de vedere.Sa înțelegem că tu ai cerut,ai primit și totuși,a mai rămas ceva și vor primi și ,,alții"....Important e că vor primi...In rest...lasă-i pe cei responsabili sa lămurească lucrurile.Zile bune!
Titlu: Re: Negocieri CCM 2020
Scris de: robu din Decembrie 30, 2019, 03:15:42 p.m.
   Din ce spuneti dvs. reiese ca aveti mare incredere in cei responsabili(conducerea sindicala?),despre a caror prestatie,eu si inca cativa,ne tot exprimam nemultumirea de ceva vreme.Sa inteleg ca increderea nestramutata cu care ii creditati nu v-o poate slabi un instigator(formator de opinie) ca mine?
    Bun. Respect asta.
Conform teoremei(nu teoriei) dvs. cum ca doar cei care nu folosesc nickname ci doar numele real au dreptul de a impune puncte de vedere pe acest forum rezulta ca doar domnii Aurariu si Matasa au dreptul să exprime vreo opinie.
    Pe langa faptul ca ar fi mare plictiseala ar fi si putin nedemocratic.Sa va demonstrez de ce.
    Practica ,,nickname-ului" este echivalentul votului secret,fundament al democratiei, garantia liberei exprimari și care restrange posibilitatea constrangerilor si presiunilor din partea celor aflati in pozitii de forță și conducere.
    In totalitarism s-a folosit votul cu carnetul de partid la vedere nu pentru a întări impresia unității de monolit in jurul partidului unic cat pentru indentificarea eventualilor dizidenți.
   În concluzie, folosirea nickname-ului nu e dezonoranta(lipsă de cohones sau curaj în asumarea parerilor in public) ci reprezintă utilizarea corecta a dreptului democratic la opinie.
    Bazandu-ma pe faptul ca acest forum a fost deschis cu rolul declarat de informare si exprimarea libera  de pareri,consider ca purtarea de discutii intre conducerea sindicatului si membri cat si intre membrii Hidrosind,mi s-a parut utila si inca mi se pare absolut normala.
   Cand raspunsurile la intrebarile ce macina pe toata lumea au intarziat din cale afara de mult am pus presiune prin postari mai ,,acide" care au dat rezultate în cele din urmă.
   Cat despre ceeace am cerut si primit eu,postarile mele spun totul.